Görünmez Adam (Gemini Man) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
hf8_Vc_C9.jpg

Kısa ömürlü bir dizi olmasına rağmen, Türkiye'de ve gösterildiği ülkelerde popüler olmayı başaran aksiyon-bilimkurgu tarzında bir diziydi. ABD'de 1976'da yayınlandığı halde, TRT'nin o zamanki yayın politikası gereği yıllar sonra ancak 1985'de ekranlara gelebilmişti.
Konusuna gelince... Gizli ajan Sam Casey (Ben Murphy) dalış esnasında oluşan bir patlamayla, fizyolojik evrim geçirip bir anlık görünmez olmuştu. Onu dalgıç kıyafetlerinin içinde görünmez bulan yetkililer kahramanımızı müşahede altına alıp, DNA'sını incelemişler; yapılan tetkikler sonucu en fazla 15 dakikalığına görünmez olabildiğini, şayet bu süre aşılırsa komaya girip öleceği tespit etmişlerdi... Sam Casey'in bu özelliğinden yararlanmak isteyen devlet görevlileri, kendisinden suçlularla mücadelede faydalanmak istemişler hatta istediği an görünmez olmayı sağlayan bir kol saati vermişlerdi. Sam Casey'in, dijital saatinin düğmesine basarak yok olduğu sahnelere bayılırdım, muhtemelen de bir çoğunuz benimle aynı fikirdedir, diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Kahramanımız Sam Casey'in, dijital saatinin düğmesine basarak yok olduğu sahnelere bayılırdım. Bu tarz fantastik filmler çocukluğumdan beri vazgeçilmezimdir...

Aynı zamanda "Zamanda Yolculuk"ta Phineas Bogg ve Jeffrey Jones'un "omni"nin düğmesine basarak zamanda yolculuk yapmaları, "Kara Şimşek"te Michael Night'ın özel saatiyle arabası Kitt ile konuşması da çocukken beni en etkileyen sahnelerdi..


5_KE9_Zju.jpg
 
Son düzenleme:
Üst