Technotronic - Pump Up the Jam (1989)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,543
hiçbiryerde :)
0_MSgdp_P.jpg
www.youtube.com/watch?v=9EcjWd-O4jITECHNOTRONIC
Tarzı:House, dance-pop, Eurodance, techno, hip house, tech house

1980’li yıllarda The Acts of Madmen ve Nux Nemo adlı gruplarla ismini müzik dünyasında duyuran Belçikalı müzisyen Jo Bogaert tarafından 1988 yılında kurulan Belçikalı dans grubu Technotronic, 1989 yılında Ya Kid K’nin vokal performanslarıyla süslediği “Pump Up the Jam” adlı şarkıyla müzik dünyasına giriş yaptı. Amerika ve İngiltere Single listelerinde 2 numaraya kadar yükselen şarkı, aynı zamanda house müzik dünyasının da ilk en başarılı single’ı olarak tarihe geçti. Aynı senenin sonuna doğru “Pump Up the Jam: The Album” adlı ilk stüdyo albümünü piyasaya süren Bogaert, albümde Ya Kid K’nin vokallerinin yanısıra MC Eric’in de vokallerinden yararlandı. “Pump Up the Jam: The Album” albümünden ayrıca “Get Up! (Before The Night Is Over)”, “This Beat Is Technotronic” ve “Move This” adlı parçaları single olarak müzikseverlerin beğenisine sunan Technotronic, “Get Up! (Before The Night Is Over)” single’ı ile İngiltere Single listelerinde 2 numara olurken, Amerika Single listelerinde 7 numara olmayı başardı. Diğer single’larıyla da birçok ülkenin single listelerinde ilk 10 içerisinde yer almayı başaran grup, seneyi Madonna’nın ön grubu olarak turnede tamamladı.
Türkiye'de de gençlerin çok sevdiği technotronic, techno müziği 90'lı yılların gençliğine tanıtan gruplardan biri olmuştur. Sevgili "İskenderunlu"nun BURADA açtığı "MARRS - Pump up the volume (1987)" şarkısı da aynı dönemin bir başka güzelliği:)...

MI0000044771.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,904
İstanbul
Söylenişi bakımından herkesin telaffuz edebildiği parçalardan biriydi... Lise'de bizim sınıfta "Kırpık" lakaplı ve dansa ilgi duyan sevdiğim bir arkadaşım vardı. Çocuk kafasında fötr şapka ile sabah akşam bu dansı yapardı.. :) Kulakları çınlasın; bu şarkıyı ne zaman dinlesem hep o güzel arkadaşım aklıma gelir.. Kendisini en son gördüğümde jöle ile dikleştirdiği o sırma gibi saçları dökülmüş ve resmen çökmüştü.. :( O hayat dolu çocuğun bu hale gelmesi beni çok üzmüş ama hep eski güzel günlerden bahsederek bu konuları transit geçmiştim tabi ki... Beni lise yıllarıma götüren bu güzel paylaşım için teşekkürler sevgili yeryüzü..

Bu arada geçen senelerde müzik zevkim de biraz gelişti zira o yıllarda yabancı müzik olarak hala Synthpop, Europop, İtalo, Newwave ve slow rock tarzda parçaların etkisinde olduğumdan bu parçaya pek ısınamamıştım.
 

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Aynı yıl, bu şarkıçının Almanca bir taklidi/parodisi de çıkmıştı:
"Pump' ab das Bier" ("Doldur birayı"). Marjinal bira içme kültürü ile övgüyle karışık alay ediyor:www.youtube.com/watch?v=ur0C8D4A6tABunu söyleyen adam da üç yıl sonra otuz yaşında ölmüş,
ama internette hiç bir yerde ölüm sebebi yazmıyor.​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,904
İstanbul
Aynı yıl, bu şarkıçının Almanca bir taklidi/parodisi de çıkmıştı:
"Pump' ab das Bier" ("Doldur birayı"). Marjinal bira içme kültürü ile övgüyle karışık alay ediyor:Bunu söyleyen adam da üç yıl sonra otuz yaşında ölmüş, ama internette hiç bir yerde ölüm sebebi yazmıyor.​
Hoş bir video; bu arada merhumun tipi bangır bangır "ben en hasından Almanım" diyor... Yazık... Çok genç yaşta hayatını kaybetmiş. Toprağı bol olsun.. Paylaşım için teşekkürler..
 

Gibigibiloft

Yeni Üye
10 Kas 2018
42
238
Vay be bu şarkı'nın kasetini az çoğaltıp arkadaşlar ile Tempra arabada az dinlemedik ayrıca MARRS'ın şarkısı bence hala üzerine konulmamış bir baş yapıttır. Konu için teşekkür ederim.
 
Üst