En Sevdiğim Film

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Değerli Çizgi Diyarı Üyeleri,

Bu anketle Çizgi Diyarı üyelerinin yaşamları boyunca izledikleri filmler içinden "en iyi" olanını belirtmeleri istenerek karşılıklı sinema beğenilerimiz ortaya çıkarılmaya çalışılacak.Aynı zamanda bizi etkileyen sinema filmlerini başka üyelerin de izlemesi sağlancak.

Benim izlediğim filmler içinde "kült" ilk ve tek filmim Fahrenheit 451'dir.

Filmin Adı : Fahrenheit 451
Yönetmen: François Truffaut
Yapım Yılı:1966
Oyuncular: Oscar Werner,Juile Christie,Cyril Cusack

Filmin Konusu: Guy Montag (Oscar Werner) itfaiye eridir. Ancak çalıştığı kurumun tek bir bir görevi vardır. Kitap yakmak. Guy Montag'ın kitap sevgisi onu bambaşka maceralara sürükleyecektir.
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Aslında çok fazla var ama beni gerek kurgusuyla gerek içinde geçen cümleleri ve verdiği mesaj ile etkileyen filmler 2 adet.

1. (into the wild) Özgürlük Yolu

Yönetmen: Sean Penn
Baş karakter: Christopher McCandless (Emile Hirsch)
Konusu: Genç Christopher McCandless’ın (Emile Hirsch) ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sean Penn’e yıldız oyuncular William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener ve Hal Holbrook eşlik ediyor. Özgürlüğe Giden Yolda, “güzel olduğu kadar heyecan verici, eğlenceli ve çoşkulu.

2. (Mar adentro) İçimdeki Deniz

Yönetmen: Alejandro Amenabar
Baş karakter: Javier Bardem (Ramon Sampedro) [Bu rolü ile Venedik Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır.]

Konusu: Ötanazi hakkına ilişkin filmde, bir kaza sonucu yaşamının kalanını yatakta geçirmek zorunda kalan bir adamın ötenazi hakkına sahip olma mücadelesi konu ediliyor.

"Biçimsiz ve bozulmuş bir bedenin bekçisi olan bir insan için, yani benim için, saygınlık nedir? Ben, hayatı, özgürlüğü seven çoğu insan gibi, yaşamanın bir hak olduğuna, ama bir mecburiyet olmadığına inanıyorum."

-- Ramon Sampedro
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,555
Midgard
Kesinlikle V for Vendetta. Çizgi roman uyarlaması olduğundan yıllar sonra çizgiroman okumayı aklıma takan filmdir. Hayatımda çok etkisi olmuştur. En az 15 kere izlemişimdir. Sahnelerini ezbere bilirim. Ancak çizgiromanını hâlâ okuyamadım. Almak için para biriktirdim. Dost'a bir gittim kitap satılmış.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,469
26,994
Olağan Şüpheliler - The Usual Suspects
Yapım:1995 - ABD
Yönetmen:Bryan Singer
Senaryo:Christopher McQuarrie
Oyuncular:Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Stephen Baldwin
Konusu:Film polis sorgusuna alınan küçük çapta bir dolandırıcı Roger "Verbal" Kint'in (Kevin Spacey) hikâyesini anlatır. Kint sorgulayıcısı ABD Gümrük İdaresi'nden Ajan David Kujan'a (Chazz Palminteri), San Pedro Bay'deki Port of Los Angeles'da demirlemiş bir gemide meydana gelen büyük yangın ve katliama kadar uzanan karmaşık bir hikâye anlatır. Geri dönüşler ve öyküleme kullanan Kint'in hikâyesi o suç partnerleri ile birlikte gemide ne işleri olduğunu anlatmaya çalıştıkça giderek artan bir şekilde karmaşık bir hale gelir.
Beklenmedik bir sonla biten her film güzeldir benim için.İzlenmeyi hak eder.


''Şeytanın en büyük hilesi, asla var olmadığına inandırmaktır''.
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
benim için güzel mesajlar,hepsi bir numara...
sinemayı severim...
savaş'ın dediği gibi "sinema ve çizgi roman aynı şeydir"..
değil ama evet!...
1-çingeneler zamanı
2-3-4-5-.....
şekerpare,ucuz roman,forrest gump,taxi şöförü,bir rüya için ağıt,
bir zamanlar amerika,hotel rwanda,çok gizli,2046,25.saat,brucelle! filmleri,blues brothers,Monty Python and the Holy Grail,rambo,
la haine...
biraz daha sayabilirim ama ayıp oldu şimdiden...
sinemayı severim.................
 

Sargon

Çeviri & Balonlama
30 May 2012
82
460
Sergio Leone'nin yönettiği, 1968 tarihli, Once Upon a Time in the West (C'era una volta il West), benim en sevdiğim film.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,643
Gaziantep
UMUT-Yılmaz Güney
KARAOĞLAN Altaydan Gelen Yiğit-Suat Yalaz
İYİ,KÖTÜ VE ÇİRKİN-Sergio Leone
SPARTAKÜS-Stanley Kubrick
BENHUR-William Wyler
MOR YILLAR-Steven Spielberg
 

kayıntı

Yeni Üye
19 Haz 2022
71
342
"En Sevdiğim Film" başlığı fazlasıyla "esnek"; 5 dakikalık bir kısa film de "En Sevdiğimiz" olabilir kolaylıkla,
Halbuki, "Sizi en etkileyen, hayatınızı değiştiren, filmden çıktığınızda zangır zangır titrediğiniz film hangisi?" gibi bir soru olmalı ki o filmi buraya yazıp birbirimizi etkileyelim, o filmi seyretmeye itelim.
Yazdığım anlamda benim filmim: Matrix.
 
Üst