"Darker Than Black" (2007) DVDRip Türkçe Tümleşik Atyazılı

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,808
ningenwallpapersdarkert.jpg

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha anime serisi olarak Tensai Okamura ve Bones tarafından yapılmıştır. Animax kanalında Mayıs 2007'de ilk gösterilmiştir. Seri için müzik Yoko Kanno hazırlamıştır. Aynı zamanda seri Mangaya uyarlanarak aylık Asuka dergisinde yayınlanmaktadır.


On yıl önce, cehennemin kapısı olarak bilinen esrarlı ve anormal bir bölge Tokyo'da belirir. Bu alanın çıkmasıyla beraber gökyüzü kaybolur ve manzaranın bir kısmı yok olur. Aynı zamanda cehennem kapısının ortaya çıkması ile beraber özel yeteneklere sahip kişiler ortaya çıkar, yetenekleri olan kişilerin ödemesi gereken bir bedel vardır, bu bedel insan duygusunu ve empati duygusunu kaybetmek. Bu kişiler rahatlıkla merhamet göstermeden birbirlerini öldürebilirler, bu kişilere "Yüklenici" (Contractor) denmektedir. Gök cisimlerinin kaybolmasıyla yapay bir gökyüzü oluşturulmuştur ve yüklenicilerin özel güçlerine göre gökyüzünde onlara uyan yıldızlar ortaya atılmıştır. Ölen bir yüklenici gökyüzündeki yıldızı kayar.
Hikaye yükleniciler ve ajanlar arasındaki çekişme ve cehennem kapısındaki bu esrarın araştırılmasına dayanmaktadır.


KARAKTERLER;
Hei
2-2-1.jpg

Ana karakter olarak yüksek derecede bir yüklenicidir, ve gökyüzündeki yıldızının adı BK-201 olarak adlandırılmıştır. Çift kişilikli bir hal sergiler; birinci kişiliği cana yakın, iyi bir kişiliği olan ve insanlara yardım eden hali ile Çin'den öğrenci değişim programı ile gelen Li Shenshun, diğer karakteri bir yüklenici olarak soğuk alakasız ve insancıl duyguları olmayan bir kişilik olan "The Black Reaper" yada "Kuro no Shinigami" olarak görünür. Usta bir dövüşçüdür, elektrik verebilir ve elektrik ileten maddeler arasında elektrik iletir. Uzun bir tel ve ucunda bir bıçak bulunan bir aletle saldırır. Ama diğer takım arkadaşlarına göstermeye çalışmasada diğer yüklenicilerden farklı olarak merhamet duygusu, sevgi ve üzüntü hissedebilir. Takım arkadaşları Mao ve Huang bu ilginç tavrını bilmektedir. Ayrıca Hei aşırı derecede fazla yemek yemektedir.

Yin:
1-1-1.jpg

Hei'nin takımında medyum olarak bulunur ve diğer yüklenicileri araştırır. Diğerleri tarafından duygusuz bir "Oyuncak" olarak çağrılır. Yin bir kördür gücü suyun içinde diğer kişileri araştırmaktır. Gerçek ismi Kirsi'dir, ve Finli'dir. Ünlü bir Finli piyanist olan Elis Kastinen'ın öğrencisidir. Babası uçak kazasında annesi araba kazasında ölmüştür.

Huang
3-2-1.jpg

Huang grubun yöneticisidir ve üst amirlerindeki bilgileri ve görevleri gruba açıklar. Gruba katılmadan önce bir polistir.

Mao
4-1-1.jpg

Orijinal vücudunu kaybeden bir yüklencidir. Gökteki yıldızının adı, HM-432'dir. Siyah bir kedinin bedenindedır ve boynunda bir haberleşme aleti olan bir zil bulunur.Mao'nun yeteneği, diğer hayvanların vücutlarına sahip olmaktır, o girdiği hayvanların doğal içgüdülerinede sahip olur.


TERMİNOLOJİ:

Hell's Gate (Cehennem Kapısı)
Serinin başlangıcından on yıl önce Tokyo'da gözüken esrarengiz ve karmakarışık boşluk bir alandır. Bu alanın var olması ile yükleniciler ve Oyuncaklar ortaya çıkmıştır. Etrafına siviller girmemesi için büyük bir duvar örülmüştür. Kapının yanında araştırma tesisi kurularak bu bölgenin araştırması yapılıyordur.

Heaven's Gate (Cennetin Kapısı)
Başka bir karmakarışık boşluktur. Güney Amerika'da ortaya çıkmıştır. Serinin başlangıcından beş yıl önce ortaya çıkmıştır ve etrafındaki 1500 km'lik bir alan gözden kaybolmuştur. Bu alanın ortaya çıkması ile büyük bir savaş meydana gelir ve savaşa Büyük Britanya ve Arjantin'de katılmıştır.Amber Havoc Hei ve Hei'nin kızkardeşi Pai savaşa bulaşmış ve Cennet kapısından etkilenen kişilerdir.

PANDORA (Phisicalqantity Alternation Natural Deconstruction Organized Research Agency)
BM'in araştırma merkezi, cehennem kapısının olgularını araştırılması için kurulmuştur. Uluslararası bilimadamları takımı ile insanlı ve yükleyicilerle duvarın karşı tarafına yolculuk yapılır. Kapının yanında kurulduğu için hayaletlere benzer paranormal olgulara rastlanabilir. Bu araştırmalara organizasyon ve CIA'de sızmaya çalışmıştır.

Contractor (Yükleyici)
Yükleniciler Cehennem Kapısının ortaya çıkması ile insanüstü yeteneklere sahip kişilerdir. Yüklenicilerin varlığı Dünya'daki hükümetler tarafından halktan gizli tutulmuştur. Ama toplumun yüksek kademeleri ve yeraltındaki suçlular bu olaydan haberdardır. Yüklencilerde garip bir ödeme şekli vardır, ayrıca soğuk ve duygusuzca tavırları ile kendilerini insanlardan farklı görürler.Bir çok kez duygunun tüm formlarını sergilerler örneğin şakacılık,zalimlik ve üzüntü gibi. Ama onların hepsi herhangi birsii için merhametsiz ve duygusuz şekilde davranmaktadır bu aslında bencilce bir davranış olarak gösterir. Tüm bu duyguları yaşayan merhametli ve insan özellikleir olan yükleniciler de vardır, bunlardan biride Hei'dir.

Doll (Oyuncak)
Duygusuz medyumlar başka insanların formlarının taklidini yapmak için oluştuurlmuştur. Oyuncakların fonksiyonları farklıdır, seride keşifçi oyuncaklar çoğunlukla gözükür. Oyuncaklar belirli belleklere sahip olabilirler ve büründükleri kişilerin kişiliğini hafızasınıa ve alışkanlıklarına sahip olabilirler. Bir bölümde Yin'in ağaldığı gözükmüştür.

Moratorium
Yüklenici güçleriyşle insan olmak için görünür. yüklenicilerden farklıdır onlar güçleir için bir bedel ödemezler ama güçlerini kullanırken bilinçsiz ve hipnotik haldedir. Güçlerini kontrol edemezler. Moratoria güçleri yüüznden sert zihinsel ızdırap çekerler.

Regressor
Normal bir insan gibiyaşama umudu olan güçlerini kaybeden bir yüklencidir.

Meteor Fragment (Meteor Parçası)
Bu nesne bir çok organizasyon tarafından ilgi görmüştür. İlk defa PANDORA da tutulmuştur. Güney Amerika'daki cennetin kapısı kapanmadan önce bu maddenin benzeri bulunmuştur. Görünümü lense benzer. Meteor parçası ilk olraka CIA tarafından çalınmıştır.Görmek istediğin şeyin ilüzyonlarını yaratabilmektedir.


Yüklenicilerin Ödedikleri Bedeller
Sigara içmek
Büyük miktarda bira içmek
Şarkı söylemek
Şiir yazmak
Bir kitabın sayfalarını ayırmak
Kendini yaralama
Çiçek yeme
Çocukların kanını içmek
Sıcak süt içmek
Yumurta yemek
Yaşlanma


Önemsiz Bilgiler
- Bölüm 7 'de Kiko (dedektifin sekreteri ve yardımcısı) BONES tarafından yapılan Ouran High School Host Club animesindeki Tamaki & Haruhi karakterleri bulunan bir dergiyi tutmuştur. Fakat Kiko onları anime karakterleri olarak yansıtmıştır.
- Çince Hei'nin adının anlamı siyah, Yin'in adının anlamı gümüş, Huang`ın adının anlamı sarı ve Mao`nun adının anlamı kedidir.
- Bölüm 13 de Kiko Death note animesine atıfta bulunarak not defterine yazdığı adın öleceğini söylemiştir.


Açılış Müzikleri

1 :"Howling (Episode 1~14)"

* Söyleyen: abingdon boys school
* Label: Epic Records Japan
* Şarkı sözü: Takanori Nishikawa
* Kompozisyon: Hiroshi Shibasaki
* Düzenleyen: Hiroshi Shibasaki, Shōji Morifuji, Toshiyuki Kishi

2 :"Kakusei Heroism ~The Hero Without A Name~ (Episode 15~)"

* Söyleyen:: Antic Café
* Label: Music Rain


Kapanış Müzikleri
1 :"Tsukiakari [Moonlight]" (ツキアカリ, "Tsukiakari [Moonlight]"?) (Episode 1~14)"

* Söyleyen: Rie fu
* Label: Palm Beach Inc.
* Şarkı sözü ve kompozisyon: Rie fu
* Düzenleyen:Tadashi Ueda

2 :"Dreams (Episode 15~)"

* Söyleyen: High and Mighty Color
* Label: SME Records
* Şarkı sözü: Maakii and Yuusuke
* Kompozisyon: High and Mighty Color

Not:İngilizce wikipedia'dan yararlanılmıştır.

Bölüm Başlıkları:

1. The Star of Contract Flowed... (1st Part)
2. The Star of Contract Flowed... (2nd Part)
3. The Nova Glitters in the Daybreak Sky...(1st Part)
4. The Nova Glitters in the Daybreak Sky...(2nd Part)
5. A Crimson Dream of Disaster Disappears in Eastern Europe... (1st Part)
6. A Crimson Dream of Disaster Disappears in Eastern Europe... (2nd Part)
7. The Gardenia Releases its Fragrance in the Early Summer Rain... (Part 1)
8. The Gardenia Releases its Fragrance in the Early Summer Rain... (Part 2)
9. The Pure White Dress is Stained by the Girl`s Dream and Blood... (Part 1)
10. The Pure White Dress is Stained by the Girl`s Dream and Blood... (Part 2)
11. Beyond the Gate, Recovering the Lost... (Part 1
12. Beyond the Gate, Recovering the Lost... (Part 2)
13. Silver Night, the Heart Shakes on the Water`s Surface... (Part 1)
14. Silver Night, the Heart Shakes on the Water`s Surface... (Part 2)
15. Memory of Betrayal, the Amber Smile... (Part 1)
16. Memory of Betrayal, the Amber Smile... (Part 2)
17. A Love Song is Sung in a Rubbish Heap... (Part 1
18. A Love Song is Sung in a Rubbish Heap... (Part 2)
19. Dreaming a Shallow Dream, Without Even being Drunk... (Part 1)
20. Dreaming a Shallow Dream, Without Even being Drunk... (Part 2)
21. The City of Regulations is Moistened by Tears... (Part 1)
22. The City of Regulations is Moistened by Tears.... (Part 2)
23. God is in the Heavens...
24. Meteor Shower
25. Is the Dream that a God of Death Has a Darkness Darker than Black?




















































Ayrıca bir ovası bulunmaktadır:

26. Beneath the Fully Bloomed Cherry Blossoms

rar şifresi: anianka

Paylaşım alıntıdır...
 
Üst