TRT "Number One" Müzik Programı..

misterno

Onursal Üye
7 Ara 2009
2,378
17,694
TRT'de 80'lerin sonlarına doğru yayınlanan
"Number One" programı ile Ömer Karacan bizleri 1988 yılının müzik listelerinde gezintiye çıkarıyor. Keyifli izlemeler. (Program linki aşağıdadır.)



NUMBER-ONE-TRT.png


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Tam da arşivlik bir paylaşım olmuş, teşekkürler üstadım.
Bu arada Ömer Karacan Türkiye’nin önde gelen yayımcı ailelerinden Karacanlar'ın bir ferdidir. (Ali Naci Karacan'ın torunu, Ercüment Karacan'ın oğludur.)

Gençlere ve müziğe yönelik bir yayın çıkarmak isteyen Karacan 80'lerde Pop Bravo dergisini yayınlamıştır. Pop Bravo’nun başarısını takiben, eniştesi Mehmet Ali Birand’ın da teşvikiyle 1988’de Karacan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde gençlere yönelik bir müzik programı olan Number One (Bir Numara) ile ekranlarda yerini almıştır. Program prime-time kuşağında ekranlara gelmiş ve Türkiye televizyonlarında bir müzik programının elde ettiği en yüksek izlenme oranlarına ulaşmıştır. Coca Cola sponsorluğunda yayınlanan program bir devlet kanalı olan TRT1’de sponsorlu yayınlanan ilk program olarak Türk yayıncılık tarihinde kendine bir yer bulmuştur. Coca Cola program formatı ve izlenme oranlarından o denli memnun kalmıştır ki, bunu Atlanta’daki merkezlerindeki yıllık genel kurullarında bir örnek olarak sunmuştur. Programın başarısı Karacan’ın TRT’de sponsorlu iki program daha yapmasının yolunu açmıştır: Pop 100 ve daha sonra Türkiye’nin en ünlü aktrislerinden biri haline gelen Meltem Cumbul’un sunuculuğunu yaptığı Genç Çizgi. 1992’de, özel radyoların halen yasak olduğu bir dönemde Karacan Londra’ya dönerek bir korsan radyo istasyonu olan Number1 FM’i kurmuş ve uydu üzerinden Türkiye’ye yayın yapmaya başlamıştır. Number1 FM halen Türkiye’nin önde gelen müzik radyosu konumundadır.

1993’te Karacan Türkiye’nin ilk yabancı formatlı pop müzik radyosu olan Radyo Klas’ı da kurmuştur. 1994’te özel radyoları serbest bırakan mevzuat değişiklikleri sonrasında Karacan radyo kanallarının merkezini Türkiye’ye taşımıştır.

Türkiye’ye dönüşünde Karacan MTV ile bir anlaşma yaparak Türkiye’nin sadece müzik yayını yapan ilk televizyon kanalı olan Number1 MTV’yi kurmuştur.

Kardeşi Ali Karacan ile ortaklığı çerçevesinde Number one TV ve Number one FM dışında Genç TV'yi kurmuş, Discovery Channel, History Channel ve Nickelodeon gibi yabancı kanalların yayınlarını Türkiye'ye getirmiştir

Yeni yetenekleri keşfetmeye her zaman büyük önem veren Karacan 1997’de bir plak şirketi kurma kararı almıştır: NR1Music. Athena (2004 Eurovision Şarkı Yarışmasında dördüncü olmuştur), Teoman, Duman ve Vega NR1 tarafından keşfedilen yeteneklerin sadece birkaçıdır.NR1, bugüne kadar Türkiye’de en çok satış yapan albüm sıfatını elinde bulunduran Teoman’ın Onyedi albümünün de yayıncısıdır.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,332
hiçbiryerde :)
Muhteşem şarkılar, harika danslar
ve "prodüksiyonlar" :). Prodüksiyon
derken, "yapım" demek istiyorum
ama bundan çok anladığımdan değil,
bunu çok duyduğumdan dolayı :)...

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum,
keşke bugün savaşlara milyonlarca
lira harcamak yerine böyle güzelliklere
harcasaydık vaktimizi, emeğimizi...

Teşekkürler sevgili dostlar, saygılar...
 

ersozturhan

Yeni Üye
31 Ocak 2021
2
2
Ayrıca Number One müzik programıyla dönüşümlü yayınlanan Pop 100 programı sunucusuz olmadan yayınlanırdı ve hala her pazar izleyebilirsiniz. Bir de müzik deyince Erhan Konuk'un sunumuyla Pop saati yabancı müzik deryasıdır ve müzik yelpazesi unutulmayacak programlardandır. Son olarak Türk pop müziğine yön veren programı Şafak Karaman yapmıştır ve Yedigün içeceği sponsordu o zaman bu program için. Ömer Karacan Fashion one TV'yi kurdu sonra sıkıntılar yaşandı ve onu internete taşıdı. Bize yabancı müziği ve Dj'lik kavramını öğreten odur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst