AltınMadalyon Nisan 2020 Özel Sayı 3

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
96753342_10225174932259914_844410108199829504_o.jpg


54a238364f8.jpeg

Altın Madalyon E_Dergimizde 33 kadın yazar ile çizerin hayata dair ve çizgi romana dair düşüncelerini okuyabilirsiniz.

E-Dergi 3. özel sayımız YAYINDA, alttaki linkten indirebilirsiniz.


"Çizgi Roman Okuyan Kadın
Hayır, bu bir yazı başlığı değil,internette rastladığım bir entry başlığı. Öylesine gerçeküstü bir olgu gibi görülmüş ki hakkında entry açmaya değer bulunmuş.
“Aaa, sen de mi çizgi roman okuyorsun?” sorusuna içimden verdiğim tepki genelde, “Kardeşim, biz Ay’dan mı geldik? Ne var bunda?” olur. Bu sefer ‘Ne var bunda?’ sorusunun yanıtını kendi içimde aramak için hatırlayabildiğim ilk çizgilere doğru bir zaman yolculuğuna çıktım..."
ŞEHNAZ ÜNAL (Fotoğraf Sanatçısı)

"Çizgi Roman Okumak
Bu eylemi bu kadar ilginç hale getiren ne yazık ki cinsiyetim oldu. Çağımızın şaşkınlığı diyebiliriz. “A, futbol oynuyor!? A, kamyon sürüyor!? A, çizgi roman okuyor!?” Oysa benim için çok doğal ve sıradan. Görsel olanın tadına varan herkes çizgi romandan keyif alır. Türkiye’de çizgi romanın az ilgi görmesinin nedeni de bu bence. İşitsel bir toplumuz, biz “kulaktan dolma” bilgilerle yaşarız. Dolmuşla seyahat edenler buna tanık olmuştur. Camında gideceği yerin tabelası olsa bile, binmeden önce sorar yolcu.
Çizgi romanların çocuğa okuma alışkanlığı sağladığı söyleniyor. Doğru. Benim öğretmenlerim bunu bilmiyordu (eskiden, epey eskiden). Neyse ki, onların her dediğine inanmama yeteneğim vardı..."
SEVGİ SAYGI (Yazar)

"Bir Kadın Okurun Erkek Dünyasındaki Mücadelesi

Sevdiğim diğer bir kadın kahraman ise Red Sonja’dır. Zaten Barbar Conan’a bir sevginiz varsa Red Sonja da yanında pakete dâhil geliyor. Bana göre yan karakter filan değil, tamamen asıl ve asil bir karakterdir kendileri. Sonra bir de hayatıma geç giren Dedektif Julia var ki kendileri aslında kriminolog ama cinayet çözüyor, Audrey Hepburne’dan esinlenerek çizilen kızımız bence çoktan rüştünü ispat etti. Amerikan süper kahramanlarından Poison Ivy sevdiğim bir kadın kahraman. Zaten Batman okumaya başlayıp sonra Batman’i dışlayıp hayatıma Poison Ivy ve Joker ile devam ettim. Bana senin içinde hangi kadınlar var diye sorarsanız elbette öncelikle Vampirella ve Lilith, sonra biraz Red Sonja ve Poison Ivy (Yani beni tanıyanlar içimde bir Safinaz ya da Dilberix olmadığını bilirler). Mücadeleci kadınları seviyorum, pes etmeyen kadınları seviyorum, vazgeçmeyen kadınları seviyorum. İçimdeki çizgi kadınlar da sanırım bu gerçeğin yansıması..."
ZEYNEP BAYRAKTAR (Çizgi Roman Okuru ve Koleksiyoneri)

" KADIN KIRILINCA "

Peki, hiç düşündünüz mü? Baş tacı ettiğimiz kadınlar, kim yada kimler tarafından yaşama hakları ellerinden alınarak, hikayeleri yarım bırakılarak nice acılarla dolu bir hayat yaşayıp hayattan koparılmışlardır.
İşte bu yüzden diyoruz ki....
"Kadınlarımız baş tacı edilsin. Hiçbir hikaye yarım kalmasın."
Ayşegül FURUNCU ( Yazar --- Senarist )

"DENİZ ..
BU KEZ KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞUNUN KALBİNE DEĞDİ"

Jack London okuyanlar bilirler onun kitaplarındaki bol maceralı, süprizlerle dolu hikayelerin akışını.. Tıpkı onun kitaplarındaki gibi kimsenin gitmediği dünyanın bir ucundaki küçücük bir kasabaya kadar olan bir serüvendir denizcinin yaşam tarzı.. Jack London, Jules Verne romanları ile büyümüş birisi olarak kamaramda böyle anlarda güç almak adına , Agatha Christie, Clive Cussler okumayı tercih edenlerdenim.. Çünkü denizin ortasında bir macera filmini yaşarken ilham verebilecek roman kahramanlarının desteğini almak en kıymetlisidir sanırım..

Gece vakti varılır ıssız simsiyah bir limana.. Önce telsizden liman konuşmaları duyulmaya başlar.. Yaklaştıkça şehir ışıkları görünür ve hazırlıklar başlar herkes yerlerine geçer.. Liman girişi netleştikçe dar bir kanal olduğu görünür.. Oldukça endişeli ve tedirgin şekilde sürekli mesafe okunur temas etmeden geçiş yapabilmek adına..
Elif Derya KISACIK ( Uzakyol 1.Zabit / Güverte Enspektörü )

"KIZ ÇOCUĞU VE ÇİZGİ ROMAN AŞKI"

Çizgi roman aşktı bizim,hayatımıza yansımış ve benimsemiştik. Sokakta oyun esnasında bile, misal; daima ekmek arası köfte yiyen tombiş Selçuk, bizim için köfteci; çilli ve kızıl örgülü saçlı Neşe, Tommiks'in sevgilisi; yan mahalleden bize gelip oyunumuza bulaşan kardeşler Dalton'lar; sürekli elinde bir at varmış gibi dıgıdık dıgıdık koşturan kardeşim Tamer, Red Kit; mahallenin başında oturan albayın yakışıklı ve köpekle gezen oğlu İshak abi Tenten; sürekli yeni fikirler, olmayacak projeler ortaya süren bendenizin adı ise Zihnisinir'di. Ben mahalledeki çocukları kömürlükte toplar, ellerimle çizdiğim "Hacivat Karagöz" oynatırdım. Eski ve içi boşalmış bir radyonun ön kısmına beyaz kumaş gererek, arkasına mum koyardım. Seslendirirken Recep abi destek olurdu. Hâliyle önce annem, sonra tüm anneler kömürlüğe, kızlı ve erkekli doluşan bizlere yasak koydular ve bu projem son buldu. Ancak asla hayal kurmaktan, projeler üretmekten vazgeçmedim.
Berrin Aksu ( Ressam ve Çocuk Öyküleri Yazarı )

ve diğer harika yazı ve paylaşımlar e-dergimizde...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,608
Altın Madalyon 3 ncü sayının önizleme resmi sitesinden alıp konuya kopyaladım.

Şimdi indirip keyifle okuyacağım.

Sağolasın abi.
 

Beykent Çizgi

Yeni Üye
30 Ocak 2017
19
94
Arkadaşlar Ümit Kireççi ve benim editörlüğümde hazırladığımız bu özel sayımızı umarım beğenirsiniz.

Uzun zamandır aklımda olan bir projeydi,Ümit'in de destekleri ile hayata geçirdik.

Dergi hazırlık aşamasında bir çok kişi ile bağlantı kurduk ve hepsi sağolsunlar seve seve yazı ve çizim gönderdi. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Dergiyi okuduktan sonra olumlu olumsuz düşüncelerinizi yazabilirseniz çok sevinirim.

Olumlu yorumlarınız bizi daha iyisini yapmaya olumsuz yorumlarınız ise daha daha iyisini yapmaya teşvik edecektir

Herkese teşekkürler....
 
Üst