![]() |
#1 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1922534
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Styx - Boat on the River (1980) 1970'lerin Amerikalı efsanevi rock grubu "Styx" adını mitolojiden almıştı. "Stiks" ölüler ülkesindeki, yani Hades'teki cehennem nehridir ve o nehre girenler yenilmez olurlar, ama ölümsüzlük kazanmazlar. "Boat on the River" (nehirdeki tekne) onların 1980 tarihli folk türünden bir hitiydi ve "Cornerstone" adlı albümlerinde yer alıyordu. 45'lik olarak da çıktı. Mandolin ve akordeonun ağırlıklı iştildiği parça ABD'den çok Almanca konuşulan ülkelerde popüler olmuştu. Bizde de pek popülerdi o yıllarda. Buradaki Youtube klibinde parçanın sözlerine de yer verilmiş. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu Baltimora tarafından (13.Kasım.2017 Saat 21:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: dz |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
•Rep Puanı : 888025
•Rep Seviyesi :
![]()
Sağol üstadım, seste çözemediğim bir şey var, anlayamadım, ben arasıra youtube tan aşağıdaki kayıta takılırım, telefonumun zili de Boat on the river, nereye götürürse nehir işte.
![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu Baltimora tarafından (13.Kasım.2014 Saat 01:08 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 154257
•Rep Seviyesi :
![]()
Erken çocukluk dönemlerimde ağabeyim sayesinde çok dinlemişliğim vardır..
Dinlerken; insana bir yandan hüzün verirken, diğer yandan ise mutluluk veren bir yapısı var.. Ayrıca folk müziğin en güzel örneklerinden biri olan parçadır.. Teşekkürler dostum...
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 14.Nisan.2010
•Rep Puanı : 10171
•Rep Seviyesi :
![]()
Bu parçayı ben de severim. Müsaadenizle bir iki cover vereceğim.
Önce yavaş ve romantik olalım... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Sonra Cat Stevens'in gençliğindeki berrak sesinden dinleyelim:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Burada da yüzünü göstermek istemeyen utangaç bir beyefendiden dinliyoruz. Gitarı muhteşem...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu kicker tarafından (14.Şubat.2014 Saat 21:41 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Bu aslında bambaşka bir parça... Frankie ve ekibi, bizi Stygia ülkesi sınırındaki Styx nehrinde giderken görmüş ve eşe dosta anlatmakta
![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Benden bu kadar. Dostça kalın... |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 17.Ekim.2012
•Rep Puanı : 835792
•Rep Seviyesi :
![]()
Yalniz Cat Stevens "Fake" , :-)
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 154257
•Rep Seviyesi :
![]() Ben de benzetemedim. Video'nun yorumlar kısmına; "bu Cat Stevens değil" diye yorum yapmış yabancı ülkeden biri. Ben de araştırma yaptım; net ortamında Cat Stevens'ın bu parçayı seslendirdiğine dair bir kaynağa rastlamadım. Sanırım "delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" misali eklenmiş bu video.. Bazen böyle şeylere ben de rastlıyorum. Geçenlerde birinin Modern Talking diye Bad Boys Blue'nun bir parçasını paylaştığına şahit oldum.. ![]()
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 17.Ekim.2012
•Rep Puanı : 835792
•Rep Seviyesi :
![]() Ben de benzetemedim. Video'nun yorumlar kısmına; "bu Cat Stevens değil" diye yorum yapmış yabancı ülkeden biri. Ben de araştırma yaptım; net ortamında Cat Stevens'ın bu parçayı seslendirdiğine dair bir kaynağa rastlamadım. Sanırım "delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" misali eklenmiş bu video.. Bazen böyle şeylere ben de rastlıyorum. Geçenlerde birinin Modern Talking diye Bad Boys Blue'nun bir parçasını paylaştığına şahit oldum.. ![]() Ama tekneli parçası vardır ![]() Longer boats..... Longer boats are coming to win us They're coming to win us, they're coming to win us ayrıca bende bütün şarkılarının akorları var. ![]() Konu Baltimora tarafından (05.Eylül.2019 Saat 09:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: Link ölmüş, yenilendi. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
1980'ler, folk, retro, rock, styx |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Styx - Too Much Time on my Hands (1981) | zagor-t | 80s / Yabancı Müzikler ve Şarkıcılar Forumu | 1 | 13.Şubat.2014 13:54 |