"Kartallar Yüksek Uçar" dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
50195762067_9fd8e2e265_o_d.jpg


Senaryosunu Atilla İlhan'ın yazdığı, baş rollerinde Sadri Alışık, Can Gürzap, Serap Aksoy, Selda Alkor, Meral Gökçe, Selçuk Özer, Hüseyin Peyda gibi önemli oyuncuların yer aldığı Türkiye'nin ilk ağa dizilerinden biridir.
Cumhuriyetin ilk yıllarının gelişiminin temel alındığı dizide iki ailenin çatışması üzerinden yaşananlar verilirdi. İki aileden biri olan Banaz Ailesi, İzmir'de ticaret ile uğraşan zengin bir aileydi. Diğer aile ise Hanımağa Ailesi olup, kasabalı bir aileydi. İki aile arasındaki ekonomik, kültürel çatışmaların işlendiği dizi, Cumhuriyet dönemi insanlarının yapısına da bir örnek teşkil etmektedir.
Toplum yapısını ve ikilemlerini işleyen Kartallar Yüksek Uçar, aynı kültürden gelme ancak farklı yaşantılara sahip olan insanların hayallerini, aşklarını, işlerini, düşüncelerini, tutumlarını işlemiştir. TRT'de yayınlanan bir mini dizi olan Kartallar Yüksek Uçar, döneme ışık tutması sebebiyle birçok izleyici tarafından önemli bir dizi olarak görülmüştür. Ayrıca Dallas, Şahin Tepesi, Şahika gibi dizilerde gördüğümüz bir binanın önce dıştan sonra da içten çekilmesi tekniği Türkiye'de ilk defa "Kartallar yüksek uçar" dizisinde kullanılmıştır.

19 Kasım 1984 (Sayı 52) tarihli Tele Magazin dergisinde
dizi ile ilgili yayınlanan bir karikatür..


50195503911_d26ee3309c_o_d.jpg
 
Son düzenleme:
Üst