"Milliyet Çocuk" dergisi

"Milliyet Çocuk" dergisi

80s / Mecmualar, Gazeteler ve Diğer Yayınlar

Like Tree51Likes

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09.Eylül.2011, 15:27   #11
Yeni Üye

tuwana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
tuwana is on a distinguished road
Standart Neden milliyet çocuk?
Neden Milliyet çocuk okunurdu da, Tercüman çocuk ve sonraları çıkan Türkiye Çocuk pek sevilmezdi derseniz; bu biraz da o dönemden bugünlere taşıp ülkenin siyasi karakterini de yozlaştıran akımın etkisiyleydi. Milliyet; Abdi İpekçi'nin sahip olduğu güncel, sosyal, yüzü modern dünya'ya dönük bir gazeteydi. Tercüman ise ve hele Türkiye gazeteleri ise bildiğiniz gibiydi daha açık yazmama gerek yok. İşte bu nedenle çocuğuna okumak için dergi alanlar üstelik bol ve değişik içeriğiyle daha batı yanlısı bu dergiyi seçiyordu.
Baltimora, ayberk ve sentooki bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (10.Ekim.2014 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.
tuwana isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Eylül.2011, 23:59   #12

gurselileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 124043
•Rep Seviyesi :
gurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond reputegurselileri has a reputation beyond repute
gurselileri - MSN üzerinden mesaj gönder
Milliyet Çocuk dergisi çocukluğumun her santimine, her zerresine işlemiştir... Hala 1979 yılının sayıları kitaplığımın en özel yerinde en değerli parçalar olarak durmaktadır... Sevgili tuwana ve Baltimora'nın görüş ve sözlerinin altına yalnız imzamı değil, kalıbımı bile basarım..
Baltimora bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (19.Kasım.2015 Saat 19:19 ) değiştirilmiştir.
gurselileri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 13.Kasım.2011, 21:50   #13
Yönetici

Baltimora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 244257
•Rep Seviyesi :
Baltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond repute
Bu arada Milliyet Çocuğun "bir çizgi-romanın tamamı" adlı eki verdiği dönemlerde,
kapağın sağ üst köşesinde, TV ekranından sevimli bir fare bizlere bakardı.
(Bahsettiğim dönem 1977 - 1980 yılları arası oluyor.)

Yakın bir zamana kadar, bu fare hakkında; Milliyet Çocuğun vermiş olduğu bir ansiklopenin reklamını yapmasından başka bir şey bilmiyordum. Geçenlerde başka bir konu hakkında araştırma yaparken tesadüfen bu sevimli kuklayla karşılaştım. Meğersem bu kukla İtalyan-İspanyol ortak yapımı "Puppet Show" adlı bir TV programının ana karakteriymiş. İsmi "Topo Gigio", İtalyanca lakabı "Gigi" imiş. İlk olarak, 1959 yılında İtalyan televizyonunda boy gösterdikten sonra 1960'lı yıllarda başta İtalya ve İspanya'da çok popüler olmuş. Öyle ki sadece kukla dekoru içine hapsolmamış; çocuk dergilerinden, çizgi romanlara, çizgi filmlerden, sinema filmlerine, karnavallara hatta oyuncak piyasasına kadar bir çok alanda boy göstererek Topo Gigio adını her yere adını altın harflerle yazdırmış.

Bu sevimli minik farenin hayran kitlesi sadece iki ülke ile sınırlı kalmayarak; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Ekvador, Guatemala, Japonya, Meksika, Nikaragua, Honduras, Panama Paraguay, Peru, Portekiz, Porto Riko, Uruguay, Venezuela, ve eski Yugoslavya'da da geniş bir hayran kitlesine sahip olmuş. Ülkemizdeki durumuna gelince ise; bırakın onunla ilgili bir çizgi filmi izlemek ya da çizgi romanını okumak; Milliyet Çocuk dergisinin kapağında maskotluk yapmaktan başka öteye gidememiştir. En azından ben öyle hatırlıyorum...

sentooki bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2017 Saat 07:38 ) değiştirilmiştir.
Baltimora isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Kasım.2011, 01:54   #14
Yeni Üye

sanan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
sanan88 is on a distinguished road
Çocukluğum gözlerimin önünden geçti, teşekkürler..
Baltimora bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (16.Nisan.2013 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir.
sanan88 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Kasım.2011, 14:38   #15
Yönetici

•Rep Seviyesi :
Baltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond reputeBaltimora has a reputation beyond repute
Alıntı: sanan88´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çocukluğum gözlerimin önünden geçti, teşekkürler..

Bir şey değil dostum. Bunları yayınlamamızın bir sebebi de bu zaten..

Konu Baltimora tarafından (10.Ekim.2014 Saat 19:00 ) değiştirilmiştir.
Baltimora isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 18.Kasım.2011, 21:32   #16
Çeviri Balonlama

gurcansarı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 60990
•Rep Seviyesi :
gurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond reputegurcansarı has a reputation beyond repute
Topo karakteri yanlış hatırlamıyorsam Milliyet Çocuk dergisinin eki olarak verilen bir çizgi roman-ansiklopedide de vardı. Bunda her hafta bir icadın hikayesi anlatılır ve Topo da soran öğrenen karakter konumunda olurdu. Tabi ki tüm anlatımlar çizgi roman formatında ve karikatürize idi. İşin en güzeli, ansiklopedi ciddiyetini de vurgulamak için aynı konular bir de bildiğimiz ansiklopedi formatında ve normal resimlerle her konu sonunda bir de özet olarak verilirdi. Tüm sayılarını toplayıp kendi elimle ciltlemiştim. Ne yazıkki en fazla 3 - 4 taşınmaya dayandı ve kimbilir hangi evden hangi eve taşınırken bir köşede terkedilip gitti. Bu da. mesela ilk sesli filmin ( yoksa renkli miydi acep?? ) Jazz singer olduğunu Topo'dan öğrenmiştim.
Baltimora bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (10.Ekim.2014 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.
gurcansarı isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Aralık.2011, 23:46   #17
Yönetici

•Rep Seviyesi :
Alıntı: gurcansarı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Topo karakteri yanlış hatırlamıyorsam Milliyet Çocuk dergisinin eki olarak verilen bir çizgi roman-ansiklopedide de vardı. Bunda her hafta bir icadın hikayesi anlatılır ve Topo da soran öğrenen karakter konumunda olurdu. Tabi ki tüm anlatımlar çizgi roman formatında ve karikatürize idi. İşin en güzeli, ansiklopedi ciddiyetini de vurgulamak için aynı konular bir de bildiğimiz ansiklopedi formatında ve normal resimlerle her konu sonunda bir de özet olarak verilirdi. Tüm sayılarını toplayıp kendi elimle ciltlemiştim. Ne yazıkki en fazla 3 - 4 taşınmaya dayandı ve kimbilir hangi evden hangi eve taşınırken bir köşede terkedilip gitti. Bu da. mesela ilk sesli filmin ( yoksa renkli miydi acep?? ) Jazz singer olduğunu Topo'dan öğrenmiştim.

Sayın "Gurcansarı", ilk olarak konuya gösterdiğiniz ilgi ve sonra da bilgilendirme için teşekkür ederim. Sayenizde hatırlayamadıklarım hakkında bilgi edinmiş oldum. Bu arada Topo'nun gene Milliyet Çocuğun iç sayfalarında yer alan bir eğitim seti reklamında boy gösterdiğini de bilgi dağarcığımıza ilave edelim..

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2017 Saat 07:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 21.Aralık.2011, 23:45   #18
Yeni Üye

dogalgaz21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
dogalgaz21 is on a distinguished road
Çok duygulandım. Duygularımı anlatabilmem mümkün değil. Milliyet Çocuk dergisinin bazı kapak örneklerini görünce de 30 yıl öncelerine geri gittim. Ne güzel günlerdi o zamanlar. Biriktirebildiğim Milliyet Çocukları yanlış hatırlamıyorsam 1980'de ciltlettirmiştik. Hala o iki cilt kütüphanemde muhafaza altında. Bu siteye dün üye oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler...
Baltimora bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (16.Nisan.2013 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.
dogalgaz21 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Aralık.2011, 23:12   #19
Yönetici

•Rep Seviyesi :
Alıntı: dogalgaz21´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok duygulandım. Duygularımı anlatabilmem mümkün değil. Milliyet Çocuk dergisinin bazı kapak örneklerini görünce de 30 yıl öncelerine geri gittim. Ne güzel günlerdi o zamanlar. Biriktirebildiğim Milliyet Çocukları yanlış hatırlamıyorsam 1980'de ciltlettirmiştik. Hala o iki cilt kütüphanemde muhafaza altında. Bu siteye dün üye oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler...

Duygulanmamak mümkün değil ki sayın "dogalgaz21"... Yeterince duygularınızı ifade edemeyeceğinizi düşünseniz de, bizler de aynı duygu ve düşüncelerde olduğumuzdan, emin olun ki; "kalpler kalbe karşıdır" misali sizi çok iyi anlıyoruz.

Elinizdeki o iki ciltin kıymetini çok iyi bilin, zira günümüzden geçmişe doğru bir zaman tünelinin parçası olan o ciltlere artık ulaşmak çok zor..

Son olarak ta şunları söylemek istiyorum. Bu siteye üye olmanın sanıldığından da güzel bir şey olduğunu zamanla çok daha iyi anlayacaksınız. Zira bu siteyi benzerlerinden ayıran en büyük özelliği; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve karşılıksız paylaşmayı ilke edinen, humanist bir yapıya sahip oluşudur..
dogalgaz21 bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (10.Ekim.2014 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir.
Alt 04.Şubat.2012, 03:28   #20
Yeni Üye

mustafabahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
mustafabahar is on a distinguished road
Standart Sonsuz teşekkürler..
Her güzel şeyin değerini yitirdiği, çocukların derin duygulardan uzak robotlar gibi yetiştirildiği günümüzde; bu çocukluğumdan güzel bir anı gibi kalan sayfaları tekrar görmek büyük sürpriz oldu benim için... Zira neredeyse bir zamanlar bu güzelliği yaşayıp yaşamadığımdan dahi şüpheye düşmeye başlamıştım. Ne güzel rüyalardı 'Milliyet Çocuk çizgileri'; 'Uzay çocukları', 'Larry Yuma', 'Pembe Panter' ve tüm içerik... Tekrar milyonlarca kez teşekkür ederim..
Baltimora bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (10.Ekim.2014 Saat 19:08 ) değiştirilmiştir.
mustafabahar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil