![]() |
#1 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 224257
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Perşembe akşamları yayınlanan, Dr. Asaf Demirbaş'ın yayınlayıp sunduğu; jenerik görüntüsü ve melodisiyle bir dönemin çocuklarının hafizalarından silinmeyen dini bir programdı.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlar, Türkçe açıklaması ile devam ederdi. Ardından; İslami açıdan o hafta ele alınan bir konu ile ilgili söyleyişi yer alırdı. Örneğin; "adalet", "yardımlaşma", "çalışma", "savurganlık", "israf ve cimrilik", "ilim ve okumanın önemi", "din ve vicdan hürriyeti", "çevre bilinci", "alkol ve uyuşturucunun zararları", "kalp temizliği" vs.. Program her hafta; Farabi, İbni Sina, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Ali Kuşçu, Uluğ Bey, İbni Miskevey gibi tarihe iz bırakmış Müslüman şahsiyetlerin tanıtıldıldığı "İslam Büyükleri" köşesiyle son bulurdu. Ramazan ayında ise; rahmetli Agah Hün'ün seslendirdiği iftar duası ile sona ererdi. Eminim ki; aşağıya yazdığım duanın bir çok cümlesi hala çoğumuzun hafızasındadır.. "Allah'ım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açtım. Hamdolsun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete. Ey bağışlaması bol rabbim; beni, ailemi, milletimi, devletimi ve tüm inananları koru. Rahmetini ve yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin!.." "İnanç Dünyası" belli bir kesim tarafından, daha çok; ormanı, ağacı anlattığı için eleştirilmiştir.. ![]() 24 Mayıs 1984 tarihli, Milliyet gazetesi Renk eki'nde yer alan; "İnanç dünyası" kupürü..
![]() Konu Baltimora tarafından (14.Kasım.2017 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
•Rep Seviyesi :
![]() Açan birbirinden güzel çiçekler, kayalara çarpan köpüklü dalgalar, karla kaplı tepelerdeki çamlara; lapa lapa yağan kar kristalleri, sarı sarı dökülen yapraklar, göz kamaştıran traverten görüntüleri eşliğinde ve çalan tasavvuf müziği ile hafızalarımızda yer bulan jeneriğe ulaştım. Ama bunun bir de; daha önce yayınlanmış başka versiyonu vardı. Orada kraterlerden taşan lavlar da vardı... Şimdilik bununla idare edelim..
![]()
![]() Konu Baltimora tarafından (29.Haziran.2015 Saat 16:48 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 27.Eylül.2014
•Rep Puanı : 272342
•Rep Seviyesi :
![]()
Güzel bir konuya el atmışsın, ellerine sağlık, teşekkür ederim.
Konu Baltimora tarafından (30.Haziran.2015 Saat 15:06 ) değiştirilmiştir. Sebep: Sıralı cümle aralarına virgül konuldu.. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 18.Ekim.2009
•Rep Puanı : 267702
•Rep Seviyesi :
![]()
Eskidik mi? Yoksa bana mı öyle geliyor?
Gerçek şu ki; o eski Ramazan ekranlarını bile arar oldum ben.. Konu Baltimora tarafından (30.Haziran.2015 Saat 15:08 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 17.Nisan.2015
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
TRT'de 1980'lerin başlarında, gene aynı ekipten oluşan ve Ramazan aylarında yayınlanan "İftara doğru" diye bir program da vardı..
Yine yaz aylarıydı.. 1980, 1981 yılları..Hey gidi heyy!!.. Konu Baltimora tarafından (30.Haziran.2015 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
•Rep Seviyesi :
![]() TRT'de 1980'lerin başlarında, gene aynı ekipten oluşan ve Ramazan aylarında yayınlanan "İftara doğru" diye bir program da vardı.. Yine yaz aylarıydı.. 1980, 1981 yılları..Hey gidi heyy!!.. Bu güzel hatırlatmanız için teşekkür ederim.. Ben de sayenizde; "İftara doğru" ile ilgili biraz araştırma yaparak, Milliyet gazetesi arşivi'nden 1984-1988 yıllarına ait bazı bilgilere ulaştım.. Program; İslami bir sohbet ile başlıyor, ardından Kuran-ı Kerim okunması ve Türkçe açıklamasıyla devam ediyor; Türk Tasavvuf Musikisi'nden bir eserden sonra, seçme şiirler, kıssadan hisseler, ezan ve iftar duasıyla son buluyormuş.. Bu arada; "İnanç dünyası" 25 dakika sürerken, "İftara doğru" ise; 45 ile 75 dakika arası sürüyormuş..
![]() Konu Baltimora tarafından (30.Haziran.2015 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 16.Ocak.2012
•Rep Puanı : 5010
•Rep Seviyesi :
![]() "İnanç Dünyası" belli bir kesim tarafından, daha çok; ormanı, ağacı anlattığı için eleştirilmiştir.. Neyi nasıl eleştireceğimizi şaşırmışız. İnanç dünyasının diğer jeneriğini, özellikle müziğini çok iyi hatırlıyorum. Konu Baltimora tarafından (19.Kasım.2015 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye |
![]()
Program çok beğenilen bir program olmasına rağmen o dönem müftülüğü bırakarak Ateizmi benimseyen turan dursun'unda programı hazırlayanlar arasında olması sadece bu programda değil Dini içerikli radyo programlarınında hazırlayanlar arasında olması ayrı bir ironi
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Riziko" yarışma programı.. | Baltimora | 80s / Yerli Diziler, Filmler ve TV Programları Forumu | 4 | 21.Şubat.2022 12:51 |
"Şok" haber ve mizah programı.. | scanfan | RETRO / Yerli Diziler, Filmler ve TV Programları Forumu | 4 | 18.Mayıs.2020 21:21 |
Bay Yanlış ve Doğru Ahmet.. "1 Dakika programı" | Baltimora | 80s / Yerli Diziler, Filmler ve TV Programları Forumu | 8 | 09.Haziran.2014 23:39 |
TRT Programı - "TV Stüdyosundan Evinize" (1973) | Baltimora | RETRO / Yerli Diziler, Filmler ve TV Programları Forumu | 3 | 15.Aralık.2013 01:29 |
Özel Kaptan Swing "BRİK", "FARGO", "KAMORRA" Listesi | savok | Kaptan Swing | 0 | 17.Ocak.2013 01:07 |