![]() |
#1 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 214257
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Şüphesiz ki seksenlerde en beğendiğim diziydi.. Muhteşem tasarımlı savaş gemisi Galactica ve kankası Pegasus... Gözleri bir sağa bir sola hareket eden kırmızı ışıklardan, bedenleri ise parlak kromdan oluşan insanlık düşmanı Saylonlular.. Saylonluların kötülük timsali filo komutanı Baltar ve yardımcısı Lucifer.. Onun karşısında; bir dizi irili ufaklı uzay gemisinden oluşan Galactica filosunun babacan komutanı Adama... Tabi ki muzip oğlu Yüzbaşı Apollo ve ekürisi Starbuck.. Roketimsi şekildeki Galactica ve Yarım ay şeklindeki saylon savaş gemileri ve lazer atışları sırasında çıkardıkları "ciiiuuuvvvv!!! ciiuvvvvv!!! ciiiiuvvvvvvv!!!" sesleri.. İlk aklıma gelenlerdir. Resim dersinde sıklıkla bu iki filonun savaş sahnelerini çizerdim. ![]() Dizinin konusuna gelince; Galactica filosu yıllar önce küresel felaketten ötürü dünyadan ayrılarak 12 koloniden oluşan bir topluluk kurmuşlardı. Ama zamanla Saylonlular denilen düşman robotların saldırısı sonucu 11 koloni yok olmuş, sadece Galactica'nın olduğu koloni hayatta kalmıştı. (İlerideki bölümlerde Pegasus denilen kardeş koloniye ait bir gemiyle de karşılaşacaktırlar.) Dizi, dünyayı arayan ve onları kovalayan Saylonlular arasındaki hayat mücadelesini konu alırdı. Her bölümde; Galactica gemisinin "fighter" adı verilen gemileriyle, Saylonluların yarım ay şeklindeki gemilerinin savaşlarına şahit olurduk. Bazen bunlar geminin içinde veya bir başka gezegende yayan olarak karşılaşırlar o zaman da lazer tabancalarıyla kozlarını paylaşırlardı..
![]() Konu Baltimora tarafından (14.Kasım.2017 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
•Rep Seviyesi :
![]() Saylonlar'a tasarım yönünden hayrandım.. Ah bir de keşke iyi olsalardı!..
![]() ![]()
![]() Konu Baltimora tarafından (14.Kasım.2017 Saat 13:45 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
Çeviri Balonlama Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 18.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 1242482
•Rep Seviyesi :
![]()
Küçüklüğümde saylon maskesi için neler vermezdim.. Pilot olduğumdan da kesinlikle emindim ama babam uzay gemisi almadı... Yoksa 1 tane saylonlu kalmazdı evrende..
Konu Baltimora tarafından (22.Nisan.2010 Saat 20:37 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
•Rep Seviyesi :
![]() Küçüklüğümde saylon maskesi için neler vermezdim.. Pilot olduğumdan da kesinlikle emindim ama babam uzay gemisi almadı... Yoksa 1 tane saylonlu kalmazdı evrende.. Tam bir çocukluk sendromu.. İşte buna katıla katıla gülünür.. ![]()
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
•Rep Seviyesi :
![]() Tek kanallı TRT döneminin en beğenilen dizilerinden olan "Savaş Yıldızı Galactica"nın ülkemizdeki ilk bölümü, 15 Ocak 1982 Cuma günü saat 22:05'de oynamış, ilerleyen haftalarda Pazar günleri, gündüz kuşağına kaydırılmıştır.
![]()
![]() Konu Baltimora tarafından (14.Kasım.2017 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 11.Haziran.2009
•Rep Puanı : 21408
•Rep Seviyesi :
![]()
Ah keşke bu dizide yeniden TV de yayınlansa ne güzel olur. Bu dizinin yeni serisini gözümü kırpmadan seyrettim. 1978 versiyonunu da altyazılı olarak seyrettim. ama maalesef 1980 versiyonu 10 bölümlük olanı altyazısı olmadığı için izleyemedim.
TRT bu dizilere yazık ediyor. Nostalji kanalı kurmamak için direniyor. Konu Baltimora tarafından (15.Temmuz.2010 Saat 16:06 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 11.Haziran.2009
•Rep Puanı : 21408
•Rep Seviyesi :
![]() Arkadaşlar işte bu diziden TRT'den kalan kısa bir bölüm Türkçe dublajlı,
![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yaklaşık 2 dk. ama yine de izleyenleri eskiye götüreceği kesin... Alıntıdır. Emek veren arkadaşa teşekkür ederim. Konu Baltimora tarafından (14.Kasım.2017 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 02.Temmuz.2010
•Rep Puanı : 4864
•Rep Seviyesi :
![]()
Sevgili dostlar bu dizinin bölümlerini bulma şansımız var mı?
Konu Baltimora tarafından (01.Ağustos.2010 Saat 19:14 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 21.Ağustos.2010
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Merhabalar,
internete girip öylesine galaktika - pegasus yazdım buraya yönlendirildim. ![]() Affınıza sığınarak bir kaç düzeltme yapmak isterim. Gezegenleri saylonlular tarafından yok edilince 100 lerce galaktika benzeri gemiyle gezegeni terkettiler. Pegasus bunlardan biri. Bütün gemilerin tek amacı yaşanabilir bir gezegen bulmak, fakat bunu saylonlulara farkettirmeden yapmak. Çünkü gezegenlerinin başına gelen saldırının yeni bulunan gezegene de yapılmasından korkuyorlar. Saylonlular insan kolonilerini taşıyan gemilerin yok edilmesi için baltazar'la bir anlaşma yaptılar. Baltazar onlarca geminin yok olmasını sağladı. Bu dizinin Almanya'da oynatılan tek bölümlük filmi elimde mevcut ama benim dahi pek hoşuma gitmiyor. Uzatmaları ile beraber 900 bölümün üstünde olan bir diziyi 2 saatlik bir film haline getirmişler. Gene de hiç yoktan iyi. Bence dünyanın en güzel dizisiydi. Bütün bölümlerini tek tek hatırlarım. Bu arada saylonluları seven arkadaşım için açıklama.. Starbak bir gezegene mecburi iniş yapmıştı. Orada bir kaç bozuk saylonlu robotun parçalarını kullanarak kendine yardım etmesi için bir Saylonlu robot yapmıştı. Gerçekten iyi bir robottu. starbak'la cok iyi arkadaş olmuşlardı. Starbak'ı kurtarmak için diğer saylonlulara saldırmış kendini imha etmişti. Çok üzülmüştüm o saylonluya, çok sevmiştim. ![]() Bir de robot köpeğimiz vardı. Gezegenden kurtarılan bir çocuğun ölen köpeğinin yerine yapmışlardı onu, hatırlayanınız var mı ??? Ve çocukluğumun hayali.. Dünyaya indiklerinde uçan motorbisikletleri vardı.. Büyüdüğümde onlardan bir tane almak en büyük hayalimdi.. Nasıl olsa ben büyüyene kadar uçanını yaparlar diyordum, hala yapamadılar beklemedeyim! ![]() ![]() ![]() ![]() Konu Baltimora tarafından (19.Haziran.2014 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Aktif Üye Üyelik tarihi: 04.Aralık.2009
•Rep Puanı : 2483
•Rep Seviyesi :
![]()
Gerçekten müthiş bir diziydi.
|