"Tercüman Çocuk" dergisi

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
15401039-281826712219878-4228257750209997049-n.png


İlk okuduğum çocuk dergisiydi. Milliyet Çocuk gibi, o da kişisel gelişimimde ciddi rol oynamıştı. Cuma günleri çıkardı. Hayal gücümüzü genişleten çizgi romanlar yayınlamasının yanı sıra; genel kültürümüzü arttıran ve derslerimize yardımcı olan bir çok bölümü vardı.

"Bilimler ansiklopedisi", "Ülkeler ansiklopedisi", , "Harikalar ansiklopedisi", "Ulaşım ansiklopedisi" gibi; kütüphanemizi süsleyen bir çok eseri de fasiküller şeklinde vermişti. Bunları tamamlamak beni çok mutlu ederdi. Ansiklopedi cilt kapaklarını bayiden alır almaz, yeni bir ansiklopediye kavuşmanın heyecanıyla ciltçiye koşar adım giderdim..

"Tengiz", "Torgal", "Yüzbaşı Volkan", "Uzay Ajanı Luk", "Zıpır", "Tunga", "Asteriks", "Taş Devri", "Pembe Panter", "Star Wars", "Deni Futuro" ve "Korkusuz Badi" ise en beğendiğim çizgi romanlardı.

Yaz tatilinde ise, içinde sadece çizgi roman olan "Yaz Neşesi" diye extra bir ek verirdi.

Dergideki diğer bölümler ise; içinde fıkra ve karikatürlerin bulunduğu "Gülmece-Güldürmece", spor haberlerinin bulunduğu "Spor köşesi", magazinsel haberlerin olduğu "TV- Sinema-Müzik", her hafta bir hikayenin anlatıldığı "Bir hikaye", her türlü bilginin yer aldığı "Dağarcık", birbirinden güzel bulmaca ve bilmecelerin yer aldığı "Bilmece-Bulmaca", Anadolu liseleri imtihanlarına hazırlanmamız için düzenlemiş "Test bölümü", Pul kültürü ve haberleriyle ilgili "Pul ve Pulculuk", Türkiye ve dünyadan haberlerin yer aldığı "Mini Gazete", okuyucu mektuplarının yer aldığı "Sizin gönderdikleriniz" ve aklımıza takılan her sorunun cevaplandığı "Posta kutusu" sayılabilir..

Yukarıda saydıklarımın haricinde;
tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojiyle ilgili bol resimli yazılara da yer verirdi.

Bu vesileyle, derginin genel yayın yönetmeni olan Refik Özdek başta olmak üzere
tüm emeği geçenleri saygıyla anıyorum.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Yıldızların çocuğu" Thorgal (Torgal) Aegirsson..

5478.jpg


80lerin hemen başlarında Tercüman Çocuk sayesinde tanıştığım efsane kahraman, nam-ı diğer "Yıldızların çocuğu"..

Her nedense Tercüman Çocuk "Torgal" derdi.. Yıllar sonra öğrenmiştim orjinal yazılışının " Thorgal " olduğunu..

14-EK-M1983-SAYI-41.jpg


14 Ekim 1983 tarihli "Tercüman Çocuk" dergisinin kapağında yer alan bir "Thorgal" karesi..

Dikkat ettiyseniz kapakta "Torgal geliyor" ibaresi var..
Tercüman Çocuk yetkilileri, okuyucuların bunu telaffuz etmesinde zorlanacağını düşündüklerinden ötürü böyle bir uygulama yapmış olabilirler..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
17523288_328997864169429_7769477096014579890_n.jpg

Avrupa'nın yabancılara pek de iyi gözle bakılmayan Kuzey'deki destanlar ülkesinde, kıyıcı Viking savaşçıları, denizde sala bağlı bir çocuk bulurlar. Çocuğu evlat edinir, tanrılar önünde ona Thorgal Aegirsson adını verirler. Bu adda yıldırımlar tanrısı Thor ile denizler tanrısı Aegir'in güçleri gizlidir. Gerçekte ise Thorgal, yıldızlardan gelmiş bir ırkın son temsilcisidir.

Yıldızların Çocuğu Thorgal büyür; doğruluktan yana, yürekli, güçlü ve barışsever bir delikanlı olur. Vikinglerin yabanıl geleneklerine karşı çıkan Thorgal'ın tek isteği bir Viking kralının kızı olan Aaricia ile savaş ve talandan uzak, mutlu bir yuva kurmaktır. Ne var ki Thorgal'ın özgürlük arayışı sanki tanrıların pek hoşuna gitmemiştir; sürekli olarak karşısına, baş etmesi gereken acımasız ve kan dökücü düşmanlar çıkar. Bu düşmanlarla uğraşırken, kendisine bir oğul (Jolan) ve bir kız çocuk (Louve) veren sevgili eşi Aaricia'nın desteğini hep yanında bulur. Ailesini öfkesi burnunda tanrılardan korumak için uzaklara gitmeye, ruhunu bir süre suskunluğa bırakmaya karar verir, ama bu isteği de uğursuz olaylara yol açmakta gecikmez...

Thorgal Türkçe'de...

İlk kez 1977'de Tintin dergisinde okurlarıyla buluşan fantastik Thorgal dizisi, Grzegorz Rosinski'nin grafik ustalığı ile Jean Van Hamme'ın sınırsız düş gücünün olağanüstü bileşimini yansıtıyordu ve tartışılmaz bir başarıya ulaştı. O günden bugüne yayımlanan 25 albüm, coşku içinde duyguları taşan yüzbinlerce okurun hayranlığını kazanan bu kahramanın etkileyici, olağandışı serüvenleriyle dopdoluydu. Bu serüvenler boyunca Thorgal Aegirsson, zaman içinde yolculuğa çıkar... Üç kez öbür dünyadan döner... En kıyıcı kralları yener, büyücülerin oyunlarını bozar... Oysa Thorgal yalnızca bir ölümlüdür! Tanrıların öfkesine, düşmanlarının çılgınlıklarına zekâsı ve yüreğiyle, kadınların tutkularına ise ailesine bağlılığıyla karşı koyan bir insan... Yedinci yüzyılda geçen bu öyküler, esin kaynağını, insanoğlunun tanrılarla yüz yüze geldiği büyük destanlardan alır. Thorgal bir serüven öyküsü olmanın da ötesinde, kaba güce direnen özgürlüğün simgesi olmuştur.

Unutulmamalı ki Thorgal, bir insanın sıra dışı yazgısına doğru yaptığı yolculuğu anlatan bir İskandinav Masalı değildir yalnızca. Tersine, neredeyse dizide yer alan bölüm sayısı kadar farklı türe rastlanır bu öykülerde; kahramanımız gizemli boyutlardan bilimkurguya, korku ve serüven öykülerinden mitoloji ve destanlara kadar pek çok türde gezinir durur... Ama -doğal olarak- 'fantastik kahramanlık' teması öne çıkar.

Kahraman Prens'ten (Prince Valiant, Hal Foster) beri kolu güçlü, kılıcı keskin kahramanların serüvenleri okurların büyük ilgisini çekiyor. Popüler kültür ürünlerinde başı çeken sinemada John Milius'un 1982'de yönettiği Conan the Barbarian'dan (Barbar Conan) sonra tavsar gibi görünen ilgi, The 13th Warrior (John McTiernan, 1999) ile yeniden canlandı. Yakında görmeyi beklediğimiz Peter Jackson'un uyarladığı The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) ile yeni bir aşamaya erişmesi bekleniyor. Çizgi romanlarda ve bilgisayar oyunlarında da fantastik kahramanlık öykülerine yeniden dönülüyor.

Oysa Thorgal'ın çizgi roman alanında (satış grafiğinde 6 milyonu aşan sayılar ile) bu türün ilk büyük başarılarından biri olduğu çoğu kez göz ardı ediliyor. Bu başarıya yakından tanık olacağımız için kendimizi şanslı saymalıyız.. Remzi Kitabevi, Thorgal'ın serüvenlerini birbiri ardı sıra yayımlamıştır..

ALINTIDIR..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Uzay ajanı Luk" (Luc Orient)'un maceraları..

Tercüman Çocuk sayesinde,
1981-1986 yılları arasında maceralarını soluksuz okuduğum bir çizgi kahramandı...

Konusu gelecekte geçerdi. Baş kahramanımız Luk Orient bilim adamlığının yanında tam bir aksiyon adamıydı. Kendisi gibi Eurocristal laboratuvarında görevli olan; Profesör Hugo Kala ve sekreteri Lora en yakın dostlarıydı. Üç kişilik bilim insanı grubu; birbirinden heyecanlı ve fantastik maceralara imza atarlardı. Bunlara örnek olarak; Terango gezegenine gidip orada işleri yoluna koymaları, yerin altına inip kayıp medeniyetlere yol almaları, zararlı ışınlara maruz kalıp garip değişimlere uğramaları ya da dünyayı istila etmek isteyen robotlarla mücadelelerini verebiliriz.


Ba-l-ks-z-1.png
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Uzay ajanı Luk"un Tercüman Çocuk'ta yayınlanmış maceraların ayrıntılı listesi:

p_ERi_Ht_P.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Zıpır"(Cubitus)'ın maceraları..

Tercüman Çocuk dergisinde tek sayfalık maceraları yayınlanmış çizgikahramandı....
Geveze bir köpek olan Zıpır, ukalalığı elden bırakmadan, vakur tavırlarıyla ortalıkta salınıp dururdu. Bembeyaz tüylerle kaplı, tombalak vücuduyla ters orantılı minik burnuyla komik görüntülü bir köpekti. Semafor adında eski bir denizciyle aynı evi paylaşırdı. Efendisi Semafor'un hayatı, kendisini hiç durmadan rezil etmesine rağmen yanından ayırmadığı Zıpır ile yoğun bir mücadele içinde geçerdi.. Zıpır'ın bir de komşu bahçenin kara kedisi ile rekabeti vardı. Bu kedi, Zıpır'ın yeri geldiğinde en önemli müttefiki, bazen de en zorlu rakibi olurdu..

Zıpır, Tercüman Çocuk'ta 1978'den, derginin kapandığı 1986 yılına kadar aralıksız yayınlanmıştı.


Ba-l-ks-z-1.png
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
15895402-294593807609835-6709661092723162218-n.png


SEVİMLİ ŞİŞKO KÖPEK ZIPIR (CUBITUS)


Birer sayfalık mizahi çizgiromanlarıyla ilk kez 1968 yılında yayınlanan ZIPIR(Cubitus), kısa sürede yayınlanmakta olduğu Tintin dergisindeki diğer başlıkların popülaritesini yakalamıştır. Dupa'nın hazırladığı Zıpır, çizerinin Achille Talon'da ustası Greg'e asistanlık yaparken edindiği çizim stili ve deneyimlerin sonucu ortaya çıkmıştır.

Geveze bir karakter olan Zıpır, ukalalığı elden bırakmadan, vakur tavırlarıyla ortalıkta salınıp durmaktadır. Bembeyaz tüylerle kaplı, tombalak vücuduyla büyük bir paradoks oluşturan siyah renkli minik burnuyla kendisini besleyen Semaphore adında eski bir denizciyle aynı evi paylaşmaktadır. Daimi efendisi Semaphore'un hayatı, -kendisini hiç durmadan komik duruma düşürmesine rağmen- yanından ayırmadığı Zıpır ile yoğun bir mücadele içinde geçmektedir. Ancak neyse ki, Zıpır'ın hayattaki tek eğlencesi bu yaşlı adam değildir. Onun tek gıcık olduğu ve birbirlerinin hayatını karartmak için olmadık komplolara giriştikleri komşu bahçenin kara kedisi Senechal'dir. Başlığın bünyesindeki mizah öğesini doruk noktaya ulaştıran bu kedi, Zıpır'ın yeri geldiğinde en önemli müttefiki, bazen de en zorlu rakibidir. Birbirleriyle dalaşmaları esnasında giriştikleri ağız kavgasında sürekli yeni argo söz ve küfürler uydurmaları, başlığın kayda değer bir başka özelliğidir. Başlık, tek sayfalık maceralarının haricinde Dupa'nın gelen önerilere sıcak bakarak yazdığı uzun metrajlı serüvenlere de evsahipliği yapmıştır. 70 ve 80'li yıllarda ülkemizde yayınlanan Tercüman Çocuk'ta birer sayfalık maceralar halinde yayınlanmıştır.

Kaynak: Çizgi diyarı
 
Son düzenleme:

Esin Mert

Kıdemli Üye
24 Tem 2009
213
44
Thorgal benim de o zamanlar Tercüman Çocuk'ta en sevdiğim çizgi romandı. Neredeyse en sevdiğim Zagor'u bile sollayacaktı. Güzel bir "Thorgal İnceleme Yazısı" olmuş. Teşekkürler...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Thorgal benim de o zamanlar Tercüman Çocuk'ta en sevdiğim çizgi romandı. Neredeyse en sevdiğim Zagor'u bile sollayacaktı. Güzel bir "Thorgal İnceleme Yazısı" olmuş. Teşekkürler...

İnanır mısın dostum aynı ikilemde ben de kalmıştım sanırım bu durum, her iki kahramanın da mizaç olarak birbirlerine yakın olmasından kaynaklanıyordu..

Bu arada paylaşımımı beğendiğine sevindim..
 
Son düzenleme:

Nostromo

Kıdemli Üye
14 Eyl 2010
139
37
Ah hayatımı karartan bir seridir.
Nefes almadan beklerdim cuma günlerini. (mecazi anlamda tabii) :)
Luc Orient, Thorgal ve Tunga hasta olduğum çizgilerdi.
Ah ah nerde onun gibi dergiler şimdi.. :'(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

günay

Yeni Üye
20 Kas 2010
48
14
30 yıl öncesine gittim.. Tercüman Çocuk; benim de çocukluğumun dergisiydi..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Nostromo

Kıdemli Üye
14 Eyl 2010
139
37
Cuma günlerini dört gözle beklerdim.
Çocukluğumun mihenk taşlarından biriydi bu seri.
Thorgal, Dani Futuro, Luc Orient ve Tunga....
Ah ahhhhh!!.. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ALİ YILMAZ

Aktif Üye
4 Ara 2009
324
386
Benim hala gözümün nuru gibi sakladığım dergiler; ara sıra tekrar tekrar okumak çok güzel.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

korcan7

Yeni Üye
1 Ara 2009
41
13
Cuma gününü heyecanla bekleyip derginin kapağını ve eklerini beklemek...
Anlatılmaz keyifli yıllardı.....Teşekkürler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Cuma gününü heyecanla bekleyip derginin kapağını ve eklerini beklemek...
anlatılmaz keyifli yıllardı.....Tşkler..

Özellikle; verdiği ansiklopedilerin fasikülleri tamamlanıp, cilt kapaklarını bayiden gidip almak insana ayrı bir heyecan verirdi. Tüm cilt kapaklarının kendine özgün bir tasarımı olup hiç biri diğerine benzemezdi.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Ba-l-ks-z-1.png


Daha önce bazı çocuk dergilerinde, maceraları haftalık parçalar halinde yayınlanan Thorgal,
ilk defa tam macera formatında, süreli yayın olarak, Remzi Kitapevi tarafından 2001'de yayınlanmaya başlamıştır.. Remzi kitapevi tarafından yayınlanan çok sayıda maceradan sonra; yeni maceralarının olduğu Thorgal dergileri, başka şahıs/yayın evleri tarafından çeşitli kalınlık, büyüklük ve de formatta satışa sunulmuştur.
(Yukarıda Remzi Yayınevi tarafından yayınlanmış bazı Thorgal dergilerini görüyorsunuz.)

Aşağıdaki linkten bazı Thorgal dergilerine ulaşabilirsiniz..


Thorgal (Torgal)
 
Son düzenleme:

haşim ünvan

Kıdemli Üye
15 Haz 2012
233
291
istanbul
Sayın Baltimora,

yeni bir kahramanla tanışmama vesile olduğunuz için teşekkür ederim.

Sitedeki arkadaşlar sayesinde bir sürü dergi ile tanıştım.

Hepsi de birbirinden güzel. Allah hepinizden razı olsun..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Sayın Baltimora,

yeni bir kahramanla tanışmama vesile olduğunuz için teşekkür ederim.

Sitedeki arkadaşlar sayesinde bir sürü dergi ile tanıştım.

Hepsi de birbirinden güzel. Allah hepinizden razı olsun..

Rica ederim Kemal bey, sizleri böyle bir kahramanla tanıştırmanın mutluluğu yeter bana.

Allah cümlemizden razı olsun.

Bu arada, Thorgal her ne kadar sanal bir kahraman olsa da, kişiliğiyle çocukluğumdan beri idol olarak aldığım bir şahsiyettir Hayat denen bu yolda, onun birbirinden güzel maceralarında, insanlık adına verilen mesajlardan bana da bir şeyler düştüğü için kendimi çok şanslı hissediyorum.. Sanal alemde de olsa, iyi ki varsın Thorgal..
 
Son düzenleme:

medicus

Yeni Üye
18 Eyl 2009
34
16
Bilgilendirmeler için teşekkürler Sayın Baltimora. Okuyunca bayağı heyecanlandım..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul

Tercüman Çocuk Dergisinde
Yayımlanan Çizgi Romanların Listesi

Ömer Çalışkan

Serüven Dergisinden Alınmıştır..


1977 (1 -11): KUNG-FU
1977 (9-18): ORKAN Cengiz Han'ın Hâzineleri (Fikret Kol)
1977 (12-22): KUNG-FU 'Zalim'
1977 (20 - 28): MİSTİK intikam Dönüşü’ (Vehip Sinan)
1977 (20 - 29): TOPUZ ‘Biyonik Çocuk’ (Vehip Sinan)
1977 (20) -1978 (13): ASLAN YÜREKLİ SEYFİ
1977 (23) -1978 (1): KING KONG
1977 (24) -1978 (8): NASREDDİN HOCA (Aliş)
1977 (27 - 34): KUNG - FU
1977 (28 - 35): TOPUZ ‘Gaddar Raci’ (Vehip Sinan)
1977 (29 - 36): MİSTİK 'Uzaylılarla' (Vehip Sinan)
1977 (35) -1978 (1): KUNG - FU 'Kasabada Şenlik'
1977 (36) -1978 (12): VALERIAN 'Uzay Çılgınları'
1977 (37) -1978 (7): MİSTİK 'Kara Canavar' (Vehip Sinan)
1977 (8 -14): KAPTAN BERNO VE KABASAKAL (=BERNARD PRINCE)
1977 (8 - 22): BORAHAN (Şahap Ayhan)
1978 (10 - 24): METE HAN (Şahap Ayhan)
1978 (14-24): CİM İLE CON ‘Beyaz Şapka’
1978 (14)-1986 (13): ZIPIR
1978 (21 - 28): MİSTİK 'Akıllı Kayalar’ (Vehip Sinan)
1978 (21 - 49): ENGİN İLE FİLİZ (E.Karayel)
1978 (25 - 32): DENİZDE KAYBOLANLAR (Gürbüz Azak, Aliş)
1978 (25 - 35): CİM İLE CON 'Altın Kaplan'
1978 (25) -1979 (3): TENGİZ HAN (Şahap Ayhan)
1978 (29 - 36): MİSTİK 'Yarışçı Kaplumbağa' (Vehip Sinan)
1978 (33 - 40): MEMİŞ İLE GÜLBEYAZ (Gürbüz Azak, Aliş)
1978 (38 - 46): ŞAMPİYONLAR (Seyfi Karademir)
1978 (4 - 13): CİM İLE CON 'Gümüş Zürafa'
1978 (4)-1978(9): KUNG-FU
1978 (41 - 47): DELİ DELİ TEPELİ (Gürbüz Azak, Aliş)
1978 (43) -1979 (18): TENGİZ HAN 'Buzlar Ülkesinde’ (Şahap Ayhan)
1978 (44 - 50): MİSTİK 'Esrarlı Vadi' (Vehip Sinan)
1978 (45 - 52): ALAADDİN’İN LAMBASI (H. Yamansavaşçılar)
1978 (8 - 20): MİSTİK 'Dev Elmas’ (Vehip Sinan)
1979 (12 - 25): YÜZBAŞI VOLKAN 'Esrarengiz Avcı' (Ali Recan)
1979 (15 - 23): DANİFÜTÜRO 'Uzay Mezarlığı’
1979 (16 - 23): TUNGA ‘Aç Kurtlar Arasında’
1979 (19 - 29): ASTERIKS 'Çorba Kazanı'
1979 (19 - 33): TENGİZ HAN ‘Boz Aygır' (Şahap Ayhan)
1979 (24 - 30): DANİ FÜTÜRO ‘Uğursuz Gezegen'
1979 (24 - 30): TUNGA 'Devler Savaşı'
1979 (26 - 33): YÜZBAŞI VOLKAN ‘Yenilmez Şampiyonlar' (Ali Recan)
1979 (30 - 40): ASTERIKS ‘Olimpiyatlarda’
1979 (31 -34): TUNGA 'Kara Panter’
1979 (31 - 38): DANİ FÜTÜRO 'Uzay Sihirbazı' ..
1979 (34 - 41): TENGİZ HAN 'Kutsal Kılıç V (Şahap Ayhan)
1979 (34 - 45): YÜZBAŞI VOLKAN 'Deprem' (Ali Recan)
1979 (35 - 37): TUNGA 'Mamutlar Geliyor’
1979 (38 - 41): TUNGA ‘Topal Çocuk'
1979 (39 - 48): DANİ FÜTÜRO 'Bir Gezegenin Sonu'
1979 (41 - 51): ASTERIKS 'Şefler Savaşı'
1979 (42 - 47): ATEŞ ETMEYEN SİLAH
1979 (42 - 48): TENGİZ HAN 'Kutsal Kılıç 2' (Şahap Ayhan)
1979 (45) -1980 (2): ALAIN CHEVALLIER 'Büyük Yarış'
1979 (46) -1980 (4): YÜZBAŞI VOLKAN 'Kuzey Yıldızı’ (Ali Recan)
1979 (48) -1980 (4): TUNGA 'Soğuklar Ülkesinde'
1980 (12 - 26): TENGİZ 'Kavgalar Ülkesi’ (Ali Recan)
1980 (13 - 24): DANİ FÜTÜRO 'Uzay Balinaları’
1980 (14 - 23): YÜZBAŞI VOLKAN 'Firar Gecesi’ (Ali Recan)
1980 (16 - 24): KORKUSUZ BADİ ‘Alageyik’
1980 (23 - 31): UZAY AJANI LUK 'Kristal Kapı'
1980 (23 - 44): YÜZBAŞI VOLKAN 'Şüphe'
1980 (24-32): HAYDİ HAMDI (M. Hamzaoğlu)
1980 (24-34): FİL VE ÇOCUK
1980 (25 - 32): KORKUSUZ BADİ 'Ateş Suyu’
1980 (27 - 41): TENGİZ ilk Drakula’ (Şahap Ayhan)
1980 (32 - 42): UZAY AJANI LUK '7 Işığın Sırrı’
1980 (33 - 41): KORKUSUZ BADİ ‘Aldatan Ayı’
1980 (41) -1981 (2): TUNGA 'Kara Şimşek'
1980 (42) -1981 (4): TENGİZ 'Ölüm Yarışları’ (Şahap Ayhan)
1980 (43) -1981 (10): KOMANÇİ 'Çılgın Furi'
1980 (43) -1981 (3): UZAY AJANI LUK 'Dünyaya Mühlet'
1980 (45) -1981 (5): YÜZBAŞI VOLKAN 'Sevimli Casus' (Ali Recan)
1981 (10 -12): DAVY CROCKET 'Köpek Ayağı Tuzağı'
1981 (11-18): ASTERIKS ‘Kleopatra’
1981 (11 - 21): KOMANÇİ ‘Şeytanın Parmağı’
1981 (14 - 24): KORKUSUZ BADİ 'Yılkı Atları'
1981 (14 - 36): UZAY AJANI LUK 'Dehşet Gezegeni’
1981 (15-17): DAVY CROCKET intikam’
1981 (19 - 30): ASTERIKS 'Köy Tehlikede’
1981 (20 -34): TENGİZ ‘Krallık Savaşı ‘ (Şahap Ayhan)
1981 (21 - 23): DAVY CROCKET insan Avcıları’
1981 (23 - 33): KOMANÇİ ‘Cehennemde Randevu'
1981 (24 - 33): YÜZBAŞI NECMİ işgal' (M.Ersoy)
1981 (25-35): KORKUSUZ BADİ 'Şinuk’un Peşinde’
1981 (3 -13): UZAY AJANI LUK 'Terango Diktatörü'
1981 (3 - 7): TUNGA ‘Mamutların Kralı'
1981 YN (1 -13): TAŞ DEVRİ
1981 YN (1 -4): SÜPERMEN ‘Canavar Kafalara Karşı’
1981 YN (4 - 7): SÜPERMEN ‘Meçhul Düşman'
1981 YN (8 -10): SÜPERMEN ‘Ay Canavarı’
1981 YN (10 -11): SÜPERMEN 'Arkadaş Kavgası'
1981 YN (12 -13): SÜPERMEN 'Sonsuzluk Kafesi’
1981 (34-36): KOMANÇİ 'Şeytan Kahkahası’
1981 (35 - 51): TENGİZ 'Ormanların Korkusu' (Şahap Ayhan)
1981 (36 - 41): PİF 'Altın Arayıcısı’
1981 (36 - 48): KORKUSUZ BADİ 'Beyaz Yele’
1981 (37 - 48): UZAY AJANI LUK 'Altıncı Kıta’
1981 (4-11): ASTERIKS'Gladyatör'
1981 (42 - 47): PİF 'Melun Fener'
1981 (42) -1982 (52): TAŞ DEVRİ
1981 (44-47): SÜPERMEN'Uçan Kız Tehlikede’
1981 (47)- 1982(5):TORGAL ‘Buzlar Adası’
1981 (48 - 52): SÜPERMEN 'Büyük Korku'
1981 (49) -1982 (8): KORKUSUZ BADİ 'Düşman'
1981 (5 -19): TENGİZ 'Kartal Adamlar' (Şahap Ayhan)
1981 (52) -1982 (14): TENGİZ 'Firavunlar Ülkesi' (Şahap Ayhan)
1981 (52): SÜPERMEN ‘Alev Adam’
1981 (6 - 9): DAVY CROCKET ‘Kırmızı Değnek’
1982 (1): SÜPERMEN 'Buz Kristalinin İntikamı'
1982 (14 -17): TORGAL ‘Cennet Gibi’
1982 (15 - 29): TENGİZ 'Vahşi Oymak’ (Şahap Ayhan)
1982 (18 - 28): TORGAL 'Aran Ülkesi'
1982 (20 - 24): STAR WARS ‘Sessiz Kaçış'
1982 (20 - 38): YÜZBAŞI VOLKAN 'Gizli Hava Kuvvetleri' (Ali Re-can)
1982 (25 - 33): STAR WARS ‘Yavin Kuşatması'
1982 YN (1 - 5): SÜPERMEN 'Gücünü Kimden Alıyor’
1982 YN (1-7): ZIPIR 'Uçan Dinazor1
1982 YN (1 -3): LARRY YUMA 'Pepe Laredo'nun Hayaleti'
1982 YN (3 - 4): LARRY YUMA 'Sessiz Kahraman’
1982 YN (5 - 9): SÜPERMEN 'Süpermen’e Son’
1982 YN (5 - 6): LARRY YUMA 'Oyun İçinde Oyun'
1982 YN (7 -13): ZIPIR ‘Hipopotam Gösterisi’
1982 YN (7 - 9): LARRY YUMA 'Üçüncü Adam’
1982 YN (9 -11): LARRY YUMA 'Soyguncular'
1982 YN (10 -13): SÜPERMEN ‘Hayatımdan Çekil'
1982 (29 - 40): TORGAL 'Kara Kadırga’
1982 (30 - 44): TENGİZ 'Yabaniler Arasında’ (Şahap Ayhan)
1982 (34 - 37): STAR WARS 'Avcının Dönüşü’
1982 (38 - 42): STAR WARS 'Jabba'nın Emeli Nedir’
1982 (39 - 52): YÜZBAŞI VOLKAN ‘Moskova Yolcusu’ (Ali Recan)
1982 (4 -19): STAR WARS 'Ölüm Yıldızı’
1982 (41 - 52): TUNGA ‘Ateş Yakanlar’
1982 (43 - 50): STAR WARS ‘Kader baskını'
1982 (45) -1983 (4): TENGİZ 'Ölüme Karşı' (Şahap Ayhan)
1982 (51) -1983 (6): STAR WARS ‘Tatoniye Dönüş'
1982 (53) -1983 (14): YÜZBAŞI VOLKAN 'Hayalet Denizaltı' (Ali Recan)
1982 (53)-1983 (15): SİHİRLİ HANÇER
1982 (6-13): TORGAL ihanet'
1982 (9 -19): YÜZBAŞI VOLKAN ‘Uçan Dairelerin Sırrı' (Ali Recan)
1983 (1) — 1983 (13): PEMBE PANTER
1983 (12 - 23): UGAKİ ‘Korkusuz Samuray'
1983 (15 - 22): YÜZBAŞI VOLKAN ‘Ayda Vuruşanlar' (Ali Recan)
1983 (15-34): KASIRGA VE ATEŞ
1983 (16 - 23): KARA ALTIN KORSANLARI
1983 (23 - 33): YÜZBAŞI VOLKAN 'Kafkas Dağlarında Ölüm’ (Ali Recan)
1983 (24 - 33): STAR WARS 'Lea Vader’e Karşı'
1983 (33 - 42): UZAY AJANI LUK 'Canavarlar Vadisi'
1983 YN (1 - 2): DENİZCİ LEO ‘Deniz Avcıları'
1983 YN (1 -11): ŞAŞKIN KAHRAMANLAR
1983 YN (1 - 2): FURİ 'Kaçak Kaplan'
1983 YN (3 - 4): FURİ 'Batan Geminin Esrarı’
1983 YN (4-5): FURİ'İtham Şahidi'
1983 YN (5 - 7): DENİZCİ LEO 'Balıkların İntikamı'
1983 YN (6-8): FURİ 'Siyah Geyik’
1983 YN (8 -11): LEO GWEN 'Altın Top'
1983 YN (9-12): FURİ ‘Tuzak’
1983 YN (11 -18): ŞAŞKIN KAHRAMANLAR 'Cephane Peşinde'
1983 YN (12 -15): LEO GWEN ‘Sandıktaki Canavar'
1983 YN (13-16): FURİ 'Yavru Kartal’
1983 YN (16 -18): LEO GWEN 'Jaws'ın Dönüşü’
1983 YN (17 -18): FURİ ‘Esrarengiz Kaçış’
1983 (35-42): ARIA'Kaçış'
1983 (35 - 46): TENGİZ 'Korkunç Şeyler' (Şahap Ayhan)
1983 (42 - 49): TORGAL 'İkinci Dünya’
1983 (42-49): TUNGA'Kayıp İz'
1983 (43 - 52): ARIA ‘Sihirbazlar Tepesi’
1983 (43) -1984 (1): UZAY AJANI LUK ‘Yıldırım Gezegende’
1983 (5-34): TENGİZ ‘Arslan Pençesinde' (Şahap Ayhan)
1983 (50) -1984 (12): KORKUSUZ BADİ intikam’
1983 (50) -1984 (8): TORGAL ‘Şardar'ın Sonu'
1983 (51) -1984 (16): ŞAKŞAK BİL ‘Su Peşinde'
1983 (7 - 23): STAR WARS 'İmparator'
1984 (10-15): KAR ADAMI YETİ
1984 (11 -16): SPAGETTİ 'Venedikte'
1984 (13 - 25): KORKUSUZ BADİ 'Yüzbaşı Ryan'
1984 (16-25): GÖL CANAVARI
1984 (17 - 27): ŞAKŞAK BİL 'Kılıç ve Tetik'
1984 (2 -13): KOMANÇİ ‘Esrarlı Ölüm’
1984 (24 - 40): DELİ KASIM (Selman Cem)
1984 (27 - 38): ARIA 'Esrarlı Göl'
1984 (28 - 38): ŞAKŞAK BİL ‘Breşinyak’ın Hâzinesi'
1984 (39 - 45): SPAGETTİ 'Acemi Gemiciler'
1984 (39 - 48): UZAY AJANI LUK 'Terango Canavarı'
1984 (41) -1985 (3): GENÇ OSMAN (Serkan Kardeş)
1984 (46 - 52): TONY STARK
1984 (47) -1985 (24): TENGİZ ‘Şeytan Tuzakları’ (Şahap Ayhan)
1984 (52) -1985 (12): KORKUSUZ AJAN FİRAVUN 'Cehennem Ge çidi'
1984 (8-26): ARIA '7.Kapı'
1985 (13 - 20): TUNGA ‘Son Felaket’
1985 (16 - 25): TORGAL 'Göklerden Gelen Çocuk'
1985 (17 - 27): ŞAKŞAK BİL ‘Zehir Hafiye Kid Ordin’
1985 (20 - 32): KORKUSUZ AJAN FİRAVUN 'Yedd’in Oyunu’
1985 (25 - 37): LUC ORIENT 'Son Umut'
1985 (25) -1986 (9): TENGİZ 'Bilge Tonyukuk'
1985 (31 -42): KORANTEN ‘Kızılderililer Arasında'
1985 (35) -1985 (45): TORGAL 'Okçuların Savaşı’
1985 (4 -12): SUNGURALP 'Kanlı Baskın' (Erol Abasız)
1985 (42) -1986 (6): ŞAKŞAK BİL ‘Kid’in Milyonları'
1985 (43 - 52): UGAKİ 'Kılıç Yolunda'
1985 (46) -1986.1 (9): TUNGA 'Kan ve Kanun'
1985 (7 -14): SPAGETTİ 'Pembe Zümrüt'
1985 (7 -15): TORGAL ‘Yeşil Saçlı Cadılar'
1985 (9): APAR TOPAR (Vehip Sinan)
1986.1 (3-10): MARKO POLO
1986.1 (7) -1986.2 (3): SPAGETTİ ‘Casuslar Arasında’
1986.2 (1 -10): MARKO POLO
1986.2 (1 -12): KUTSAL FİL AVCILARI
1986.2 (1 -13): TENGİZ 'Uyanış' (Şahap Ayhan)
1986.2 (10-13): TORGAL 'Görev Tehlike’
1986.2 (2-11): UZAY AJANI LUK 'Terango'da Dehşet’
1986.2 (4-12): SPAGETTİ 'Gizli Hazine'
 
Son düzenleme:
Üst