![]() |
#11 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 244257
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hulûsi Tunca'yı iyi tanırım! ![]() Hulûsi Tunca Kendisi 2-3 yıl önce ciddi bir kalp ameliyatı geçirdi ve yazılarını artık evinden yazıyor... Yazılarını bazı magazin siteleri ve kendi Facebook adresi üzerinden paylaşıyor sanırım... Geçtiğimiz yıllar da çok önemli iki kitap çıkardı piyasaya; İkisi de geldi bana ama henüz okuyamadım! Birincisi 2013 yılında çıkan "Yetmişler" kitabı; ![]() Esen Kitap / 327 sayfa İkincisi ise 2014 yılında çıkan "Seksenler" kitabı; ![]() Esen Kitap / 368 sayfa Her iki kitabında müthiş tarihi bilgiler, anılar ve ilginç enakdotlar içerdiğinden şüphem yok! (Tam "Baltimora"nın seveceği kitaplar! ![]() Ancak Hulûsi Tunca'nın yukarıda alıntıladığım "söyleminin" gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. "Baltimora"nın da değindiği gibi "Blue Jean" dergisi, Hey dergisini neredeyse yıkıp geçmişti. Piyasaya yeni bir soluk getirmişti ve bir çok yazar "Blue Jean"e kaymıştı. ![]() İlk sayısı (1987) Kağıdı kuşe baskıydı, saman kağıda değildi... Yine kuşe kağıda dev posterler veriyordu; ayrıca ünlülerin çeşitli çıkartmaları ve rozetler de derginin hediyeleri arasındaydı... Ve dün gibi hatırlıyorum TV reklamı da dönüyordu TRT'de... Güçlü bir şekilde girmişti piyasaya ve amacı elbette ki Hey dergisinin tahtına oturmaktı! Bunu başardı da... Ve bu başarı günümüzün pazarlama ve iletişim fakültelerinde ders olarak okutulabilecek derece de önemli bir başarıydı... Aslında her iki derginin de ismi de alıntıydı! 70'li ve 80'li yıllarda yurtdışında (özellikle Almanya ve İngiltere'de) "Hey" ve "Blue Jean(s)" adı altında gençlik/müzik dergileri bulunmaktaydı... Bizi yansıtan bir isim bulmaktansa kopyalamayı tercih ettiler. Her iki derginin de bir çok haberi zaten kes-kopyala-yapıştır türü habercilikti... ![]() Orijinal (1984) İngilizce baskı... Ama o yıllar da bu dergilerin Türkiye edisyonları olmadığı için kimse neyin ne olduğundan habersizdi! Benim gibi o yıllarda yurt dışından dergi temin edebilme imkanı olanlar, hangi haberlerin kopyala/yapıştır haberciliği olduğunu anlıyordu! Yine de "HEY" dergisi, Türk müzik dünyasının oluşmasında ve gelişmesinde çok ama çok önemli bir yere sahiptir! Kültür Bakanlığı, daha hayatta iken Hey Dergisinin son genel yayın yönetmeni Hulûsi Tunca ile irtibata geçip bu derginin orijinallerini koruma altına almalıdır. Tam nüsha orijinalleri Hulûsi Tunca'nın elindedir. --------------------------------------------------------------------------- Almanya'da yanlış hatırlamıyorsam 2009'dan bu yana yeni bir "HEY" dergisi yayınlanıyor! Satış grafiği de oldukça iyi sanırım ki hâlâ yayında! ![]() ![]() 2017 / Yeni sayısı... Sevgilerimle... Sevgili Motion, bilgilendirme için teşekkür ederim. Her zamanki gibi harika bir sunum yapmışsın dostum. Bu arada paylaştığım bilgileri sevgili Hulusi Tunca'nın kişisel facebook sayfasından alıntı yapıyorum. Muhtemelen Hey dergisi ile duygusal bir bağlantısı olduğundan böyle yazmayı tercih etmiştir kendisi. Son olarak; kendisine ait bahsettiğin her iki kitabı da biliyorum lakin kitapları öncelik sırasına göre alıp okuduğum için, maalesef henüz onlara sıra gelmedi.. ![]()
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye |
![]() Bu derginin eski sayılarını indirebileceğimiz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adlı internet adresi artık yok. Bir kısmını indirebildiğim bu değerli dergi arşivi artık tarihe karışmış. Yazık oldu ama elinde 1974 yılından sonrakilerin nüshaları bulunan arkadaşlar eğer yardımcı olurlarsa belki böyle elde edebiliriz. Benim gibi ihtiyacı olan arkadaşlar, elimde olan 1974 yılından önceki ve az miktarda da 1980'li yılların sayıları için benimle temasa geçebilirler. Elimdeki arşivi siteye yüklemem çok zor. Toplam 5 gb boyutunda ve aylarca sürer. Buna şu anki çeviri ve balonlama çalışmalarım nedeniyle zamanım yok. Ama istekli arkadaşlar hangi sayıları istediklerini profilimde yazarlarsa toplu olarak gönderebilirim.Biliyorsunuz siteye toplu yükleme yapılmıyor.. Elimde yalnızca 3 tane dijital Hey Dergisi var, paylaşmadan edemedim... Milliyet Çocuk'tan sonraki yaşantıma yön veren Hey Dergilerini okurken ağlayacağıma eminim. Zira, yaklaşık 7 yıl boyunca her hafta ikişer ikişer alıp birini kesmelilk, birini arşivlik olarak biriktirmiştim ama maalesef bodrumumuzda yaşadığımız su basması olayı nedeniyle arşiv kısmının tamamı tarihe karıştı... Hatta True Blue albümünü yayınladıktan hemen sonra Hey Dergisinin kapağında arzı endam eden Madonna'ya aşık olup hala sakladığım True Blue kasedini bile kazanmışlığım vardır Hey'den... Eminim gözlerim o listeyi bulup adımı arayacaktır... Elinizde olan nüshaları kolaylık olsun diye *.rar dosyası haline getirip yükleyip linkini paylaşırsanız hem çok mutlu olurum, hem de duygusallaşırım... Teşekkür ederim şimdiden... heydergileri.com sitesine yetişip indiremediğim için bende bulunan sadece 3 sayılık nostaljik arşiv bunlar: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#13 |
Yönetici Üyelik tarihi: 15.Temmuz.2009
•Rep Puanı : 1316523
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Üstadım,
önce dergiler bölümüne tıkla. Açılan sayfadan HEY tıkla. Benim yayınladıgım HEY lere ulaşırsın. Saygılarımla.
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türkiye’nin ilk polisiye dergisi 221B dergisi Çıktı | kemalettin | Yeni Çıkan Yayınlar | 8 | 11.Haziran.2019 13:42 |
Altyazı Dergisi Eki Strip Sinemaskop Çizgiler Dergisi Sayı 1-6 | ertuga | Strip Sinemaskop Çizgiler | 0 | 08.Mayıs.2017 15:45 |
Kemik Mizah Dergisi Sayı - 20 (Lombak Dergisi Eki) | dhb | Kemik | 2 | 09.Ağustos.2012 07:41 |
Kemik Mizah Dergisi Sayı - 19 (Lombak Dergisi Eki) | dhb | Kemik | 1 | 19.Eylül.2011 22:10 |