Gibson Brothers - My heart's beating wild (1982)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
İsimleri İngilizce olan 1970'lerin bu disco grubu Fransa'da yerleşiklerdi. "Cuba" diye bir parçaları her ülkede hit olmuştu. Bu siyahi müzisyenler herhalde Latin Amerika kökenliydiler. Vurmalı çalgılar ağırlıklı Latin Amerika müziği ile Soul tarzını disko ile harmanlamışlardı. Disko müziğinin moda olduğu 70'li ve 80'li yıllarda özellikle Avrupada çok tutuldular. Ben ne yazık ki bu tür müziği sevmediğim için o yıllarda hiç ilgilenmedim. Ama her şey gibi müziğin de yozlaştığı şu günlerde (bu benim kişisel fikrim), belki de yaşın getirdiği nostalji, eski yıllara ait her şey bana daha güzel geliyor."Que Sera Mi Vida" ve "Cuba" parçalarını da ben ekliyorum.
Beni tam 30 yıl öncesine götürdünüz, emeğinize sağlık sayın zagor-t.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
Oturanı Küçük Emrah'a benzettim :)
Ben de dinlememiştim o yıllarda ve
scanfan gibi soul, salsa, disco harmanı
"cuba" şarkısını çok sevdim şimdi.
Teşekkür ederim dostlar.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Bundan bir kaç sene önce, kapanana kadar "Radyo Nostalji"'de yukarıda paylaştığınız üç parçası da sıklıkla çalardı..

Parçaları beğensem de, herhangi bir araştırma yapmamıştım.

Bilgilendirmeler için teşekkürler..
 

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,446
80 li yılların başında Trt-Fm radyosunda en çok parçaları çalınan gruplardan birisidir.

O zamanlar fm bandını alabilen radyolar şimdiki gibi yaygın değildi. Bırakın işportaya düşmeyi, piyasada yoktular bile... Harçlıklarımdan arttırdığım para ile bitpazarından bir karış boyunda bir A.M-F.M çift bantlı radyo almıştım. Ucuz sanmayın, bir aylık öğrenci yemek masrafının yarısı fiyatına denk geliyordu ödediğim para... Kullanılmış ama temiz bir radyo idi. Sonra sürekli açık olduğu için pil dayanmamaya başlayınca, uyduruk bir ceryan adaptörü yaptım, onunla çalmaya başladım radyoyu. Öğrenci evindeki ev arkadaşım bir gün adaptörü yanlış bağlayıp radyoyu yaktı. O vakte kadar 2-3 sene en büyük eğlencemiz o radyodan Trt-fm yayını dinlemekti.

Hey gidi günler... Şimdi bakıyorum da her işportacıda fm radyo dolu, 3-5 TL fiyata alabiliyorsunuz. Trt yerine de bir sürü özel radyo var, ama ne yazık ki çok fazla radyo dinleyen de yok artık...

Yaşattığınız nostalji için çok teşekkürler.
 
Üst