Beatles Yellow Submarine (1968) - Gold Key Movie Comics

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

Beatles Yellow Submarine
Gold Key Comics (1968)
Gold Key, 1968
69 sayfa, 54 MB, CBR


Ünlü İngiliz müzik grubu "The Beatles" 1969 yılının hemen başında "Yellow Submarine" (sarı denizaltı) adlı "psychedelic rock" tarzında bir LP müzik albümü çıkartmıştı. Albüme adını veren parça aslında 1966'da single olarak da çıkmıştı. İngiltere'de albümle neredeyse eş zamanlı olarak, yani 1968'de albüme dayalı ve onunla aynı adı taşıyan bir de animasyon filmi yapılmıştı. Aslında psychedelic (sanrı gördüren) görüntülerle bezeli bu fantastik çizgi filmde The Beatles üyeleri çok az görünüyorlardı. Çağının oldukça ilerisinde bir filmdir bu (sonradan DVD filmi ve onun bir soundtrack albümü de çıktı). 1968 yılında bir de filme dayandırılmış bir "çizgi romanı" çıkmıştı (burada sunulan). Albüm ve film İngilizdi ama çizgi roman Amerika'da basıldı. Savaş karşıtı olan bu filmde Blue Meanies (kötü maviler) denen işgalci güçler mutlu insanlarla dolu "Pepperland" adlı hayali bir müzik ülkesini işgal ederler, anti-müzik füzeleriyle ülkenin renklerini soldururlar, insanları taşlaştırırlar. İşgalcilerin ellerinden kurtulan "Lord Amiral" sarı denizaltısına binerek Londra'ya gelir ve "The Beatles" grubundan yardım ister.

j620jtf.jpg

CBR VERSİYONU 54 MB (Mega)
PDF VERSİYONU 32 MB (Mega)

aj44leo.jpg


Çizgi romana kaynaklık eden çizgi filmin fragmanı
The Beatles - Yellow Submarine (fragman)

Filmin bir afişi:
a0ecy0p.jpg


 
Son düzenleme:

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Fan bile olsanız izlenmesi zor bir animasyon filmiydi hatırladığım kadarıyla. :) Keza 13 parçadan oluşan albüm de ikinci yüzüyle sevenlerini biraz üzer. İlk yüzü muhteşem tabi. :) Ama albümün kapağı ve Sarı Denizaltı'nın illüstrasyonları çığır açıcı bir etki uyandırmış o dönemde. Bir tür akım başlatmıştı. Sanatçı Heinz Edelmann çizgiroman kısmına da katkı vermiş midir bilmem, ama Beatles koleksiyonerleri için kıymetli bir eser, teşekkürler Scanfan.

Unutmadan üstadın 2009'da aramızdan ayrıldığını da belirtelim.
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

The Official Beatles Yellow Submarine Magazine
"Beatles Yellow Submarine" Resmi Dergisi
King features, 1968
48 sayfa, 18 MB, CBR


Albüm, çizgi film ve çizgi romanından sonra aynı yıl (1968) "Beatles Yellow Submarine"in resmi bir dergisi de yayımlanmış. Derginin adı "The Official Beatles Yellow Submarine Magazine" ("Beatles Yellow Submarine Resmi Dergisi"). Aslında resmi bir Beatles dergisinin özel bir sayısı gibi duruyor ama bu adda bir Beatles dergisi olmaması gerekir (araştırdım, doğrulatamadım), onların dergilerinin adı "The Beatles Book"tu. Yani ilk tahmin ettiğim gibi bu "filme özel" çıkartılmış tekil bir dergi. Derginin alt başlığı "The Beatles - Dün, Bugün ve Yarın". 48 sayfalık dergide, müzikal çizgi film "Sarı Denizaltı"nın öyküsü ve filmden alınmış çok sayıda görsel var. Bütünlüğü korumak açısından ayrı bir konu olarak açmadım, bu konunun altına ekledim.

saxoye1.jpg

(Mega)

176jzkt.jpg


 
Son düzenleme:
Üst