"Broken Blade" (2010) Türkçe Tümleşik Altyazılı

Subzero

Süper Üye
26 Tem 2010
1,262
15,891
jtotn9.jpg


break%201.jpg
break%202.jpg

break%203.jpg
break%204.jpg

break%205.jpg
break%206.jpg

Kendi insanları tarafından hayatı boyunca dışlanılmış bir çocuk, belki de şu an ülkesinin son umudu... Nippon Yume Sunar: BROKEN BLADE

Broken Blade (Kırık Kılıç)

Tür: Film Serisi

Bölüm Sayısı: 6

Kategori: Aksiyon, Askeri, Macera, Mecha

Yapımcı Firma: XEBEC, Production I.G

Konu: Hikaye petrolün olmadığı bir dünyada, Cruzon kıtasında geçer. Cruzon'da yüzyıllardır insanlar özel bir yetenek ile doğmaktadır. Onlar bu yeteneğe "Büyü Gücü" adını vermiştir. Bu yetenek insanların Kuvartz mineralini kontrol edebilmesini, bükebilmesini sağlamaktadır. Dünyada hiçbir enerji kaynağı kalmadığı için insanlık üzerinde kontrol gücü olan tek şeye, Kuvartz'a dayalı bir yaşam sürmektedir. Makineler, arabalar, silahlar ve daha nice savaş araçları. Tüm teknoloji Kuvartz'a bağımlıdır. İnsanlar Kuvartz'ı işleyerek yarattıkları yapay dokuları, makinelerin ve araçların içlerine yerleştirerek "Büyü Gücü" ile çalıştırabilmekte, hareket ettirebilmektedir. Yani binevi her şey manueldir.

Rygart Arrow dıştan herkesle aynı görünen 25 yaşındaki bir çiftçidir. Ama onu diğerlerinden farklı kılan bir şey vardır. Kuvartz'ı hiçbir şekilde kontrol edememektedir. Yani "Büyü Gücü" yoktur. Bu yüzden Rygart sürekli etrafındakiler tarafından dışlanarak ve dalga geçilerek büyür. Oğlu için çok üzülen babası Rygart'ı -hiçbir makineyi kontrol edemeyecek olsa bile- askeri okula yazdırır. Rygart burada onu olduğu gibi kabul eden 3 arkadaşla tanışacaktır. Hodr, Sigyn ve Zess. Rygart tüm zamanını bu arkadaşlarıyla geçirmeye başlar ve kısa süre içerisinde "Bela Mıktanısı Dörtlüsü" olarak tanınırlar. Rygart "Büyü Gücü" olmamasına rağmen okulda başarılı olur ve iki rütbe yükselir. Ama parasal problemleri yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kalır ve kardeşiyle birlikte çiftçi olarak yaşamaya başlar.

Babası öldükten bir yıl sonra, Rygart'a, eski arkadaşı Hodr'dan bir mektup gelir. Artık Krisnan kralı olan Hodr bir an önce başkente gelmesini istemektedir. Rygart bunun bir arkadaş buluşması olacağını düşünerek hiç beklemeden başkent Binonten'e doğru yola çıkar. Ama oraya vardığında bulacağı şeyler umduklarından çok farklı olacaktır. Cruzon'un belki de en güçlü olan ülkesi Athens ile Krisnan arasında savaş çıkmıştır. Ve abisi Athens kumandanı olan Zess, Krisnan'a karşı yani Hodr ve eski arkadaşlarına karşı da savaşmaya başlamıştır. Rygart henüz duyduklarının şokunu atlatamamışken Hodr ona daha şaşırtıcı bir şey gösterir. Antik çağlardan kalma, şimdikilerden tamamen inşaa edilmiş bir robot. Ama hala çalıştırılabilir durumda olmasına rağmen hiç kimseye tepki vermiyor ve hareket etmiyordur. Hodr, Rygart'tan bu robotu çalıştırmayı denemesini ister. Robot şaşırtıcı bir şekilde daha önce hiçbir makineyi kullanamamış olan Rygart'a tepki verir ve harekete geçer. Rygart neler olduğunu anlayamadan kendini savaşın ortasında bulur.

Şimdi Rygart eski arkadaşı Zess'le yüzleşmek zorunda kalacak ve belki de ülkesinin kaderini kökten değiştirecek bir savaşta önemli bir rol oynayacaktır...


BROKEN BLADE I: UYANIŞ VAKTİ





 
Üst