Zbigniew Boniek..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Çocukluğumun yıldız futbolcularından biri de Polonyalı Zbigniew Boniek'ti. Henüz yabancı sınırlamasının 2 oyuncu olduğu dönemde, Juventus gibi dünyanın en önde gelen kulüplerinden birinde, diğer bir yabancı ve dönemin yıldız futbolcusu Fransız Michel Platini işe beraber oynayarak, bu forma altında büyük başarılara imza atmıştı. (İtalya Şampiyonluğu, İtalya Kupası, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası,
Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve Süper Kupa)

Dönemin en iyi orta saha oyuncularından olan Boniek; ayrıca 1982 dünya kupasında gösterdiği üstün performans ile Polonya'yanın üçüncülük kazanmasında büyük pay sahibi olmuştu.

0eo_BBmy.jpg
 
Son düzenleme:

araztekin namık

Yeni Üye
20 Ocak 2010
41
109
Çok iyi bir futbolcuydu. Onu seyretmek büyük bir zevk verirdi. Boniek de bir zincirin devamıydı zaten. Pele, Beckenbauer, Johaan Cruyf, Gerd Müller, Rummenige, Kempes, Boniek, Paolo Rossi, Maradona vs vs. Bizde de en çok sevdiğim golcülerden birisi de Tezcan'dı. Galatasaray'da Gökmen Özdenak, Fenerbahçe'de Cemil Turan, Rahmetli Sabri Dino, Büyük kaptan Sanlı Sarıalioğlu, Galatasaray'da kaleci Yasin, küçükken Uşakspor'da bir ara oynayan dev kaleci Adil. Galatasaray'da Büyük Mehmet sonra Fenere gitmişti ama üzülmüştüm o Galatasaraylıydı. Bir de genç Fatih Terim vardı. Dorde Miliç ile şampiyon olmuştuk yıllar sonra... Şimdi hiç futboldan zevk alamıyorum..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst