Cennete Dönüş (Return To Eden) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
returntoeden6.jpg

1984 yılında TRT'de oynayan ilginç bir diziydi. Konusuna gelince; Stephanie Harper kendisine büyük miras kalan; sıkıcı ve kendisine güveni olmayan zengin bir kadındır. Yaptığı iki başarısız evlilikten sonra, yakışıklı ama vicdansız genç bir adam olan tenisçi Greg Marsden ile evlenir. Stephanie artık gerçek aşkı bulduğuna inansa da, düğünden sonra eşi Greg Marsden, Stephanie'nin en iyi arkadaşı Jilly Stewart ile onu aldatmaya başlar ve Stephanie'yi öldürerek servetine konmayı planlar. Balayında bir nehir gezisinde Greg, Stephanie'yi tekneden timsahlarla dolu bir bataklığa iter ve en yakın arkadaşı Jilly ile beraber onun azgın bir timsah tarafından saldırıya uğramasını izler. Lakin her ne kadar timsah tarafından feci halde hırpalanıp yüzü tanınmayacak hale gelen kahramanımız mucize eseri ölmez ve nehir kıyısında Dave Welles adında münzevi hayatı yaşayan bir ihtiyar tarafından bulunarak tedavi edilir. İhtiyar bulduğunda hafızasını yitirmiş olan kahramanımıza "Tara" adını verir. Daha sonra Tara yani Stephanie kendini toparlayınca; Dave ona bulunduğu bölgeden çıkardığı değerli taşları, hayatına devam ettirmesi hediye eder.
Stephanie mücevherleri satarak bir ada kliniğine giderş ve burada tanıştığı bir plastik cerrah olan Dr. Dan Marshall tarafından adeta yeniden yaratılır. Aylarca süren operasyonlar ve fiziksel egzersizden sonra Stephanie çok güzel bir kadına dönüşür. Stephanie, Dave tarafından kendisine verilen Tara Welles'in yeni takma adını kullanarak Sidney'e döner ve daha sonra Vogue'un kapağında görünen göz alıcı bir süper model olur. Yeni kimliğini ve servetini kullanarak, hem Greg hem de Jilly'den intikam almayı planlar ve haklı olarak kendisine ait olanı, özellikle de Kuzey Bölgesi'ndeki geniş bir malikane olan sevgili aile evi Eden'i geri almayı hedefler.
Stephanie, intikam almak için Tara kimliği ile önce eski kocası Greg’ı kendisine aşık eder. Dizinin sonlarında ise o gün nehre atıldığı elbisesiyle kocasının karşısına çıkıp gerçek kimliğini açıklar. Bunun üzerine Greg kendisini öldürmeye çalışırken eski arkadaşı Jilly Stewart onu tüfekle yaralar. Greg yaralı olarak özel uçağına binerek kaçmaya çalışsa da, uçağın infilak etmesiyle layığını bulur. Ve finalde Tara, estetisyen doktorla evlenip Marshall soyadını alarak, yıllardır aradığı mutluluğa en sonunda zor da olsa kavuşur.
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Harika bir diziydi.
Final kısmını tam hatırlamıyorum ama izlerdim.
Çok teşekkür ederim üstadım.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Cennete Dönüş" ile ilgili karikatürler..

(Lak Lak Günaydın mizah eki / 25 Mart 1984 / Sayı 187)
Cennete-D-n-Lak-Lak-25-Mart-1984-Say-187.png


(DALGA Hürriyet mizah eki / 24 Şubat 1984 / Sayı 4)
Cennete-D-n-Dalga-24-ubat-1984-Say-4.png


(DALGA Hürriyet mizah eki / 3 Mart 1984 / Sayı 5)
Cennete-D-n-Dalga-3-Mart-1984-Say-5.png


(DALGA Hürriyet mizah eki / 17 Mart 1984 / Sayı 7)
Cennete-D-n-Dalga-17-Mart-1984-Say-7.png


 
Son düzenleme:
Üst