Mavi Ay (Moonlighting) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,933
İstanbul
Mavi-Ay.png

80'lerde TRT 1'de Cuma geceleri yayınlanan; birbirleriyle sürekli çekişen ama aynı zamanda birbirlerine aşık iki karakter olan, eski model Maddie Hayes (Cybill Shepherd) ile esprili dedektif David Addison (Bruce Willis)'un hikayelerini anlatan çok hoş bir komedi-macera dizisiydi.

Sonraki yıllarda Comedymax, Retromax ve TNT kanallarında da gösterilmiştir.

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
Nostaljik yolculuk için teşekkürler sevgili "Baltimora". Hiç kaçırmazdım diyemeyeceğim ama sıklıkla seyrettiğim bir diziydi. Bruce Willis'in saçlı halini hatırlıyorum. Hatta o zaman "bu adamın saçı genç yaşında tamamen dökülecek" diye bir öngörüde bulunmuştum, nitekim de öyle oldu. içime doğmuş demek ki (bir arkadaşımın amcasının kaşlarının şekline bakarak "amcan yargıç mı?" diye sormuştum, "evet, nasıl bildin" diye hayret etmişti. (Buna "hiss-i kabl-el vuku" deniyordu galiba, bana at yarışı filan oynamamı tavsiye etmişlerdi hatta. Neyse ki o alana pek bulaşmadım.)

Mad hiciv dergisinden bir "Moonlighting dizisi parodisi". Temmuz 1986 sayısından. Her zamanki gibi Mort Drucker çizmiş, Dick de Bartolo yazmış. Haliyle dizinin adı da tornistan edilmiş: "Moon-Fighting". Moonlighting'in kelime anlamı ek işte çalışma, gece işi yapma filan. Moon-fighting ise ay dövüşü, muhtemelen uydurma. Parodi 6 sayfa. Aşağıda ilk 2 sayfası.

edit@ Şimdi farkettim, başlıktaki "Moon-Fighting" sözcüğü bir önceki sayfadaki "honey-" sözcüğü ile bağlantılı olacakmış. Yani tornistan edilmiş başlık "Honeymoon-Fighting" yani "Balayı Kavgası" olacak. Ben de ilk sayfada laf Honey- şeklinde anlamsız yere kesilince, eksik mi taradılar acaba diye başka versiyonlarını da indirip kontrol ettim, hepsinde 6 sayfaydı.

[/img][/url]​
 
Son düzenleme:

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
353
1,340
Çengelköy
Bunların sekreterlerin adı da Bayan Topesto gibi birşeydi. Hatta lisede bir hocamıza Bayan Topesto derdik. Tülin Hocam ellerinizden öpüyorum. :)
 
Üst