Martı Adası (The Secret of Seagull Island) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Mart-Adas.jpg


1982 yılında TRT'de renkli yayınlanan, insanın kanını donduran görüntülere sahip, travmatik bir diziydi. Konusuna gelince; Barbara Carey adlı bir kadının, görme engelli kız kardeşi Mary Ann İtalya'da bir yerlerde aniden kaybolmuştu. Kardeşinden haftalardır haber alamayan Barbara, kız kardeşinin izini sürmeye karar verip yola koyulmuş, bu arada ardı arkasına kör kızların cesetleri ortaya çıkmaya başlamıştı. Nihayetinde ipuçlarını takip eden Barbara, çeşitli badireler atlattıktan sonra kendisini Martı Adası'nda bulmuştu. Barbara, adada sürekli ciyak ciyak bağıran ürpertici martıların saldırısına uğrasa da, martılardan kurtulmayı bir şekilde başarmış ve adanın altında, ancak tüple dalarak girilebilecek ve içinde bir insanın rahatlıkla yaşayabileceği, konforlu bir mağaraya ulaşarak, kız kardeşini bulup kurtarmıştı. Bütün bu korkunç olayların faili olan çift kişilikli şizofren adam ise, mağarada kendi çıkardığı yangında hayatını kaybetmişti. :)
 
Son düzenleme:

mustafa34

Yeni Üye
16 Ocak 2012
91
236
İstanbul
Ben de hatırladım.
Başroldeki kadın bir sebeple kör taklidi yapıyordu.
Hatta daha iyi kör numarası yapabilmek için bir lens takıyordu.
Kısa süren, ama korkunç bir diziydi.
Siyah-beyaz izledik.
Teşekkür ederim Baltimora.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"TV'de 7" dergisinin 9 Ağustos 1982 tarihli 33 no'lu sayısında bu dizinin son bölümünün o tarihte gösterileceği yazıyor. "Dikkat!... Bu diziyi çocuklarınıza seyrettirmeyin" diye de uyarıda bulunmuşlar.
Nostalji için teşekkürler sevgili "Baltimora".

Not: Oyuncularının çoğu İngiliz olduğu için önce İngiliz dizisi sanmıştım, ama İtalyan - İngiliz ortak yapımıymış, yönetmeni de İtalyanmış ve İtalya'da İtalyanca çekilmiş. Orijinalinde adı sadece "Seagull Island" (Martı Adası) olan dizi 1981 yılında 5 bölüm halinde çekilmiş. Aynı yıl bu 5 bölümlük "mini dizi" İngiltere'de baştan kurgusu yapılarak 102 dakikalık tek bölüm halinde sinema filmi haline getirilmiş, ses kuşağı bu kez İngilizce olmuş (muhtemelen oyuncular stüdyoya girerek kendilerine dublaj yaptılar) ve adı "The Secret of Seagull Island" (Martı adasının sırrı) yapılmış. Filmin kötü adamı müteveffa (1995'te ölmüş) "Jeremy Brett" TV'de canlandırdığı Sherlock Holmes rolüyle tanınıyor (41 bölüm oynamış), tiyatronun da tanınmış bir simasıymış, özellikle Şekspir oyunlarıyla ünlenmiş. Diziyi bu gözle de izlemek lazım diye düşünüyorum.

5 bölüm halinde gösterildiğine göre TRT mini diziyi, yani uzun versiyonunu gösterime vermiş. Dizi 12 Temmuz 1982'de Başlamış, 9 Ağustos'taki 5. bölümüyle sona ermiş.

marti-adasi-TV7.jpg


 
Son düzenleme:
Üst