Tears For Fears..

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,361
12,903
iskenderun-Hatay
Tears-for-Fears.png

Tears for Fears, 1981'de Roland Orzabal ve Curt Smith tarafından İngiltere'in Bath şehrinde kurulan İngiliz pop rock müzik grubudur. Ağırlıklı new wave tarzında müzik yapan grubun bir çok şarkısı uluslararası listelerde başarısı sağlamıştır.

Grubun ilk albümü olan The Hurting (1983), UK Albums Chart'ta en çok satıp dinlenen şarkı oldu. İkinci albümleri Songs from the Big Chair (1985), ABD Billboard 200 listesinde bir numaraya yükseldi ve hem İngiltere'de hem de ABD'de multi-platin statüsü kazandı. Grup kariyerine günümüzde devam etmektedir.

Bu akşam sizlerle grubun 1989 yılına ait harika bir şarkısını paylaşıyorum. İnsana tarz olarak hemen 80'leri hatırlatan bu politik parça, sözleriyle Margaret Thatcher'a gönderme yapmaktadır. Keyifli dinlemeler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Beatles'ı çağrıştıran bu güzel parça için teşekkür üstadım. Ben de çok sevdiğim bir Tears for Fears şarkısını paylaşarak konuya katkı yapmak istiyorum müsaadenizle...

TFF.png

'Shout' (Bağır!); ortaokul yıllarında bana new wave tarzını sevdiren, 1985 yılından harika bir Tears For Fears (Korkular için gözyaşları) parçasıdır. Tears For Fears o dönemlerde; Amerikalı psikolog, psikoterapist ve primal terapi uzmanı olan Arthur Janov'un primal terapi okulunun takipçisiymiş. Şarkı, insanların bağırarak ve çığlık atarak korkularıyla yüzleşmelerini sağlayan primal terapi tedavisinden ilham almış. Grubun adı da Janov'un 1980 basımı 'Prisoners of Pain' (Acı Tutsakları) kitabından geliyormuş.
Klibindeki mistik hava, dağ atmosferi, uçsuz bucaksız arka planlar, kıyafetler, mikrofona neşeyle şarkı söyleyen çocuklar gibi detaylar vs.. buram buram 80'ler kokuyor.. Son olarak; grubumuzun tam 17 yıl sonra yeni albümleriyle müzikseverlerin karşısına çıkacağını da belirtelim. 25 Şubat 2022'de yayınlanması planlanan 'The Tipping Point' albümü ikilinin anlattığına göre iç dünyalarındaki 17 yıllık mücadeleyi anlatacakmış... Keyifli dinlemeler.. www.youtube.com/watch?v=Ye7FKc1JQe4
 
Üst