İlk okuduğu çizgi romanı hatırlayan var mı ?

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,347
12,822
iskenderun-Hatay
Ben çok iyi hatırlıyorum, ilkokul ikinci sınıfa gidiyordum, komşumuzun oğlu olan arkadaşım garip garip kitaplar okuyordu(çizgiroman). Bir gün ben de bakayım neymiş bunun elinden düşürmediği kitaplar deyip ilk çizgi romanımı okudum..Evet o kitap ilk okuduğum çizgi roman bir Mister no idi ve adeta büyülenmiştim..Mister no'nun ormanda dev kara fatma böcekleriyle olan mücadelesini anlatan macerasıydı..Ne zaman o macerayı görsem aklıma ilk okuduğumdaki o duygu gelir..
 

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
279
ankara
ilkokulda bir arkadaşım 3 tane çizgiromanını ödünç vermişti. ilki bir tommiks hikayesi idi tommiks kayanın arkasında saklanan haydutların arkasındaki başka bir kayaya ateş ederek kurşunları yansıtıyordu ve haydutlar teslim olmuştu.

diğeri bir red kit macerası idi

üçüncüsüde büyük mavi nin o dönem yayınladığı knightfall idi. ilk defa tanıştğım batman in hiç bilmediğim düşmanı bane i okumuştum
 

dezocan11

Çeviri & Balonlama
10 Kas 2009
163
225
İzmir
7-8 yaşlarında (yani okumayı söktükten sonra) babamın eksi Zagor'larıyla (Tay Yayınları) başladım. (hangi sayı bilmiyorum banyoda hangisini bulursam artık :D)

Daha sonra 13-14 yaşlarımda, önceden film, oyuncak, çizgi dizi gibi yan ürünlerle tanıştığım Amerikan çizgiromanlarına "internet" aracılıyla başladım. (en sevdiğim Batman olduğu için bulabildiğim hepsini indirmiştim.)
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
820
İlkokul üçüncü sınıfa başlayacağım sıralar, Zagor'un Hellingen'le ilk macerasını içeren bir fasikülü okumuştum. O gün bu gündür iflah olmuyorum.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Ben 6 yaşında ilk kez Tarkan ile tanıştım abim her hafta alırdı macerada dev Orso ve kılıcı ile tarkanın anasını ağlatmıştı okuyamasamda resimlerden olayı çözüyordum.
Ertesi yıl okula başlayınca okulda gördüğüm harfleri Tarkanda bakarak çözmüştüm.
Sonraki okuduğum Süperman dünyaya ilk düştüğü sayıydı sonrası yok işte aynı gazla devam ediyoruz.:)
Ardından Teks okudum El Muerte'yi hiç unutamam.:)
 

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,182
Okumayı söktükten sonra dayımların okuduğu zagor ve mr no'larla başladım... Okumayı sökmeden evvel 2 yaşlarındayken teyzekızının mandrake fasiküllerini ayaklarımın altında çiğnemeye çalışmışlığımda olmuştur...:)
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,346
65,196
İlkokul 2. sınıftayken (1976 senesi) Kadıköy vapur iskelesinin yakınlarındaki bir gazete bayiinden annemin aldığı kalın teksas'la başlayan çizgi roman sevdam bugünlere kadar geldi.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
1969 yazı, Artvin, Borçka, Güreşen Köyü
İlkokula henüz başlamamışım,
Borçka'ya gidip gelmek şehirler arası yolculuk gibi
babam bir Borçka dönüşünde
yanında bir Tom Braks fasikülü getirdi..
Ya birinci sayıydı ya da ikinci,
o kadar merak ve heyecanla okudum ki Eylül'de okul başladığında okumayı biliyordum..
Tüm kitabı millete sora sora neredeyse ezberlemiştim..
Hala da çok severim..
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Ben Karaoğlan okumuştum,ardından da tahtadan kılıç yapmıştım zaten kapkara biriyim bu yüzden kendimin artık Karaoğlan olduğunu sanmıştım. ve çıkardığım ilk kavgada da güzel bir dayak yeyip evin yolunu tutmuştum....
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Keloğlan serileri (ilk okuduğum Keloğlan Yeşilçam`da isimli olan sayıydı bulamadım kapağını) ve Lorel Hardi serileri ilk okuduklarımdı.

Ancak o zamanlar dayımın Zagor, Mister No vs...leri de vardı ama küçük olduğum için okumazdım. :) İlk severek başladıklarım yukarıdaki ikisiydi :)

lorellehardy4801gn1.jpg
 

Seta

Yeni Üye
7 Ara 2012
28
20
İlk olarak örümcek adam okumuştum. Hangi maceraydı tam hatırlamıyorum. Örümcek hislerim davul çalmaya başlamıştı...
 

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,585
3,387
ilk okuduğum çizgi roman conan dı
bir gazetede günlük yayınlanıyordu, sanırım tercüman yada bulvar..
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
70'lerin başı..
Rahmetli anamda babamda fumetti okurdu! (Savok duymasın!)
Ben dedemlerde yaşadığımdan ara sıra gittiğim evimizde hemen divan altı sepetlere dalıp elime geçen teksas tommiks teks ne bulursam resimlerine bakardım..
Dayanamadım halama yalvardım ilkokul 3. sınıftan ayrılmış garibim evde başladı bana okuma yazmaya öğretmeye!
yaş beş veya 6 olmalı..
Okumayı çözdüm ya?
İlk işim bu günün taytlılarına kapak yapacak olan "Killing" okumak oldu :)
Tabii doğru dürüst okudğumu öğrenir öğrenmez "Tek Ofseyt Süperman" almayada başladığımı gururlar belirtirim :D
 

haşim ünvan

Kıdemli Üye
15 Haz 2012
233
291
istanbul
Edirne'de 1965 yılında ilkokul ikinci sınıftayken Teksas'la başladım.Hatta çok soğuk ve karlı bir kış günü sabahı, Teksas'ın karlı bir ortamda, artık kurt postumu hatırlamıyorum, giymiş 'Lince' adındaki yerlilerle ilgili macerasını rüyamda görüp, korkarak uyandığımı hatırlıyorum. Gerçekten kitaptaki yrlilerin adı Lince' ler miydi yoksa rüyamda ki isimlerimi öyleydi onu hatırlamıyorum. Sonra arkasından 1001 Roman, Ceylan, Fatoş, Güngörmüşler ve Barbaros' lar, Tommiks gelir. Hey gidi günler hey..
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,941
Tam olarak hatırlamıyorum. Okumayı kısa hikaye kitaplarından çözmüştüm. İlk okuduğum çizgi roman teksas ya da tommiks olabilir. Ama beni büyüleyen, bu türü sevdiren ilk çizgi roman ise kesinlikle Kızılmaskedir.
 
20 May 2013
13
18
ben ilk olarak annemin koleksiyonundan kalma hani 80li yıllarda gazete kağıdı eki olarak verilen karikatür ve çizgiroman eklerinden başladım sonra onu milliyet çocuk dergileri izledi....ve sıkı durun annemin gazete ekinden aldığı tek sayılık cep kitabı gibi duran bi batman çizgiromanı vardı....o günden sonra kafama batman i taktım ve tesadüfen mavi yayıncılık batman serisine başladığında 2.sayısından başlayıp almaya başladım...ilk sayısı ile 3.vantrolog ve amigdola sayısını kaçırmıştım onu da burda buldum..şükür..bir de o dönemlerin x men ve örümcek adam serilerini burdan bulursam havalara uçarım..yeniyim..araştırmayı sürdürüyorum
 

İmmortals

Yeni Üye
18 May 2013
57
164
İlk olarak yanlış hatırlamıyorsam orta okul zamanlarında Batman ile başlamıştım çizgi roman okumaya.Bu yüzden Kara Şövalye özeldir benim için.
Özellikle otobüs yolculuklarında vakit geçirmek amacıyla okumayı severdim önceleri,ancak daha sonra çizgi roman okumak bir tutku haline geldi diyebilirim.İlk zamanlar okuduklarımı arşivlemeye çalışırdım.Amacım yıllar sonra bir köşede oturduğum zaman bu zamanlarımı ve başladığım tarihi hatırlayıp anılara dalmaktı.Ama zamanla taşınmalar ve bazı olumsuz olgulardan dolayı birçok çizgi romanım kayboldu.
Umarım bu andan itibaren daha sağlam bir arşivim olacak..
 

sanan88

Yeni Üye
31 Tem 2009
30
23
conan... labirentin sırrı macerasının bir bölümüydü. fasikül tam cüceyle labirente girdikleri yerde bitiyordu. yıllarca hep sonunu merak ettim. en sonunda indirip okudum. teşekkürler çizgidiyarı.
 

rakior

Yeni Üye
12 Ağu 2011
1
4
Teksas,,, babamdan gizli almıştım :) gördü pek bişey dememişti ama sonra çok okumaya başlayınca yırtmıştı :(
 

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Tam olarak okudum sayılır mı bilmem ama, abilerimm çizgiroman hastasıydı bu yüzden evden eksik olmazdı, bende onlar sayesinde ilk okula başlamadan resimleriyle tanıştım, ve ilk okulda bir an önce yazılarını da okuya bilmek için sınıfta ilk okumayı öğrenen bendim ve ilk okuduğum Tarkanın gazete kadığı kalitesinde dergi ebatında yayınlanan çizgiromanıydı...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,201
Kamlançu
Türkiye Çocuk Dergisi ile başladım ilkin. İlkokul birinci sınıfı yeni bitirmiştim, abim Kilis'ten geldi. Bir sürü de dergi getirmişti yanında. Dergilerden başımızı kaldırdığımızda ise Conan ile tanıştık. Arkasından Örümcek Adam, Tom-miks, Teksas, Red Kit gibi 90 ların başında popüler olan birçok çizgi roman ile tanışıklığımız oldu. Hala hepsiyle olan sevdamız sürüyor.
 

Cobra Captain

Kıdemli Üye
23 Haz 2013
115
437
şu Hugo ve Tolga abinin dergisi çıkardı orada her sayıda bir Spider man çizgi romanı olurdu sanırım oydu ilk okuduğum :D
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
İlkokula gittiğim yıllarda kalın bir Redkit'im vardı. Çok severdim onu Daltonlarla kapışıyorlardı. İlk çizgiromanım o olmuştu :d
 

Powerful

Yeni Üye
23 Kas 2013
29
155
Eskişehir
İlk okuduğum çizgi roman bakkaldan aldığım bir Garfield macerasıydı.Sonrasında internetle,sinemayla ve en önemlisi Çizgi Diyarı ile tanıştım.Beş para etmez bir kaç forum daha vardı önce onlarla...İlk elektronik çizgi romanım bir Batman macerasıydı.Sonra bilgisayarım ile birlikte uçtu gitti arşivim.Birdaha kurdum.Diğer arşivi aratmayacak kadar büyüktü.Filmler,kitaplar,müzikler ve tabiki çizgi romanlar.Sonra bilgisayarımın kasasından hafif bir duman çıkmaya başladı.Kapandı...Ondan sonra da benim için elektronik arşiv olayı kapandı.Mal da yalan,mülkte yalan; var biraz da sen oyalan.İşte arşiv burada.İndir indir oku. :)
 

hmsert

Yeni Üye
31 Ocak 2016
1
7
1967 Yılında Suudi Arabistanın Taif kentinde oturuken bir Türk doktorun oğlunun yaz tatilinde yanında getirdiği Red Kit serisi vardı. Dönüşünde bana bırakmıştı. Aynı zamanda ilk okuduğum Türkçe kitaplardı:)
 
Üst