USA for Africa - We are the world (1985)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Yayınlandığı dönemde (1985) büyük ses getirip, bir çok ülkede listelerde 1 numaraya yükselen bu parça sayesinde, Afrika'daki milyonlarca insan ölmekten kurtulmuştur.

USA for Africa sadece bir parça adı olmayıp aynı zamanda içinde başka şarkılar da barındıran albümün adıdır. Bir çok ünlü şarkıcının bir araya gelerek seslendirdiği eserin bestesini Michael Jackson ve Lionel Richie yapmıştır. Seslendirmede yer alan ünlülerden bazıları; Michael Jackson, Stevie Wonder, La Toya Jackson, Cyndi Lauper, The Pointer Sisters, Lionel Richie, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Bob Dylan sayılabilir..

Paylaşım için teşekkürler Mkurt..
 
Son düzenleme:

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Evet, sanatçıların yaptığı bu organizasyon takdir edilmesi gereken bir gerçektir. Başını Afro-Amerikalılar'ın çektiği, duyarlı beyazların da katıldığı güzel bir birliktelik. Ama çeşitli ülkeleri sömürmek için oralarda her türlü entrikayı çeviren Batı, sonra da utanmadan kurtarıcı hayırseveri oynayıp kendi kendine paye verir. Sanatçılar mı? Niyetleri ancak hükümetlerinin izin verdiği oranda iyidir. Bana göre, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sanatçıların son ve en gerçek yardımı İspanya İç Savaşı'dır. İki şarkı söyleyip, biraz para vermekle olmaz.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
ALINTIDIR...

"We Are The World" U.S.A. for Africa şarkısının öyküsü şöyle:

1980'li yılların ortalarında "Afrika'ya yardım edelim" modası çıktı. 1984 yılında İngiliz sanatçılardan kurulu Band Aid topluluğu "Do They Know It's Christmas?" şarkısını yapmıştı. Bu fikirden ilham alan Amerikalı bazı menajer, yapımcı ve sanatçılar; Etiopya'da açlık çekenlere yardım amacıyla bir girişim başlattılar. Ve serüven bu noktada başladı.

Michael Jackson ve Lionel Richie tarafından yazılan şarkıyı USA for Africa (ki buradaki USA, United Support of Artists olarak okunacak) adıyla bir araya gelen Amerikalı sanatçılar 28 Ocak 1985 tarihinde Hollywood'taki A&M stüdyolarında kaydettiler.

O gece, Amerikan Müzik Ödüllerinin verildiği geceydi ve pek çok sanatçıyı bir araya getirebilmek için özel olarak seçilmişti. Quincy Jones, kayıt için beklenen sanatçılara yazılı olarak iletmiş olduğu davetiyede "Egolarınızı kapıda bırakın" diye yazmıştı.
7 Mart 1985 tarihinde piyasaya çıkan plağın üretim ve dağıtım giderlerini Columbia Records karşılamış ve o haftasonu gelmeden 800.000 kopya satılmıştı.

Billboard listesine 21. Sıradan giren plak 5 Nisan tarihinde 5.000 radyo istasyonu tarafndan aynı anda çalınmış ve 13 Nisan 1985'te Amerika listelerinde bir numaraya kadar çıkarak dört hafta süreyle orada kalmıştı.
Bu şarkı 1985 Yılın Eni İyi Şarkısı, Yılın Plağı ve Bir Grup tarafından seslendirilen En İyi Pop Performansı dallarında Grammy ödüllerini de aldı.

Bu single Amerika'da 7,5 milyonluk satış rakamına ulaştı. Albüm, video ve ilgil ticari materyellerin satışından 50 milyon dolar civarında para toplanmış oldu.


W3QOpiK.jpg

Projeye katılan sanatçılar şunlardır; Dan Aykroyd, Harry Belafonte, Lindsey Buckingham, Kim Carnes, Ray Charles Bob Dylan, Sheila E.,Bob Geldof, Hall and Oates James Ingram Jackie Jackson La Toya Jackson, Marlon Jackson Michael Jackson Randy Jackson, Tito Jackson, Al Jarreau, Waylon Jennings, Billy Joel, Cyndi Lauper, Huey Lewis and the News, Kenny Loggins, Bette Midler, Willie Nelson, Jeffrey Osborne, Steve Perry, The Pointer Sisters, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Dionne Warwick, Stevie Wonder.
 
Son düzenleme:
Üst