Jupp Derwall..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
futbolcu_jupp_derwall_oldu427tarihtebugun.jpg


Galatasaray'ın unutulmaz teknik adamıdır. Beyaz saçlı, kocaman gözlüklü sempatik bu Alman; Federal Almanya'ya 1980'de Avrupa şampiyonluğu, 1982'de ise Dünya Kupası finali yaşatsa da, Euro 84'de başarısız olunca görevinden istifa etmiş ve bir süre sonra da Türkiye'nin yolunu tutmuştu. 14 senedir ligde şampiyonluk yüzü görmeyen Galatasaray'ın başına geçen Derwall; ilk senesinde takımına Türkiye kupası (Federasyon kupası)'nı kazandırmış, 2.sezonunda ise Beşiktaş'ın hemen ardından averajla ve nağmalup olarak 2.liği elde etmişti. Galatasaray’ın başında geçirdiği 3. sezonunda ise takımını nihayet şampiyon yaparak, 14 senelik hasrete son verip 7'den 77'ye tüm Galatasaraylılar'ın adeta sevgilisi olmuştu. 1987-88 sezonunda görevini, yardımcısı Mustafa Denizli'ye devir ederek kulüpte teknik danışman olarak 1 sene daha görev almış; Derwall- Denizli ikilisi sayesinde Galatasaray bir kez daha şampiyon olmuştu.

Türkiye'ye çağdaş futbolu getiren ve tesisleşmede yeni ufuklar açan Jupp Derwall için Türk futbolunun seyrini değiştiren adam desek abartmış olmayız. Derwall; sıfırdan başlamanın ve zirveye çıkmanın nasıl başarılacağını bunu uygulamalı olarak tüm Türkiye'ye gösterdi. Yokluktan ve imkansızlıktan hiç mi hiç şikayetçi de olmadı. İş yapmanın ve başarılı olmanın mazeret üretmekten daha önemli olduğunu yaptığı kalıcı işlerle hepimize ispat etti. İnsan olarak da mütevazı kişiliği kadar herkesle kaynaşabilen duruşuyla da önemli mesajlar verdi.

İşte bu yüzdendir ki, onu çok sevdik. Sadece teknik direktörümüz olduğu için değil, hep bizden biriymiş gibi davrandığı için de sevdik. Yabancı biri diye de bakamadık ona bu yüzden. İçimizden biri gibi gördük onu her zaman. Öldüğünü duyunca da eski bir teknik direktörü kaybetmenin ötesinde bir yakınımızı yitirmişçesine üzüldük. Toprağı bol olsun..


dervaldenizli1.jpg
 
Son düzenleme:

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,394
66,602
Karagümrük
Ben bu adamı çok severdim. Güleryüzlülüğünü, babacanlığını
ve içimizden biri gibi oluşunu hep takdir etmişimdir.
banu-serpil-oya-ahu dörtlüsü ve sayın dalan'dan sonra Jup Derval çok
iyi geldi. Teşekkürler sevgili dostum...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Ben bu adamı çok severdim. Güleryüzlülüğünü, babacanlığını
ve içimizden biri gibi oluşunu hep takdir etmişimdir.
banu-serpil-oya-ahu dörtlüsü ve sayın dalan'dan sonra Jupp Derwal çok
iyi geldi. Teşekkürler sevgili dostum...
Derwall'i hiç biriyle kıyaslayamayız zaten; :) diğer bahsi geçen şahısları yazmamın nedeni 80'lerle ilgili oldukları içindir.. Maksat her türlü konu ile ilgi paylaşımlar yaparak bu platformu geliştirmek.. :) ve daha çok seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz isimler çıkacaktır illa ki karşınıza.. zira burası aynı zamanda nostalji diyarı.. :) Sevgiler..
 
Üst