Peter Gabriel - Mercy Street / Miami Vice Soundtrack (1986)

7 Eki 2015
12
22
maxresdefault_1.jpg



70'lerin efsanevi Genesis grubunun solisti Peter Gabriel'in '86 senesinde çıkarttığı So albümünden Kanun Namına dizisinin soundtracklerine girmiş olan mükemmel bir parça. Dizinin jeneriğinde de yer alan Sonny ile Rico'nun süratle Ferrari Testarossa ile gittiği sahnede çalar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Çok teşekkürler.
Benimde severek dinlediğim
The 13.Warrior
Spartaküs
Film müzikleri ayrıca büyük usta Ennion Moriconn u da unutmamak lazım.Kült filmlere imza attı.
Yine Jean Michelle Jarre ın çalışmaları iyidir.Onun çalışmalarıda hem jenerik hemde film müziği olarak kullanılmaya devam ediliyor.Özellikle Oxijen albümleri muhteşemdir.
Van Gelis zaten vazgeçilmezimiz.Blade Runner daki performansı yine Cennetin Fethi 1492 oscarlık filmlerde ki başarısı unutulmaz.Ken Hasleyi unutmamak lazım kendi tarzında ses rengi ile harikalar yarattı.Yine Eric Clapton sohbet eder gibi rahat çalışmalarıyla bu isimler bende müziğin Galliano Ferrisi.
Bizim kuşağın iyi bildiği Fransız çizgi filmi Clementine nin müziklerini yapan aynı zamanda yarışma proğramı Fort Boyard ın jenerik müziklerine imza atan Paul Koalak müthiştir.Bizden de Moğollar ın çalışmalarını çok beğenirim.

www.youtube.com/watch?v=RkjqCt2R-2w
www.youtube.com/watch?v=JcUpt3v-B6w
Conan ın film müzikleride o döneme damgasını vurmuştu.
www.youtube.com/watch?v=gl8w-cMqNfI
Paylaşımlarınız için teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
7 Eki 2015
12
22
Mercy Street bir isyan şarkısıdır. Zaten Kanun Namına dizisi sistemi kökünden eleştiren, arka planını ortaya koyan bir dizi. Bu tip şarkıların yer bulması sanırım dönemin popüler müzik kültüründen çok dizinin konusu ile alakalı. Merhamet Sokağı adlı şarkı rönesans ve reform yani aydınlanma çağından bu yana gelen tüm yanlışlara, batıllığa, gericiliğe, her türlü dini, ideolojijk yobazlığa ve modern dünya öncesinde meydana gelen bütün yanlışlara karşı bir eleştiri şarkısıdır. Gabriel şarkıyı büyük bunalıma girip sonunda da intihar eden ABD'li edebiyatçı Anne Sexton için yazmış. Şarkının temelinde aslında yine batı dünyasının sistemine ve bu sistemin sahiplerine isyan vardır. Hatta Gabriel'in Atina konserinde "Merhamett, ahhhh, ahhh Merhamet, Merhamet arıyorum" ya da "Rahibe göre o bir doktor ve onun tüm şoklarını iyileştirebilir" sözleriyle gerçekleştirdiği tiyatral performansında bugün dünyadaki karışıklığın sebeplerini sorgulayanların gayet açık bir şekilde dikkatli dinlediğinde anlayabileceği üzere bu şarkı da Phil Collins'in yaptığı gibi yine bir yerlere göndermedir. Geniş olarak incelendiğinde dini sömürü sektörüne, sapkın inançlara ve dünyayı yönetenlere karşı isyan boyutunda bir eleştiri şarkısı olduğu anlaşılmakta. Anne Sexton'ın 2.dünya savaşı sırasında yaşadığını da hesaba katarsak neden büyük bir bunalım yaşadığını da anlayabiliriz. Charlie Chaplin'in yaptıklarının aynısını yaptıklarını da söyleyebiliriz. Kısacası bu insanların da kendi ellerinden geldiğince bir takım şeylerin mücadelesini vermeye çalışıyorlar galiba.

Leon'un paylaştığı orjinal müzik vidyosunun teyp versiyonu sanırım silinmiş, ben dijitale çevirilmiş halini ekliyorum.


Bu da piyano versiyonu
 
Son düzenleme:
Üst