1938-AKBABA sayı-245 ( 15 Eylül 1938)

halit

Kıdemli Üye
27 Eyl 2011
572
1,823
15 Eylül 1938 tarihli Akbaba dergisi. Rahmetli Cemal Nadir'in müthiş öngörüsü. Sayfalarca yazı ile anlatılacak bir konuyu çizgi ile dile getirebilmek.
Teşekkürler sayın murtaza5. Emeklerinize sağlık.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,876
5,138


Sayın murtaza5 ;

Genellikle indirdiğim dergi , kitap vb. ni hemen okumam. Biraz durur. Bazen de işim olur birkaç gün sonra okumaya veya göz atmaya çalışırım. Ancak indirdiğimle ilgili sunanın sunum yazısı ( varsa ) veya o konuda yazılan yorum veya teşekkür yazıları varsa da okurum. Burada da öyle oldu. Şimdi (09.10.2022) tarihinde ve saat 07.21 de Akbabanın bu sayısını açıp göz atmak olanağını buldum. Ancak indirdiğim gün (evellki gün) de yorum yapan var mı diye göz attım. (Halit) kardeşimizin yorumunu gördüm. Şöyle yazmıştı :

"15 Eylül 1938 tarihli Akbaba dergisi. Rahmetli Cemal Nadir'in müthiş öngörüsü. Sayfalarca yazı ile anlatılacak bir konuyu çizgi ile dile getirebilmek."

Yorumlara değer veririm. Neden bahdesiyor ? diye düşündüm... Ancak açıp da dergiye bakacak olanağım o an yoktu....

Yıl : 1938 ve Kapaktaki karikatür Yaklaşan Nazizmin (faşizm) dünyaya çarpacak göktaşı olacak kadar büyük tehlike olduğunu çizmiş. Cemalnadir üstat Gerçekten de müthiş bir öngörü. Hele o yıllar "NAZİ HAYRANLIĞI" modasının olduğu düşünülürse !!!!!!

Ancak Nazizm tehlikesini önceden gören ve Hitler'in Avrupayı nasıl ateşe atabileceğini öngören biri daha vardı. Hem de gerekçelerini de sıralayarak gazeteciye anlatan... Bu öngörüyü ( ki gerçekten o dönemde Nazi ve Hitler hayranlığı zirve yapmıştı. Böylesi duruma ters düşmek öyle kolay iş değildir. Bilen bilir... ) yapan ve anlatan kişi ATATÜRK'tü...


Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...










 
Üst