"32. gün" ve Mehmet Ali Birand..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,890
İstanbul
isresimleri28.jpg


Mehmet Ali Birand ve ekibinin hazırladığı, ilk kez 1985 yılında TRT'de yayınlanmaya başlayan ve günümüze kadar gelebilen efsane haber programıdır. 32. Gün'ün ünlü jenerik müziği "Eve Of The War" müzisyen Jeff Wayne'e aittir. 32. Gün; TRT 1, Show TV, ATV, Kanal D ve CNN Türk kanallarında ekrana gelmiştir.

Şüphesiz ki Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en etkili haber programı olan 32. Gün; uluslararası çapta en çok tanınan Türk haber programıdır. 32. Gün'de François Mitterand'dan tutun da, Helmut Kohl, Muammer Kaddafi, Margaret Thatcher, Boris Yeltsin, Mihail Gorbaçov, Saddam Hüseyin, Jacques Chirac, Yaser Arafat ve daha çok sayıda dünya liderinin röportajları yayınlanmıştır.

Programın sunucusu Mehmet Ali Birand; daima güler yüzlü şekilde bizleri karşılar, izleyiciyi keyiflendirmeye çalışarak olumsuz durumlarda dahi o negatif elektriği karşısındakilere hissettirmemeye gayret gösteren şahsına münhasır bir insandı.

Ne yazık ki kendisini bu akşam saat 18:00 sularında kaybetmiş bulunuyoruz. Merhum bir süredir pankreas kanseri tedavisi görüyordu. Kendisine Allah'tan rahmet ve geride bıraktığı yakınlarına sabır diliyorum. Türkiye hakikaten çok büyük bir değerini kaybetti zira günümüzde artık bu kadar donanımlı gazeteci ve yazara rastlanmıyor..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,890
İstanbul
32. Gün, Ateş Hattı, A Takımı, Siyaset Meydanı, Arena..Bunlar aynı devre damga vuran haber programları, bir kısmı hala devam ediyor..

Acaba, Mehmet Ali Birand'sız "32. Gün" devam eder mi, bilemiyorum.

Sanırım etmez ama onun hatırasına hürmeten edilse iyi olur diye düşünüyorum..
 
Son düzenleme:
Üst