Nasıl Bir Çizgiroman ?

Everest

Yeni Üye
11 Ağu 2011
31
2
Günümüzde çoğu çizgiromanlar hep kara sayfalarda, aşırı gölgeli ve karanlık, en azından benim gözlemlediğim kadarıyla.. Açıkçası ben daha çok eski model beyaz sayfalardaki çok gölge kullanılmamış olan çizgiromanları seviyorum. Sizlerin de görüşünü merak ettim ve soruyorum;

A] Karanlık ve aşırı gölge kullanılmış çizgiromanları mı okumak istersiniz ?
Yoksa
B] Çok fazla gölge kullanılmamışları mı tercih edersiniz ? (örnek; The Amazing Spider Man eski ilkleri)
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,518
Türk çizgiroman okuyucusunu iki gruba ayırmak sanırım pekte yanlışlık olmaz.Birinci grubun fumettici olduğunu düşünürsek diğer ikinci grupta comics cidir.Fumettici aslında comics okur ama ilk yıllara ait olanları .Ben sanırım fumetticiyim ve karanlık olmayan comicsler okuyabiliyorum ama karanlık ,resimler sayfadan taşmış,çerçeve olmayan comicslerden pek tat almıyorum.(Bu arada frankofonculara fumettici demek doğrumu olur bilmem.)
 

Everest

Yeni Üye
11 Ağu 2011
31
2
Sadece görsel açıdan sormuştum, bana göre fazla gölge kullanılmış çizgiromanların görselliği diğerlerine göre daha kötü, tabi bazıları güzel çiziyor orası doğru ama bazıları da gölgeyi çok kullanarak görselliği gerçekten bozuyor. Tabi bu benim görüşürüm, tekrar söylüyorum gölgeyi iyi kullanarak güzel çizenler de var.
 
Üst