"Konuyu Beğen Link Görünsün" ANKETİ

"Konuyu Beğen, Link Görünsün" Özelliği Eklensin mi?


  • Kullanılan toplam oy
    85
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

comicist

Süper Üye
1 May 2016
591
4,781
Bu ülkede, önyargıları yıkmak Mars'a ayak basmak gibi bir şey.
Konuyu açtığım diğer yerde şimdiye dek 230 kişi konuyu okumuş
buna rağmen 15 kişi beğenmiş konu başlığını.
(Kimliğim ifşa olmasın diye mi beğenilmiyor yorum yapılmıyor acaba o da var tabii doğru ya...) :)
İşte bulunduğumuz komitrajik durumumuz bu.
Facebook da bile insanlar gruplar kurarak aynı fikirdeki insanları bir araya getiriyor,
açılan konuların çoğu beğeniliyor. Belki Ego tatmini yapmak belki de konuya gerçekten katkıda
bulunmak amacıyla biraradadırlar. Facebok'un asıl yükselişinin sebebi budur.
Çizgi romana değer katmak bu kadarmı zor.

Neyse fazla uzatmadan soruyorum:

"Konuyu Beğen, Link Görünsün" özelliği forumumuza eklensin mi?​
 
Son düzenleme:

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,362
İzmir
Ben de EVET diyorum...

Hatta ve hatta indirme olayı için çok eskiden 2008'lerde Çizgili Forum'un uyguladığı metod tercih edilmeli. Sadece paylaşım yapanlar linkleri görebilmeli. Harcanan emekler bu kadar ucuz olmamalı diyorum. İddia ediyorum 50.000 küsur üyeden yorum yazıp paylaşım yapanların sayısı 100'ü geçmez. Adamlar neredeyse forum açıldığından beri devamlı indiriyor, ama mesajlarına bir bakıyorsun hiç yok. Bu ne yaa. Bu kişileri de elemeli aramızdan, mesaj sayısı şimdiki halde 100 olmayanı direk silmeli forumdan. Sahte nickle yeniden kayıt olmalarını engellemek için de paylaşım yapma zorunluğu getirilmeli acilen...
 

atlas364

Süper Üye
13 Tem 2009
628
1,386
paylaşım yapmayanı engellemek hoş bir fikir değil , çizgili forum sitesi çizgi roman severler için tam bir felaketti , allah yenisinden bizi korusun
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Ben kesinlikle HAYIR diyorum. İnsanların sırf indirme imkanına kavuşmak için zorla beğen tuşuna bastırılması yanlış. Paylaşımcıların kendilerini zorla beğendirmeye çalışmaları da saçma ayrıca.
Herhangi bir şekilde paylaşımlara ulaşma yollarının kısıtlanması bizim paylaşım anlayışımıza ters.
Burada o forumun uyguladığı hiçbir metod örnek alınamaz.
 
Son düzenleme:

tenten64

Yeni Üye
21 May 2013
85
321
Burada demokratik ve özgür bir ortam var link için beğenme zorlaması bence gereksiz,bunun paylaşım yapan arkadaşlarında beklentisi oldugunu düşünmüyorum ama yine de çoğunluğun kararına uyarım
 

Tanerr

Kıdemli Üye
21 Eyl 2018
113
419
BEN HAYIR DİYORUM. SEBEBİNE GELİNCE,
KATILIM AZ BILIYORUM .EMEĞİ GEÇEN ARKADASLARI TAKDİR ETMEKTE , EN AZINDAN KURU BİR TEŞEKKÜR ETMEKTE MAALESEF GERİ KALIYORUZ.LÜTFEN ARKADAŞLAR HİÇ OLMAZSA SAYFADA " BEĞEN " YAZISININ ÜSTÜNÜ BI TIKLAYALIM.EMEĞİ GEÇEN ÇOK KIYMETLİ DOSTLARIMIZA ,USTADLARIMIZA SIZINDE ÇOK DEĞER VERDİĞİ NIZI BİLİYORUM.BUNU GÖSTER MENİ N YEGANE YOLU "BEĞEN " YAZISINA DOKUNMAKTIR. OKUYORUZ ARKADAŞLAR, INDIRIP OKUYORUZ.DEMEKKİ BEĞENMİŞiz! MADEM ÖYLE NEDEN BEĞENDİĞİM izi EMEK VEREN ARKADAŞLARIMIZA BILDirMiYORUZ.?
BEN KENDİ ŞAHSIMA BANA KİMSENİN HAKKI GEÇSİN ISTEMEM.UNUTMAYALIMKi BENDE DAHİL ZAHMET ÇEKMEDEN ,HAZIR ÖNÜMÜZE GETİRİLEN BU ÇALIŞMALARIN ARDINDA MADDİ VE MANEVİ BÜYÜK BİR EMEK VE FEDAKARLIK VAR. ARKADAŞLAR BİZLERDE VARLIĞIMIZI ,,ONLARIN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM.BUNUN YOLU " BEĞEN " i TIKLAMAKTAN GEÇER. LÜTFEN IHMAL ETMEYELİM .SEVGİLER SAYGILAR.


HAYIRIN KENDİMCE SEBEBİNE GELİNCE,
GÖNÜL işi ORTADAN KALKAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÖRNEĞİN ŞU AN BİR PAYLAŞIM YAPILIYOR .HEMEN ARDINDAN BİR ARKADAŞ TEŞEKKÜR EDİYOR YORUM YAPIYOR.HEMEN ONUN ARDINDAN BAŞKA BİRi ONUN YORUMUNU BEĞENİYOR. HEM PAYLAŞAN A HEMDE ONA GÜZEL SÖZLER SÖYLÜYOR. ZORUNLU DEĞİL. BÖYLE DEVAM EDİYOR GÖNÜLDEN.BAŞTADA SÖYLEDİĞİM GiBi AZ AMA BENİM NAçizane DÜŞÜNCEM.
# AZ OLSUN GÖNÜLDEN OLSUN.#..
 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
28,983
Mersin
ben ısrarla EVET diyorum, ve diger başlık altında da begen tuşuna basmanın bir zorunluluk gibi algılanmamasını dilimin döndügü kadar anlattım,
 

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,619
38,280
izmir
Bence "Evet olmalı" diyorum. Saatlerce emek verilmiş bir paylaşımı sessizce indirip kaçmak hoş birşey mi arkadaşlar? Forumun ilk açıldığı yıllardan beri üye olup, tüm paylaşımları indirip (belki bunları basıp para kazanarak) tek beğenisi tek yorumu olmayan insanlar var. Kesinlikle olmalı. En azından emeğe saygı için. "Like" tuşuna tıkalamak bu kadar zor olmamalı.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Paylaşmak için mi paylaşıyoruz ? Yoksa hepimiz Sanat Güneşi Zeki Müren miyiz, alkış tufanı zorla sürsün diye sahnede kalıyoruz ? Bu sorum bu başlığı okuyan siz Değerli Forumdaşlarım'a yönelikti.

Bu sorum ise size yönelik Değerli Comicist; amaç paylaşmak mı ? Tatmin mi ? Tabiri caiz ise raf ile, dolap ile, kütüphane dolusu eser paylaşan Üstadlardan böyle 1 talep gelmezken, böyle 1 önerinin sizden geldiğini görmek de beni şaşırtmadı. Sevgiler...
 
Son düzenleme:

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Ben de evet diyorum. Günlerce çevirip balonladığım bir kitabımın 550 kişi tarafından indirilip, 40 like alması ve 5 kişinin teşekkür cevabı yazması bana biraz garip geliyor. Çevirilerime bakınca hep aynı kişilerin cevap yazdıklarını görüyorum, eminim like atanlar da hep aynı kişilerdir. Haydi ben gene şanslıyım, bâzı arkadaşların çevirilerine cevap bile yazılmadığı oluyor.

Elbette Zeki Müren değilim, alkış tufanı da istemiyorum ama verilen her emeğin de bir karşılığı olmalı. İndirilen bir kitap için bir like butonuna basmak bu kadar mı zor?

Bu arada birçok yabancı forumda cevap yazmadığınız sürece linkleri göremiyorsunuz. Hatta gene birçok site upload download oranınıza bakıyor ve belli bir seviyenin altındaysa indirme yapmanıza izin vermiyor. O kadar abartmayalım ama paylaşım yapan arkadaşları da emekleri karşısında onurlandıralım.
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Bu sorum ise size yönelik Değerli Comicist; amaç paylaşmak mı ? Tatmin mi ? Tabiri caiz ise raf ile, dolap ile, kütüphane dolusu eser paylaşan Üstadlardan böyle 1 talep gelmezken, böyle 1 önerinin sizden geldiğini görmek de beni şaşırtmadı. Sevgiler...
Arkadaşlar polemik yapmanın, görüş açıklayana sataşmanın gereği yok. Herkes düşüncesini söyler, yönetim bunlara göre değerlendirmesini yapar, Çizgi Diyarı Yönetimi kural ve prensiplerine göre karar verir.
Ayrıca lütfen Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Bence de hayır.. Zira bu durum bizi bir çoğumuzun nefret ettiğini düşündüğüm Çizgili forum'un seviyesine düşürür diye düşünüyorum.. Aradan belki 10 sene geçti oradaki faşist VIP uygulamasına olan tepkim hala bünyemde dinmedi...
 

muratti

Aktif Üye
6 Eki 2015
448
1,329
Şu an başka bir paylaşım sitesinde bir kaç gündür mecburi like sistemi uygulanıyor. Bazı paylaşımcılar indirmek için "Like" isterken diğer bir kısmı konuyu görebilmek için de "Like" istiyor. Sonuçta "Like" sayısı artmış görünüyor ancak hangisi gerçek "Like".

"Like" verenin aklına şu soru geliyordur otomatikman, beğendim ama bakalım beğenecek miyim?
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Ankete bile katılım 36 kişi olunca sorun yok yola devam.Apartman yönetimine bile katılmayan sessiz çoğunluğun hakim olduğu bir yerde demokrasi nasıl gelişsin.Ankete katılım bile çok çok düşük.Canları sağolsun. Sağlık olsun bu bile çok büyük bir aşama hele son dönemlerde Cambriyan patlaması gibi patlama yaşanıyor taramalar da ,paylaşımlarda bu daha değerli ne yapalım.Kişisel olarak hedefim sadece paylaşmak Haluk bey üstadımızda sanırım böyle isterdi onun aziz hatırası için böyle kalması daha doğru olur.
 

igdirnet

Aktif Üye
8 Tem 2016
243
768
Bence karşılıksız iyilik yapmaya devam edilsin. Beni beğenirsen al dosyayı demek temelde doğru değil. Ayrıca gönülden beğeniler herşeye bedeldir.
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,489
Şahsen ben açtığım bir konuya 10 kişinin kuru kuruya like vermesinden ziyade bir kişinin adam gibi bir yorum yazmasını tercih ederim. Like verme olayı bana hiç samimi gelmiyor açıkçası.
 

koralp

banned
10 Kas 2018
134
291
Bence hayır...
Emek den söz ediliyor, hakdan sözediliyor... Tamam da o zaman Bonelli nin yazıp çizdiği bastığı emeğinin karşılığını kim nasıl veriyor...
Bak sen burada Türkçeye çevirdim renklendirdim diye beğen tuşuna basılsın diye yeni yreni formüller geliştiriyorsun... Hakkını istiyorsun yorum yapılsın, beğenilsin diye... Onun için bu konulara hiç girilmesin... İsteyen beğen tuşuna bassın isteyen yorum yazsın istemeyen de hiçbir şey yapmasın... Zaten daltaş üstad kendi sayfasında ne diyor... "ben bu kitapları sadece kendi zevkim için hazırlıyorum..." bitti...
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,773
2,614
Abolardis dostumuz düşündüklerime ses olmuş, Forumun kurulum amacı benim bildiğim ''Paylaşmak Güzeldir'' sözleriyle ifade buluyordu. Beğenilmek elbette istenebilir, paylaşım yapan dostlara saygılıyım ama ''Zorunluluk'' asla onaylamayacağım bir yaklaşım biçimi.
 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
28,983
Mersin
biz derdimizi anlatamıyoruz herhalde, herkes bir tutturmuş zorunluluk olur veya çizgili forum düzeyine ineriz falan...bir kez daha ve son kez meramımı anlatmaya çalısayım tabi taktir yöneticilerin olacak, öncelikle:
dostlarım, benim anlamakta zorluk çektigim konu begeni tuşuna basmanın zorunlulukmuş gibi algılanması olayı...
indirmek istediginiz bir paylaşım için ne yapıyorsunuz? ilk önce sayfayı açmak için konuya tıklıyorsunuz (bu bir) sonra indirme linkine tıklıyorsunuz( bu iki) sonra da indirme sitesindeki indir tuşuna basıyorsunuz(bu üç) yani bunların hiçbiri begendigin bir şeye ulaşmak için zorunluluk olmuyorda, paylaşım yapanı sevindirmek,onurlandırmak ve zevk alacagın bir paylaşımı sana kazandırdı diye teşvik etmek için basılan begeni tuşu zorunluluk oluyor.bunu idrak etmekte zorluk çekiyorum
bir diger hususta ;Kaldı ki o begeniyorsuz da indiriyoruz yaklaşımına katılmıyorum bu olsa olsa senin kim oldugun veya ne yaptıgın önemli değil ben istedigime ulaşıyorum o kadar demektir;
bende indirmedigim bir çok paylaşımı begenmek suretiyle emek harcayan özveride bulunan dostlarımı onurlandırmaya çalışıyorum,
kendi adıma yorum değil ama indirme için begeni butonuna basılmasının dogru oldugunu düşünüyorum ve ısrarla istiyorum( bunu daha yukarda saydıgım indirmenin dördüncü adımı olarak görebilirseniz bahsettiginiz zorunlulukta! ortadan kalkar)
size bir örnek daha vermek istiyorum otobüs veya metrobus veya minibüslere yaşlılara yer vermek zorunluluk mu? hayır değil; vermeyelim o vakit ,ama bu bir saygıdır,nezakettir centilmenliktir, evet diyenlerde emege saygıyı bu şekilde görmek istimeleri size niye bu kadar ters geliyor anlamıyorum, begeni alıp ego aldıgımızı ifade eden resimler paylaşıp , paylaşmak için mi paylaşıyoruz yoksa zeki müren miyiz gibi anlayamdıgım yazılar yazılıyor, ego diyorsanız evet ego belkide hiçbir zaman okuyamayacagımız sevdalısı oldugumuz çizgiromanları okuma şanşı veren bu kimselerin gerekirse egolarını okşayalım ki bize keyif vermeye devam etsinler, bu kişiler makina değil insan yav insan bunların yakıtı bu işi yapmarı için gereken şevk bir begeni tuşuna basıldıgını görmek; indirebilmek için 3 ayrı tuşa ( sizin tabirinizle zorunlulukla basarken) bir 4.tuş begeni tuşuna basmak bu kadar zor mu geliyor bizlere????
ha birde çizgiliforum örnegini veriyorsunuz? ben üye değilim gözümü burada açtım ama işleyişini biliyorum da begeni tuşuyla vip ve üyelik yorum yazma zorunlulugunu nasıl aynı potata eritebiliyorsunuz anlayamıyorum,neyse benim feryadımı herhalde en iyi özellikle çeviri balonlama yapan arkadaşlarlar anlıyor. yinede yöneticilerimizden bu konuyu her açıdan degerlendirmelerini rica ediyorum

saygılarımla ; saglıcakla kalın
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,694
"Birileri beğensin diye paylaşım yapalım, paylaşımlarımıza şartlar koyalım zihniyetine bu forum altında geldiysek vay bizim halimize." demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Biz okuyamayan okusun, ulaşamayan ulaşsın diye paylaşım yapıyoruz. Beğensin beğenmesin, yorum yazsın yazmasın ama okusun ve ulaşsın. Bana kalsa üyelik bile zorunlu olmamalıyken indirme linklerini görmek için bu gördüğüm konunun hala burada tartışılabiliyor bile olması benim Çizgi Diyarı diye bildiğim yere hiç yakışmıyor. Burası Çizgi Diyarı değilse de bana haber verin ki üyeliğimi bitireyim!
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
Ben kendi adıma arşivlediğim serilerin başlıklarına ve ilgilendiğim konuların başlıklarına giriş yapıyorum. Giriş yaptığım kitap paylaşım başlıklarında mutlaka like tuşuna basıyorum. Bunun iki sebebi var. Birincisi gönderiyi yapana (başka söyleyecek sözüm yoksa) teşekkür etmek; ikincisi de bir süre sonra hasbel kader o başlık yeniden gündeme geldiğinde o dosyayı çektiğimi bana hatırlatması için.
Başlık, bir düşünce ya da bilgi paylaşımı üzerine ise düşüncesine katılıyorsam like tuşuna basarım. Katılmıyorsam basmam. Bilgi paylaşımının değeri benim için kitap paylaşımı ile aynıdır. Boş geçmem.

Anketteki düşünceye ben de soğuk bakmayanlardanım. Paylaşım yapan kişinin, o paylaşıma olan ilgiyi ölçümleyebilmesinin en basit yolu budur. O yüzden özellikle kitap paylaşımını çok yapan dostların böyle bir şey beklemelerini yadırgamamak gerek. Eğer paylaşılan kitabı gerçekten beğendi ya da nefret etti ise, iki satır yorum yapsın ki okumayanlar da faydalansın.
Ben böyle düşünüyor, böyle de yapmaya özen gösteriyorum.
 

altan

Yönetici
23 Eyl 2011
2,963
103,815
Benim düşüncem kesinlikle hayır. Nedenlerine gelince, ben paylaşımlarımı like almak için yapmıyorum, isteyen, beğenen indirir okur , istemeyen okumaz, ikinci neden ise bu konu neden şimdi dile getirildi. Biz Çizgi Diyarıyız. Bizim bize özel bazı özelliklerimizin olması lazım.
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
141
542
Konuyu açan comicist'e ve yorumla, oyla veya like'la katkı yapan bütün üyelere selamlarımla. :)

Sayın comicist'e bu durumu gündeme taşıdığı için teşekkür ederim. Ancak, tasavvur edilen sistemin pek de mantıklı olmayacağı kanaatindeyim. Sevgili Dindar Diker'in tasavvuru da Çizgi Diyarı'nı Çizgili Forum'a benzetme yolunda olduğu için, o daha da mantıksız geldi bana. Çizgi Diyarı, başlangıçta eleştirdiği şeye dönüşürse kendini yok etmiş olmaz mı? :S

Çizgi Diyarı'nın Forum Kuralları içerisinde "Konuyu geliştirmeyecek teşekkür mesajlarının en fazla bir iki taneyle sınırlı olması, geri kalan üyelerin beğen butonunu kullanması" rica olunduğu için, üyelerin belli sayıda yorum yapmasının zorunlu olması ve geri kalanların üyeliğinin silinmesi abes bir uygulama olur. Geriye beğen butonuna basma meselesi kalıyor.

İşin aslına bakarsak beğen butonu, başka sosyal mecralarda da olması gerektiği kadar aktif kullanılmayan bir buton. Mesela Youtube videolarında izleme oranına nazaran like ve disslike'ların toplam sayısı çok az kalmakta. (Bir Youtuber bu konuda sitem etmişti hatta.) Youtube üyeliği açmayanlar olduğunu düşünsek bile, yine de like / disslike butonlarının kullanımı izleyen üyelere oranla da çok düşük kalır. Belki Çizgi Diyarı'nda da üyelerin çoğu bu sisteme alışkın olduğu için, beğen butonuna basmaya gerek duymuyorlardır; bilemem. Youtube ile Çizgi Diyarı'nı karşılaştırmak tabii ki doğru değil ama like butonunun algılanma durumu mecradan mecraya farklılık göstermiyor olabilir.

Senelerdir üye olup bir tane bile yorumu olmayan kimseler olduğundan bahsedilmiş. Evet, bu biraz garip bir durum. İnsanların çoğu etkileşime geçmeden alacağını alıp gitmek istiyor belki de. Kalabalık bir üye topluluğunun bu tarz davranması, yeni üyelerden birçoğunun da "sosyal psikoloji"yle öyle davranmasına zemin teşkil edebilmektedir. Hatta Forum Kuralları bölümünde yasak olduğu belirtilmesine rağmen, anlamsız tuş kombinasyonlarıyla üyelik ismi alanlar oluyor. Bu durumlar davranış modeliyle ilgili sıkıntılar olduğu için, beğen butonuna basmanın zorunlu hâle getirilmesi, onu mekanikleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. İndireceğini indirmek isteyen otomatik olarak beğen butonuna tıklayacak; yorum yapmıyorsa yine yorum yapmayacaktır. Bunun kural hâline gelmesi görünen davranışta bir değişikliğe yol açsa da içten içe aynı mantıkta hareket edilmeye devam edilecektir.

Yorum meselesiyle ilgili olarak şunu da belirteyim: Ben, seneler önce üye olup, şimdilerde yorum yazmaya başlamış olan üyeler de gördüm. Bu üyelerin kendince sebepleri olabilir. Belki yukarıda değindiğim gibi, sosyal psikolojinin sevkiyle başta katılım yapmayıp, sonraları varlıklarını gösterme ihtiyacı duyuyor olabilirler. Yorumu mecbur tutmak; bu tarz üyelerin önünün kesilmesine yol açacağı için de pek doğru değil.

İnsanların alışkanlıklarını ve yanlış davranışlarını esas mesele olarak kabul edersek, zaten mesele Çizgi Diyarı meselesi olmaktan çıkacaktır. Birtakım kimselerin pasifize kalması, mecra veya sınıf / kesim fark etmeksizin insanımızın bir sorunu. Bunu Çizgi Diyarı içerisinde birtakım kurallarla değiştirsek de sorunun kökenine inmiş olmayacağız. Elbette yüksek beğeni sayılarını görmek paylaşım yapan üyelerimizin hakkıdır, bu da onları onurlandıracak ve şevklendirecektir; ama mekanik like'larla da bunun sağlanamayacağını unutmamak gerek. Bir demet gülle bir bahçe dolusu yapma çiçeği yer değiştirmek gibi bir şey olur bu. Diğeri belki manzara açısından gözünüzü şenlendirir ama kokladığınız zaman burnunuza koku gelmez. :)
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Arkadaşlar, forumumuz karşılıksız paylaşımı prensip olarak benimsemiştir ve aksi düşünülemez.
Herkesin fikrini belirtebiliyor olması demokratik olmadığımızı düşünenlere cevaptır.
Beğeni almak, paylaşımlara yorum yapılması elbette güzel, ama zorla elde edilen beğeniyi istemiyoruz.
Birbirimize karşı saygı nezaket çerçevesinde görüş belirtilmesi bile bir süre sonra başlandığı şekilde ilerleyemiyor.
Keşke emeğe saygı hayatın her alanında olsa, kim istemez.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
DAHA NE OLSUN

Hepsinden daha önemlisi benim açımdan kendimi özgürce ifade edebilmem.
Rousseau ; hareket etmeyen zincirlerinin farkına varamaz demiş.
Bende forumda kendi sitem kadar rahat ve özgürce hareket edebiliyorum.
İstediğim her konuda yazı yada yorum yapabiliyorum ki bence bu her şeyin üzerinde...
Diğer taraftan eskiye dair özlemlerim , anılarım , kişisel hatıra rezervlerinde ki kimi zaman mevlevi dervişi gibi aşkın , melankolik bir aşık kadar kendinden geçmiş , gece görüşü kadar fulu bir dünyanın kapılarında uçsuz bucaksız koridorlarda geziyorum....
Umutlarımla yekpare , amaçlarımla doğrusal , kişisel eksikliklerime paralel bir dünyada kendi adımlarımla yürüyorum...
Kimseye çarpmadan , hiç kimseye değmeden , yıldız ışıkları altında rotamı şaşırmadan dolaşıyorum....
Ne bir deniz feneri arıyorum nede puslu kıtalar arasında pusulaya bakıyorum....
Kimi zaman Yalnızlık Kalesindeyim kimi zaman Kafatası Mağarasında bazan Darkwood'da Zagor'la birlikteyim , bazan Teks'le bir ateş başında Carson'la sohbette....
Yürüyorum bazan Manhattan'da Peter Parker'la , Gotham'da Batman'le bir gökdelenin tepesinde......
Uzayın derinliklerinde Atılgan'da , bir çeviriden yeni çıkmış Amiral gemisinde....
Bir ayağım Bengal Ormanlarında , bir ayağım Afrika'nın Balta girmemiş ormanlarında Kala ile birlikte Tarzan'ın en yanında.....
Rasmus'la şakalaşıyorum kimi zaman.Hokus Pokusunda Mandrake'nin.....
Bir Pır Pır içinde Amazonda Mister No ile uçuyorum....
Teksas'la özgürlüğün peşindeyim....
Zil zurna sarhoş yine Konyakçı....
Asteriks bilmem kaçıncı kez Romalıları yenecek....
Red Kit yine gölgesinden hızlı....
Adı bilinmeyen meçhul kahramanları arıyorum...
Bir çevirinin ilk sayfalarını seyrediyorum , bir paylaşımın ilk karelerini analiz ediyorum...
Hayal görmüyorum hayalleri yaşıyorum.....
Daha ne olsun....
Kendi coğrafyamda , kendi evrenimde , çocuklar gibi geziyorum...
Daha ne olsun....
........................................................
Bu özgür ortamı yaratanlara , bu imkanları bizlere sunanlara , bu seviyeli münazaraya ( tartışma ve münakaşı iyi ayırmak gerekir kanaatimce ) iştirak ederek görüşlerini dile getiren bütün dostlarıma görüşlerinin hepsine katılmamakla birlikte çok teşekkür ederim.
Konunun bu seviyede tartışılması bile her şeyin üzerinde bana göre...
Bende bu taraftayım....
Daha ne olsun......
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Ben de EVET diyorum...

Hatta ve hatta indirme olayı için çok eskiden 2008'lerde Çizgili Forum'un uyguladığı metod tercih edilmeli. Sadece paylaşım yapanlar linkleri görebilmeli. Harcanan emekler bu kadar ucuz olmamalı diyorum. İddia ediyorum 50.000 küsur üyeden yorum yazıp paylaşım yapanların sayısı 100'ü geçmez. Adamlar neredeyse forum açıldığından beri devamlı indiriyor, ama mesajlarına bir bakıyorsun hiç yok. Bu ne yaa. Bu kişileri de elemeli aramızdan, mesaj sayısı şimdiki halde 100 olmayanı direk silmeli forumdan. Sahte nickle yeniden kayıt olmalarını engellemek için de paylaşım yapma zorunluğu getirilmeli acilen...

Bu fikre de saygı duymakla beraber desteklemiyorum. Bırakın bazıları gelsin alsın gitsin, bazıları indirsin okumasın, bu onların sorunu. Yorum yazan, destekleyen hep azınlık oldu ama olsun, bir kişi bir kişidir ve bence o bir kişi için bile paylaşım yapılır. Biraz buruk da olsa, hüzünle de olsa yapılır.

Şart koymaya hiç gerek yok, alıp gidenlere de selam olsun ama gerçek dostlar ki onlar yorum da yazarlar, beğenirler de, ancak beğeniyle öne çıkması bence faydalı olur. Zira çok önemli ve güzle paylaşımlar sırf altında yorum yok diye bir süre sonra unutuluyor. Ama Hep aynı başlıklar bu listede sürekli olarak yer almasın diye günlük ya da haftalık ortalama alınan, belki de altındaki yorumun da hesaba katıldığı dinamik bir sistem düşünmek gerekebilir.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,347
12,822
iskenderun-Hatay
Bence de hayır. İndirdiğim her şeye zaten like veriyorum. Ama bunun zorunlu olması samimi like verenleri de zorunlu verenlerle aynı kefeye koyar. Saçmalık ve taklit olur bence ..
 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
348
1,317
Çengelköy
Yapılabiliyorsa paylaşımı yapan kendisi belirlesin bunu.
Mesela ilhantok ya da Dindar Diker paylaşım yaptığında
"like vermeden link gösterilmesin" seçeneğini işaretler.
Ben paylaşım yaparsam o seçeneği işaretlemem.
Ay oyumun rengini belli ettim yanlışlıkla. ☺
 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
348
1,317
Çengelköy
Ben kendimi suskun çoğunluk değil vakti olmayan çoğunluk olarak tanımlıyorum.
Ayrıca burada daha çok paylaşım yapanların ne dediği önemli.
Benim gibi birkaç paylaşım yapanlar sırasını beklemeli konuya müdahil olmak için diye düşünüyorum.
 

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
878
3,910
İzmit
Selamlar,
Az önce kontrol ettim 10990 kez basmışım like butonuna, şahsen bu butonu hem paylaşımcı dostlara teşekkür olarak hem de arşivimi ayrı bir hdd içinde bulundurduğum için tekrar indirmelerime engel olması amacıyla kullanıyorum.
Yanlış anlaşılmasın paylaşımlara müteşekkir hissediyorum ancak beğen butonu indirme şartı haline gelirse sadece indirme sayısı ile beğenme sayısını eşitlemekle kalmayacak aynı zamanda işlevini de yitirecek.
Bu durumda üzerine beğen veya linki gör yazmak arasında fark olmayacak,
Paylaşım yapan dostlara tekrar zamanları ve emekleri için teşekkür ediyorum ancak bence de hayır.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,362
İzmir
Ray, burada söz konusu olan senin benim konuyu beğenip Like tuşuna basmamız değil. Ben kendi adıma konuşacak olursam; kitap tarıyorum, balonlama yapıyorum, önceden taranmış kitapları düzenleyip tekrar paylaşıyorum. BUNU SADECE BEN İSTEDİĞİM İÇİN YAPIYORUM. O, BU BEĞENSİN DİYE DEĞİL. Ama ortada bir emek varsa, emeği harcayana bir teşekkür anlamında beğeni vermek o kadar da zor bir şey değil, varsın yorum yazılmasın. Beğenip indiriyorsan bir kuru teşekkür bile paylaşım yapana şevk veriyor, devamını getirmek istiyor. Burada söz konusu olan bu paylaşımı yapan arkadaşlara destek olmak. Kimseden para veya başka bir şey istemeden paylaşımda bulunuyorum, bulunuyoruz, bu gözardı edilmesin lütfen.
Yarın bu sessiz arkadaşlarda aramıza katılıp bir şeyler paylaştıklarında ilk yapacakları şey, açtığı konunun kaç kişi tarafından beğenildiği kontrol etmek olacak. İster kitap tarasınlar, ister düzenleme yapsınlar, ister balonlama yapsınlar ilk önce like kısmına bakacaklar. Bunu biliyorum, çünkü emeğinin takdir edilmesini isteyecekler. O zaman bizde like vermeyelim, mesaj yazmayalım, bakalım o zaman ne hissedecekler...

Yorum yazıp, konuya iştirak eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Sadece emeğe saygı istiyoruz o kadar.
İlkhan Tok sayesinde daha önce okumadığım Conan maceralarını okuyorum...
Odenat sayesinde Fransız kitaplarına merak sardım...
Ertuğrul sayesinde çok çok eski kitapları okuyabiliyorum...
Oktay-izm ve Sarkomer sayesinde Tay ve Ceylan Yayınlarını okuyabiliyorum...
Assad ve DrZeko sayesinde Lal Kitabın birçok eserini okuyabiliyorum...
Yaşlıkurt, Daltas, Altan, Lotoloto sayesinde Teks'i, Zagor'u renkli okuyabiliyorum...
Büyükbeyaz, The Darknes sayesinde çok güzel comicsler okuyabiliyorum...
Ve ismini şu an hatırlayamadığım arkadaşlar sayesinde bir çok kitaba eriştim...

Hepsine çok teşekkür ederim...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst