Bradford City stadyum yangını (11 Mayıs 1985)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
EPo_URHE.jpg



11 Mayıs 1985'te, Bradford City ile Lincoln City arasındaki maçta; tamamen ahşap olan kapalı tribünde yangın çıkmış; kapıların kilitli olmasından ötürü 56 kişi feci şekilde yanarak hayatını kaybetmişti. İnsan vücutları öylesine yanmıştı ki maalesef taraftarların kimlikleri uzun süre belirlenememişti.

Bu faciadan sorumlu tutulan Stadyum yetkilileri ise yaptıkları açıklamada; normalde dış kapıların açık tutulduğunu fakat bu karşılaşmada Bradford kulübüne daha fazla gelir sağlamak amacıyla, biletsiz seyircilerin stadyuma girişini engellemek için kapıların kapatıldığını belirtmişlerdi.

Kısacası kulüp;
ölenlerin büyük bir kısmının çocuk ve yaşlıların olduğu bu faciada parayı insan canına tercih etmişti...
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
x_MMCX2_I.jpg


Mayıs 1985'te yaşanan en büyük futbol faciası;
kulübünün gelirlerini arttırmak isteyen yöneticiler yüzünden yaşanmıştır.

Tarih 11 Mayıs 1985 Cumartesi, Yer İngiltere Bradford 2 nci lige yükselen Bradford City ile Lincoln City arasındaki maçta yaklaşık 3500 kişinin bulunduğu kapalı tribünde yangın çıkar. Yangın kuvvetli rüzgârın tesiriyle 4 dakika da ahşap olan kapalı tribünün her yerini sarar. Taraftar çıkış kapılarına koşar fakat çıkış kapıları kilitlidir. Alevler ile kapılar arasında kalan taraftarlar yanarak can verirken artık dünya futbol tarihinin en büyük facialarından biri yaşanmaktadır. Yaşanan bu faciadan sorumlu olarak açıklama yapan Stadyum yetkilileri normal de dış kapılarının açık tutulduğunu fakat bu karşılaşmadan Bradford kulübüne gelir sağlamayı bekledikleri için biletsiz seyircilere tedbir olarak kapıların kapatıldığını belirtirler.

Kısacası kulüp spor karşılaşmasından sadece kar elde etmek amacıyla biletsiz izleyicilerin stadyumuma girmesini engelleyeceğim diyerek çıkış kapılarını kapatmış ve onlarca insanın ölümüne neden olmuşlardır.

Sonuç büyük çoğunluğu yanarak ölen 56 kişi ve 150 dolayında yaralıdır. Ölenlerin büyük bir bölümünü yaşlı ve çocuklar oluşturmuş ve ölenlerin tamamen yanmış vücutları nedeniyle çoğunun kimliğinin tespiti aylar sürmüştür.
ALINTIDIR..
 
Son düzenleme:
Üst