Zagor'unuzu 25 Euro'ya imzalatır mısınız ?

Zagor'unuzu 25 Euro'ya imzalatırmısınız ?

  • Kesinlikle imzalatmam.

    Oy: 18 54.5%
  • Neden olmasın...

    Oy: 1 3.0%
  • Param olursa imzalatırım.

    Oy: 2 6.1%
  • Yayınevine destek için imzalatırım.

    Oy: 4 12.1%
  • Kararsızım.

    Oy: 1 3.0%
  • 50 Euro'ya bile imzalatırım.

    Oy: 4 12.1%
  • Fotoğraf çektirmeye de para alacaklar mı ?

    Oy: 1 3.0%
  • Öğrencilere neden indirim yok...

    Oy: 2 6.1%

  • Kullanılan toplam oy
    33

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,048
10,047
Zagor’un Babası Efsanevi Çizer 29. İstanbul Kitap Fuarı’nda

Kapılarını 30 Ekim 2010 Cumartesi günü kitapseverlere açmaya hazırlanan 29. İstanbul Kitap Fuarı önemli çizerleri konuk edecek. Zagor’un efsanevi çizeri Gallieno Ferri ve İtalya’nın önde gelen çizerleri Kitap Fuarı kapsamında Türkiye’den okurlarıyla buluşacak.

Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek 29. İstanbul Kitap Fuarı, değerli yazar ve çizerleri ağırlamaya hazırlanıyor. 1001Roman Yayınevinin organizasyonu ve ev sahipliğinde İtalya’nın önemli çizerleri başta Gallieno Ferri olmak üzere Gianfranco Manfredi, Moreno Burratini, Marco Verni, Graziano Romani, Laura Scarpa, Marcello Toninelli, Diego Cajelli, Riccardo Burchielli ve Marco Schiavone 6 Kasım 2010 Cumartesi günü İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek söyleşide okurlarıyla buluşacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilen İstanbul Kitap Fuarı, 30 Ekim-6 Kasım 2010 tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri, kapanış günü olan 7 Kasım 2010 Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuar ücreti 5 TL’dir. Fuara ulaşım ve servis saatleriyle ilgili ayrıntılı bilgi www.istanbulkitapfuari.com sitesinden edinilebilir.



Etkinliği düzenleyen 1001 Roman Yayınları'ndan Fuat Aktüre'nin açıklamaları ise aşağıda. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ?


"Arkadaşlar,
Biz ( hepimizi tanıyorsunuz ) bu işe gönül verdik ve doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz.Öncelikli derdimiz çizgi roman'ın daha geniş kitlelere ulaşabilmesini ve okurların daha önce yayınlanmamış kahramanlarla tanışmasını sağlamak.Bu düşüncemiz bastıklarımızdan da belli zaten.Yeri gelmişken belirteyim,1001roman'dan daha da büyük müjdeleri almaya hazırlanın.
Şimdi gelelim sıkıcı konuya;
Etkinlikleri hazırlamaya başladığımızdan beri çözemediğimiz bir konu vardı,o da,Bay Ferri'nin imza günlerinde bizim basmadığımız bir yayını imza için getiren okur'a nasıl davranacaktık.Asıl amacımız o gün için hazırladığımız "çizgi roman dersleri" dizimizin üçüncü kitabı olan FERRI kitabını,Ferri'nin hiç yayınlanmamış çizgilerinden oluşan portfolyosunu,yine o gün için hazırlanan anahtarlık,rozet gibi kolleksiyon malzemelerini standımızda satmak ve okurların bunları Bay ferri'ye imzalatmalarını sağlamak idi.( kabul edersiniz ki,etkinliklerin TÜM maliyetini biz karşılıyoruz ve az da olsa bir şeyler satarak ciddi boyutlara varan maliyetlere bir katkı sağlamamız lazım ) Ama Zagor basmadığımız için bir Zagor kitabını nasıl imzalatacaktık.
Ama sağolsun LAL KİTAP bize çözümü buldurttu.
Ferri imza günlerinde Bay Ferri asla ve hiç bir sebeple LAL KİTAP'ın yayınladığı Zagor'ları imzalamayacak arkadaşlar.
Bizim hazırladığımız imzalanabilir materyaller dışında Ceylan,Ecem,Tay yayınlarına ait Zagor'larınızı imzalatmak isterseniz imza başına 25 Euro ödeyeceğinizi belirtmek isterim.Şahsıma ve firmamıza en yakın olan kişiler için bile bu böyle.Aksi hareket edip bizleri ve kendinizi müşkül duruma sokmayacağınıza inancım tam.
Biliyorsunuz 4 Kasım gecesi KARGA BAR'da ZAGOR GECESİ yapıyoruz.Gecede Graziano Romano dışında ASETON gurubu da olacak ve canlı performans yapacak.Bu yurdumuzda ilk kez düzenlenecek geceye hepinizi bekliyoruz.
Sağlıcakla kalın
Fuat AKTÜRE"​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
25 Euro!
Acaba kitap başına mı?
Yoksa ne kadar getirirsen getir
toptan fiyat mı uygulanacak merak etmekteyim.
5-10 arkadaş birleşsek daha mı ucuza gelecek?
Para kime gidecek, fatura, serbest meslek makbuzu verilecek mi?
Deftere işleyebilecek miyim?
Gider gösterilebilir mi?
Geliri ile Ferri sevenler derneği ile Dolapdere bİg bang orkestrasına
yardım mı edilecek?
Aslında bunların hepsi şaka mı?
25 avro'ya kaç tane çizgi roman alıp tarayıp sitede yayınlayabilirim,
Aslında börti olacak şöyle güzel tarafından bu fikri bulanlara başlayacak ama
ortalarda yok.
Arkadaşlar gidin, Zagor'un, Mister No'nun babasını ve diğer çizerleri görün
kimse bunlar için para alamaz.
***
1001 roman'ın yayın politikasını eleştirmek istemiyorum,
aslında çokçeşitlilik anlayışına katılıyorum ama
fiyat benim için çok belirleyici,
çizgi romanın haftalık satılan mizah dergileri gibi
uygun fiyatlarla ve her yerde satılması taraftarıyım,
Bu politika ile hiç istemem ama uzun soluklu olabileceğini sanmıyorum.
İnşallah ben yanılırım.
Çizgi romanı seviyorum.
 

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,225
Ülkemizde böyle etkinliklerin olması çok güzel, ben ulaşamasam da ulaşabileceğim bir yerde olduğu düşüncesi bile güzel, çizgiromanın öcü sayıldığı günlerden bu günlere gelmek harika.
İmza meselesine gelince açıkta kalan çok soru var gerçekten, neden paralı, bu para kime gidecek gibi sorular var ama imzanın parayla olması hiç şık değil, ayrıca hiç böyle bir uygulama duymadım.
Ben kesinlikle vermezdim.
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,445
güney
imzalayacak insan para almadan imzalamıyorsa,o insana saygım ve sevgim kalmaz.çizgi roman gönül işidir paranın adı bile geçmemeli böyle etkinliklerde.asla para verip imzalatmam,varsın imza onlarda kalsın,bırak dağınık kalsın.
 

arihanu

Kıdemli Üye
5 Eki 2010
208
505
Bu adama 25 avro bayılcağıma, saatlerce bizim için imza dağatırken bekleyen Erdil Yaşaroğlu, Serkan Altuniğne, Ersin Karabulut gibi çizerlere imzalatırım...
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
ahanda 25 euro bana bi imza göndersin..:D

bnlnaazb4l3ehlh6u.jpg
 

arihanu

Kıdemli Üye
5 Eki 2010
208
505
istanbulkitapfuari.com da bahsedilmiyor imzanın paralı olduğundan...
 

Baykuş

Yeni Üye
2 Mar 2010
52
26
Sanıyorum bu konuda bazı açıklama ve değişiklikleri içeren bir güncelleme yapıldı arkadaşlar. Bunu hatırlattıktan sonra kısaca fikrimi belirteyim.

Ücret karşılığı imza uygulamasını, güçlü olmayan yayınevleri tarafından sınırlı bir kesime yönelik olarak Türkiye'ye getirilen yazar ya da çizerler için garipsemiyorum. Yurtdışında ücretli olan da var, ücretsiz olan da. Yalnız 25 Euro Türkiye şartlarında yüksek bir rakam.

Şahsen benim, beğendiğim sanatçıları görmek ya da konuşmak ya da onlardan imza almak gibi bir isteğim hiç olmadı, neticede zaten eserleri yoluyla özel şeyler paylaşmışızdır ve ayaküstü genelgeçer lafların değiştokuşu işin büyüsünü bozar diye düşünürüm. İmzalı bir kitap yerine bende olmayan nadir bir basımı ya da kitabı edinmeyi tercih ederim.

Ancak eğer organizasyon iyi yapılabilirse, Çizgiroman kültürü olmayan ülkemizde bu tarz etkinliklere de olumlu bakarım. Bilhassa Karga ortamında çizgiroman buluşması epey keyifli olabilir.

Forumu haberdar ettiği için Bozan arkadaşımıza da bir selam sarkıtıp, noktayı koyuyorum. Karga'dan bahsedince hemen bir susuzluk hissediverdim. ;)
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Neden Lal kitap'ın Zagor'ları imzalanmayacakmış.Şimdiye kadar çok kötü çevirilerle,kalitesizlik akan kitapları imzalatmak-hemde parayla-akılsızlık ve insafsızlık değil mi?
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,511
Kabul etmek gerekir ki bu bir organizasyon ve tabiki bunun bir gideri olacak.Şu aşamada kim karşılıyor bilmiyorum ama destek için olabilir diyorum.ferri öyle bir şart koymuş ise etik bulmuyorum.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
rahmetli Oğuz Aral ve Tekin Aral,la görüşebilmek için izin almadan 15 gün çalıştım.
o zamanlar İzmir,de fuarda standlarına gidip elimdeki fırt ve gırgırı imzalatırken bana şaka yollu takıldılar.
evlat biz bedava imza vermeyiz öyle 3 kuruşa beş köfte yok kaç paran var dediler.
14 yaşlarında falanım cebimdeki paraları çıkarıp aralarından biraz bozuk ayırıp bu yol param gerisi sizin olsun isterseniz ayakkabılarımı bile size veririm dedim..
öyle şaşırdılarki..
yahu dur şaka yaptık neden böyle terslendin dediler..
onlara :
sizin imzaladığınız bu dergileri açık arttırmada satacağımı ve paranın hasta bir çocuğun tedavisinde kullanılacağını açıkladım..
o ters tipli aksi suratlı adamlar melek oldular bir anda..
aralarında para toplamaya kalktılar, ki onlarda zor zamanlar geciriyorlardı. ihtilal yeni olmuş yurtdışındaki büroları kapatılmış, karteller derginin dağıtımına el koymuş ve binbir güçlükle fuarda borç parayla stand kiralamış dergi satmaya çalışıyorlardı.
teklif ettikleri o paraları almaya gönlüm razı gelmedi. sadece imzaladıkları 2 dergiyi aldım ve dediğim gibi İzmir sosyetesinden bir hayırseverin aldığı kermeste satarak o çocuğun tedavisinde harcanmasına vesile oldum.
eğer ki bu günün şartlarında bir imza için para verilecekse o paranın memleketimin yazarına çizerine verilmesi doğru olur.
belkide bir daha ülkemize ayak basmayacak zengiliğini nasıl artıracağını düşünen yabancı çizere değil...

not: o çocuk hastalığını yendi ve şu anda 9 eylül hastahanesinde doktor olarak çalışıyor.
 

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
38
sanki çek imzalıyacak...çizerlere hayranlık duymam nedense zagor imzalasa o başka ama...XD imzayı bile parayla atacaksa o adam paragözdür ve çizgilerinde duygu bulunmaz...sadece para için sanat yapılmaz çizgiroman bence bir sanattır ve sanat para için yapılmaz...
 
Üst