Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
michael-jackson-hg-20090927.jpg


Michael Jackson demek 80ler demekti. Dünyanın tanınabilirliği en yüksek meşhurlarındandı, birbirinden güzel şarkılarıyla tüm müzik listelerini paramparça ederdi. Kendine has geliştirdiği dans figürleriyle izleyenleri büyüler; çevirdiği video kliplerle farklılığını gösterirdi. Pepsi reklamını izlemek bile insana büyük keyif verirdi. Dünyadaki en çok satan albüme sahip olan süper bir yetenekti. Kendisi ayrıca estetikte de bir fenomendi. Dünyada onunla bir tek Ajda Pekkan yarışabilirdi. Hele ki bir de ten rengini bilerek beyaz yapıyor geyiği vardı ama işin aslı öyle değildi. Bu durum "vitiligo" denen bir illetin neticesiydi. Kimileri için çocuk tacizcisiydi ama sevenleri asla böyle biri olduğunu düşünmedi.. (Ben de öyle düşünmüyorum.)

Brooke Shields ile bir dönem yakınlaştı ama nikah masasına Elvis'in kızı Lisa Presley ile oturdu.

Kendine has bir giyim tarzı vardı; kısa paçalı pantolon, gömlek, pullu ışıltılı ceket, siyah ayakkabı, beyaz çorap, beyaz pullu eldiven ve siyah fötr şapka giymeyi çok severdi.

Başta; Hey, On Yedi, Blue Jean gibi müzik dergilerinin yanında;
magazin dergileri için de güzel bir malzemeydi.

En çok beğendiğim parçaları ise;
Thriller, Beat it, Billy Jean, Bad, Dirty Diana, Smooth Criminal, Black or White idi..

Şöyleydi.. Böyleydi...Öyleydi...

Kısacası benim gibi bir çok 80ler çocuğunun hafızasında yer etmiş bir efsane idi..

Toprağı bol, yattığı yer huzur dolu olsun..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
iz_Yzsm_G.jpg


HAYATI

Çocukluk ve gençlik yılları: 1958 - 1978

29 Ağustos 1958 tarihinde, Amerika'nın Indiana eyâletinin, Gary şehrinde doğdu. Dokuz çocuklu bir ailenin yedinci üyesi olarak dünyaya gelen sanatçının tam adı, Michael Joseph Jackson'dır. Şarkıcının fabrika işçisi olan babası, Joseph Jackson, müziğe tutku derecesinde bağlıydı ve boş zamanlarında gitar çalıyordu. Eşi Katherine (Scruse) ile evlenip kalabalık bir aile haline geldikten sonra, bu ilgisini çocuklarına da aşıladı.

60'lı yılların başlarında büyük erkek kardeşleri, Jackie, Tito ve Jermaine, babaları tarafından organize edilen "The Jackson Brothers" adında bir grup kurarak, kulüplerde şarkı söylemeye ve yarışmalara katılmaya başladılar. Jackson'un sahip olduğu ses ve dans yeteneği, kısa zamanda fark edildi. Henüz yaşı küçük olmasına rağmen, özellikle solo şarkılardaki performansı nedeniyle, 1964'de, diğer kardeşi Marlon'la birlikte gruba dahil edildi. Artık beş üyeden oluşan kardeşler, grubun adını "The Jackson 5" olarak değiştirdi.

1968'e kadar geçen süreçte, amatör çalışmalarına gece kulüplerinde ve barlarda devam eden grup, Harlem-New York'ta bulunan Apollo Tiyatrosu'nda düzenlenen bir yarışmada birinci gelerek, dönemin en ünlü R&B plak şirketi Motown'ın kurucusu Berry Gordy'nin dikkatini çekti. 1968'te Motown'la imzaladıkları sözleşmeden sonra Kaliforniya'ya taşınan grubun yıldızı hızla parlamaya başladı.

Söz konusu şirketten Suzanne de Passe’ın menajerliğinde çıkan ilk dört tekli, "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save", "I'll Be There" listelerde bir numaraya oturdu.[18] O-Jays grubu ve James Brown[19] gibi soul müziğin önderlerinin izinden giden The Jackson 5, 70'lerin başında zenci pop ve soul vokal gruplarının dünya çapında bir numaralı temsilcisi haline gelmişti. Michael Jackson ise, bu yeni müzik tarzını kendi içerisinde, dansıyla birlikte harmanlayarak, özgün bir tarza dönüştürecek, kendi kulvarında yalnız koşacaktı. Grubun bu hızlı yükselişinden sonra, güçlü sesiyle, farklı dansıyla oldukça sivrilen ve öne çıkan Michael Jackson, 1971-1976 yılları arasında halen The Jackson 5'a bağlı olarak, yine Motown'dan, "Got To Be There", "Ben", "Music and Me" ve "Forever Michael" adlı ilk solo albümlerini çıkardı. Artık Jackson için bireysel kariyerin önü açılmıştı.

ef0_CJ5g.jpg

Walt Disney Pictures tarafından, 1971'de grubun çizgi filmi yapıldı ve yayına verildi. Ününü tüm dünyaya duyuran Jackson kardeşler, uluslararası konserler serisine 1972'de İngiltere'den başladılar ve gittikleri her yerde kapalı gişe yaptılar. Bu dünya turnelerinde Commodores ve Lionel Richie, The Jackson 5'ın alt grupları olarak sahneye çıkmıştı. 1973'den itibaren grubun satış rakamlarının düşme eğilimi göstermesiyle birlikte, Motown kontrolü ele alarak, bundan böyle şirket tarafından seçilecek şarkıların seslendirilmesi konusunda Jackson'lara baskı yapmaya başladı. Sıkıntılı günler geçiren grup, 1976'da şirketten ayrılma kararı alarak, Epic Records'la sözleşme imzaladı.

Bu gelişmeden sonra Motown, Jackson'lar aleyhine, sözleşmeyi ihlal etmek savıyla dava açtı. Aynı yıl, grubun bilgisi olmaksızın "The Jackson 5 Anthology" adıyla karışık bir albüm yaparak piyasaya sürdü. Bu gelişme iplerin iyice gerilmesine neden oldu. Şirketin sahibi Berry Gordy'nin kızıyla evli olan Jermaine Jackson, taraflar arasındaki bu ihtilaftan dolayı, gruptan ayrılarak Motown'da kaldı. İsim hakkını kaybeden Jackson kardeşler ise, Jermaine'in yerine en küçük kardeşleri Randy'i gruba dahil ederek, The Jacksons olarak ismini değiştirdi. Yenilenen grup için artık yeni bir dönem başlıyor; Michael ise zirveye doğru koşar adım ilerliyordu. The Jacksons kısa zamanda toparlandı ve 1976 - 1984 yılları arasında, ağırlıklı kendi parçalarından oluşturdukları albümler ve teklilerle kariyerlerinde yükselmeye devam etti. Yeni şirketlerinden altı yeni albüm çıkaran grubun, 1978'deki Destiny çalışması neredeyse patlama yaptı ve Jackson kardeşlerin en başarılı albümleri arasında yer aldı.

Bu albümün Michael için de ayrı bir önemi oldu. Çünkü kendi bestelediği şarkılar, dünya çapında büyük beğeni topladı ve grubun klasikleri arasına girmeyi başardı. Böylece Michael'ın "beste yapabilme" gibi başka bir yeteneği daha ortaya çıkmış oldu. Söz konusu albüm iki milyondan fazla satarak, grubun ve özellikle de Michael'ın ününe ün kattı.


Xh0p_OZJ.jpg


Off the wall: 1978 - 1982

Off The Wall albümünün hit parçalarından She's Out Of My Life1978'e gelindiğinde ise, Michael için farklı tecrübeler söz konusu olacaktı. Jackson, korkuluğu canlandırdığı "The Wiz" adlı müzikal filmde, aralarında aşk dedikodusunun çıktığı Diana Ross ile birlikte rol aldı. Tam da bu dönemde, müzikalde kullanılacak olan şarkıları aranje eden Quincy Jones'la Michael'ın yolları kesişti. Jones, ünlü pop starın gelecekteki başarısının ortaklarından biri olacaktı. Çünkü, film prodüksiyon aşamasındayken, Jackson'la Jones oldukça uyumlu bir ortaklık kurdular ve Michael'in bağımsız ilk solo albümünü birlikte yapmak için anlaştılar. Böylece 1979'da, ünlü şarkıcının ilk bağımsız solo albümü olan "Off the Wall", Jones'un prodüktörlüğünde Epic Records'tan çıktı. "Don't Stop 'Til You Get Enough", "She's Out Of My Life", "Off The Wall", "Rock With You" gibi dünya çapında ses getiren birçok hit parçayı içinde barındıran bu albüm, inanılmaz satış rakamlarına ulaşarak, Michael'ı pop müzik ve eğlence dünyasının idolü haline getirecek; sanatçıya ilk önemli ödüllerini kazandırmaya başlayacaktı. 1980 yılında, American Music Awards tarafından 3 dalda ödüle layık görülen albüm (En İyi Soul/R&B Albümü - Off the Wall, En İyi Soul/R&B Erkek Şarkıcı, En İyi Soul/R&B Şarkı - Don't Stop 'Til You Get Enough), birçok liste başarı ödülünün de sahibi oldu. Aynı yılın Şubat ayına gelindiğinde, Michael yine "Don't Stop 'Til You Get Enough"la "En İyi R&B Erkek Vokal" dalında ilk Grammy ödülünü aldı.

Bir caz müzisyeni olan Jones'un, albümdeki parçalarda bu müzik türünü altyapıya yerleştirmesi doğal karşılanırken, bununla yetinilmeyip disco ve funky tarzı ritimlere de yer vermiş olması, sadece Michael'e özgü yeni bir müzik türünün ortaya çıkmasına neden oldu. Elbette bu da, Jackson'a benzersiz ve evrensel bir ün getirdi. İlk olarak yakın arkadaşı, Elizabeth Taylor tarafından kendisine atfedilen ve sonraları yaygın bir ifade şeklini alan "pop idolü" benzetmesi, özellikle bu dönemlerde anılmaya başlandı.

İlk solo albümünün getirdiği başarıların yanı sıra, Jackson kardeşlerle de çalışmaya devam eden Michael, 1980'de grupla birlikte "Triumph" albümünü çıkardı. Bestelediği şarkılar ve bunlara yazdığı sözlerle Triumph'a damgasını vuran yine Michael oldu. "Can You Feel It"e çekilen farklı klip de büyük ses getirdi ve sanatçının dans yeteneği milyonlarca müziksever tarafından yansındı. 1982'de ise, ünlü pop yıldızına, En İyi Çocuk Albümü dalında Grammy ödülü kazandıracak olan E.T. (Extra-Terrestrial) filminin orijinal soundrack'i "Someone in the Dark" şarkısını seslendirdi.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
O6_Eze_Ql.jpg


Thriller: 1982 - 1987

Michael, Thriller albümünün kapağında1982 yılı, ünlü pop yıldızı için neredeyse bir dönüm noktası oldu. Jackson'ı hemen hemen bugün bulunduğu noktaya getiren ve efsaneleştiren albüm, "Thriller", Epic Records'tan yine Quincy Jones prodüktörlüğünde müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Genellikle arka arkaya, tekli halinde piyasaya sürülen albümün "Wanna Be Startin' Somethin'", "Billie Jean", "Beat It"i de içeren her şarkısı hit oldu ve müzik tarihinde tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşarak rekor kırdı.

Şarkıların yanı sıra, dört hit parça için kısa film tadında çekilen, güçlü ve geniş bütçeli prodüksiyon gerektiren ilginç klipler de büyük yankı uyandırdı. MTV, Billie Jean'le, ilk defa zenci bir şarkıcının video klibini yayınlamış oldu. Fantastik bir konuyla kurgulanmış ve danslarla görsel bir şölene dönüştürülmüş Thriller şarkısının 13 dakikalık klibi ise, patlama yaptı ve gelen talepler üzerine VHS formatında piyasaya sunularak, yine ulaşılamayacak bir satış rekoruna imza attı.

Klipte Michael'in sergilediği özgün dans kareografileri, birçok gence ilham kaynağı oldu. Özellikle Jackson kardeşler olarak katıldıkları Motown'ın 25.kuruluş yıldönümünde, Billie Jean'i seslendirirken sergilediği moonwalk denilen ayak kaydırma hareketi, Jackson'ın imzasıyla tarihe geçti.


Michael Jackson ve Paul McCartney'in The Girl Is Mine düeti37 hafta zirvede kalan ve Billboard albüm listesinde 122 hafta geçiren Thriller, elbette birçok ödülü de beraberinde getirdi. 1984 yılında, 12 dalda aday gösterildiği Grammy'den 8 ödülle ayrılan Jackson, bir gecede en çok ödül alan sanatçı ünvanını, 2000 yılında Carlos Santana egale edene kadar elinde tutmayı başardı (Ödüllerin yedisi Thriller'a giderken, biri de, 1982'de seslendirdiği "Someone in the Dark"a verildi). Albüm aynı yıl, 8 Amerikan Müzik Ödülü, 4 Amerikan Video Ödülü, 3 MTV Video Müzik Ödülü ve Üstün Başarı Ödülü almaya hak kazandı.

Bu sırada, Pepsi-Cola'yla sponsorluk anlaşması imzalayan ve kardeşleriyle birlikte şirketin reklam filmlerinde rol alan Jackson'ın başına talihsiz bir olay geldi. Reklam çekiminde, havai fişek gösterisi esnasında saçları alev alarak cildinde ciddi hasar meydana geldi. Jackson, gördüğü fiziksel zarardan şirketi sorumlu tuttu ve tazminat davası açtı.[31] Lehine sonuçlanan davadan kazandığı astronomik meblağı ise, tedavisini yürüten hastaneye bağışladı.

Ql7n_H5i.jpg

1984'te, Thriller rüyası devam ederken, kardeşleriyle tekrar biraraya gelerek "Victory" albümünü çıkardılar.[33] Bu albümde de Michael tarafından yazılmış ve bestelenmiş hit parçalar bulunuyordu. Jackson kardeşlerin en başarılı albümü olan Victory için 5 aylık uluslararası dev bir turne düzenlendi. Turne gelirinin tümünü bağışlayacaklarını duyurması üzerine, Jackson'ın adı, jest olarak Hollywood yıldızlar geçidine eklendi. Turneden 5 milyon $ gelir elde edildi. 1985'te, "Beat It" adlı şarkısını, alkollü araba kullanmaya karşı televizyonlarda ve diğer basın-yayın organlarında yürütülen kampanyalarda kullanılmak üzere bağışlaması nedeniyle, dönemin devlet başkanı Ronald Reagan tarafından, teşekkür amacıyla Beyaz Saray'a davet edildi.

s_JOl9wl.jpg

Jackson ileriki yıllarda, ünlü bir dünya starı olarak, çok daha fazla ses getirecek sosyal sorumluluk ve insani yardım projelerini hayata geçirecekti. Bunlardan en önemlisi, USA For Africa kampanyası çerçevesinde, özellikle Doğu Afrika'da açlık sınırında ve yardıma muhtaç bir şekilde yaşayan insanlar için, Lionel Richie ile birlikte yazdığı "We Are the World" parçasıydı. Dünya çapında en çok satış rakamına sahip tekli olma özelliğini hala taşıyan şarkı, Stevie Wonder, Tina Turner, Diana Ross, Ray Charles, Cindy Lauper, Bob Dylan, Bruce Springsteen gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu 40'dan fazla popüler sanatçı tarafından seslendirildi. Bu başarının ardından, We Are The World'le Richie ve Jackson, Yılın Şarkısı dalında Grammy Ödülü'nü almaya hak kazandı.

1985 yılı yıldız şarkıcı için yalnızca övgülerle geçmedi. Jackson, içinde birçok ünlü sanatçı tarafından seslendirilmiş parçanın yanı sıra, özellikle Beatles'a ait 200'den fazla şarkının telif hakkını bulunduran ATV Müzik'in en büyük hissesini satın alarak, birçok tartışmaya neden oldu. En sert tepki de müzayedeyi düzenleyen yakın arkadaşı, söz yazarı Paul McCartney'den geldi. Bu olay, dostluklarının ve bilhassa ortak söz yazarlığı çalışmalarının sonu oldu.

Sözkonusu tartışmaların ardından, birtakım basın ve medya çevreleri, uzun süre yaşamak için Elephant Man'ın kemiklerini satın almaya kalkıştığından, ilginç tavırlarına kadar birçok konuda sanatçıya karşı alaycı bir üslup kullanmaya ve adından "Wacko Jacko" gibi irrite edici şekilde bahsetmeye başladı.

1986'da, George Lucas'ın yapımcılığında ve Francis Ford Coppola'nın yönetmenliğinde çekilen "Captain EO" adlı kısa filmde Jackson, Kaptan EO rolüyle ekranların karşısına geçti. 17 dakika olmasına rağmen yaklaşık 17 milyon dolara malolan film, o güne kadar çevrilmiş, dakika başına en büyük maliyete sahip filmdi. Disneyland'da gösterime giren film için Jackson, "Another Part Of Me" -sonradan "Bad" albümünde de yer aldı- ve "We Are Here To Change The World" adlı iki yeni parça seslendirdi.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
skf_OR1o.jpg


Bad: 1987 - 1990

Bad albümünün hit parçalarından Another Part Of Me1987'de, pop yıldızı, "Bad" albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Quincy Jones'un prodüktörlüğünü üstlendiği son Michael Jackson albümüydü ve yine Epic Records etiketi taşıyordu. Satış rakamları sanatçının beklentisinin altında olsa da -yaklaşık 30 milyon adet-, "I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man in the Mirror" ve "Dirty Diana" gibi tekliler listelerde aynı anda bir numaraya oturarak bir ilke imza attı. 2008 itibariyle, albümü 30 milyon kopya, ABD'de sekiz milyon gönderileri de dahil olmak üzere dünya çapında satılmaktadır.

Albümün tanıtımından sonra Jackson, yine Pepsi sponsorluğunda, 16 ay gibi oldukça uzun bir zaman alacak ilk solo dünya turnesine çıkarak hayranlarıyla buluştu; 123 konser verdi. Bu arada Pepsi reklamlarıyla ekranlarda boy gösterdi. Dönüşündeyse, Bad şarkısına, Martin Scorsese yönetmenliğinde 18 dakikalık, yine kısa film niteliğinde bir klip çekildi. Ancak klipteki yeni Michael Jackson görüntüsü, neredeyse şarkıdan daha çok konuşulur hale geldi. Çünkü ünlü şarkıcının hem yüzünde, hem de ten renginde çok belirgin ve şaşırtıcı değişiklikler vardı. Medya, sanatçının, zenci olmaktan utandığı için ten rengini beyazlatmaya çalıştığı, burun estetiği, alın kaldırma ve dudak inceltme operasyonu gibi birçok ameliyat geçirdiği iddialarını ortaya attı.
Ancak ünlü şarkıcı, 1988 yılında kendi yazmış olduğu Moonwalk adlı otobiyografisinde, sadece iki tane estetik operasyon yaptırdığını ve çenesindeki yaralardan dolayı da cildi için cerrahi işlem uygulandığını yazdı. Bad'in klibi de tüm bu sansasyonlara rağmen, oldukça iyi bir satış rakamına ulaştı.

Jerry Kramer ve Colin Chilvers tarafından yönetilen; Kellie Parker, Sean Lennon ve Brandon Adams'ın Jackson'a eşlik ettiği "Moonwalker" adlı müzikal film, 1988 yılında gösterime girdi ve izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Filmin VHS sürümü bir milyon satış adediyle yeni bir rekora imza attı. Artık yıldız sanatçı, pop,rock ve soul müziğinin kralı ilan edilecek ve Elvis Presley, Beatles, Frank Sinatra gibi dünya çapında üne kavuşarak zirveye oturmuş bir idol haline gelecekti.

Filmin başarısından sonra, paparazzilerden ve hakkında türetilen dedikodulardan bunalan Michael, Hayvenhurst'te ailesiyle birlikte yaşadığı evi terk ederek, 2700 dönümlük dev bir alana kurulu Neverland çiftliğini satın aldı ve orada gözlerden uzak yaşamaya başladı. Çok küçük yaşta hayata atılmak zorunda kaldığı için, özlemini kurduğu çocukluk günlerini yaşayabilmek adına, lunaparktan hayvanat bahçesine, büyükçe bir göle kadar kendine apayrı bir dünya kurdu bu çiftlikte.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Db1_F27c.jpg


Dangerous: 1991 - 1994

1991'de, Jackson, müzik şirketini değiştirerek astronomik bir rakamla Sony'le sözleşme imzaladı. 15 yıllık bir sürece ve altı albüm ile bir film çalışmasına dayanan kontrat, Michael'e sağladığı ekonomik getiriyle, adından çok söz ettirdi. Aynı yılın Kasım ayında, sanatçının yeni albümü "Dangerous" piyasaya çıktı.

"Ben yalnızca dürüst olmak isteyen, insanları mutlu etmeye çalışan biriyim.Tanrı'nın bana ihsan ettiği yeteneğim aracılığıyla onlara biraz olsun 'kaçış duygusu' vermek amacım.Kalbim burada işte. Tüm yapmak istediğim bu..."

—Michael Jackson,
Albümün hit parçası olan "Black Or White"a David Lynch yönetmenliğinde çekilen klip, olay yarattı. Klip, şiddet ,cinsellik ve ırkçılık gibi öğelere gönderme yapıyor; özellikle sonlarına doğru görülen bazı sahnelerle şimşekleri üzerine çekiyordu. Sözkonusu klibin, medya ve kamuoyunda yarattığı tartışmalar nedeniyle, Jackson bir basın bülteni yayınlayarak üzüntüsünü ifade etti ve ihtilafa konu olan bölümleri kaldırttı. Bu sansasyonlara rağmen, "Remember The Time", "In The Closet", "Jam" gibi hit parçalar daha çıkaran albüm, 17 milyonluk bir satış rakamına ulaştı. Sanatçının çıktığı ikinci dünya turnesi, hemen her ülkenin basın-yayın organları tarafından birebir takip edildi.

Madonna ve Michael Jackson, 1991 0scar Ödülleri'nde1992'de, MTV tarafından kanalın ilk uluslararası yarışması yayınlanmaya başladı. Dünya çapında birçok insanın katılabildiği yarışmanın ödülü ise, Michael'le bir akşam yemeğiydi. Oldukça büyük ilgi uyandıran yarışmanın talihlileri, ünlü sanatçının "In the Closet" adlı teklisinin klip çekimlerinde biraraya geldi. Ertesi yıl ise, ABC kanalınca Jackson kardeşlerin gerçek hayat hikâyelerine dayanan görsel biyografileri "The Jacksons: An American Dream" yayına sunuldu. Gerçekten de, neredeyse bir rüyanın dünyanın gerçek olgularıyla yakın temasa geçtiği bir hikâyeye sahip olan Michael ve kardeşlerinin, evrensel popülaritesinin altında yatan neden belki de buydu.

Aynı yıl, Jackson, sosyal sorumluluk çerçevesinde, hümanist projelere imza atmaya devam etti ve "Heal the World Foundation" adı altında bir fon kurdu. Fonun amacı, çocukların daha iyi ve eşit yaşam koşullarına sahip şekilde büyümesini, yaşadıkları topluma faydalı hale gelmesini sağlamaktı. Kuruluşun faaliyet merkezi Kaliforniya civarında, Santa Ynez'di ve yardıma muhtaç çocuklar, ünlü yıldızın Neverland çiftliğindeki oyun alanlarından yararlanıyordu. Jackson bu fon için 3.5 milyon kişiye 67 tane konser verdi. Konserlerin tüm geirleri bu fona yatırıldı.O $ 20 milyon, bir rekor daha kırma için halen ayakta olan HBO ile yaptığı anlaşmayla Dangerous dünya turu için yayın haklarını sattı.

1993'de 27.Superbowl maçının devre arasında mini bir konser veren Michael, Amerikan televizyonlarında o zamana kadar elde edilmiş en büyük izlenme payına sahip oldu ve yaklaşık 100 milyon kişiyi ekranları başına topladı. Şubat ayında düzenlenen 35.Grammy Ödül töreninde, Jackson'a "Yaşayan Efsane" ödülü verildi. Mart ayında ise, Soul Train tarafından "Yılın Hümanisti" ödülüne layık görüldü.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
BGs_GG1_N.jpg


HIStory, Blood On The Dance Floor:
1995 - 2000

Michael, HIstory turnesinde Münih 1997Jackson, "HIStory: Past, Present And Future" adlı yeni albümününün birinci bölümünü, 1995'in Haziran ayında çıkardı. HIStory Begins, albüm serisinin başlangıcıydı ve cover'lanmış 15 eski hit parçadan oluşuyordu. Serinin ikinci bölümü, HIStory Continues ise, 15 yeni parçayla piyasaya sürülmüştü. İlk albümün ilk teklisi, büyük liste başarısı sağlayan "Scream" oldu. Kızkardeşi Janet Jackson'la birlikte seslendirdiği bu parçaya çekilen klip ise, tüm zamanların en pahalı videosu oldu. Jackson, yarım şirket sahipliğini korunur gibi hatta daha fazla şarkı için haklarını açık $ 95 milyon kazandı.

Jackson kardeşler "Scream"le, MTV Video Müzik Ödülleri gecesinden, farklı kategorilerde 3 ayrı ödülle ayrıldı. Anti-Semitik ifadeler içerdiği için Yahudi toplumunun tepkisini çeken "They Don't Care About Us" şarkısı, HIStory albümünden çıkan dördüncü tekli oldu. Parçanın anti-semitik sözleri, sonraki düzenlemelerde sound'a uygun bir şekilde değiştirildi. Bu arada Michael; Elvis Presley'in kızı olan Lisa Marie Presley ile evlendi. Ancak evlilik 18 ay gibi kısa bir zaman sürdü.

Albümün başarısı üzerine 1996'da yine dünya turnesine çıkan Michael, henüz konserler devam ederken Deborah Jeanne Rowe ile evlenerek; Michael Joseph Jackson, Jr. (Prens olarak da bilinir) adında bir erkek ve Paris Katherine Jackson adında bir de kız çocuk evlat edindi. Ancak bu evliliğini de sürdüremeyen Jackson ile Rowe, 1999 yılında olaylı bir şekilde boşandı.

Sansasyona neden olan şey, evlat edinilen çocukların velayet davasıydı. Popun kralı hakkında yapılan tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. 1996'da Brit Ödülleri gecesinde, "Earth Song" adlı parçasını, beyazlara bürünmüş ve çevresini sarmış birçok küçük çocukla seslendiren Jackson, iki ağaç arasında kollarını açtığı figürü nedeniyle, kendisini Mesih gibi gördüğü iddiaları ile karşı karşıya kaldı.

1997 yılına gelindiğinde, ünlü pop şarkıcısı, HIStory albümünün hit parçalarının remix'lerinden oluşan "Blood On The Dance Floor: HIStory in the Mix" i piyasaya çıkardı. Albümün çıkış parçası "Blood On The Dance Floor", "Is It Scary" ve "Ghosts" büyük ilgi gördü ve iyi bir liste başarısı kazandı.

Michael, bu albümünü, büyük yardımını gördüğü Elton John'a ithaf etti. "Is It Scary" ve "Ghosts"a, Jackson ile Stephen King tarafından yazılan, Stan Winston tarafından yönetilen 35 dakikalık bir klip çekildi. Halen dünyanın en uzun müzik videosu olma özelliğini koruyan klip, yine uluslararası bir başarı kazandı.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
yik_I3_Ch.jpg


Invincible: 2001 - 2002

2001'de Jackson, 13 ülkenin pop müzik listesinde bir numaraya oturacak olan "Invincible"'ı çıkardı. "You Rock My World", "Cry" ve "Butterflies" gibi hit teklilerle piyasalarda fırtına gibi esti. Ancak, albüm çıkmadan önce, ünlü yıldızın, Sony Müzik'in sahibi Tommy Mottola'yı, süresi dolmak üzere olan kontratlarını yenilemeyeceği doğrultusunda uyarmasına rağmen, Jackson'la şirketin arası açıldı.

Yasal prosedürler nedeniyle, albümle ilgili tüm promosyonlar ve tekli satışları iptal edildi. Mottola'nın, Afrika kökenli Amerikan sanatçılara saygısız davrandığını ve hakaret içerikli konuşmalar yaptığını iddia eden Michael, şirketin zenci artistleri çıkarları doğrultusunda kullandığı yönünde bir açıklama yaptı. Sony ise, sanatçının iddialarında doğruluk payı olmadığını savundu.

2001 yılının Eylül ayında, yıldız şarkıcı, solo kariyerinin otuzuncu yılını doldurması şerefine, Madison Square Garden'da bir kutlama partisi düzenledi. Partide Michael'ın yakın dostlarından efsane aktris Elizabeth Taylor, bir zamanların ünlü çocuk yıldızı Macaulay Culkin ve Chris Tucker da yer almışdır. Bu özel gecede, Usher, Whitney Houston, Destiny's Child, James Ingram, Gloria Estefan, Liza Minelli, Marc Anthony, Shaggy gibi ünlülerden bazıları Michael'ın hafızalara kazınmış şarkılarını okurken, bazıları da kendi parçalarını seslendirerek geceye renk kattılar. N'sync ve Britney Spears Michael'la düet yapma şansını yakalamışlardır. Michael kardeşleriyle de özel bir performans sergiledi. Bu gece ile yıllarca ara verse dahi Michael’ın en üstün sahne sanatçısı olduğu ve King Of Pop lakabını layıkıyla almış olduğu akıllara bir kere daha kazındı.


Vy_Mgz1_S.jpg


Number Ones, Visionary: 2003 - 2007

2003'te, Jackson, "Resurrection" adında bir albüm çıkaracağı haberini verdi ve albümün promosyonunu kısa bir filmle yaptı. Aynı yılın Mart ayında, "Xscape" şarkısının çıkacağı, yayın organlarında duyulmasına rağmen, bilinmeyen nedenlerden dolayı iptal edildi. Bunun yerine yılın sonlarına doğru, Jackson'ın zirveye çıkıp hit olmuş tüm parçalarını içeren "Number Ones", Sony Records etiketiyle CD ve DVD formatında piyasaya sürüldü ve 8 milyondan fazla bir satış rakamı yakaladı. Çocuk istismarı hakkında şunları söyledi:

« Beni gerçekten tanıyan herkes şunu iyi bilir ki, çocuklar hayatımdaki her şeyden önce gelir ve bir çocuğa asla zarar veremem. »
(Michael Jackson)


Albümdeki tek yeni parça olan "One More Chance"'in klip çekimlerinde, yine çocuk istismarı iddiasıyla ikinci kez tutuklanan Jackson, masum bulunarak salıverildi. Aynı yıl, basında Michael Jackson'ın dinini değiştirerek İslamiyet'i seçtiği ve Müslüman olduğu yönünde haberler çıktı. Sonrasında ise, 2005'te, bir cami yaptırdığı haberleri de çıktı.

« Yatağımı erkek çocuklarıyla paylaştım,
ancak bunda cinsel yön olmadı.» (Michael Jackson)


5r_Ztt_XT.jpg

2004 yılının Ağustos ayında VH1 müzik kanalında, "Man In The Mirror: The Michael Jackson Story" adında, sanatçının hayat hikâyesini anlatan görsel bir biyografi yayınlandı. Gavin Arviso tarafından Jackson aleyhine tekrar gündeme getirilen cinsel çocuk istismarı suçlamalarına karşılık, ünlü rap şarkıcısı Eminem "Just Loose It" şarkısıyla göndermeler yaptı. Tartışmaların alevlenmesi üzerine Michael, açıklama yapmak zorunda kaldı.
2005 yılının Haziran ayında, hakkında açılan on davanın tamamından beraat eden Jackson, Bahreyn'e yerleşti. Şarkıcının aşırı kilo kaybetmesi ve stres-zararlı alışkanlıkları onu kötü etkiliyordu. Ünlü sanatçı California, Santa Maria`daki mahkemede hakkında öne sürülen çocuklara taciz suçlamasından aklandıktan hemen sonra Prens Şeyh Salman bin Hamed Halife`nin davetlisi olarak Bahreyn`e uçmuştu. `Movie Database` sitesinin haberine göre Jackson`ın avukatı Thomas Mesereau, şarkıcının Neverland`daki malikanesini satıp hayati bir karar alarak Bahreyn`i çalışma merkezi ve ikametgahı olarak seçeceğini doğruladı. Mesereau, `Jackson hayatının seçimini yaparak en zor anında kendisini yalnız bırakmayan sadık dostlarının yanına yerleşiyor. Ayrıca Bahreyn Michael`a sağlık açısından oldukça iyi geldi` dedi. Burada zamanını yeni besteler yaparak ve Katrina Kasırgası mağdurlarına ithafen "I Have This Dream" şarkısını yazarak geçirdi. Bu şarkının seslendirilmesinde Ciara, Snoop Dogg, Keyshia Cole, James Ingram, Jermaine Jackson, Shanice, Shirley Caesar ve The O'Jays gibi ünlüler yer aldı. Ancak, şarkı bilinmeyen nedenlerden dolayı yayınlanmadı.

2006 Şubat ayında, Jackson'la eski eşi Deborah Rowe'un velayet davası sonuçlandı. Mahkeme, eski eşlerin çocukları üzerindeki haklarını sınırlandırarak ihtilafa açık bir karar verdi. Mart ayında ise, Kaliforniya İşçi Dairesi, sigorta ücretlerini ödemediği gerekçesiyle Neverland çiftliğini kapatarak, sanatçıyı, 69 kişiden oluşan her bir işçi başına 1000 dolar olmak üzere, toplamda 69.000 dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Ses örneği:
"Thriller"

Albümün en bilinen simgelerinden sayılan Thriller. Şarkıda yer alan kapı gıcırtısı, kurt uluması, gök gürültüsü gibi seslerle örtüşen melodiler; şarkıyı paranoyalarla örülü bir seksenler simgesi haline getirmiştir. 1984 yılında yayınlanmasıyla albümü tekrar zirveye ulaştıran şarkının klibi Grammy ödülüne layık görülmüştür. Thriller, günümüzde halen bir seksenler simgesi olarak anılmakta, klipteki koreografiler onlarca sanatçı tarafından kopya edilmektedir.[

Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz?
Medya yardımı sayfasına göz atın.
"Smooth Criminal"

Bad albümünün önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen Smooth Criminal. 1988 yılında yayımlanan şarkıdaki yüksek teknolojili müzik enstrümanları dikkat çekmektedir.
Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz?
Medya yardımı sayfasına göz atın.
Jackson Nisan ayında, Two Seas adlı müzik şirketinin CEO'su olan İngiliz müzik yapımcısı Guy Holmes ile, 2007'de çıkması planlanan tek albümlük bir sözleşme yaptı. Mayıs 2006'da ise Tokyo'da, MTV'nin Japonya lokasyonu tarafından düzenlenen Video Müzik Ödülleri'nde Yaşayan Efsane ödülünü aldı. Uzun bir aradan sonra Michael'in ekranlarda göründüğü ilk geceydi bu. Kasım ayında, ünlü pop yıldızının, "Visionary: The Video Singles" adında, yirmiden fazla hit şarkısını içeren bir çalışması, yine Sony Müzik etiketiyle yayınlandı. Guiness Dünya Rekorları'nın Londra ofisinde 8 dalda layık görüldüğü ödülleri alan Jackson, Dünya Müzik Ödülleri'nde, 100 miyondan fazla satış rakamına ulaştığı için Elmas ödülün de sahibi oldu.


nk_EGC85.jpg


Thriller 25, 2008 -
2008 Şubat ayında Michael Jackson Thriller albümünün 25. yılı şerefine Thriller 25'i yayımladı. Thriller 25, Amerika'da 2, Birleşik Krallık'ta 3. sıraya ulaştı.

2009 Mart ayında Londra'da yaptığı basın açıklamasında Michael Jackson, Londra'da 8 Temmuz itibari ile 50 konser vereceğini açıkladı. Ayrıca Michael Jackson, bu konserlerin Londra için son konserleri olacağını belirtti.


d3mj_Af_A.jpg


Ölümü

26 Haziran 2009 saat 01.21'de (TR saati ile) Michael Jackson'ın kalp durması sonucu hayata veda ettiği açıklandı. Öğlen saatlerin de nefes darlığı şikayeti ile UCLA Tıp Merkezi'ne alınan ve bir süre sonra komaya giren ünlü sanatçının kalbinin durduğu ve tüm müdahelelere rağmen kurtulamadığı söylendi.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
pks5_JWu.jpg


Fiziksel görünüşteki değişiklikler

Michael Jackson'da 1980'li yıllarda fiziksel değişiklikler görülür. Kahverengi olan teni açılarak beyazlaşmıştır, çünkü "Pop'un kralı" "vitiligo hastalığı" na yakalanmıştır. Bu hastalık Dünya üzerindeki zenciler arasında milyonda bir oranında görülmektedir. Hastalığa ilk yakalandığı dönemlerde beyaz lekelerin oluştuğu bölgeleri koyu renk makyajla kapatmıştır. Daha sonra hastalık sebebiyle vücudunun büyük bir kısmı beyazlayınca koyu bölgeleri de açık renk makyajla kapatmaya çalışmıştır. Nadir görülen bu hastalığın teşhisi kendisine 1981 yılında konmuştur. Hastalık en çok yüzüne vurduğundan ötürü yüzü beyazlamış, burnunun üstünde bir leke oluşmuştur.

l2_VZFrh.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Hlcay3_Y.jpg


2008 Şubat ayında, tüm zamanların en çok satılan albümü olan "Thriller"'ın 25.Yılı kutlamaları çerçevesinde; Michael Jackson, bu albümün "25. yıl genişletilmiş delüks" versiyonunu piyasaya sürdü..

"Thriller" albümünün 25. yılı şerefine yayımlanan, "Thriller 25"'; Amerika'da 2nci,
İngiltere'de ise 3. sıraya kadar ulaştı. Yukarıda bunu konu alan bir dergi kapağını görüyorsunuz..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
qm_M3i6_N.jpg


Michael Jackson'ın Babası, Oğlunun Cinayete Kurban Gittiğini Söyledi

ABD'nin Los Angeles kentinde, 25 Haziran'da aniden fenalaşarak hayatını kaybeden pop kralı Michael Jackson'ın babası Joe Jackson, oğlunun cinayete kurban gittiğini söyledi.

Joe Jackson, Amerikan ABC televizyon kanalına verdiği mülakatta, henüz oğlunun bilinmeyen bir nedenle hayata veda ettiğini belirterek, "Oğlum cinayete kurban gitti" ifadesini kullandı.

Jackson'ın ölümünün ardından sanatçının başta ağrı kesiciler olmak üzere ilaçlara bağımlı olduğu yazılmıştı.

Buna rağmen baba Jackson, oğlunun böyle bir sorunu bulunduğundan haberdar olmadığını, hatta aldığı ilaçların adını bile bilmediğini söyledi.

Otoriterliğiyle tanınan ve 26 Temmuz'da 80 yaşına basacak olan Joe Jackson, "Michael Jackson'ın alabileceği bütün ilaçlar onun gibi çok çalışan birini dinlendirmek için alınmış olabilir. Bu ilaçlar onun uyumasına yardımcı olmaya yönelikti, ama o hiç uyanmadı. Michael uykusunda öldü" diye konuştu.

ABC'ye verilen bu mülakatın tamamının salı günü yayımlanacağı belirtiliyor.

Kaynak:DHA 13 Temmuz 2009​
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Eqyfza_G.png


Michael Jackson baba dayağı yemiş

17 Temmuz 2009 Cuma 11:43Michael Jackson hakkındaki bilinmeyen o öldükten sonra ortaya çıkıyor. Bu kez de kardeşi çocukluklarından bahsetti. Baba dayağı yediklerini söyledi. ABD'nin Los Angeles kentinde 25 Haziranda yaşamını yitiren pop şarkıcısı Michael Jackson'ın, çocukken çevikliği sayesinde babasının dayağından kurtulduğu bildirildi.

Kardeşi Tito Jackson, İngiliz Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, çocukken Michael Jackson'ın, bacaklarının çevikliği sayesinde babasının kemer darbelerinden kendini kurtarıp saklandığını belirtti.

Tito, "Pop kralının bacak oyunları o kadar hızlıydı ki babamız Joe Jackson ona kemerle vurmaya kalktığında, Michael onun etrafında dans edip dayaktan kurtulabiliyordu. Bunun üzerine ona vurmayı başaramayan babamız dövmekten vazgeçip gülmeye başlıyordu" dedi.

YANLIŞ SES ÇIKARIYOR DİYE DAYAK YEMİŞ

Michael Jackson, küçükken şarkı söylerken yanlış ses çıkardığında babasının onu dövdüğünü itiraf etmiş, bunu ona hayata başarma duygusunu aşılamak için yaptığını söylemişti. Michael'a göre dayak ve aşağılanma, onu psikolojik olarak da hassaslaştırmıştı.

29 Ağustos 1958'de ABD'nin Indiana eyaletinin Gary kasabasında doğan Michael Jackson, 9 çocuklu bir ailenin 7. çocuğuydu. Bir çelik fabrikasında işçi olan baba Joe Jackson beş oğlunu müzikle uğraşmaya teşvik etmiş ve Michael 6 yaşındayken 4 erkek kardeşiyle birlikte "Jackson 5" adlı grupla ilk kez sahneye çıkmıştı.

Girdikleri yetenek yarışmasından birincilikle çıkan Jackson kardeşler, bir anda çok satan bir grup haline gelmişti.

Michael Jackson ilk solo albümünü 1972'de çıkardı ve 1982'de çıkardığı "Thriller" albümüyle şöhretin zirvesine ulaştı.

ABD'de 21 milyon satan albüm, dünya çapında da en az 27 milyonluk satışa çıktı.

Polis, pop kralının ani ölümünün nedenlerini araştırıyor

Kaynak: İnternet Haber​
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Pop'un Kralı"'nın bir ara aşk yaşadığı, 80lerin güzellik ikonu Brooke Shields ile..

apjakwo.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
nk_EGC85.jpg


MICHAEL JACKSON / THRILLER

Tüm Zamanların En Çok Satılan Albümü

Michael Jackson pop sanatçıları arasında en çok etki bırakan, ilham veren ve kabul gören sanatçı olarak müzik tarihine adını altın harftlerle yazdırdı. Michael Jackson’ın 1985’te ‘Bütün Zamanların En Çok Satan Albümü’ olarak Guinness Rekorlar kitabına giren albümü Thriller, 25.yıl kutlamalarının bir parçası olarak yenilenmiş delüks versiyonu ile müzik severlerle buluşuyor…
Albümden ilk single; will.i.am’in eşlik ettiği “Girl Is Mine” 2008’in yayınlanması ile başlayan tanıtım aktiviteleri; gerek radyo ve televizyon, gerekse de internet aracılığı ile yapılan etkinlikler ile dünyanın dört bir yanında etkili oluyor.
25.Yıl özel versiyonu; orijinal albüm ve sekiz bonus şarkı içeriğiyle piyasaya sunuldu. Albümde ayrıca Michael Jackson’ın yayınlandığı anda pop dünyasını yerinden oynatan videoları; "Thriller", "Beat It", ve "Billie Jean"den kısa filmler de albümle birlikte bir DVD de bulunuyor. Michael Jackson’ın Emmy adayı unutulmaz “Billie Jean” performansının bulunduğu "Motown 25:Yesterday, Today, Forever" özel televizyon şovunun görüntüleri de bu DVD’de yer alıyor.
Genişletilmiş Thriller özel versiyonunda 5 yeni şarkının da prömiyeri yapılıyor. Kanye West remix’i ile "Billie Jean"; "Wanna Be Startin' Somethin’ parçasının Akon ve will.i.am destekli 2008 versiyonu, "The Girl Is Mine" ve "P.Y.T." ’in will.i.am remiksleri ve orijinal Thriller albümünden Michael Jackson tarafından yeniden mikslenen daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış "For All Time" şarkısı bu albümde! Son olarak albüme katılan bir başka ünlü isim de Fergie oldu. Şarkıcı “Beat It” şarkısının yeni versiyonu “Beat It 2008”deki vokaliyle albüme renk katıyor.

Kaynak: Sony Music


1.Wanna Be Startin' Somethin
2.Baby Be Mine
3.The Girl Is Mine (düet Paul McCartney)
4.Thriller
6.Billie Jean
7.Human Nature
8.P.Y.T. (Pretty Young Thing)
9.The Lady in My Life
10.Vincent Price Excerpt From Thriller Voice-Over Session
11.The Girl Is Mine 2008 with will.i.am
12.P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 - Michael Jackson & will.i.am
13.Wanna Be Startin' Somethin' 2008 - Michael Jackson & Akon
14.Beat It With Fergie
15.Billie Jean 2008 with Kanye West
16.For All Time (orijinal Thriller albümünden daha önce yayınlanmamış şarkı)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
5_SHS1s9.gif


Michael Jackson “En çok kazanan ölü ünlüler”
sırasında 3ncü sıraya ulaştı..


Forbes Dergisinin "En Çok Kazanan Ölü Ünlüler" Listesindeki İsimlerin Toplam Kazancı 886 Milyon Dolara Ulaştı. Michael Jackson 90 Milyon Dolarlık Gelir ile, John Lennon, Albert Einstein Gibi İsimleri Geride Bırakarak Listenin 3'üncü Sırasına Yerleşti.

FORBES Dergisi ‘efsaneler ölmez’ deyimini kanıtlayan bir liste yayınladı. Derginin hazırladığı ‘En çok kazanan ölü ünlüler’ listesine göre, hayatını kaybetmiş ünlülerin milyonlarca Dolar kazanmaya devam ediyor. Bu sene listede birinci sıraya yerleşen Yves Saint Laurent, Elvis Presley, J.R.R Tolkein gibi ünlü isimleri geride bıraktı. Listedeki ünlü ölülerin geliri bu sene rekor artış gösterdi ve 886 milyon dolara yükseldi.

Michael Jackson fırtınası
Haziran ayında hayatını kaybeden Michael Jackson 90 milyon Dolar ile üçüncü sırada bulunuyor. Ölümü sonrasında albümleri satış rekorları kıran Jackson, yeni gösterime giren “This is it” adlı filmi için yüksek telif hakkı kazandı. Popun kralının gümüş eldivenleri de açık artırma ile 48 bin 400 dolara satılmıştı.

Açık artırmadan 443 milyon dolar
Listenin ilk sırasında yer alan modacı Yves Saint Laurent’in ölüsünün bu sene 350 milyon Dolar kazandığı belirlendi. 2008 yılında beyin kanseri nedeniyle hayata veda eden ünlü modacının açık artırmayla satılan eşyalarından 443 milyon Dolar gelir sağlandı. Şubat ayında düzenlenen 3 günlük açık artırmada Laurent’in partneri Pierre Bergé ile paylaştığı eşyalar satıldı. Gelir ikiye bölünürken önümüzdeki günlerde bir açık artırma daha yapılması bekleniyor. Yeni açık artırma ile Laurent’in Mercedes marka otomobili ve antikalarının satılacağı açıklandı. İkinci sırada yer alan Richard Rodgers ve Oscar Hammerstein ise 235 milyon Dolar kazandı. “Oklahoma!”, “The King” ve “I’ve South Pacific” gibi müzikallerin yaratıcısı müzisyen ikilinin eserlerine ödenen telif hakkı ile 200 milyon Dolar gelir elde ettiği belirtildi.

Elvis Presley geriledi
Rock’n Roll kralı Elvis Presley de bu kazancını 3 milyon Dolar artırarak 55 milyon dolara yükseltti. Listede dördüncü sırada bulunan Presley’in 2010’a kadar sürecek bilet satışları ile kazancının gelecek sene de artması bekleniyor.

Yüzüklerin efendisi
Yüzüklerin efendisi kitabı ile tüm dünyada ilgi ile okunan J.R.R. Tolkein bu sene 50 milyon Dolar kazanarak beşinci sıradaki yerini aldı. Tolkein, 1973’te ölmüştü. Film olan Yüzüklerin Efendisi’nin telifi için New Line Cinema 100 milyon dolarlık anlaşmaya evet demişti.

Kaynak: Haberler.com
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
so_SK57i.jpg


"Bad" adlı albümünün belgeseli yapılacak.

Belgeselin yönetmenliğini yapacak Spike Lee, belgesel hakkında, "Micheal Jackson'ın mahzenine tam anlamıyla girdik. 'Bad' adlı albümü için 60 demo kaydı var, 11'ini kullanmış. Bunları dinlemek heyecan verici bir deneyimdi, onu dinlemekten keyif almak için onu anlamak gereksiz bir şey" dedi.

Belgesel, Michael Jackson'ın "Smooth Criminal", "The Way You Make Me Fee" gibi parçalarını içeren "Thriller" adlı albümünün de dahil edileceği bir organizasyon olan "Bad" albümünün piyasaya çıkışının 25'nci yılını kutlamak için kullanılacak materyallerin bir parçası olacak.

Yönetmen Lee, belgeselde Jackson'un sanatsal kimliğinin yanısıra kişisel yönlerinin de sergileneceğini, Jackson'un aslında harika bir espri anlayışına sahip olduğun söyledi.

Micheal Jackson'ın 1987'deki "Bad" adlı albümünde vokal yapan Mariah Carey, Kanye West, L.A. Reid, Sheryl Crow gibi şarkıcıların röportajlarının da yer alacağı belgeselin yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanırken, kesin bir tarih verilmedi.

Kaynak: Haberler.com 12 Temmuz 2012
 
Son düzenleme:

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Estetik yaptırarak kendini beyaz'a çevirdiğini sananlardan biriydim aslında..

Hastalık gerçekten çok kötüymüş. :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Estetik yaptırarak kendini beyaz'a çevirdiğini sananlardan biriydim aslında..

Hastalık gerçekten çok kötüymüş. :(

Michael Jackson, cilt rengi ile ilgili yapılan polemiklere ilk defa 1993 yılında kendisiyle yapılan bir söyleşide cevap verdi. Kendisinin asla cilt rengini açtırmadığını, "vitiligo" adında bir deri hastalığından ötürü cilt renginin kendiliğinden açıldığını belirtmişti.

Bilinen bir nedeni olmayan hastalık, "Michael Jackson hastalığı" olarak da adlandırılmaktadır.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Bazıları geçirdiği ameliyatlardan ötürü ona "maymun" yakıştırması yapsa da,
ben ona her durumun yakıştığını düşünenlerdenim.

Bu arada paylaşım için teşekkürler sevgili yeryüzü..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Michael Jackson - Beat iı (1982)

"Beat It"; Michael Jackson'ın 1982 çıkışlı ve dünyanın en çok satan albümü olan Thriller'ın ikinci şarkısıdır. Epic Records tarafından yayınlanan şarkı, bir çok ülkede 1 numaraya oturarak listelerde büyük başarılar sergilemiştir.

Eser ayrıca Michael Jackson'a, 1983 Grammy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Rock Performansı" dalında Grammy Ödülü de kazandırmıştır. Keyifli dinlemeler.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Michael Jackson'ın 1982 tarihli Thriller albümünden çıkan bir başka büyük hiti de "Billie Jean"dir. Şarkıda "Billie Jean'in aşkı olmadığını" anlatan ve Michael Jackson'ın ününü yükselten bu şarkı bir numaralar arasındadır. Michael Jackson’ın ünlü Thriller albümünde yer alan parça, çocuğunun babasının Michael olduğunu iddia eden bir kadın hakkındadır. Michael, parçayı kendisine mektup yazarak, oğlunun onun çocuğu olduğunu iddia eden ve Michael'a sıkıntılı zamanlar yaşatan bir kadından esinlenerek yazmıştır. Moonwalk adlı otobiyografisinde Michael, yapımcısı Quincy Jones'un parçanın adını, tenis yıldızı Billie Jean King ile karıştırılabilir diye, 'Not My Lover' olarak değiştirmek istediğini yazmıştır.
Michael Jackson bu şarkının ilk konserinde (Motown'ın 25. yıldönümü konserleri)
"Ay Yürüyüşü"nü (moonwalk) yapmıştır. 1984'den sonraki Billie Jean konserlerinde şarkının sonuna bir de "End Dance" kısmı eklenmiştir. Bu şarkı daha sonra başka gruplar tarafından da seslendirilmiştir.

Thriller albümünün yapımcısı olan Quincy Jones bu şarkının girişinin çok uzun olduğunu ve kısa olması gerektiğini söylemiş ama; Michael Jackson giriş kısmını uzun tutmuş ve o girişte de birçok dans figürü sergilemiştir. Bu şarkının bir özelliği de Michael Jackson'un Ay Yürüyüşü (Moonwalk) dansını genellikle bu şarkı eşliğinde sergilemesidir. Michael Jackson'ın bu şarkı performansına has bir de kostümü bulunmaktadır; Pullu ışıltılı ceket, siyah fötr şapka, siyah kunduralar, beyaz ve pullu çoraplar, ceketin altına beyaz bir t-shirt (genellikle göğüs tarafı "v" şeklinde olan), paçaları dar kenarları beyaz şeritli paçaları kısa siyah kumaş pantolon ve sağ ele beyaz pırıltılı taşlı eldiven.

Şarkı R&B tarzındadır. Şarkının klibinde fazla dans öğesi yoktur. Şarkıyı 2008 yılında Kanye West mixleyerek Thriller25 albümünde sunulmuştur. Keyifli seyirler..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Michael Jackson; hayatını kaybetmesinin üzerinden yıllar geçse de, popüler kültürdeki etkisini hala sürdürüyor. Efsane olmak da böyle bir şey olsa gerek.. Aşağıdaki karikatürlerden üçü; şarkıcının 1987'de seslendirdiği "Smooth Criminal"ın nakarat kısmına gönderme yapıyor. Zira millet olarak üstadın ne dediğini bir türlü anlayamamış, "at kafadan belki tutar" yarışmacısı misali "Annie are you ok?" (Annie iyi misin?) yerine "eni veci vokke", "enibaci vokke", "eveyi ci vocce", "enivici bokke" gibi sayısız saçmasapan telaffuzlarda bulunmuştuk..:) Gerçi bunda bizim pek de suçumuz yoktu zira hayatımda bu kadar zor telaffuz edilen başka bir söze rastlamadım. :) O kelimelerden, o telaffuzu nasıl çıkartmış hala da anlamış değilim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

image.jpg


image.jpg


image.png


image.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Bugün Michael Jackson'un aramızdan ayrılışının 6. yıl dönümü. (25 Haziran 2009)
Sayısız eserleriyle pop müziğine farklı bir soluk getiren "Pop'un Kralı"nı özlemle anıyorum..

Fllt_AZK.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
:Ğ:Ğ:Ğ Çok güldüm üstad... resmen yarıldım. Evet aynen o şekilde biliyordum.
Hep derim; ''Yok aslında birbirimizden farkımız, ama biz Osmanlı Bankasıyız!.." :d
Şaka bir yana dostum; bırakalım öyle kalsın her şey tüm saflığıyla ve güzelliğiyle; mühim olan o güzel yılları yaşamak ve hala anmak değil mi? Bunlar yeter de, artar bile bize.. :)


Ve hala doğrusunun "eni vaci vokke" olduğuna kalıbımı basarım! :Ğ:Ğ:Ğ

Ben de muhalefet olsun diye "eveyi ci vocce" diyorum!..

Atalarımız ne demiş; "Nerede muhalefet, orada bereket!"
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Michael Jackson'ın 18 yaşındaki kızı Paris Jackson, koluna babasının 1989 Dangerous albümünün kapağından esinlenerek bir dövme yaptırmış.

Instagram paylaşımında ise "Hayatın anlamı hayatın her ifadesinde saklıdır. Hayat, biçimlerin sonsuzluğunda ve varolan herşeyin harikuladeliğindedir" şeklindeki Michael Jackson'ın en fazla bilinen sözlerinden birini paylaşmış. Toprağı bol olsun...

fft16_mf7083213.jpg
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Michael Jackson" ve ekibindeki dansçılar "Smooth Criminal"ın klibinde yerçekimi kurallarını çiğnercesine yerlere kadar yatıyorlar, sonra yine düzeliyorlardı. Bu numara tabii ki ayakkabılara ve zemine yerleştirilmiş bir düzenekle gerçekleşiyordu. İşin ilginç tarafı bu düzeneği tasarlayan ve 1993 yılında patentini alan bizzat Michael Jackson'ın kendisiymiş (Secret Anti-Gravity shoes).

Michael Jackson - Yerçekimini yenen eğilişin sırrı

Jackson_Patentli_Ayakkab.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul

"Michael Jackson" ve ekibindeki dansçılar "Smooth Criminal"ın klibinde yerçekimi kurallarını çiğnercesine yerlere kadar yatıyorlar, sonra yine düzeliyorlardı. Bu numara tabii ki ayakkabılara ve zemine yerleştirilmiş bir düzenekle gerçekleşiyordu. İşin ilginç tarafı bu düzeneği tasarlayan ve 1993 yılında patentini alan bizzat Michael Jackson'ın kendisiymiş.
Bu bilgiye daha önce sahiptim ama kesinlikle bu kadar detaylısına değil, sayenizde kafamdaki tüm soru işaretleri gitti. Sevgili Scanfan, ilgi çekici ve birbirinden çok farklı konularda o kadar geniş bir bilgi yelpazesine sahipsiniz ki eminim ki bunlardan çok sayıda kitap olur. Tabi ki çok okunanlardan olacağına da eminim..

Son olarak nostalji bölümümüze de verdiğiniz destek için tüm nostaljiseverler adına size teşekkür etmeyi kendime borç bilirim.

Sevgi ve saygılarımla..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul

"Michael Jackson" ve ekibindeki dansçılar "Smooth Criminal"ın klibinde yerçekimi kurallarını çiğnercesine yerlere kadar yatıyorlar, sonra yine düzeliyorlardı. Bu numara tabii ki ayakkabılara ve zemine yerleştirilmiş bir düzenekle gerçekleşiyordu. İşin ilginç tarafı bu düzeneği tasarlayan ve 1993 yılında patentini alan bizzat Michael Jackson'ın kendisiymiş (Secret Anti-Gravity shoes).

Bu konuyla ilgili bir çizgi bant şeklinde karikatür buldum.
Lakin çizeri hakkında bir bilgim yok.. :)


michael_jackson_cartoon_506359.jpg

 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,310
Adana
Müzik endüstrisine yaptığı en önemli katkıların başında; Konserlere sahne
şovunu getirmesi ve fantastik video klipler ile, bir şarkının popülerleşmesinde
video klip faktörünün önemini ortaya koymasıdır. Gençliğimin en büyük
idolü Michael Jackson idi. Son yıllarında çok fazla üzerine gidilmesi ve
canavarca hayatının didiklenmesi beni çok üzmüştü. Gerçi, her dahi ile bu
şekilde uğraşılmıştır. Sonucunda da, adeta insanlardan kaçar hale
gelmişti. Benim için hâlâ en büyük sanatçı, müzik dahisi ve idoldür.
Ölmesine çok üzülmüştüm. Umarım ruhu huzur içindedir...
Çok geniş ve çok güzel sunum için çok teşekkürler sevgili Baltimora...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

1971 İngiltere yapımı "Melody" diye bir film vardı, bizde 1973 yılında "Küçük Sevgili" adıyla gösterilmişti (çok severdim o filmi). İlkokul çağındaki iki çocuğun masum aşkının anlatıldığı filmin erkek çocuk oyuncusu 1958 doğumlu "Mark Lester"di ve filmin çekildiği yıl 13 yaşındaymış. Daha 1971 yılında Türkiye'de "Love Story" (Aşk Hikayesi) filmi ortalığı kırıp geçirmişti, romantik yıllardı o yıllar. Aşk Hikayesi filminin de rüzgarıyla "Küçük Sevgili" filmi de çok iyi iş yapmıştı diye hatırlıyorum. Filmin müziklerini de "Bee Gees" yapmıştı hattâ. Mark Lester'ı Oliver Twist'in müzikal film uyarlaması olan 1968 tarihli "Oliver!"dan daha iyi hatırlarsınız.

İşte bu filmdeki İngiliz çocuk oyuncu Mark Lester büyüdü ve sonradan kendisi gibi 1958 doğumlu olan Michael Jackson'la çok yakın dost oldular, içtikleri su ayrı gitmiyordu. Hattâ Mark Lester, Michael Jackson'ın üç çocuğunun da vaftiz babası olmuştu. Yakın dostlukları Jackson'ın 2009'daki ölümüne kadar sürmüştü. Sonradan, 2013 yılında İngiliz tabloid basınında türlü dedikodular çıktı. Lester, vaftiz babaları olduğu Michael Jackson'ın üç çocuğunun biyolojik babasının kendisi olduğunu ileri sürmüş.


Melody_Lester_Jackson.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
9 Nisan 1984 tarihli 16. sayısında TV'de 7 GONG dergisi 1 sayfa "Pop'un Kralı"na ayırmış..

Panorama_22.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
3 Aralık 1984 tarihli (Sayı 49) Milliyet Çocuk dergisinde
Michael Jackson çizgiromanı yayınlanmaya başlamış

Michael-Jackson-3-Aral-k-1984-Say-49-Sayfa-33.jpg


Michael-Jackson-3-Aral-k-1984-Say-49-Sayfa-34.jpg


Michael-Jackson-3-Aral-k-1984-Say-49-Sayfa-35.jpg


Michael-Jackson-3-Aral-k-1984-Say-49-Sayfa-36.jpg
 
Son düzenleme:

misterno

Onursal Üye
7 Ara 2009
2,378
17,694
‘Pop müziğin kralı’ Michael Jackson’ın yıllardır saklanan otopsi raporu gün yüzüne çıktı.
10 yıl önce hayatını kaybeden Jackson’ın kel olduğu, vücudunda gizli dövmeler ve ameliyat izleri bulunduğu anlaşıldı.
Şarkıcının başındaki saçsız bölgelerin 1984 yılında Pepsi reklamı çekimi esnasında sette geçirdiği bir kazada yanması neticesinde oluştuğu düşünülüyor. Set kazasında Jackson’da ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluşmuştu.Otopsi raporuna göre şarkıcı, yıllarca peruk ve saç parçalarıyla kelliğini gizlemeye çalışmış.
Dedektifler, Jackson’ın başının ön kısımlarının tamamen kel olduğunu, arka kısımlarının ise kısa ve kıvırcık saçlı olduğunu anlattı.
 
Üst