Kenny Dalglish..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Hem İngiliz hem İskoç kulüplerinde 100'ün üzerinde gol atan tek futbolcu olan Dalglish; Celtic'de 4 lig şampiyonluğu ve 4 de lig kupası kazandı. Daha sonra Liverpool Dalglish'i Kevin Keegan'ın yerine aldı. 1985'te Liverpool'da oyuncu-menajer oldu ve üç lig şampiyonluğu kazandı. Bana göre Liverpool tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncusudur… Liverpool’da Ian Rush ile beraber İngiltere’nin en iyi ikili ileri ucuydular. Hatırladığım en büyük özelliği, Allah vergisi olan son vuruşlardaki müthiş soğukkanlılığıdır..

Duygusal adam; 15 Nisan 1989'da Hillsborough stadı’nda; Liverpool ile Nottingam Forest takımları arasında oynanan Federasyon kupası yarı final maçı öncesi gerçekleşen trajediden ötürü futbolu bırakmıştır. Zira maçtan önce çıkan izdihamdan dolayı çoğu Liverpoollu 94 taraftar hayatını kaybetmiş, 170 taraftar ise yaralanmıştır. Maçtan sonra gazeteler, Liverpoollu taraftarların kurbanların cüzdanlarını aldıklarını, yardım etmeye çalışan polislere de saldırdıklarını yazmıştır.


km2u_Hn3.jpg
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Anımsattığınız için teşekkürler...

Kenny Dalglish gerçekten büyük bir futbolcuydu. Yanındaki Ian Rush ise benim bugüne kadar gördüğüm en "boşu olmayan" gol ayağıydı. Kazara ayağını sallasa gol olurdu. Kısaca, "Hakan Şükür'ün saç baş yoldurmayanı" idi.
 
Üst