Sen To Chihiro No Kamikakushi-Spirited Away/Ruhların Kaçışı(2001)DVDRip Türkçe Dublaj

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
ruhlarin_kacisi_p.jpg

Chihiro, babasının iş değişikliği nedeniyle bulunduğu şehirden taşınmak zorunda olan 10 yaşında üzgün ve biraz da hırçın bir kız çocuğudur. Chihiro ve ailesi, yaptıkları yolculuk esnasında ilginç olaylarla karşılaşacaklardır. Yanlış girdikleri bir yolda, karşılarına çıkan bina karşısında durmak zorunda kalırlar. Chihiro'nun hissettiği tedirginlikle binaya girmek istememesini ve yola devam etme isteğini ailesi umursamaz ve küçük kızın tüm ısrarlarına rağmen anne ve baba bir tünelden geçip ilerlemeye devam eder. Terkedilmiş bir eğlence parkı olduğunu düşündükleri yerde, hazır yemeklerin olduğunu gördükleri lokantadaki bu yemekleri yiyen anne ve babasını uyaran ve kendisi yemeği reddeden Chihiro, onları orada bırakıp etrafa bakmak için uzaklaşır. Karşılaştığı bir çocuk ondan oradan gitmesini ister ve Chihiro geri döndüğünde anne ve babasını birer domuza dönüşmüş olarak bulur. Chihiro, anne ve babasına yardım etmek ister ancak ortalık bir anda hayalet karnavalına dönüşür.

untitled-1.jpg

Hapis kaldıkları bu büyülü ortamdan onları kurtarmak mızmız, şımarık ve huysuz Chihiro'ya kalır. Hayatta kalmak için, kendisini bir çeşit hayalet ve Shinto tanrılarının banyo evi olan otele kabul ettirmek zorunda kalan Chihiro, bu banyo evinde hayaletlerin gizem perdesini aralamakla kalmayacak, aynı zamanda kendisine yardım eden esrarengiz Haku ile aşkın büyüsünü de keşfedecektir.
Kaynak:anime.gen.tr

spiritedawayver2.jpg

Gerçekten çoğu animasyon olmayan filmlere taş çıkartabilecek, harika konusu ve anlatımıyla çok güzel bir film.Filmde ki tek olumsuz yan benim gibi domuzlardan iğreniyorsanız biraz sabretmeniz gerekecek ama, bu filme eksi katmıyor.Allahtan fazla gözükmüyorlarda daha fazla midemiz bulanmıyor.Neyse Ruhların Kaçışı tam anlamıyla kesinlikle seyretmeniz gereken imdb listesinde En İyi 250 filmden 55.sırada olmasıda herhalde iştahınızı kabartabilir sanırım.Afiyetle yiyiniz efenim yalnız tavsiyem tok karnına tatlı niyetinedir :D İyi seyirler ALLAH'A emanet olun.

195997.jpg



038c60b7f1dce31e543ec60f08a75b2e_1270072396.jpg


66563562ap4.png


Boyut: 683 MB
Dil :p:Türkçe
Ödülleri: 2003 En İyi Animasyon ve Berlin Film Festivali En iyi Film gibi birçok önemli ödülün sahibidir.
İyi Seyirler...










 
Son düzenleme:

mkurt

Süper Üye
26 May 2010
1,829
467
Teşekkürler kardeşim. Güzel bir anime olduğunu biliyordum...Ellerine sağlık...
 
Üst