Gazeteci Mehmet Risale Yayınları Sayı 07 - Vahşet

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Değerli dostlar;

Gazeteci Mehmet 15 Nisan 1991 de Risale Yayınları tarafından basılmış bir kitap. Senaryosunu Fatih emin yazmış, Yüksel Akman çizmiş.

Geçen hafta müslüman kahramanlar üzerine açılan bir başlıkta bahsetmiştim Gazeteci Mehmet'ten.

Bu çizgiroman bana göre alıştıklarımızdan biraz farklı, bir politik mesajı var, antiamerikancı ve antisiyonist. Eh, açık açık Amerikan milliyetçiliği yapılan Kaptan Amerika'yı okuduğumuza göre anti ABD bir dergi de okunabilir. Çizer bazı karelerde, hatta sayfalarda işin kolayına kaçmış ve doğrudan başka dergilerden aparttığı (ben Savaş, K.Swing, Mr. No kareleri buldum, bir yarışma yapıp hangi kare nereden diye sorup, forumdaki çizgiroman canavarlarını ortaya çıkarabiliriz)karelere yazılar yazmış, 2. bir mesaj yazarak ne demek istediğimi birazdan bir örnek üzerinde anlatacağım. Hatta sanki senaryo bile bazı yerlerde önceden bulunana karelere göre kurgulanmış (bkz: Bizon öldürme sayfaları 53 - 57).

Gazeteci Mehmet bir kahraman mı, bana göre çizgi roman jargonu içinde evet. O da silahsız olarak Çelik Blek ya da K. Swing gibi tabancalı, bıçaklı 7 kişiye (ben 7 saydım daha fazla olabilir) dalıp, hepsini tekme, tokat dövüyor. Zayıfları, dayak yiyenleri kurtarıyor, Amerikalı kahramanlardan tek farkı mescide gitmesi.

Sevgi & Saygı



by5sgmybe15r3irf8.jpg
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,846
137,151
Benimde daha evvel görmediğim bir kitap,ilgimi çekti...
Eline sağlık dostum,teşekkürler.
 
Üst