Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Qs_DZw_QD.jpg


Eurobeat akımının en önde gelen temsilcisiydi.
Alman yıldız, şarkıları kadar güzelliği ve de gamzeleriyle meşhurdu.
Tabi ki bir çok ergen olarak biz de aşıktık kendisine.. "Maria Magdalena",
"In The Heat Of The Night", "Innocent Love", "Hi! Hi! Hi!", "Midnight Man",
"Don’t Cry", "Secret Land", "Little Girl", "Everlasting Love", "Loreen",
"You And I" ve "Sisters and Brothers" unutulmazlarıdır.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
g_Vls_PDw.jpg


Sandra Lauer ya da kısaca Sandra..

Sandra Lauer. Alman pop şarkıcısı. 1980'ler Avrupası Popüler Kültürü'nde etkili olan "Euro-Beat" akımının başını çeken solistlerdendir. Müzik dünyasında çoğunlukla b olarak tanınan müzisyen, aynı zamanda prodüktörü de olan eski eşi Michael Cretu'nun sonradan şöhret sahibi olması sonucu, ondan aldığı soyad ile de anılmaya başlanmıştır. Halen çocukları ile birlikte İbiza'daki yaşamına devam eden Sandra; Almanya ve Rusya'nın yanısıra İskandinavya, Doğu Avrupa ile çeşitli Avrasya ülkelerinde popüler olan bir şarkıcıdır. Sandra, 2007 Kasımı'nda "kişisel ve profesyonel farklılıklar" sebebiyle Michael Cretu'dan ayrılmıştır.


80'ler'in Ortasına Kadar Sandra
Kimlik adı Sandra Ann Lauer olan Sandra, 18 Mayıs 1962 tarihinde Almanya'nın Saarbrücken şehrinde Fransız bir baba ile Alman bir anneden dünyaya geldi. 1976'da 12 yaşındayken katıldığı bir yetenek yarışmasını kazanarak "Andy Mein Freund" adlı ilk 45'liğini çıkardı. 1979 ve 1984 yılları arasında Jasmin Michaela Rose, Heike Rimbeau, Karen Ann Tepperis, Mary Ann Nagel, Elke Brückheimer, Jasmine Elizabeth Vetter gibi çeşitli müzisyenlerin yer aldığı Arabesque topluluğuyla adını duyurdu. Topluluğun, Avrupalı olmasına rağmen, Japonya'da yakaladığı şöhret; yine Avrupalı olan ABBA'nın Avrupa'da yakaladığı şöhretle eşdeğerdir. Arabesque, Japonya'da 15 LP ve 30 single çıkarmıştır.

1984 - 1988
1984 yılında Arabesque'in dağılmasıyla birlikte Sandra, kariyerine solo olarak devam etme kararı aldı. Bu dönemde zamanın hit gruplarından Moti Special'ında üyesi olan Piyanist ve Pop Müzik prodüktörü Michael Cretu ile tanıştı ve duygusal yakınlık kurdu. Cretu'nun yanısıra Hubert Kah ve Frank Peterson'dan da oluşan bir ekiple çalışmaya başladı. İkinci solo girişimini Alphaville'in en kült şarkısı "Big in Japan"i Almanca yorumladığı "Japan ist Weit" 45'liği ile yaptı. Bu çalışmayı Michael Cretu'yla birlikte hazırladı. 1985'de yine Michael Cretu prodüktörlüğünde hazırlanan ilk solo albümü The Long Play'i yayınladı. Albümden çıkan ilk 45'lik "Maria Magdalena" onu bütün Avrupa'da aranan bir Euro-Beat ikonu yaptı. Aynı albümden yayınlanan, "In the Heat of the Night" da bu başarıyı perçinleyerek, 80'li yılların unutulmaz şarkılarından biri oldu. Bu büyük başarının ardından 1986'da yayınlanan "Mirrors" aynı grafiği devam ettirdi. İlginç olabilecek bir ayrıntı da bu albümde bulunan lokomotif şarkıların dünya prömiyerinin, aynı yıl İzmir Atatürk stadında afrikalı açlar için düzenlenen 9 Eylül Kutlamaları Özel Konseri'nde yapılmış olmasıdır. Aynı konsere "Bad Boys Blue" ve "C.C. Catch" gibi dönemin en popüler "Euro-Beat" solist ve grupları da katılmıştır. Sandra 1988'de Michael Cretu ile evlendi ve İbiza'ya yerleşti.

1990 - 2006
Sandra 90'lı yılların başında müzik dünyasında değişen trendlere eşdeğer olarak solo kariyerinde bir düşüş yaşadı. Buna karşın eşinin kurduğu Enigma projesinin kadın vokallerinden biri olarak da kendinden söz ettirdi. Zaten Sandra'nın 80'lerin son yarısında yayınlanan stüdyo albümleriyle kendisini haber veren Enigma projesi, 90'ların ilk yarısında yayınlanan albümlerde de etkisini hissettirmekteydi. 1992'de çıkardığı "Don't Be Agressive" 45'liğiyle Amerika pazarına girmeyi deneyen Sandra, bu kıtada ve Avrupa dışında ancak Enigma'nın bir üyesi olarak tanınabildi. Buna karşın sözkonusu single MTV'den büyük destek gördü ve geniş kitleler tarafından beğenildi. Sandra, 1995'de çıkardığı "Fading Shades" albümünün ardından, ikiz çocuklarını dünyaya getirmesi nedeniyle stüdyo albümleri yayınlamaya ara verdi. "My Favourites" gibi toplama albümlerle geçen bu süreçten sonra 2002'de "Wheel of Time" albümünü yayınladı. Talk Talk'un Such a Shame ve Depeche Mode'un Freelove adlı parçalarını da yorumladığı bu albüm önemli ölçüde dikkat çekti.

2006'dan Bugüne
Sandra, 2006 itibariyle yaşamında köklü bir değişime giderek Michael Cretu ile yollarını ayırdı ve yine kendisi gibi Enigma'nın eski üyelerinden olan Jens Gad ile bu süreçte hazırladığı "The Art Of Love" albümünü yayınladı. İlk defa bu albümde kendi yazdığı şarkı sözlerine yer verdi. Ayrıca 1994'de yayınladığı "Michale" 45'liğiyle şöhret kazanan ve bir dönem Michael Cretu ile de çalışarak, bazı Enigma parçalarını seslendiren Andru Donalds ve İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor da albüme destek verdi. Donalds "The Way I Am" parçasının back vokallerini gerçekleştirdi. O'Connor ise, Sandra'nın bu albümde seslendirmesi için "Put Your Arms Around Me" adlı parçayı özel olarak besteledi. 2007 ile 2008'in ilk yarısını bir Avrupa turnesiyle geçiren Sandra uzun yıllardan beri ilk defa geniş kapsamlı konserler verme şansına sahip oldu. Yukarıda anlatıldığı gibi bu süreçte Michael Cretu'dan boşanarak seksenlerin ortasından ikibinlerin geç dönemine kadar etkili olan bir dönemi kesin olarak kapadı.

Kaynak: Wikipedia
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
0ox_Vy_Ph.jpg

18 Mayıs 1962 yılında Saarbrucken’de yaşayan Alman asıllı Karin ve Fransız asıllı Robert Lauer’in Sandra adlı kızları dünyaya geldi. Çocukluğunda odasını kendisinden 2 yaş büyük Gaston adlı ağabeyi ile paylaştı. Odanın duvarlarını David & Shaun Cassidy’nin posterleri ve albüm kapakları süslüyordu. 10 yaşına geldiğinde Sandra aynı zamanda komşusu olan okuldaki müzik öğretmeninden gitar dersleri almaya başladı. 12 yaşına geldiğinde artık şarkıcı olacağından emindi. Aynı zamanda klasik bale eğitimi aldı ve Saarbrucken Tiyatrosunda birçok gösteriye katıldı. Çocuk Şarkı Yarışmasında Olivia Newton-John’a ait bir şarkı seslendirerek herkesi büyüledi. 1976 yılında yapımcı George Roman tarafından keşfedilen Sandra’nın “Andy main freund” adlı ilk single’ı çıktı…

1984 yılında Alphaville hit'i "big in japan"'ın Almanca cover çalışması "japan ist weit"" ile Sandra solo kariyerine başlamıştır. Şarkı promosyon yetersizliği ve Almanca olmasından dolayı tanınmamıştır.
1985 yılında sonrasında eşi olacak olan Michael Cretu ile hazırladıkları the long play'in (ilk Sandra albümü) çıkış şarkısı "Maria Magdalena" Sandra'yı 19 ülkede 1. numara yaparak ciddi bir başarıya imza atmıştır. Ardından yayınlanan "in the heat of the night"'da aynı şekilde Sandra'yı uluslar arası bir pop star haline getirmiştir.
1986'da 2. albümü Mirrors'un tanıtımı için ülkemiz Türkiye'ye gelen Sandra İzmir'de muhteşem bir konser vermiş o sene yeni şarkılarını da ilk defa İzmir konserinde seslendirmiştir.
1987'de everlasting love'un başarısı ile bir çok müzik ödülünü o sene alan yıldız 1990 paintings in yellow albümü ile 80'lere veda etmiştir.
1988'de evlendiği eşi Michael Cretu ile 90 senesinde Enigma grubunu yaratmış bir çok Enigma bestesine'de vokal yapmıştır.
1995 yılında nikita ve sebastian ismini verdiği ikiz çocukları olan yıldız müziğe "fading shades" albümü ile kısa bir veda etmiştir.
1999 yılında eski şarkılarının remix'lerinden oluşan albümü my favourites'i yayımlayan sonrasında 2002'de the wheel of time ile yeni şarkılarını seslendirmiştir.
2006 senesi başlarında dj bobo ile secrets of love'u söyleyen yıldız "eski meteryallere çok büyük ilgi var yeniden şarkılarımı remixleyeceğim " diyerek reflections albümünü hazırlamıştır.
Kısa bir süre sonra 2007'de yepyeni albümü the art of love'u kaydeden sandra "müziği dönüşü olmayan yol " diye anlatarak kariyerine devam etmektedir.

Kaynak: Last FM
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Hi-Hi-Hi-Sandra.jpg


'Eurobeat Kraliçesi'nin kendi tasarımı olan şık kıyafetiyle boy gösterdiği unutulmaz parçası "Hi! Hi! Hi!" sizlerle. 1986 yılına ait parça ayrıca benim en sevdiğim Sandra şarkısıdır..
Keyifli seyirler..


[youtube]Naq1RzZ0yMY[/youtube]​
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
g_KSq_YTy.jpg


SANDRA (Sandra Ann Lauer) BİYOGRAFİSİ

1976 senesinde katıldığı bir yetenek yarışması sonucunda ilk plağını 12 yaşında çıkaran Sandra, "Andy Mein Freund" ile almanya`da adını en genç duyuran pop star`lardan biri . . .
1979 senesinde öncüsü olduğu "Arabesque" bayan vokal grubu 1984 senesine dek tam 9 albüm yayınladı. Grup Japonya başta olmak üzere bir çok ülkede oldukca başarılı oldu.
1984 senesinde Arabesque`nun dağılması üzerine 22 yaşında Alphaville hit`i "Big in Japan"`ın Almanca cover`ı "Japan Ist Weit" ile solo olayına 2. bir giriş yaptı . .
Sandra en büyük çıkışını 1985 senesinde "The Long Play" isimli ilk solo albümünden çıkan ilk single "Maria Magdalena" ile oldu. Şarkı 15 ülkede listelere 1 numaradan girerek ciddi bir başarı elde etti. Ardından yayınlanan single`lar "In The Heat Of The Night" ve "Little Girl"`de en az "Maria Magdalena" kadar başarılı bulundu.
1986 senesinde ülkemizide ziyaret eden Sandra o dönem yeni şarkılarınıda ilk kez Türkiye`de verdiği konserinde söylemişti. "Mirrors" isimli albümünden yayınladığı çalışmalar "Innocent Love" , "Midnight Man" , "Loreen" gibi parçaları Türk dinleyicisine sunmuştu.
1987`de "Everlasting Love" ile yeniden oldukça başarılı olan Sandra , başarılı şarkısının desteği ile bir çok müzik ödülünü o sene almıştı.
1988 de "In To A Secret Land" , 1990`da "Paintings In Yellow" albümleri ile 80`leri başarılı bir şekilde atlatan Sandra 1992`de "Close To Seven" ile tarzını oldukca değiştirerek "Don`t Be Aggressive" ile adından oldukca söz ettirmişti.
Aynı sene MTV Sandra`ya oldukca destek olmuştu ve Sandra bir çok ülkede yeni bir isim gibi ilgi görmüştü. 1992`yi "Close To Seven" albümü ile sonlandırmayan Sandra aynı sene ilk "Greatest Hits" albümünü yayınlamıştı.
1993 senesinde "Maria Magdalena"`yı remix`leyen Sandra şarkının videosu ile de ödüle layık görülmüştü...
1995 yılında Michael Cretu ile olan evliliğinden ikiz çocuklara sahip olan Sandra müziğe "Fading Shades" albümü ile kısa bir veda etmişti.
1999 yılında Come Back albüm "My Favourites" ile yeniden hayranlarına dönen Sandra 2 cd`lik remix çalışması ile 99`da Almanya Echo Müzik ödüllerinde aday gösterilmişti. Şarkılarının 99 remix`lerinden oluşan toplamada en çok dikkat çeken "Secret Land" parçası olmuştu.
2002`de müziğe kesin bir dönüş yapmaya karar veren Sandra "The Wheel Of Time" isimli albümü ile Almanya & İtalya gibi ülkelerde listelere 3 numaran girmeyi başarmıştı. Tamamen Tekno bir alt yapı ile hazırlanan albümde alışılagelmiş Sandra şarkılarının dışında "Perfect Touch" gibi r&b vokalli Sandra şarkılarıda vardı.
Geçtiğimiz aylarda Maria Magdalena`nın 20. yılını kutlayan Sandra muhteşem bir 80`ler partiye konuk olarak. Bundan böyle yepyeni albümler yapacağınında müjdesini vermişti..

ALINTIDIR..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Sandra-Japan-Ist-Weit.jpg


Bu akşam sizlerle "Japan is Weit" adlı parçayı paylaşmak istiyorum.
"Japan is Weit"; Alman grubu Alphaville'e ait olan "Big in Japan"'in
Almanca versiyonudur.. Eser, Sandra'nın çıkardığı ilk solo albümdür.
Sandra, 1984 Haziran'ında çıkardığı bu single'dan evvel;
1977-1984 arası üyesi olduğu Alman disco müzik grubu
"Arabesque"'nin solistliğini yapıyordu..

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Seksenli yıllarda bir dönem Afrika'da büyük kuraklık ve açlık baş göstermişti. Bundan ötürü dünya'nın dört bir yanında Afrika'ya yardım konserleri düzenleniyordu. Onlardan birine de ev sahipliğini İzmir yapmıştı. İzmir Büyük şehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen bu organizasyon kapsamında ülkemize; Bad Boys Blue, C.C Catch, Iva Zanicchi ile beraber Sandra da gelmişti. Bu durum Türk müzikseverler için bulunmaz fırsattı.

İzmir Atatürk stadyumu'ndaki bu konseri;
ünlü şarkıcı Caroline Verdi ile duayen sunucumuz Halit Kıvanç beraber sunmuşlardı.

Aşağıda konu ile ilgili, 9 Eylül 1986 tarihli bir gazete kupürü görülüyor..


at8i71_V.png
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Sandra ilk aşkımdı.. Sevgili Osman sanırım köyüne dönmen gerekecek..:Ğ:D:D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
Dostum beni taaaa eskiden genç olduğum zamanlara götürdün gittin.. :)

86'da ben de İzmir Atatürk stadyumu'nda 80.000'in üzerinde insanla beraber o konserdeydim.

Yanlış hatırlamıyorsam Al Bano Romina Power, Bad Boys Blue, Sandra gibi dönemin bir çok yabancı ünlüsü yer almış; ardından Ajda Pekkan ile MFÖ çıkınca stadyum tek kelimeyle yıkılmış; çakmaklar, cepteki kağıtlar falan yakılarak "güllerin içinden" söylenmişti.. :):)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

leopulp

Süper Üye
1 Ağu 2010
26
231
Vay canına... Sandra hayranlarının, hem de en eski hayranlarının arasında bulunmak gerçekten çok güzel... Gençliğin getirdiği çok bilmişlik ve ukalalık ile bir tek ben seviyorum, kimse sevmiyor sanıyordum...Tüm Sandracılara selam ederim...
80'leri kendi içerisinde 3'e ayırmışımdır hep oldum olası... Erken dönem, orta dönem ve son dönem olarak... Bu 3 devrede her ne kadar ruh değişmese de müzik bir parça olsun değişime uğruyor... Erken dönemi ve aynı zamanda 80'lerin amatör ruhunu başlatan Modern Talking, Bad Boys Blue, C.C.Catch, Gazebo ve benzerleri arasında Sandra da unutulmayacak bir yer edinmiştir kanımca... İtalo Disco ekolünün de katkısı tartışılamaz elbette...
24 yaşındayım, 15-16 yaşlarımdan bu yana Sandra dinliyorum ve 18'imden beri de karakteristik ve sade güzelliğine aşığım diyebilirim... Gerek telefonumdan, gerek bilgisayarımın müzik listesinden eksik olmayanlar arasında... Bu güzel hatırlatma ve paylaşım için teşekkür ediyorum. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

günay

Yeni Üye
20 Kas 2010
48
14
"Maria magdelena" benim de en sevdiğim şarkılardan biriydi..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Vay canına... Sandra hayranlarının, hem de en eski hayranlarının arasında bulunmak gerçekten çok güzel... Gençliğin getirdiği çok bilmişlik ve ukalalık ile bir tek ben seviyorum, kimse sevmiyor sanıyordum...Tüm Sandracılara selam ederim...
80'leri kendi içerisinde 3'e ayırmışımdır hep oldum olası... Erken dönem, orta dönem ve son dönem olarak... Bu 3 devrede her ne kadar ruh değişmese de müzik bir parça olsun değişime uğruyor... Erken dönemi ve aynı zamanda 80'lerin amatör ruhunu başlatan Modern Talking, Bad Boys Blue, C.C.Catch, Gazebo ve benzerleri arasında Sandra da unutulmayacak bir yer edinmiştir kanımca... İtalo Disco ekolünün de katkısı tartışılamaz elbette...
24 yaşındayım, 15-16 yaşlarımdan bu yana Sandra dinliyorum ve 18'imden beri de karakteristik ve sade güzelliğine aşığım diyebilirim... Gerek telefonumdan, gerek bilgisayarımın müzik listesinden eksik olmayanlar arasında... Bu güzel hatırlatma ve paylaşım için teşekkür ediyorum. :)

Sevgili leopulp senin gibi genç arkadaşlarımızın Sandra'yı dinlemesi ve hayranlık duyması, bizim gibi eski jenerasyon hayranları için büyük övünç kaynağıdır, zira böylelikle Sandra'nın her döneme hitap eden eserler veren bir şarkıcı olduğu tezi de doğrulanmış oluyor.

"Maria magdelena" benim de en sevdiğim şarkılardan biriydi..

Buna şaşmamak lazım zira bu parça adeta Sandra ile özdeşlemiştir.. Sandra'nın tarzını beğenmeyen birinin bile "Maria Magdelana"'yı bilmesi olasıdır.. :)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
OM5m_FOv.jpg


Bugün Sandra'nın 49cu yaş günü, iyi ki doğdun SANDRA!..

(18 Mayıs 1962 - 18 Mayıs 2011)
 
Son düzenleme:

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,841
6,228
80'lerin neyi kötü biliyor musunuz, artık o yılları eski olarak, o yıllarda gençtik diye hatırlamak.
Kısacası bize artık yaşlandığımızı hatırlatması. Gerisinde şimdi mi yoksa 80'ler mi deseler...
Elbette 80'ler. Sandra, C.C. Cath, Europe, Falco, Modern Talking ve niceleri...
Sinemanın teknoloji, dijital efekten daim olmadığı, öykünün, zekanın ve oyunculuğun ön planda olduğu ve hep beraber cep telefonu olmadan da yaşayabildiğimiz 80'ler. :)
Sanırım artık anında iletişimle ama yeterince anlamayarak, anlaşamayarak yaşıyoruz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
80'lerin neyi kötü biliyor musunuz, artık o yılları eski olarak, o yıllarda gençtik diye hatırlamak.
Kısacası bize artık yaşlandığımızı hatırlatması. Gerisinde şimdi mi yoksa 80'ler mi deseler...
Elbette 80'ler. Sandra, C.C. Cath, Europe, Falco, Modern Talking ve niceleri...
Sinemanın teknoloji, dijital efekten daim olmadığı, öykünün, zekanın ve oyunculuğun ön planda olduğu ve hep beraber cep telefonu olmadan da yaşayabildiğimiz 80'ler. :)
Sanırım artık anında iletişimle ama yeterince anlamayarak, anlaşamayarak yaşıyoruz...

Evet yaşlarımızın ilerlediğini kabul etmek zorundayım ama asla "80ler ruhu"nu kaybetmeyi kabul edemem. Yaşım ne kadar ilerlerse ilerlesin ben daima içimdeki "O" çocuğu canlı tutacağım ya da tutmak için elimden geleni yapacağım. :) Zira bu şekilde hayata daha pozitif bakabiliyorum.

Sinema ile ilgili yaptığınız saptama ise enfes.
Kurduğunuz cümleleri okurken aklıma direk "Star Wars" serisi geldi. :) Bkz: Jedi Felsefesi

İletişim konusunda da çok haklısınız, maalesef iletişim teknolojisini amacına uygun pek kullanamıyoruz. Sanırım bu durum, yeni neslin egoizm eksenli şiddet kültürüne sempati duymasnın yanısıra, duygusallığa pek sıcak bakmamasından kaynaklanıyor. Hal böyle olunca da karşı tarafla samimi olarak dostluklar kurması hayal gibi bir şey oluyor. Oysa ki kendi ve daha eski jenerasyonlara baktığımda; çeşitli site ve forumlarda yeni tanışan insanların bile "nostalji" ortak paydasında bir araya gelerek çok sağlam dostluklar ve arkadaşlıklar kurduğuna şahit oluyorum.

Bu arada Sandra başlığı altında yazdığımızı da unutmadan, topicin açılış ruhuna uygun olsun diye bir kaç cümle daha etmek istiyorum. :) Sandra bugün 50 'sine dayanmış olabilir, güzelliğinden de çok şey kaybetmiş olabilir ama onun bana yaşattığı o kadar güzel anlar ve hisler var ki, işte bu yüzden ona olan hayranlığım ömür boyu sürecektir. Çünkü ben şunu anladım ki; size çeşitli güzellikler yaşatan kişilere karşı olan sevginiz, karşınızdaki insan fiziken bambaşka bir hal olsa da aynı kalıyor. Değil 50., 60, 70... 80 yaşında da olsa ona olan hayranlığım asla değişmeyecektir.. :)
 
Son düzenleme:

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,841
6,228
Güç bizimle olsun diyor ve bir 80'ler sayfası açmayı öneriyorum. Anılarımızı paylaşmak için.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Güç bizimle olsun diyor ve bir 80'ler sayfası açmayı öneriyorum. Anılarımızı paylaşmak için.

Yaşasın Jedi felsefesi!.. :)

Bu arada burası zaten 80'ler sayfası değil mi?..

Şayet bundan kastınız bir Facebook sayfası açmak ise zaten bu konuda çok sayıda sayfa mevcut.. Bir başka sayfa daha açarak enerjimizi tüketmeyelim! :)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Katılıyorum... 70-80-90'lı yılların en sevilen şarkılarından oluşan arşivimin nadide parçalarından biridir.

I never be Maria Magdalena, dum dudum dum dum dudum... :)

Bu arada "Maria Magdalena" Hristiyan teolojisinde önemli yer tutan bir şahsiyettir. Kendisi fahişe iken sonradan tövbekar olan bir Azizedir. Rivayet odur ki; Hz. İsa, kendisini taşlayarak öldürmek isteyen öfkeli kalabalığın elinden "İlk taşı hiç günah işlememiş olanınız atsın.." diye seslenerek Maria Magdelana'nın hayatını kurtarmıştır.

Bunun yanı sıra kendisi "Mecdelli Meryem" veya "Magdalalı Meryem" olarak da anılmaktadır.

Ayrıca, Hristiyanlara göre, öldükten ve gömüldükten sonra dirilen Hz.İsa'yı ilk gören kişidir.
 
Son düzenleme:

collector

Yeni Üye
25 Nis 2011
2
3
Nasıl unuturum

Ahhh 80'ler.
80 kuşağı olarak o yılları yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu herkese duyurmak isterim.
Sandra elbette benim de çocukluk aşkımdı.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Günümüzde bazı arkadaşlarımız,
Sandra'nın artık neden listelerde üst sıralarda yer alamadığını soruyorlar..

Bu konuya da şöyle değineyim:

2006'da kendisine yöneltilen "neden artık video klip çekmiyorsunuz?" sorusuna;
"Daha fazla albüm satmak ya da yeniden 80lerde olduğu gibi ünlü olmak derdinde değilim. Albümlerimi beni hala seven hayranlarım için yapıyorum. Günümüzdeki şarkılara gelince; insanlar çıldırmış olmalı, sevdikleri türleri dinlemeye tahammül edemiyorum, artık bambaşka şeyler yaşanıyor" diyerek konuya son noktayı konuvermiş!..

2_TFsnt_R.jpg


2012 yılına ait bir Sandra pozu..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
nz_Y4_FUQ.jpg

Sandra'nın yeni single'ı "May be tonight"'ı oldukça başarılı buldum. Parça, albümde 4 değişik versiyonla sunulmuş ve her yönüyle 80'lerin tarzı ele alınmış. Öte yandan, eski parçalarının uzatılmış sunumlarının olduğu albümü ise büyük hayal kırıklığı yarattı bende. Zira o güzelim parçalar "Maria Magdelena" hariç resmen katledilmiş. Gene de Sandra'ya destek vermek açısından her iki albümünü de alarak görevimizi yerine getirdik.. :)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Sandra'yı üne kavuşturan bu parçadır. İlk çıkarmış olduğu "Long play" adlı albümden çıkan ilk singledır ayrıca. Ocak 1985'de çıkan single bir çok Avrupa ülkesinde ilk sırayı almanın yanında Top Ten'e girme başarısı da göstermiştir. Kısacası bu parça seksenler demek, seksenler demek "Maria Magdelena" demektir... :)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Sandra - Infinite Kiss (2012)

Sandra'nın geçen sene çıkardığı, 10ncu albümü olan "Stay in touch"'dan çıkan ikinci single parçası sizlerle.. Bana göre "maybe tonight" ile beraber albümün en iyi iki parçası..

Bu parça seksenler soundunu seven herkese gelsin..

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Sandra - In The Heat Of The Night (1985)

1985 tarihli ilk albümü The Long Play'in çıkış parçası olan Maria Magdalena'nın büyük başarısı üzerine; "İngilizce şarkı söyleyerek başarılı olabileceğimi biliyordum" diyen dönemin güzel yıldızı; aynı albümden çıkan "In The Heat Of The Night" ile de Maria Magdalena' nın başarısını devam ettirmiştir. "In The Heat Of The Night" şarkısına çekilen video klip Sandra'nın solo kariyerindeki ilk gerçek video klibi olma özelliğini de taşınmaktadır.
Keyifli seyirler ve de geceler...
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Sandra ile ilgili en güncel paylaşımların yapıldığı;

na buradan katılabilirsiniz..

Güncel paylaşımların yanında,
bir çok eski materyal ve döküman paylaşılmaktadır.

22528439-10155505599995861-7742981413019899100-n.jpg


Grubun en büyük özelliği her gün yeni paylaşımların yapılmasıdır.

 
Son düzenleme:

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
613
3,374
Bu parça, "20nci yüzyılın en iyi 100 parçası" arasında gösterilen, Alman grubu Alphaville'e ait olan "Big in Japan"'in Almanca versiyonudur..(cover)

...bir Sandra hayranı olarak beni üzen şey ise; Sandra'nın bu yorumu hiç bir Avrupa listesinde ilk 100'e bile giremeyerek sadece 125 adet kopya satmasıdır.. :(

Sevgili Baltimora,
Almanca olan bir parçanın listelere girememiş olması şaşılacak bir durum değil tam tersine olağan bir durumdur!

Örneğin; Modern Talking kurulmadan önce Dieter Bohlen, Thomas Anders'e bir kaç Almanca parça bestelemişti ve hepsi fiyaskoyla sonuçlandı! Sonra ingilizce parçalar bestelendi ama o da yetmedi ta ki "You're My, You're My Soul" ortaya çıkana kadar. Hatta bu parçayı Dieter aynı zamanda Almanca olarak da piyasaya sürdü!

Dolayısıyla dünya genelinde müzik listelerinde başarı elde edilmek isteniyorsa bunun adı İngilizce'dir.

----------------------------------------------------------------------------------

Bir diğer konu, bu başlığı inceleyince göremedim ve açıkcası sana kırık not verdim sevgili Baltimora! :)

Acaba ben mi göremedim diye buraya kadar 5 sayfa sürmüş bu konuyu iki defa kontrol ettim ve olmadığını gördüm. "Aşk gözleri kör eder" derler doğruymuş demek ki gözünden kaçmış :) gerçi Türk basınında da hiç yer almadı...

Efendim söyleyeceğim o ki Sandra 2009 yılında Thomas Anders ile bir düet yaptı ve bu düet oldukça da ses getirdi. Hatta sadece bu parça için bir de CD çıkarıldı ve iyi de sattı diye biliyorum....

A4HXiLa.jpg

Bu parça Sandra'nın 2009 yılında çıkardığı "Back to Life" adlı albümünün 4. parçasıdır. Albümde parçayı yine Thomas Anders'le okumaktadır.

İşte muhteşem ikilinin düeti! :)
www.youtube.com/watch?v=-nRikZNRzTY
Yukarıda ki kayıt Sandra'nın yeni konserlerinden birinde kaydedilmiş...
Telif haklarından dolayı bu parçanın orijinal klibine link verilemiyor, izlemek için lütfen ...
Bu da klip arkası, ... (Çekim aşamaları...)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Peki beni bu gece vakti Sandra başlığına ne getirdi dersiniz?
Thomas'la Sandra'nın düetini mi yazacaktım, hiç değil o işin bonusu oldu! :)
İşte bu aşağıda ki parça getirdi beni bu başlığa...
Parçayı dinleyip güzel bir uyku çekmeyi düşünüyorum.
Playlist'im de yer alan özel bir parçadır! :(

Little girl (1985)

+
vjRdaz.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Bir diğer konu, bu başlığı inceleyince göremedim ve açıkcası sana kırık not verdim sevgili Baltimora! :)

Acaba ben mi göremedim diye buraya kadar 5 sayfa sürmüş bu konuyu iki defa kontrol ettim ve olmadığını gördüm. "Aşk gözleri kör eder" derler doğruymuş demek ki gözünden kaçmış :) gerçi Türk basınında da hiç yer almadı...

Efendim söyleyeceğim o ki Sandra 2009 yılında Thomas Anders ile bir düet yaptı ve bu düet oldukça da ses getirdi. Hatta sadece bu parça için bir de CD çıkarıldı ve iyi de sattı diye biliyorum....

A4_HXi_La.jpg

Sevgili Motion, hatırlattığın için teşekkür ederim. Aslında bahsettiğin her şeyden haberim var. "The night is still young" Sandra&Thomas Anders düetini beğeniyle dinlemiş olsam da; özel hayat yoğunluğundan bunları yazmak gözümden kaçmış. Ayrıca o dönemlerde Thomas Anders Türkiye'ye konser vermeye gelmiş, ben de Suada'da en ön sıradaki yerimi almıştım..

Bu arada Almanca parçalarla ilgili yorumlarına tamamen katılıyorum; Dünya'da söz sahibi olacaksan İngilizce yorumlama şart ama benim garipsediğim "Japan ist weit" gibi güzel bir parçanın, Sandra'nın kendi ülkesi Almanya'da dahi sadece 125 adet kopya satması. Bana göre Nena'nın "99 Luftballons" ve Falco'nun "Jeanny"sının yanında bu parça da; Almanca yorumlanmış unutulmaz parçalar arasında olmalıydı...
 
Son düzenleme:

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
613
3,374
Sandra'nın 2012 yılında "Virgin" plak şirketinden çıkan son albümü "Stay In Touch"ın 4 parçası
"bana kalırsa 80'ler kokmaktadır... Özellikle de "Maybe Tonight"..:)

Bu parça single olarak da piyasaya sürülmüştür.

at_Ocil_D.jpg


Güzel bir parçadır, işte "Maybe Tonight"...
www.youtube.com/watch?v=JSUDtnqVhdc
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
613
3,374
En ünlü 10 Sandra parçasının bulunduğu "Sandra belgeseli"ni aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..
Keyifli seyirler..
Güzel bir belgesel sevgili Baltimora...

Stüdyo provası sırasında eski eşinin (Michael Cretu) kayıt masasında ses ve efekt ayarlarını yaptığı görüntüleri beğendim.... Home stüdyo sanırım... Mükemmel... (Bu arada copyright'dan dolayı site içinden izlenemiyor Youtube'a bağlanıp izledim...)

------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada Sandra Şubat 2013'de yani yaklaşık 3 ay önce RAI TV'de (İtalya'nın TRT'si!) "Maria Magdalena"yı seslendirdi. Parçanın sadece tek bir kıtasını playback olarak seslendiren Sandra yıllara meydan okuduğunu dosta düşmana gösterdi!

Programın yapımcısı ve sunucusu (gözlüklü adam) Carlo Conti İtalya'nın en eski ve ünlü DJ'lerinden biridir. (Bizde ki Hakan Gündüz'ün İtalyan versiyonudur. :):)

İşte 3 ay önce bir canlı yayında "Maria Magdalena"yı söylerken yıllara meydan okuyan fiziğiyle Sandra...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Güzel bir belgesel sevgili Baltimora...

Stüdyo provası sırasında eski eşinin (Michael Cretu) kayıt masasında ses ve efekt ayarlarını yaptığı görüntüleri beğendim.... Home stüdyo sanırım... Mükemmel... (Bu arada copyright'dan dolayı site içinden izlenemiyor Youtube'a bağlanıp izledim...)

------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada Sandra Şubat 2013'de yani yaklaşık 3 ay önce RAI TV'de (İtalya'nın TRT'si!) "Maria Magdalena"yı seslendirdi. Parçanın sadece tek bir kıtasını playback olarak seslendiren Sandra yıllara meydan okuduğunu dosta düşmana gösterdi!

Programın yapımcısı ve sunucusu (gözlüklü adam) Carlo Conti İtalya'nın en eski ve ünlü DJ'lerinden biridir. (Bizde ki Hakan Gündüz'ün İtalyan versiyonudur. :))

İşte 3 ay önce bir canlı yayında "Maria Magdalena"yı söylerken yıllara meydan okuyan fiziğiyle Sandra...

Gene döktürmüşsün dostum. Paylaşımlar mükemmel; öyle ki bazılarına "fan page"'lerinde bile rastlamadım. :)

Sandra son iki senedir çok aktif. Hiç durmadan başta Almanya ve Eski Rusya ülkeleri olmak üzere konserler veriyor.

Yıllara meydan okuyan fiziğine gelince; çok daha iyi olabilirdi ama bir dönem çok ciddi alkol sorunları olduğundan buna da şükür diyoruz. Sandra gibi minyon tipli sanatçılar genellikle yaşlarını hiç belli etmiyorlar. (Tabi ki estetik desteği alanlar da oluyor.)

C.C Catch'in son halini gördükçe, Sandra için hayıflanmamak insanın elinde değil; kadının fiziği sanki zaman makinesinden çıkmış gibi aynen 80'lerdeki gibi...
 
Son düzenleme:

CengizSandra

Yeni Üye
10 May 2013
7
29
İstanbul
Müzik kariyerine 1976 senesinde (12 yaşında iken) ailesinden gizli katıldığı müzik yarışması ile başlayan Sandra aynı sene "Andy Mein Freund" ismin de ki ilk plağını çıkartmıştı. Bu plak kazandığı yarışmanın ödülü olarak Sandra'ya yapılmıştı.

Sandra bu plak da ki 2 almanca şarkı sayesinde alman yapımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Biraz daha büyüyüp eğitim almasını bekleyen yapıcılar 1979 senesinde Sandra'yı "Arabesque" isimli 3 bayandan oluşan gruba dahil ettiler. Arabesue aslında Sandra'dan daha önce kurulmuş ve 1 album kaydetmiş bir gruptu. Ancak grup da ki kızlardan biri grubu terk edince yerine Sandra alınmıştı. Üstelik Sandra gruba dahil olduğu anda grubun esas sesi ve güzelliği ile esas kızı olmuştu.

1983 senesine dek "Arabesque" isimli grup da kalan Sandra sonrasında grubun şarkılarını çocukca ve sıkıcı bulmasından dolayı 22 yaşında grupdan ayrılma kararı almıştı. 1984 senesinde "Alphaville" grubunun hit şarkısı "Big In Japan" ın almanca sözlerle coverlayarak 2. solo denemesini yapan Sandra sadece almanya çapında dikkatleri üzerine çekebilmişti.

"Arabesque" nun konser turnesinde tanıştığı, "Michael Cretu" produktorlünde kaydettiği 1985 senesinde ki ilk solo albumu "The Long Play" in çıkış şarkısı "Maria Magdalena" onu uluslararası anlamda zirveye çıkaran ilk şarkı olmuştur. Şarkı bir çok ülkede 1 numara olurken yine bir çok ödülüde beraberinde getirmiştir.

Aradan geçen 28 senenin ardından "Maria Magdalena" hala pop müzik şarkıları arasında vazgeçilmezlerden biridir.

Şarkının Türkçe sözlerini sizlerle paylaşıyorum...

Maria Magdalena

Sen benim sevgimi çalıyorsun ve ruhumu istiyorsun
Hayatını paylaşmak için herşeyimi verirdim
Ne yapabileceğimi niçin görmüyorsun?
Duygularını kesinleştir ve al bıçağı eline
Beni yarala işte o zaman anlarsın
Asla Maria Magdelena olmayacağım
Sen gecenin insanısın
Maria Magdelena
Sen kavganın mağdurusun-Sana sevgi gerek
Hoşlanacağına söz ver
Sana aşk gerek
Niçin yalan söylemeliyim? Neden mazeret bulmam gerek?
Ne zaman uyanıp gerçekleri göreceksin?
Sana teslim olmak istemiyorum
Şefkatli davran ve kazanan sen ol
Ben de bu oyunları iyi bilirim
Asla Maria Magdelena olmayacağım
Sen gecenin insanısın
Maria Magdelena
Sen savaşın mağdurusun-Senin aşka ihtiyacın var
Hoşlanacağına söz ver
 

CengizSandra

Yeni Üye
10 May 2013
7
29
İstanbul
* Maria Magdalena isimli şarkı 1985 senesinde "The Long Play" isimli ilk Sandra albumunden çıkan ilk single'dır.

* Şarkı 1987 senesinde "Ten On One" isimli Sandra toplama albumun de 2. kez yayınlanmış ve 2. kez avrupa listelerine üst sıralardan girerek bir rekora imza atmıştır.

* 1992 senesinde "18 Greatest Hits" isimli Sandra toplama albumunde 3. kez yayınlanan şarkı bir kez daha listelerde gözükünce şarkının Remix'lenmesine karar verilmiştir.

* 1993 senesinde Michael Cretu şarkıya "Techno" sound da Remix yapmıştır. Remix'in tanıtımı için single cd ve yeni bir video klip çekilmiştir. Şarkı Remix versionu ile bir kez daha listelerde gözükürken video klibi ile de alman müzik ödüllerinde "en iyi video klip" kategorisinde aday gösterilmiştir.

* 1999 senesi "My Favourites" isimli Remix album de şarkı 2. kez Remix'lenmiştir. Bu Remix'de sadece günümüz teknolojisi kullanılmış , şarkının tarzında önemli bir değişiklik yapılmamıştır.

* 2006 senesi "Reflections" isimli 2. Sandra Remix albumunde 3. kez Remix'lenmiştir. Zayıf sound'u ile pek beğenilmeyen bu Remix yinede Sandra fanları tarafından kabul görmüştür.

* Şarkının un-official olmak üzere günümüze dek 1000 den fazla remix'i yapılmıştır.

* Yaklaşık 30 şarkıcı ve grup tarafından cover edilmiştir.

* En iyi 80'ler tarzı toplama albumlerinde en çok ilgi çeken şarkıların başında yer almış bu toplama albumlerin tanıtımları ve cd coverlarında şarkının ismi yer almıştır.

* Sandra kariyeri boyunca sadece 1 konserinde şarkıyı seslendirmemiş bunun dışında tüm konserlerinde söylemiştir.

* İlk defa 2009 senesinde canlı orkestra ile şarkıyı "Live" olarak seslendirmiştir.
 

CengizSandra

Yeni Üye
10 May 2013
7
29
İstanbul
18 Mayıs 1962 senesinde Almanya'nın "Saarbrücken" şehrinde dünya'ya gelmiştir. Babası Fransız, annesi ise Alman'dır.

1976 senesinde ailesinin izni olmadan Almanya'da düzenlenen yetenek yarışmasına katılmıştır. "Olivia Newton-John" un seslendirdiği bir şarkıyı jüri karşısında söyleyen Sandra yarışmada 1. olmuştur. Ödül olarak "Andy Mein Freund" ve "Ich Bın Noch Ein Kind" isimli 2 almanca şarkının yer aldığı bir plak kaydetmiştir. Bu plak sayesinde Sandra alman müzik yapımcılarının dikkatini çekmiştir.

Ailesinden aldığı destek ile 1979 senesine dek müzikal eğitimler alan Sandra aynı sene "Arabesque" isimli kız grubuna girmiştir. Arabesue 1978 senesinde Sandra'nın gruba girmesinden 1 sene önce kurulmuştur. "Friday Night" isimli ilk albumleri önemli ölçüde başarılar elde etmiştir. Grubun ana solisti grup dan ayrılınca yerine 1979 yılında Sandra dahil edilmiştir. Sandra hem fiziksel olarak hem de ses olarak kısa sürede grubun başarısına önemli ölçüde fark getirmiştir. 1984 senesine dek Arabesque ile 9 album kaydeden Sandra aynı sene grup dan ayrılma kararı almıştır. Ayrılma sebebi olarak "grubun şarkılarını çocukca ve basit buluyorum" demesi günümüze dek süren bir küslüğünde sebebi olmuştur. Grubun diğer 2 kızı Michaela ve Yasmin bu sözlerden sonra Sandra ile olan arkadaşlıklarına son vermiştir.

1984 senesinde "Arabesue" nun turnesinde tanıştığı "Michael Cretu" ile müzikal anlamda çalışma kararı almıştır. "Alphaville" grubunun hit şarkısı "Big In Japan" ı almanca sözlerle cover'layan Sandra bu şarkı ile Alman'ların dikkatini solo anlamda 2. kez çekmiştir. Şarkının liste başarısı olmasa da büyük çıkışı öncesi, isminin duyulması açısından iyi bir reklam olmuştur.

1985 senesinde ilk solo albumunu "Michael Cretu" produktorluğunde yayımlamıştır. Bu albumden çıkan ilk single "Maria Magdalena" Sandra'yı uluslararası anlamda üne kavuşturan ilk şarkı olmuştur. Şarkı yaklaşık 15 ülkede listelerde üst sıralarda yer alırken yine bir çok ödülüde beraberinde getirmiştir. "İngilizce şarkı söyleyerek başarılı olabileceğimi biliyordum" diyen yıldız aynı albumden çıkan "In The Heat Of The Night" ile de "Maria Magdalena" nın başarısını devam ettirmiştir. "In The Heat Of The Night" şarkısına çekilen video klip Sandra'nın solo kariyerinde ki ilk gerçek video klibi olma özelliğide taşınmaktadır. Aynı albumden çıkan 3. single "Little Girl" ün videosunun senaryosuda Sandra tarafından yazılmıştır.

The Long Play isimli albumun yankıları sürerken, henüz "Maria Magdalena" çılgınlığı bitmemişken 1986 senesinde "Mirrors" isimli 2. Sandra albumu yayımlanmıştır. Almanya'nın en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Sandra, Modern Talking , Cc Catch gibi isimlerle fenomen haline dönüşmüştür. Sandra'nın ünü, popüleritesi Türkiye'nin de dikkatini fazlası ile çekmiştir. Sandra yeni albumu "Mirrors" un şarkılarını ilk defa "Afrikalı Aç İnsanlar" için düzenlenen bir etkinlik ile İzmir "Atatürk Stadı"nda ki konserinde seslendirmiştir. Türkiye'de büyük ilgi gören Sandra "ülkenizi çok sevdim, mutlaka tekrar geleceğim" diyerek konserini sonlandırmıştır. Aynı sene "Hey" dergisi haberinde aslında Sandra'nın 2 sene önce 1984 senesinde Bodrum'da tatil yaptığı haberi çıkmıştır.

Sandra fırtınası 1987 senesinde hızını iyice almışken yapımcılar ilk album şarkılarını yeni şarkılarla destekleyerek bir toplama album yapmaya karar vermişler. Bu albumun amacı Sandra'nın dünya çapında ki tanıtımı için hazırlanmış bir albumdur. "Maria Magdalena", "In The Heat Of The Night", "Innocent Love" gibi şarkılarla henüz tanışmayan bazı ülkeler için daha iyi bir promosyon ile iyi tanıtımlar yapılacaktır. "Ten On One" ismi verilen toplama albume "Everlasting Love" ve "Stop For A Minute" ismin de 2 yeni şarkı eklenmiştir. "Everlasting Love", "Love Affair" isimli grubun 70'lerde kaydettiği bir şarkıdır. Sandra yıllar önce verdiği bir roportajında "bir gün bu şarkıyı mutlaka bende söyleyeceğim" demiş ve hayalini gerçekleştirmiştir. "Everlating Love" en az "Maria Magdalena" kadar başarılı olmuş ve yine avrupa da başarıları ile ödüllere layık görülmüştür. Albumun 2. yeni şarkısı "Stop For A Minute" alman tv dizisi "Tatort"un bir bölümünde yer almıştır. Bölüm de barda ki şarkıcıyı oynayan Sandra ilk oyunculuk denemesinide bu şekilde gerçekleştirmiştir. Şarkının video klibinde dizinin görüntüleri kullanılmıştır. "Ten On One isimli album VHS /BETA formatlarında video kaset olarak da piyasaya sunulmuştur.

Kariyerine ara vermeden devam eden Sandra 1988 senesinde produktoru "Michael Cretu" ile evlenmiştir. Düğünü basından gizli olarak gerçekleştiren yıldız sadece alman "Bravo" dergisine kendi seçtikleri bir kaç düğün resmini vermiştir. Yine aynı sene 3. albumu "InTo A Secret Land" i yayımlamıştır. Album den çıkan ilk single "Heaven Can Wait" video klibi ile tüm Sandra hayranlarını büyülemiştir. "Başarılı olmak için soyunmak gerekmez, seksi olmadan da başarılı olabilirim" diyen Sandra ilk defa alışıla gelmişin dışında ki seksi tavırları ile video da dikkatleri üzerine çekmiştir. Albumun 2.single ı "Secret Land" alman bir grup dan coverladığı şarkıdır. Şarkı seneler sonra bile en çok anılan Sandra hit'i olarak önemli ölçüde başarı getirmiştir. "We'll Be Together" ve "Around My Heart" single'ları ile desteklenen album Sandra'nın en iyi albumlerinden biridir.

1990 yılında "Paintings In Yellow" adını verdiği 3. studyo albumunu yayımlamıştır. "Wishful Thinking" isimli grubun "Hiroshima" isimli şarkısının cover'ı ile çıkış yapan Sandra başarısını sürdürmeye devam etmektedir. Aynı sene kocası "Michael Cretu" nun kurduğu "Enigma" isimli grubun şarkılarında şarkı söylemeye başlamıştır. Enigma'da Sandra'nın vokalleri daha çok konuşma, nefes alma ve inleme şeklinde vardır. "Michael Cretu" "Enigma'da Sandra'nın sesini bir enstruman gibi kullanıyorum ve bu gerçekten muhteşem oluyor" diyerek açıklama yapmıştır. Sandra bir taraftan "Enigma" promosyonunu yaparken diğer taraftan albumunun 2. single'ı "(Life May Be) A Big İnsanity" ve 3. single'ı "One More Night" ı çıkartmıştır. Yine aynı sene "Monte Carlo" da düzenlenen "Dünya Müzik Ödülleri"nde "en iyi alman şarkıcı" seçilmiştir.

1992 yılında 4. albumu "Close To Seven" yayımlanmıştır. Close To Seven Sandra hayranlarını oldukca şaşırtan bir albumdur. Sandra sound olarak kendini baştan aşağı yenilemiştir. "Euro Beat" akımının o pop sound u daha bir alternatife kaymış vokali ile kendini daha bir güçlendirmiştir. "Don't Be Aggressive" Sandra'nın yenilenen tarzının ilk single'ıdır. Şarkı ile İngiltere listelerine bir kez daha girebilmeyi başarmış Mtv tarafından başarıları ile onure edilmiştir. "Enigma" ile Sandra'yı ilk defa duyan 92 gençliği Sandra'yı yeni bir şarkıcı gibi görmüş ve başarılı bulmuştur. Aynı albumden çıkan 2. single "I Need Love" pahalı videosu ile adından söz ettirmeyi başarmıştır.

1987 senesinde ki promosyon amaçlı hazırlanan toplama albumunden sonra 2. kez daha kabul edilebilir olan toplama album "18 Greatest Hits" 1992 senesinde yayımlanmıştır. Maria Magdalena'dan son single "Don't Be Aggressive" e kadar tüm Sandra single çalışmaları bu albumde bulunmaktadır. Albumun promosyon süresinde müzik kanalları eski videoları tekrar tekrar yayımlamıştır. 1990 senesinde ki "Paintings In Yellow" albumunde yayımlanan "Johnny Wanna Live" Remix verisonu ile bu albumde yer almış video klibinde ki hayvan hakları senaryosu ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Sandra aynı sene hayvan hakları adına mitingler düzenlemiş "konserlerime kürk ile gelen hiç kimse alınmayacaktır" diyerek açıklama yapmıştır. "18 Greatest Hits" isimli toplama albumu aynı zamanda VHS/BETA video kaset olarak piyasaya sunulmuştur.

Kariyerine bir süre ara veren Sandra 1995 senesinde anne olmaya karar vermiştir. Hamileliğinden önce hazırlamaya başladığı albumunu bebekleri dünya'ya gelmeden önce çıkarma kararı vermiştir. İkiz bebekleri olacağını öğrenen Sandra onların bakımını tek başına yapmak istediği için zorunlu bir aranın olacağını bilmektedir. "Fading Shades" adını verdiği 6 albumu surpriz bir şekilde piyasaya çıkmıştır. Albumun ilk single'ı "Mody Blues" coverı olan "Nights in White Satin" e video klip çekilirken çeşitli kamera hileleri ile Sandra'nın hamileliği gizlenmiştir. Hatta video nun çekimleri "Michael Cretu" dan gizli olarak yapılmış ve sürekli ara verilmiş. "Fading Shades" diğer Sandra albumleri kadar başarılı olamamış ancak "Nights In White Satin" şarkısı bir kez daha Sandra yorumu ile oldukca beğenilmiştir.

1999 senesine dek yani tam 4 sene boyunca Sandra müzik dünyasından uzak kalmıştır. Hayranları tarafından geri dönmesi için sayısız mektup ve e-posta alan Sandra bebeklerinin de büyünmesi ile yeniden sesini duyurmaya başlamıştır. "Secret Land " şarkısının remix versionu ile 99 senesinde dönüş yapan yıldız Remix'in yer aldığı "My Favourites" isimli 2 cd den oluşan Remix album ile hayranlarına merhaba demiştir. Bu albumun ilk cd'snde 12 hit şarkısının 1999 remix versionları bulunmaktadır. 2.nci cd de ise 1992-1995 arası kaydettiği şarkıları best of şeklinde sunulmuştur. Aynı sene verdiği roportajlarında "yeni şarkılarım ile dönücem bu sadece bir başlangıç" demiştir.

2002 senesine geldiğimiz de tam da "acaba Sandra sözünü unuttu mu?" dediğimiz sırada "Wheel Of Time" isimli 7. Sandra albumu piyasaya çıkmıştır. Albumun ilk single'ı "Forever" ın videosunda gördüğümüz Sandra artık genç kız imajını tamamen yok etmiştir. Olgun kadın dönemini kendinde başlatan Sandra "Forever" isimli şarkısı ile yeniden listelere dönmüştür. Özellikle Alman fanlar tarafından çok beğenilen album "Such A Shame" isimli "Talk Talk" coverı ile de başarısını sürdürmüştür. Aynı sene "Echo Müzik Ödülleri"nde "en iyi alman şarkıcı" ödülünü "Nena"ya kaptırmıştır. "I Close My Eyes" ve "Forgime Me" isimli 2 şarkı albumun diğer single çalışmalarıdır. Album de "Depeche Mode" grubunun "Free Love " isimli şarkısı coverlanmıştır. Album de öne çıkmasada fanlar tarafından en çok "Perfect Touch" isimli şarkı beğenilmiştir.

2003 senesinde "The Complete History" ismi verilen ilk Sandra DVD si çıkmıştır. Bu Dvd içerisinde Sandra'nın "Maria Magdalena"dan son video klibi "Forever" a kadar tüm video klip leri yer almaktadır. Aynı zamanda Özel roportajları, Arabesque dönemlerinden 2 performans videosu ve ilk plak şarkısı "Andy Mein Freund" ve 2. solo girişimi "Japan İst Weit" isimli almanca şarkılar resimli galeri şeklinde sunulmuştur.

2006 senesinde değişik bir toplama albumun haberi çıkmıştır. "Reflections" ismi verilen bu toplama album de Sandra'nın 12 hit single'ının 2006 version'ları bulunmaktadır. Sound ve düzenlemeler yenidir ancak Sandra'nın sesi orginal kayıtlardan bire bir alınmıştır. Sandra albumun promosyon roportajında "bu bir çeşit şarkılara cila çekmek gibi bir şey oldu. Orginal ses kayıtlarını yeni sound üzerine düzenledik, hoş bir değişim oldu" şeklinde açıklama yapmıştır. Bu album de sadece "Everlasting Love" isimli şarkı yeniden seslendirilmiştir. "Everlasting Love" Sandra'nın değişen sesinin ilk habercisidir. Geçen yıllar Sandra'nın o incecik tiz sesine olgunluk ve sertlik katmıştır. Her zaman bir "kadın" dan ziyade "kız" olarak dinlediğimiz Sandra artık yeni bir kadın vokaldir. Bu albumun tanıtımında yeni video klip çekilmemiştir. Yine 2006 senesinde album promosyonu sürecinde katıldığı bir tv programında 18 yıllık hayat arkadaşı "Michael Cretu" dan boşandığını açıklamıştır. Bu ayrılığın uzun zamandır devam ettiğini ancak resmi olarak 2006 da bittiğini söylemiştir. Asla düşman olmadıklarını hayat boyu arkadaş kalacaklarının mesajınıda vermiştir. Yine 2006 senesinde alman pop şarkıcı "Dj Bobo" ile "Secrets Of Love" isimli şarkıyı kaydetmişlerdir. Bu şarkı "Dj Bobo" nun "Greatest Hits" isimli albumunun prosmosyonu için hazırlanmıştır. Şarkıya video klip çekilmiştir.

Henüz "Reflections" isimli albumun üzerinden 1 sene geçmemişken 8. studyo albumu "The Art Of Love" müzik piyasasında yerini almıştır. Bir çok insan "Michael Cretu" ve Sandra ilişkisinin bittiğini bu album sayesinde öğrenmiştir. Sandra ilk defa "Michael Cretu" olmadan bir album kaydetmiştir. "Jens Gad" produktorluğunde hazırlanan albumde ki şarkı sözlerinin çoğunu Sandra kendi yazmıştır. Kariyeri boyunca ilk defa bir çok şarkının sözlerinde Sandra'nın ismi yer almıştır. "The Art Of Love" Michael Cretu'nun tarzını çok da aratmayan tarzda bir albumdur. Albumun ilk single'ı "The Way I Am" diğer şarkılardan bir adım farklı gözüksede genel tarz özellikle 1995 dönemi ve sonrası Sandra'sını yansıtmaktadır. Dünyaca ünlü pop yıldızı "Sinead O'Connor" "Put Your Arms Around Me "isimli şarkıyı Sandra için özel olarak bestelemiştir. "Madonna" nın "Power Of Goodbye", "Melanie "C" nin "I Turn To You" gibi şarkılarını besteleyen "Rick Nowels" "Casino Royale isimli şarkısını Sandra'ya vermiştir. Bu şarkı aynı dönem yayımlanan "James Bond - Casino Royale" isimli filmin soundtrack şarkılarından biri olacaktır. Ancak şirket son anda Sandra'nın vokalini beğenmediği için filmden çıkartmıştır. Yine aynı album de 2. "Dj Bobo" duet'i "Love is The Price" yer almaktadır.

Sandra 2006 senesinde başlayan konser turnesine ara vermeden ülke ülke gezerek devam etmektedir. Özellikle "80s Party" konseptli tüm organizasyonların aranılan , istenen yıldızı olmuştur. 2009 senesinde 9. albumu "Back To Life " çıkmıştır. Sandra kariyeri boyunca ilk defa farklı tarzları bir arada sunduğu bir album kaydetmiştir. Albumun ilk single'ı "In A Heartbeat" de hiç alışmadığımız soul vokalleri ile bir Sandra karşımıza çıkmıştır. "Modern Talking" grubunun solisti "Thomas Anders" ile kaydettikleri "The Night is Still Young" hareketli latin ezgileri ile 2. single olarak ses getirmiştir. Album de özellikle "Justin Timberlake" in "My Love" isimli şarkısına aşırı benzeyen "What If", rap vokaller ile herkesi şaşırtan "Always On My Mind" ve buğulu vokali ile yürekleri hoplatan "Never Before" oldukca dikkat çekmiştir. Müzikalitesini baştan aşağı yenileyen Sandra "artık eski Sandra değilim, ilk defa Amerikan pop da yaptım, artık daha özgür hissediyorum" diyerek açıklama yapmıştır. Aynı sene eski kız grubu "Arabesque" nun kendi sesini kullanarak konser vermesi yüzünden grubunu dava etmiş , artık"Michael Cretu" ile çalışmadığı için "daha özgürüm" diyerek dikkatleri üzerine çekmiştir.

Yine 2009 senesinde "Son toplama album" başlıkları ile "The Platinium Collection" ismin de ki 3 cd lik bir toplama albumu yayımlanmıştır. Bu albumun 1.cd'de 1985-1989 2.cd'de 1990-2009 dönemin de ki hit şarkıları yer almaktadır. 3.cd de ise Remix şarkılar bulunmaktadır. Yine 2009 itibari ile yeni bir değişim gerçekleşmiş, Sandra konserlerinde canlı orkestra kullanmaya başlamıştır. Çoğunlukla playback konserler veren Sandra artık sahnede sesinin konser versionları için hazırlanmış kayıtları ile şarkı söylemeye başlamıştır.

2006 dan bu yana neredeyse aralıksız konserler veren Sandra Rusya turnesinde yeni albumu "Stay In Touch" u müjdelemiştir. "Back To Life" dan 2,5 sene sonra "Blank & Jones." isimli iki alman müzik adamı ile hazırladıkları "Stay In Touch" 2012 senesinde yayımlanmıştır. ("Stay in Touch" dan kısa bir süre önce "Blank & Jones" isimli ikili Sandra'nın 1985-1990 seneleri arasında ki Remix kayıtları yeniden düzenleyerek piyasaya sunmuştur.) Sandra bu defa bir çok hayranı tarafından dile gelen, çok istenilen bir şeyi gerçekleştirmiştir. 80'ler de ki soundunu bire bir şarkılarında kullanan Sandra teknolojinin nimetleri ile sesinide o dönemlere yakın bir hale getirerek adeta 80'li yılları bize getirmiştir. Album öncesi yayımlanan "Maybe Tonight" ve "Infinite Kiss" fanlar tarafından çok beğenilmiştir. Uzun zaman sonra "Infinite Kiss" ile yeni bir video klip de çeken Sandra şarkının başarısından oldukca memnun kalmıştır. Albumde ki şarkıların bir kısmı Sandra nın eski hit'lerine adeta göndermeler yapmaktadır. "Kings & Queens" Maria Magdalena'ya fena halde benzerken ""Between Me & The Moon" Secret Land i hatırlatmaktadır. "Love Stars With A Smile" albumun en çok ses getiren şarkılarından biri olmuştur.

Kariyerine sağlam bir şekilde devam eden Sandra halen konserlerine ülke ülke gezerek devam ediyor. "Müzik benim için dönüşü olmayan bir yol. O yola saptım, bundan sonra başka albumler de yapacağım" diyen yıldız umarız daha uzun seneler güzel sesi ile aramızda kalmaya devam eder.

Hazırlayan - Cengiz Bağrıyanık
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
18 Mayıs 1962 senesinde Almanya'nın "Saarbrücken" şehrinde dünya'ya gelmiştir. Babası Fransız, annesi ise Alman'dır.

1976 senesinde ailesinin izni olmadan Almanya'da düzenlenen yetenek yarışmasına katılmıştır. "Olivia Newton-John" un seslendirdiği bir şarkıyı jüri karşısında söyleyen Sandra yarışmada 1. olmuştur. Ödül olarak "Andy Mein Freund" ve "Ich Bın Noch Ein Kind" isimli 2 almanca şarkının yer aldığı bir plak kaydetmiştir. Bu plak sayesinde Sandra alman müzik yapımcılarının dikkatini çekmiştir.

Ailesinden aldığı destek ile 1979 senesine dek müzikal eğitimler alan Sandra aynı sene "Arabesque" isimli kız grubuna girmiştir. Arabesue 1978 senesinde Sandra'nın gruba girmesinden 1 sene önce kurulmuştur. "Friday Night" isimli ilk albumleri önemli ölçüde başarılar elde etmiştir. Grubun ana solisti grup dan ayrılınca yerine 1979 yılında Sandra dahil edilmiştir. Sandra hem fiziksel olarak hem de ses olarak kısa sürede grubun başarısına önemli ölçüde fark getirmiştir. 1984 senesine dek Arabesque ile 9 album kaydeden Sandra aynı sene grup dan ayrılma kararı almıştır. Ayrılma sebebi olarak "grubun şarkılarını çocukca ve basit buluyorum" demesi günümüze dek süren bir küslüğünde sebebi olmuştur. Grubun diğer 2 kızı Michaela ve Yasmin bu sözlerden sonra Sandra ile olan arkadaşlıklarına son vermiştir.

1984 senesinde "Arabesue" nun turnesinde tanıştığı "Michael Cretu" ile müzikal anlamda çalışma kararı almıştır. "Alphaville" grubunun hit şarkısı "Big In Japan" ı almanca sözlerle cover'layan Sandra bu şarkı ile Alman'ların dikkatini solo anlamda 2. kez çekmiştir. Şarkının liste başarısı olmasa da büyük çıkışı öncesi, isminin duyulması açısından iyi bir reklam olmuştur.

1985 senesinde ilk solo albumunu "Michael Cretu" produktorluğunde yayımlamıştır. Bu albumden çıkan ilk single "Maria Magdalena" Sandra'yı uluslararası anlamda üne kavuşturan ilk şarkı olmuştur. Şarkı yaklaşık 15 ülkede listelerde üst sıralarda yer alırken yine bir çok ödülüde beraberinde getirmiştir. "İngilizce şarkı söyleyerek başarılı olabileceğimi biliyordum" diyen yıldız aynı albumden çıkan "In The Heat Of The Night" ile de "Maria Magdalena" nın başarısını devam ettirmiştir. "In The Heat Of The Night" şarkısına çekilen video klip Sandra'nın solo kariyerinde ki ilk gerçek video klibi olma özelliğide taşınmaktadır. Aynı albumden çıkan 3. single "Little Girl" ün videosunun senaryosuda Sandra tarafından yazılmıştır.

The Long Play isimli albumun yankıları sürerken, henüz "Maria Magdalena" çılgınlığı bitmemişken 1986 senesinde "Mirrors" isimli 2. Sandra albumu yayımlanmıştır. Almanya'nın en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Sandra, Modern Talking , Cc Catch gibi isimlerle fenomen haline dönüşmüştür. Sandra'nın ünü, popüleritesi Türkiye'nin de dikkatini fazlası ile çekmiştir. Sandra yeni albumu "Mirrors" un şarkılarını ilk defa "Afrikalı Aç İnsanlar" için düzenlenen bir etkinlik ile İzmir "Atatürk Stadı"nda ki konserinde seslendirmiştir. Türkiye'de büyük ilgi gören Sandra "ülkenizi çok sevdim, mutlaka tekrar geleceğim" diyerek konserini sonlandırmıştır. Aynı sene "Hey" dergisi haberinde aslında Sandra'nın 2 sene önce 1984 senesinde Bodrum'da tatil yaptığı haberi çıkmıştır.

Sandra fırtınası 1987 senesinde hızını iyice almışken yapımcılar ilk album şarkılarını yeni şarkılarla destekleyerek bir toplama album yapmaya karar vermişler. Bu albumun amacı Sandra'nın dünya çapında ki tanıtımı için hazırlanmış bir albumdur. "Maria Magdalena", "In The Heat Of The Night", "Innocent Love" gibi şarkılarla henüz tanışmayan bazı ülkeler için daha iyi bir promosyon ile iyi tanıtımlar yapılacaktır. "Ten On One" ismi verilen toplama albume "Everlasting Love" ve "Stop For A Minute" ismin de 2 yeni şarkı eklenmiştir. "Everlasting Love", "Love Affair" isimli grubun 70'lerde kaydettiği bir şarkıdır. Sandra yıllar önce verdiği bir roportajında "bir gün bu şarkıyı mutlaka bende söyleyeceğim" demiş ve hayalini gerçekleştirmiştir. "Everlating Love" en az "Maria Magdalena" kadar başarılı olmuş ve yine avrupa da başarıları ile ödüllere layık görülmüştür. Albumun 2. yeni şarkısı "Stop For A Minute" alman tv dizisi "Tatort"un bir bölümünde yer almıştır. Bölüm de barda ki şarkıcıyı oynayan Sandra ilk oyunculuk denemesinide bu şekilde gerçekleştirmiştir. Şarkının video klibinde dizinin görüntüleri kullanılmıştır. "Ten On One isimli album VHS /BETA formatlarında video kaset olarak da piyasaya sunulmuştur.

Kariyerine ara vermeden devam eden Sandra 1988 senesinde produktoru "Michael Cretu" ile evlenmiştir. Düğünü basından gizli olarak gerçekleştiren yıldız sadece alman "Bravo" dergisine kendi seçtikleri bir kaç düğün resmini vermiştir. Yine aynı sene 3. albumu "InTo A Secret Land" i yayımlamıştır. Album den çıkan ilk single "Heaven Can Wait" video klibi ile tüm Sandra hayranlarını büyülemiştir. "Başarılı olmak için soyunmak gerekmez, seksi olmadan da başarılı olabilirim" diyen Sandra ilk defa alışıla gelmişin dışında ki seksi tavırları ile video da dikkatleri üzerine çekmiştir. Albumun 2.single ı "Secret Land" alman bir grup dan coverladığı şarkıdır. Şarkı seneler sonra bile en çok anılan Sandra hit'i olarak önemli ölçüde başarı getirmiştir. "We'll Be Together" ve "Around My Heart" single'ları ile desteklenen album Sandra'nın en iyi albumlerinden biridir.

1990 yılında "Paintings In Yellow" adını verdiği 3. studyo albumunu yayımlamıştır. "Wishful Thinking" isimli grubun "Hiroshima" isimli şarkısının cover'ı ile çıkış yapan Sandra başarısını sürdürmeye devam etmektedir. Aynı sene kocası "Michael Cretu" nun kurduğu "Enigma" isimli grubun şarkılarında şarkı söylemeye başlamıştır. Enigma'da Sandra'nın vokalleri daha çok konuşma, nefes alma ve inleme şeklinde vardır. "Michael Cretu" "Enigma'da Sandra'nın sesini bir enstruman gibi kullanıyorum ve bu gerçekten muhteşem oluyor" diyerek açıklama yapmıştır. Sandra bir taraftan "Enigma" promosyonunu yaparken diğer taraftan albumunun 2. single'ı "(Life May Be) A Big İnsanity" ve 3. single'ı "One More Night" ı çıkartmıştır. Yine aynı sene "Monte Carlo" da düzenlenen "Dünya Müzik Ödülleri"nde "en iyi alman şarkıcı" seçilmiştir.

1992 yılında 4. albumu "Close To Seven" yayımlanmıştır. Close To Seven Sandra hayranlarını oldukca şaşırtan bir albumdur. Sandra sound olarak kendini baştan aşağı yenilemiştir. "Euro Beat" akımının o pop sound u daha bir alternatife kaymış vokali ile kendini daha bir güçlendirmiştir. "Don't Be Aggressive" Sandra'nın yenilenen tarzının ilk single'ıdır. Şarkı ile İngiltere listelerine bir kez daha girebilmeyi başarmış Mtv tarafından başarıları ile onure edilmiştir. "Enigma" ile Sandra'yı ilk defa duyan 92 gençliği Sandra'yı yeni bir şarkıcı gibi görmüş ve başarılı bulmuştur. Aynı albumden çıkan 2. single "I Need Love" pahalı videosu ile adından söz ettirmeyi başarmıştır.

1987 senesinde ki promosyon amaçlı hazırlanan toplama albumunden sonra 2. kez daha kabul edilebilir olan toplama album "18 Greatest Hits" 1992 senesinde yayımlanmıştır. Maria Magdalena'dan son single "Don't Be Aggressive" e kadar tüm Sandra single çalışmaları bu albumde bulunmaktadır. Albumun promosyon süresinde müzik kanalları eski videoları tekrar tekrar yayımlamıştır. 1990 senesinde ki "Paintings In Yellow" albumunde yayımlanan "Johnny Wanna Live" Remix verisonu ile bu albumde yer almış video klibinde ki hayvan hakları senaryosu ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Sandra aynı sene hayvan hakları adına mitingler düzenlemiş "konserlerime kürk ile gelen hiç kimse alınmayacaktır" diyerek açıklama yapmıştır. "18 Greatest Hits" isimli toplama albumu aynı zamanda VHS/BETA video kaset olarak piyasaya sunulmuştur.

Kariyerine bir süre ara veren Sandra 1995 senesinde anne olmaya karar vermiştir. Hamileliğinden önce hazırlamaya başladığı albumunu bebekleri dünya'ya gelmeden önce çıkarma kararı vermiştir. İkiz bebekleri olacağını öğrenen Sandra onların bakımını tek başına yapmak istediği için zorunlu bir aranın olacağını bilmektedir. "Fading Shades" adını verdiği 6 albumu surpriz bir şekilde piyasaya çıkmıştır. Albumun ilk single'ı "Mody Blues" coverı olan "Nights in White Satin" e video klip çekilirken çeşitli kamera hileleri ile Sandra'nın hamileliği gizlenmiştir. Hatta video nun çekimleri "Michael Cretu" dan gizli olarak yapılmış ve sürekli ara verilmiş. "Fading Shades" diğer Sandra albumleri kadar başarılı olamamış ancak "Nights In White Satin" şarkısı bir kez daha Sandra yorumu ile oldukca beğenilmiştir.

1999 senesine dek yani tam 4 sene boyunca Sandra müzik dünyasından uzak kalmıştır. Hayranları tarafından geri dönmesi için sayısız mektup ve e-posta alan Sandra bebeklerinin de büyünmesi ile yeniden sesini duyurmaya başlamıştır. "Secret Land " şarkısının remix versionu ile 99 senesinde dönüş yapan yıldız Remix'in yer aldığı "My Favourites" isimli 2 cd den oluşan Remix album ile hayranlarına merhaba demiştir. Bu albumun ilk cd'snde 12 hit şarkısının 1999 remix versionları bulunmaktadır. 2.nci cd de ise 1992-1995 arası kaydettiği şarkıları best of şeklinde sunulmuştur. Aynı sene verdiği roportajlarında "yeni şarkılarım ile dönücem bu sadece bir başlangıç" demiştir.

2002 senesine geldiğimiz de tam da "acaba Sandra sözünü unuttu mu?" dediğimiz sırada "Wheel Of Time" isimli 7. Sandra albumu piyasaya çıkmıştır. Albumun ilk single'ı "Forever" ın videosunda gördüğümüz Sandra artık genç kız imajını tamamen yok etmiştir. Olgun kadın dönemini kendinde başlatan Sandra "Forever" isimli şarkısı ile yeniden listelere dönmüştür. Özellikle Alman fanlar tarafından çok beğenilen album "Such A Shame" isimli "Talk Talk" coverı ile de başarısını sürdürmüştür. Aynı sene "Echo Müzik Ödülleri"nde "en iyi alman şarkıcı" ödülünü "Nena"ya kaptırmıştır. "I Close My Eyes" ve "Forgime Me" isimli 2 şarkı albumun diğer single çalışmalarıdır. Album de "Depeche Mode" grubunun "Free Love " isimli şarkısı coverlanmıştır. Album de öne çıkmasada fanlar tarafından en çok "Perfect Touch" isimli şarkı beğenilmiştir.

2003 senesinde "The Complete History" ismi verilen ilk Sandra DVD si çıkmıştır. Bu Dvd içerisinde Sandra'nın "Maria Magdalena"dan son video klibi "Forever" a kadar tüm video klip leri yer almaktadır. Aynı zamanda Özel roportajları, Arabesque dönemlerinden 2 performans videosu ve ilk plak şarkısı "Andy Mein Freund" ve 2. solo girişimi "Japan İst Weit" isimli almanca şarkılar resimli galeri şeklinde sunulmuştur.

2006 senesinde değişik bir toplama albumun haberi çıkmıştır. "Reflections" ismi verilen bu toplama album de Sandra'nın 12 hit single'ının 2006 version'ları bulunmaktadır. Sound ve düzenlemeler yenidir ancak Sandra'nın sesi orginal kayıtlardan bire bir alınmıştır. Sandra albumun promosyon roportajında "bu bir çeşit şarkılara cila çekmek gibi bir şey oldu. Orginal ses kayıtlarını yeni sound üzerine düzenledik, hoş bir değişim oldu" şeklinde açıklama yapmıştır. Bu album de sadece "Everlasting Love" isimli şarkı yeniden seslendirilmiştir. "Everlasting Love" Sandra'nın değişen sesinin ilk habercisidir. Geçen yıllar Sandra'nın o incecik tiz sesine olgunluk ve sertlik katmıştır. Her zaman bir "kadın" dan ziyade "kız" olarak dinlediğimiz Sandra artık yeni bir kadın vokaldir. Bu albumun tanıtımında yeni video klip çekilmemiştir. Yine 2006 senesinde album promosyonu sürecinde katıldığı bir tv programında 18 yıllık hayat arkadaşı "Michael Cretu" dan boşandığını açıklamıştır. Bu ayrılığın uzun zamandır devam ettiğini ancak resmi olarak 2006 da bittiğini söylemiştir. Asla düşman olmadıklarını hayat boyu arkadaş kalacaklarının mesajınıda vermiştir. Yine 2006 senesinde alman pop şarkıcı "Dj Bobo" ile "Secrets Of Love" isimli şarkıyı kaydetmişlerdir. Bu şarkı "Dj Bobo" nun "Greatest Hits" isimli albumunun prosmosyonu için hazırlanmıştır. Şarkıya video klip çekilmiştir.

Henüz "Reflections" isimli albumun üzerinden 1 sene geçmemişken 8. studyo albumu "The Art Of Love" müzik piyasasında yerini almıştır. Bir çok insan "Michael Cretu" ve Sandra ilişkisinin bittiğini bu album sayesinde öğrenmiştir. Sandra ilk defa "Michael Cretu" olmadan bir album kaydetmiştir. "Jens Gad" produktorluğunde hazırlanan albumde ki şarkı sözlerinin çoğunu Sandra kendi yazmıştır. Kariyeri boyunca ilk defa bir çok şarkının sözlerinde Sandra'nın ismi yer almıştır. "The Art Of Love" Michael Cretu'nun tarzını çok da aratmayan tarzda bir albumdur. Albumun ilk single'ı "The Way I Am" diğer şarkılardan bir adım farklı gözüksede genel tarz özellikle 1995 dönemi ve sonrası Sandra'sını yansıtmaktadır. Dünyaca ünlü pop yıldızı "Sinead O'Connor" "Put Your Arms Around Me "isimli şarkıyı Sandra için özel olarak bestelemiştir. "Madonna" nın "Power Of Goodbye", "Melanie "C" nin "I Turn To You" gibi şarkılarını besteleyen "Rick Nowels" "Casino Royale isimli şarkısını Sandra'ya vermiştir. Bu şarkı aynı dönem yayımlanan "James Bond - Casino Royale" isimli filmin soundtrack şarkılarından biri olacaktır. Ancak şirket son anda Sandra'nın vokalini beğenmediği için filmden çıkartmıştır. Yine aynı album de 2. "Dj Bobo" duet'i "Love is The Price" yer almaktadır.

Sandra 2006 senesinde başlayan konser turnesine ara vermeden ülke ülke gezerek devam etmektedir. Özellikle "80s Party" konseptli tüm organizasyonların aranılan , istenen yıldızı olmuştur. 2009 senesinde 9. albumu "Back To Life " çıkmıştır. Sandra kariyeri boyunca ilk defa farklı tarzları bir arada sunduğu bir album kaydetmiştir. Albumun ilk single'ı "In A Heartbeat" de hiç alışmadığımız soul vokalleri ile bir Sandra karşımıza çıkmıştır. "Modern Talking" grubunun solisti "Thomas Anders" ile kaydettikleri "The Night is Still Young" hareketli latin ezgileri ile 2. single olarak ses getirmiştir. Album de özellikle "Justin Timberlake" in "My Love" isimli şarkısına aşırı benzeyen "What If", rap vokaller ile herkesi şaşırtan "Always On My Mind" ve buğulu vokali ile yürekleri hoplatan "Never Before" oldukca dikkat çekmiştir. Müzikalitesini baştan aşağı yenileyen Sandra "artık eski Sandra değilim, ilk defa Amerikan pop da yaptım, artık daha özgür hissediyorum" diyerek açıklama yapmıştır. Aynı sene eski kız grubu "Arabesque" nun kendi sesini kullanarak konser vermesi yüzünden grubunu dava etmiş , artık"Michael Cretu" ile çalışmadığı için "daha özgürüm" diyerek dikkatleri üzerine çekmiştir.

Yine 2009 senesinde "Son toplama album" başlıkları ile "The Platinium Collection" ismin de ki 3 cd lik bir toplama albumu yayımlanmıştır. Bu albumun 1.cd'de 1985-1989 2.cd'de 1990-2009 dönemin de ki hit şarkıları yer almaktadır. 3.cd de ise Remix şarkılar bulunmaktadır. Yine 2009 itibari ile yeni bir değişim gerçekleşmiş, Sandra konserlerinde canlı orkestra kullanmaya başlamıştır. Çoğunlukla playback konserler veren Sandra artık sahnede sesinin konser versionları için hazırlanmış kayıtları ile şarkı söylemeye başlamıştır.

2006 dan bu yana neredeyse aralıksız konserler veren Sandra Rusya turnesinde yeni albumu "Stay In Touch" u müjdelemiştir. "Back To Life" dan 2,5 sene sonra "Blank & Jones." isimli iki alman müzik adamı ile hazırladıkları "Stay In Touch" 2012 senesinde yayımlanmıştır. ("Stay in Touch" dan kısa bir süre önce "Blank & Jones" isimli ikili Sandra'nın 1985-1990 seneleri arasında ki Remix kayıtları yeniden düzenleyerek piyasaya sunmuştur.) Sandra bu defa bir çok hayranı tarafından dile gelen, çok istenilen bir şeyi gerçekleştirmiştir. 80'ler de ki soundunu bire bir şarkılarında kullanan Sandra teknolojinin nimetleri ile sesinide o dönemlere yakın bir hale getirerek adeta 80'li yılları bize getirmiştir. Album öncesi yayımlanan "Maybe Tonight" ve "Infinite Kiss" fanlar tarafından çok beğenilmiştir. Uzun zaman sonra "Infinite Kiss" ile yeni bir video klip de çeken Sandra şarkının başarısından oldukca memnun kalmıştır. Albumde ki şarkıların bir kısmı Sandra nın eski hit'lerine adeta göndermeler yapmaktadır. "Kings & Queens" Maria Magdalena'ya fena halde benzerken ""Between Me & The Moon" Secret Land i hatırlatmaktadır. "Love Stars With A Smile" albumun en çok ses getiren şarkılarından biri olmuştur.

Kariyerine sağlam bir şekilde devam eden Sandra halen konserlerine ülke ülke gezerek devam ediyor. "Müzik benim için dönüşü olmayan bir yol. O yola saptım, bundan sonra başka albumler de yapacağım" diyen yıldız umarız daha uzun seneler güzel sesi ile aramızda kalmaya devam eder.

Hazırlayan - Cengiz Bağrıyanık

Herhalde Türkiye'deki en kapsamlı Sandra yazısıdır. :) Ellerine ve yüreğine sağlık Cengizcim.
 

Julien Sorel

Kıdemli Üye
10 Eki 2010
177
937
Qs_DZw_QD.jpg


80lerle özdeşleşmiş Eurobeat akımının en önde gelen şarkıcısı olmasının yanında,
çocukluk aşkım olan Alman şarkıcı..

Tüm parçalarını beğenerek dinlesem de;
"Maria Magdalena", "In The Heat Of The Night", "Innocent Love", "Hi! Hi! Hi!" , "Midnight Man", "Secret Land" ve "Everlasting Love"'ın yeri ayrıdır bende..

Around my Heart'ı da ayırarak buraya yazmamanıza doğrusu şaşırdım...Teessüf ediyorum! :)

85-86 yılları olabilir, TRT 2'de bir mücevher hırsızını konu alan dizi film vardı. İsmini hatırlayamıyorum ama orijinal ismi galiba "Thief" ti. O dizinin jenerik müziği olarak "Just Like Diamond" kullanılıyordu. Çok güzel bir şarkı, ayrıca anılmayı hak ediyor.

Değinen var mı diye tüm yorumları okudum ama göremedim. Sandra'nın şarkılarına ayrı bir güzellik katan geri vokaldeki erkek ses:... Hubert Kemmler diye aklımda kalmış ama Cretu'da olabilir, emin değilim! CengizSandra o kadar ayrıntılı bilgiyi verip Kemmler'i atlamış... Cengiz Bey'e teessüf de yetmez Cretu'nun "Samurai"ı gibi dalmak lazım! (bağırmıyorum Cengiz Bey, benim konuşmam öyle...)

Konuyu açan, geliştiren tüm sayın üyelere teşekkür ederek sözlerime son verirken belirtmek isterim ki;
Don't Cry'da Kemmler'in "baby please don't cry" demesi beni öldürüyor arkadaş...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst