Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,890
İstanbul
50349072551_6aa432bbf7_w_d.jpg


'Orchestral Manoeuvres in the Dark' İngiliz kökenli Synthpop ve New wave grubudur. Kısaca OMD olarak bilinirler, kuruldukları 1978 yılından günümüze değin gelebilmiş nadir müzik gruplarındandır. Özellikle 80'lerde yıldızı parlayan OMD'nin bir çok parçası bilgisayar oyunlarında, TV programlarında ve filmlerde kullanılmıştır. "Enola Gay", "If you leave", "Messages", "Electricity", "Tesla Girls", "Secret" ve "Locomotion" akılda kalan parçalarıdır.. Bu akşam sizlerle paylaşacağım "Enola Gay" savaş karşıtı mükemmel bir elektronik parçadır. Gay kelimesi o yıllarda günümüzdeki anlamıyla kullanılmıyordu zira bu isim Hiroşima'ya atom bombasını atan pilot Paul Tibbets'ın, annesinin adıdır ve annesinin adını bu katliam uçağına vermiştir. Oğlunun Hiroşima'ya atom bombası attığını radyodan duyan annesi ise sinir krizi geçirmiş, babasının yüzüne ise felç inmiştir. Tibbets ise vatan-millet edebiyatı yaparak yaptıklarından hiç pişman olmadığını, gerekirse tekrar yapabileceğini senelerce tekrarlamış, lakin 92 yaşındaki ölümünden bir sene önce; yaptıklarından pişman olduğunu, savaşta ahlakın olmadığını, ülkelerin aralarındaki problemleri çözmek için başka yollar aramaları gerektiği beyanında bulunmuştur.
Hiroşima'ya atom bombası atılmasını eleştiren ve sorgulayan bu mükemmel single 1986 yılında 5 milyondan fazla kopya satmıştır. www.youtube.com/watch?v=d5XJ2GiR6Bo
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,890
İstanbul
OMD - If You Leave (Pretty In Pink Soundtrack)

Bu akşamki parçamız, 80'lerin unutulmaz gençlik filmlerinden biri olan Pembeli Güzel (Pretty in Pink) için seslendirdikleri "If you leave" olacak. 1986 yapımı filmin başrol oyuncusu Molly Ringwald'ı "Kahvaltı Kulübü"(The Breakfast Club) filminden de hatırlayacaksınızdır. Keyifli dinlemeler..
 
Üst