1980lerin efsanevi DJ'i Hakan Gündüz'ün Zagor Tenay sevgisi.. :)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
zkw6_JWt.jpg

Arkadaşlar seksenlerde kasetlerini beğenerek dinlediğimiz; "Panaroma" serisiyle meşhur DJ Hakan Gündüz'ün kendi dilinden özgeçmişini okudum çok hoşuma gitti, sizlerle paylaşmak istedim.. Oldukça mizah dolu bir yazı olmuş..

KENDİ YORUMUYLA DJ HAKAN GÜNDÜZ'ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Hakan gündüz çok küçük yaşlarda doğmuş,doğduğunda dünyaya meraba demiştir.. Ebesi, Hakan'ın ağlamadığını farkedince gelenektir görenektir ablalarımızdan biz böyle öğrendik diyerek poposuna şaplak atmıştır.. Annesine dönerek
"maalesef gülsen hanım,kızınız büyüyünce ya gerizekalı olur, yada geveze bir diskjockey!!"demiş..
Annesi de "salak! iyi bak, o kız değil erkek" demiş!! hemşire son anda durumu kavramış ve özür dileyerek "aaa ben o sarkan şeyi göbek bağı zannettim!! meğerse şeeeymiiş" diyerek ortalığı vj tadında bulandırmıştır..

Babası oğlu için kurban kesmek istemektedir, kurban bir koyundur.. Hakan hayatında ilk kez koyun görmüş ve onu geh pisi pisi diye çağırmakta ısrar edince dünyada ilk kez bir koyun kendisini kedi zannetmeye başlamış ve miyavlayarak çayır çimende otlamıştır.. Hakan da iyice büyümeye ve ailesi ile birlikte tüm mahalleye çok yük olmaya başlamıştır.. Mahalleli neyse ama ailesininde ondan kurtulma yolları araması Hakan'ı iyiden iyiye düşündürmeye başlamıştır.. O yıllarda dışlandığını farkeden Hakan, babasını, üzerine benzin dökerek yakmıştır ve olaya yılbaşı süsü vermiştir..

Ve her çocuk gibi o da çizgi roman okumaya ve kendisini en sevdiği çizgi roman kahramanıyla özdeşleştirmeye başladı. Bu, "ZAGOR TEENAY"'dı.. Yani kızılderili dilinde... Evet kendisini Baltalı İlah Zagor zannetmeye başlamıştı Hakan. Bu hem ailesi hemde çevre sakinleri için büyük bir kaosun başlamasına neden olmuştu.. Düşünsenize artık birde baltası vardı artık mahalleli ve ailesi için.??

Baltalı ilah Hakan şimdi bi de kendisine partneri olan Çiko'yu bulmak zorundaydı.. Şu adı çok uzun olan meşhur şişko partner, Lopez Martinez Gonzales Felippe Çiko.. Mahallede tek şişko komserin oğlu Hasan'dı.. Hasan'a görevini tam yapabilmesi için koordineleri vermek yerine ona eski sayılardan bi kaç tane tam macera Zagor cildi verdim, "oku ve özüne dön. Artık mahallemizin ve çevre mahallelerin yolsuzluklara,ahlaksızlıklara ve şerefsizlere dur diyecek birilerine ihtiyaç var ve bunlar biziz" dedim.Ben ve sen Çiko..ha? fena olmaz!! ne dersin??

Pezevenk kaç para verecen dedi ben de "aahyaaak!!" deyip baltamı indirdim.. Hayırlı işler,balta ilk işini yapmıştı..

Kendime Zagor'un t-shirt'ünden yaptım. Ne garip! Ne kadar da çok Zagor'u bilen varmış. Çiko reyting kaygısıyla ortaklığı bozmuş ve beni döversen babama "şikayet ederim seni nezarete attırırım" demişti bana.Babası komserdi ve biliyorum yapardı.Canın cehenneme dedim..sonraları kendisi örümcek adam olacam dedi. Ona çok şişman olduğunu ve bu kilolarla hiçbir yere tırmanamıyacağını söylesemde inandıramadım.Bi gün çatıya çıkmış salak!! gördüğü ilk örümcekten korkup panikten aşağıya düşmüştü..1 sene koltuk değnekleriyle gezdi aptal..asıl şimdi örümcek adam oldun demiştim onu ilk öyle gördüğümde iki kol ve 4 bacağı vardı.. Sonraları "Kızılmaske olacam!" diye tutturmuş ama ilk dayağınıda kuruyemişciden yemişti.. Superman olma sevdası elektrik direğinde bilmem kaç volt elektriği yediğinde sona ermiş, Kızılmaske sevdası yüzüklü elini duvara vurup kırdığında bitmiş, "ben Tarkan'ım!" diye bi süre gezmiş ama kurt diye gezdirdiği bi sokak köpeği tarafından ısırılmış, bi yığın tatanoz iğnesi olduktan sonra bu macerasıda bitmişti. Son olarak elinde bi yığın iskambil kağıdıyla,"ben Mandrake'yim diye gezerken görmüştüm zavallıyı.. İstikrar yoksa içinizdeki kahraman bile size bigün ihanet eder...

İçinizdeki kahraman her sabah 07-00 ile 08-00 arası "ü-ürü-üüüü!!!.." veya 08-00 ile 09-30 arası "shalala da.." siz bunun farkında degilseniz ben naapiiim!?. .Hayret bişiii...

Kolay gele ciao..........

"Zagor Teenay".....kızılderili dilinde "BALTALI İLAH"..

Kaynak: www.hakangunduz.org
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Bu yazıyı okuyunca, benim ve daha üstü jenerasyonlar adına "Hepimiz Zagor Tenay'ız" demek geliyor insanın içine.. :)
 
Son düzenleme:

retrojunkie

Yeni Üye
9 Ocak 2013
26
17
Ontario'nun tüm kunduzları adına! Ne güzel bir yazı bu, iyi geldi sabah sabah.. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst