Kirli Milyonlar - Faruk Geç

12 Şub 2010
15,006
543,755
farukge004.jpg






Dostlar, bugün yitirdiğimiz Faruk Geç ustanın Hürriyet Gazetesi'nde tefrika edilmiş " Kirli Milyonlar " isimli maceranın gazeteden kesilerek oluşturulan şahıs cildinden ilk 32 sayfalık bölümünü paylaşıyorum. O dönemde çizgi romanlar da genelde 32 sayfa yayınlandığı için ve kitabın tümünün taraması bitmediği için büyük ustanın anısına paylaşıyorum. Faruk Geç ' i tanımayan arkadaşlar bir fikir edineceklerdir umuyorum.
Saygılarımla​
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
41
46
denizci
Eline sağlık Haluk abi, forumdan arkadaşlarla toplandığımızda; “Bizim oralara, o zamanlar çizgi roman bile gelmezdi veya çok çok geç gelirdi, o da az sayıda” vb... konuşmaları duyarım ve bir türlü kafam almaz, nedeni İstabullu olmam ve istesem hemen o çizgi romanı basan matbaaya bile gidebilecek yakınlıkta olmam Babıali’ye, işte o zamanların gazetelerindeki bu eserler; çizgi roman sanatına ciddi boyutta hizmet etmiştir, hiç çizgi roman sıkıntısı hiç çekmedim (Sadece param olmadığından almadığım olmuştur, almak istesem; tüm gazete bayileri tıka basa çizgi roman doluydu); o yüzden gazetedekileri takip etmezdim, ama yine aynı arkadaşlarımızın o tarihlerde bunları dört gözle beklediklerini düşününce; değerlerini çok daha iyi anlıyorum şimdi.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,905
İstanbul
Yolcu gemisinin tasarımı, araba modelleri ve polisin kıyafeti buram buram nostalji kokuyor..
Bu arada İstanbul'un nüfusu 2 milyon dendiğine göre sanırım 60'ların sonu 70'lerin hemen başında çizilmiş bir eser olmalı..

Bu güzel paylaşım için teşekkürler sevgili profesör..
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Hocam çok teşekkür ederiz. Bence de çok anlamlı bir paylaşım. Faruk Usta'ya Allah rahmet eylesin...
 
Üst