"Tarkan" dergisi

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
h6zp_VAs.png


Tarkan, Büyük Hun İmparatoru Atilla’nın elçisi, fedaisi bir nevi sağ koluydu.. Genelde yalnız gezmeyi yeğlerdi. Ciddi, mert, vakur ve gözü kara idi.. Maceralarına çok sevdiği kurdu ile atılırdı… Kurdun düşmanlarına saldırmasını istediği zaman “Atıl Kurt!!” derdi… Bazen peşine Bige ile Kulke takılırdı. Özellikle Bige ile Kulke’nin komik diyaloglarına bayılırdım…
Tarkan’ın babası Altar, ağabeyi Tan, büyücü Goşha, barbar müthiş Azuk, zenci dev gladyatör Kombo, Kedi Karsen, Kuşçu Mario ve Prenses Honoriya aklımda kalan karakterlerdir..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Sezgin Burak 1966'da İtalya'nın Milano şehrinde Tarkan'ın ilk eskizlerini hazırladı. Kahramanına kendi aile kökeninin de dayandığı Tatarlar'dan esinlenerek, Tatar Kanı kelimelerinden Tarkan ismini yarattı. Tarkan'ın ilk yayını 1967 yılında Hürriyet gazetesinde başladı. Eser 1968'de sinemaya da aktarılarak 5 adet filmi çekildi. Tarkan'ın maceraları 1971 yılında, haftalık dergi olarak yayınlanmaya başladı ve okurlarının vazgeçilmez tutkusu oldu.

Aşağıda Tarkan'ın Hürriyet gazetesindeki bir reklam kupürünü görüyorsunuz..


uc9_Ig_GH.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Rahmetli Sezgin Burak'ın, 70'li yıllarda, Avrupa ve Amerika'da da; İngilizce, Fransızca ve Almanca yayınlanan "TARKAN" serisini bütün dünya tanımıştı. Aşağıda Tarkan'ın, 1973 yılına ait, Simavi Yayınevi tarafından basılmış İngilizce sayısını görüyorsunuz.

*Sayı no: 1
Tarih: 3 Mart 1973
Yayın tipi: Haftalık
Macera adı: Mario's pigeons (Mario'nun güvercinleri)
(Ülkemizde "Mario'nun kuşları" olarak yayınlanmıştır..)


QAc_JFau.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
SEZGİN BURAK
2az_XMs_E.gif
İSMİNİ NASIL YARATTI?

Sezgin Burak, TARKAN'ın çalışmalarına İtalya'da başlamıştır. Ancak, TARKAN'ın gerek çizgi gerekse isim olarak ortaya çıkışı, sanatçının tüm ömrünü kapsayan uzun bir inceleme, araştırma ve birikimin sonucudur.

Sezgin Burak, İtalya'da bulunduğu süre içerisinde, Türklerin ve de özellikle Büyük Hun İmparatoru ATTİLA'nın İtalya ve İtalyanlar üzerinde bıraktığı izlerden etkilenmiş ve çalışmalarına başlangıç noktası olarak bu ülkeyi ve o tarihi dönemi seçmiştir.

Sezgin Burak, Türkiye'ye dönüş zamanı yaklaştıkça yeni eseriyle ilgili hazırlıklarını hızlandırmış ve kahramanın çizimlerini, kılık kıyafet, mekan gibi dönemin medeniyetine ait belirleyici öğeler çerçevesinde tamamlamıştır. Sıra, en son olarak, bu kahramana, ait olduğu Türk ulusunu temsil edecek çarpıcı bir isim bulmaya gelmiştir. Belki de bütün emeğinin geleceğini etkileyecek olan bu ismi bulmak Sezgin Burak'ın yartıcılığının zirveye ulaştığı an olmuştur. Eşi Türkay Burak, o anı şöyle anlatmaktadır; "Sezgin, Milano'daki evin koridorunda kabına sığamayan bir halde dolanıyor ve sanki dilinin ucunda olan bir sözü söylemeye çalışıyormuş gibi görünüyordu. Bu düşüncemde yanılmamışım ki çok geçmeden ben mutfakta iken yanıma geldi ve -Adını TARKAN koymaya karar verdim, ne dersin? diye sordu. Ben de; -Neden TARKAN? diye sordum. Bana, -Tatar kanı kelimelerinden yola çıkarak bu ismi buldum. dedi. İsim kulağa oldukça hoş geliyordu. Ses olarak da oldukça dolu ve kişilikliydi. Bazıları tersini savunsa da bu isim, tamamen Sezgin'in yaratıcılığının bir eseridir. Bunun en açık delili, bugün aramızda dolaşan genç TARKAN'lardır."
Nitekim, 60'lı yılların sonlarında okuyucularıyla buluşan TARKAN Türk halkı tarafından çok sevilmiş bunun sonucu olarak da pek çok okur yeni doğan erkek çocuklarına TARKAN ismini vermiştir.

Sanırız, bundan sonra TARKAN okurları ve de özellikle bu ismi taşıyanlar, TARKAN isminin anlamı konusunda bilgi sahibi olabilecekler.


Kaynak: www.tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Sezgin Burak(Doğumu 1935 -Ölümü 1978)

Türk karikatürist, çizgiroman sanatçısı.

Türk ve Avrupa basınında değerli eserler veren Sezgin Burak, 1935 yılında Adapazarı'nda doğdu.

İlk karikatürleri, ilkokul sırasında Doğan Kardeş dergisinde yayınlandı. Sezgin Burak, profesyonel olarak ilk eserlerini Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdiği 1952 senesinde vermeye başladı.

Sırasıyla; Akbaba'da karikatürler, Aydabir, Yirminci Asır, Bütün Dünya ve Hafta mecmualarında resimler, kompozisyonlar yaptı. 1957 yılında resim ve dekorasyon öğrenimini tamamlayarak Akademi'den mezun oldu. Aynı yıl Cumhuriyet gazetesinde, Fakir Baykurt'un Yunus Nadi ödülü kazanan ünlü romanı Yılanların Öcü'nü resimledi.

1958'de Cumhuriyet Gazetesinde günlük karikatürler, çeşitli tiyatrolarda sahne dekorları ve aynı gazetede "Ala Geyik" romanını resimlendirdi. Hayat ve Ses mecmualarında roman ve hikâye resimleri, ayrıca kitap kapakları, sinema reklamları hazırladı.

1964 yılında Bizimkiler adlı bant karikatür tipini yarattı. 1965'te İtalya'da "El Cougar" kahramanını yarattı. 1966'da Milano'da düzenlenen Avrupa Reklam Yarışması'nda iki birincilik aldı.

1966'da İtalya'nın Milano şehrinde ünlü çizgiroman kahramanı Tarkan'ın ilk eskizlerini hazırladı. Kahramanına kendi aile kökeninin de dayandığı Tatarlar'dan esinlenerek, Tatar Kanı kelimelerinden TARKAN ismini yarattı. TARKAN'ın ilk yayını 1967 yılında Hürriyet gazetesinde başladı. Eseri sinemaya da aktarılarak 5 adet TARKAN filmi çekildi. TARKAN'ın maceraları 1971 yılında dergi olarak yayınlanmaya başladı. Çarşamba günleri yayınlanan haftalık TARKAN dergisi, okurlarının vazgeçilmez tutkusu oldu.

1968 ve 1969 yıllarında Yaşar Kemal'in İnce Memed romanını, 1970'te ise Ağrı Dağı Efsanesi romanını resimlendirdi. 1976'da Çoban Çantası adlı resimli romanını yarattı.

Son olarak çeşitli akrilik ve yağlıboya çalışmaları da yapan sanatçı, 1978 yılında, talihsiz bir şekilde, çalıştığı bürodan atlayarak intihar etmiştir.

Sanatçının ailesi tarafından kurulmuş bulunan TARKAN.com.tr isimli internet sitesi bulunmaktadır.

2008 yılında, yine sanatçının ailesi ve sevenleri tarafından TASEYAD (Tarkan Çizgiromanını ve Sezgin Burak'ın Eserlerini Yaşatma Derneği) kurulmuştur. TASEYAD'ın internet sitesi

2007 yılında ADAPAZARI Büyükşehir Belediyesi tarafından, TARKAN'ın 40.yılında sanatçının doğumgünü olan 15 MAYIS 2007 günü, SEZGİN BURAK'a SAYGI GÜNÜ düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında açılan sergi, Adapazarı'ndan sonra BODRUM ve DENİZLİ'de sanatseverlerin ilgisine sunulmuştur. Sergi ve diğer etkinlikler TASEYAD bünyesinde sürdürülmektedir.

Kaynak: Vikipedia


WF7ipg7.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
4da_Bx_G8.jpg


Tarkan günümüzde değişik ebat ve de sunumla "Dünya yayıncılık" tarafından yayınlanmaktadır.. (2000 yılından itibaren..)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
x_Npsvlq.jpg


Kitap No: 1 MARYO'NUN KUŞLARI

TARKAN, Batı Roma İmparatorluğu'nun Adriyatik Denizi sahillerindeki en önemli kalelerinden birisi olan AKİLİYA şehrine gelerek dostları "Kuşçu MARYO", "Tombul ROZANNA" ve arkadaşlarının yardımıyla, şehrin gaddar komutanı GENERAL KANALES ve onun acımasız yardımcısı LUPUS'a karşı büyük bir mücadeleye girişir. TARKAN'ın amacı, şehrir savunmasını zayıflatarak Avrupa'yı fethe çıkan Hun İmparatoru ATTİLA'nın ordusunun işini kolaylaştırmaktır. Maryo'nun arkadaşı "ANNA PLAÇİDYA" ve hizmetkarı KATARA da Gaddar General KANALES'ten intikam almak için TARKAN'a yardımcı olurlar.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
d6c_RN5j.jpg


Kitap No: 2 MARGUS KALESİ

TARKAN, Bizans'a doğru at sürerken bir rastlantı sonucu Hun mezarlığını kazarak yağmalayan Margus Kalesi Komutanı FEDELİO'nun askerleriyle karşılaşır. FEDELİO ve kaledeki PİSKOPOS, Hun Türklerine karşı haince planlar hazırlamaktadır. TARKAN, gizlice Margus Kalesi'ne gelerek onların planlarını bozar. Dostları Bige ve Kulke ile birlikte hain FEDELİO ve PİSKOPOS'a karşı zekice bir mücadeleye girişir. Yaklaşan ATTİLA'nın ordusundan duydukları korku da işleri kolaylaştıracaktır.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
AOn_Z5_BY.jpg


Kitap No: 3 DEHŞET KULESİ

TARKAN ve dostları Bige ile Kulke Avrupa'yı istilaya çıkan "MÜTHİŞ AZUK" lakaplı Kuzeyli Barbar'ın ordusunu durdurmak için zor durumda olan Hun Kalesi'ne yardıma koşarlar. AZUK beklemediği bu gelişme karşısında tüm gücüyle kaleye yüklenir. TARKAN'ı ve dostları omuz omuza mücadele ederek bu amansız düşmanı altetmeye çalışırlar. Bu macerada da sonsözü kıvrak zekası ve mertliğiyle TARKAN söylecektir.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
x5a_XTNF.jpg


Kitap No: 4 HONORİYA'NIN YÜZÜĞÜ

TARKAN, Korsan KANDİLİS'in gemisine saldıran Romalılara KANDİLİS ile birlikte esir düşer. ROMA gemisinin komutanı HORAS, esir ettiği savaşçıları görevi sarayda tertiplediği gösterilerle İmparator Valentiniyanus'u eğlendirmek olan ŞİŞKO LİSİYUS'a altın karşılığı satmaktadır. TARKAN, artık Roma İmparatoru için dövüşecek olan bir Gladyatör'dür. Ancak TARKAN, Prenses HONORİYA ve yandaşlarının desteğiyle ARENA'da ve İmparatoriçe EVDOKSİYA'nın entrikalarıyla dolu ROMA İmparatorluk Sarayında amansız bir mücadeleye girecektir.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
3f_Zh_Iz5.jpg


Kitap No: 5 BAYRAKTAKİ CANAVAR

TARKAN, Hun İmparatoru ATTİLA'nın mektubunu ÇİN İmaparatoru'na ulaştırmak üzere atı ve Kurt'uyla birlikte yola çıkar. Orta Asya'nın bozkırlarındaki Tehlikeli ve uzun bir yolculuktan sonra Çin Seddi'ni geçerek İmparator'un sarayına varır ve huzuruna çıkar. Ancak, burada kendisini hiç ummadığı bir tehlikenin ortasında bulur . Görevi şimdi ÇİN'e elçi olarak yola çıkan ATTİLA'nın oğlu PRENS ELAK'ı kendisini bekleyen korkunç tehlikeden kurtarmaktır.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
UC5d_DMW.jpg


Kitap No: 6 KUZEY CANAVARLARI

TARKAN, "Kuzey Canavarları" macerasında can dostu Kulke'nin yardımına koşarken kendisinden intikam almak için fırsat bekleyen düşmanlarıyla amansız bir mücadeleye girer. Ancak bu sefer durum çok farklıdır. Karşısındakiler güzel olduğu kadar acımasız bir Kuzeyli Prensesin kadın savaşçılarıdır. Prenses ANİTA, TARKAN'dan Barbar babasının intikamını almak için korkunç bir tuzak hazırlamıştır. Fakat O kıvrak zekası ve sadık dostu KURT'un sayesinde bu umulmadık düşmanının da planlarını bozacaktır...

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
J00dff_Q.jpg


Kitap No: 7 MARS'IN KILICI

TARKAN, Hun İmparatoru ATTİLA'ya tüm kavimlerin peşinde olduğu savaş tanrısı MARS'ın kılıcını bulup getirmek üzere sadık dostu KURT ile birlikte barbar VANDALLAR'ın ülkesine gider. Ancak kılıcın peşinde olan sadece O değildir. Romalı bir Gladyatör de Batı Roma İmparatoru VALENTİNİYANUS tarafından kılıcı bulmakla görevlendirilmiştir. Vandal Kralı GENSERİKO ve isyankar kızı da kılıcı ele geçirmek için mücadele etmektedir. TARKAN ve KURT onlarla amansız bir mücadeleye girerler.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
987ie4s.jpg


Kitap No: 8 KORKUNÇ TAKİP

TARKAN, Arena'da Gladyatörlerle girdiği mücadeleden kurtulup Prenses Honoriya'nın Hun İmparatoru Attila'ya vermek üzere teslim aldığı yüzükle birlikte Roma'dan uzaklaşmaya çalışmaktadır. Ancak İmparatoriçe EVDOKSİYA'nın adamları onun peşindedir. Şimdi aralarında müthiş bir kovalamaca başlamıştır. TARKAN, Roma topraklarında arkasındaki bu amansız düşmanlardan kurtulup görevini bir an önce tamamlamak için sevgili Kurt'uyla birlikte mücadeleye girişir.

Kaynak: tarkan.com.tr
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Tarkan'ın bir dönem çikletleri de çıkmış. Mühürlü kartları getirenlere çeşitli hediyeler verilirmiş. Belki aramızda bunları hatırlayan büyüklerimiz vardır zira benim yaşım itibarıyla bunları bilmem, hatırlamam mümkün değil...

k_Xy_Gwfu.png


Tarkan_iklet_arka.png

Tarkan_iklet_resmi.png
 
Son düzenleme:

araztekin namık

Yeni Üye
20 Ocak 2010
41
109
Muhteşem Tarkan. Onunla ilk tanışmamız 1970'de Hürriyet gazetesinde küçük bir bölümle başladı. Her gün yayınlanıyordu ve babam her gün Hürriyet gazetesi alıyordu. Okuma bilmiyordum babam bana okur ben resimlere bakardım. 1971'de renkli dergi halinde çıktı. Babam bana yine okurdu; hala kulaklarımdadır Tarkan yerde yatan hancı'ya bakarak "Önce ulusumun adını işit, TÜRK Yiğit Altar'ın oğlu Tarkan" daha sonra 1972'de artık kendim okumaya başladım ve bütün maceralarını okudum, bütün filmlerini seyrettim. Tarkan'dan dolayı Kartal Tibet'i de çok severim. Keşke şimdi çocuklar ve gençler de böyle dergiler okuyabilse..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
361
717
TAN BURAK'ın Diyarımızda TARKAN dergilerinin paylaşılmasını engellemesi daha ne kadar sürecek? Tan BURAK'ın yasal engellemesi olmasaydı, KARA MURAT dergileri gibi şimdiye kadar TARKAN dergileri de sanal ortamda eksiksiz paylaşılmış olurdu. Diyarımızın bir üyesi olarak, site yöneticilerimizden bu durumu ele almalarını ve çözüm getirmelerini dört gözle bekliyoruz..! :)
 

konuray_t_m

Süper Üye
3 Ağu 2010
923
1,966
istanbul
Sayın Baltimora; çok bir güzel bir konuyu tekrar gündeme getirdiniz. O çikletleri de hatırlıyorum. Elinize sağlık, güzel bir hatırlama oldu bizim için de.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Yazık ettiler Tarkan'a; yeni basımlardan 2014 Haziran'da Bursa'da almıştım. O eskinin tadını hiç bulamadım. Demek ki lüks baskı değil, o eskide imiş güzellik!..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
361
717
Gerçekten de serdary67 arkadaşımızın dediği gibi, yeni Tarkan baskılarında Web Ofset'in o ilk Tarkan yayınlarının tadını bulamadık. Acaba sevilen, sevgiyle yükselen her eser için sonraki tekrarlar da bu oluyor mu? Örneğin, şu anda Vefalı Üstad'ın elleriyle ve emeğiyle Diyarımızda tekrar doğan ilk basım Kızılmaske gibi... Bu değişmez doğal durumu belittikten sonra, daha önce söylediğim gibi TEKRARLIYORUM: "TAN BURAK'ın Diyarımızda TARKAN dergilerinin paylaşılmasını engellemesi daha ne kadar sürecek? Tan BURAK'ın yasal engellemesi olmasaydı, KARA MURAT dergileri gibi şimdiye kadar TARKAN dergileri de sanal ortamda eksiksiz paylaşılmış olurdu. Diyarımızın bir üyesi olarak, site yöneticilerimizden bu durumu ele almalarını ve çözüm getirmelerini dört gözle bekliyoruz!.."
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Sayın hozkoca,
Tarkan'da ilk 200-250 sayıdan sonrası maceralar tekrar etmeye başlıyor. Zaten tüm maceralar ilk 250 sayıda bitiyor.Tan Burak bunu bildiği için bence bunu yaptı. Ben asıl Karaoğlan gibi bir serinin tamamlanmasının daha önemli olduğuna inanıyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
361
717
Umarım, yakın tarihlerde hem Karaoğlan hem de Tarkan serilerinin tamamlanmasına giden süreç Diyarımızda başlar..:)
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,953
Umarım Turkuaz yayınlarının basmadığı, eksik olan maceralarda farklı bir yayın evi tarafından tamamlanır da, kitaplığımıza ekleriz.
Yoksa okuyucu olarak cezalandırılmak,özellikle yıllardır cezalandırılmak hiç hoş değil.
Dijital paylaşım yapılamıyor,kitapta basılmıyor.Karşılıksız aşk gibi bir şey yaşıyoruz.
Ama her şeye rağmen Tarkan'ı çok seviyoruz.Israrla; en azından eksik kalan maceraları bir kez daha yineliyorum ısrarla bekliyoruz...
 

Dedecan 61

Süper Üye
25 Şub 2019
1,781
4,506
Yıllardır Kartal üstadın Tarkan filmleriyle yaşadık ve büyüdük amma dergilerden aldığın lezzeti filmlerden alamazsın zahir..
 

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
849
18,578
Denizli
Turkuaz yayınlarında çıkan Tarkan dergilerini aldım. Ayrıca Tan Burak'ın yeniden yayımlamaya başladığı dergilere abone oldum. Ne yalan söyleyeyim, yine de eski Tarkan dergilerini arıyorum.
Buradaki engel kalkıp da tekrar paylaşılır mı diye bekliyorum. Kanaatim bir an önce paylaşılması, dijital ortamda arşivlenmesi ve dergilerin üzerinde (derleme gibi) çalışmaların yapılmasıdır.
Bu yasak çizgiseverlere bir tür cezadır. Saygılarımla!...
 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
824
1,609
Baştan sona okumak istiyorum. Umarım bir şekilde paylaşılabilir bu dergi. Yeni basılan kitaplarından almak istedim ama 70 sayfaya 50 tl fiyat biçilmiş...
 

bredeve

Yeni Üye
27 Kas 2013
22
42
Keşke Tan bey şu telif yasağını kaldırsa da, Tarkan'ın yollarda, dağlarda, her yerde cihazlarımızda okuyup maceralarına yoldaş olsak.

Hadi yakın tarihte basılanların paylaşımının yasak oluşunu anlarım.
Ama 1970'li yıllardaki bu derginin paylaşımını niye yasaklıyor anlamıyorum. İstemez mi, sevgili babasının ölümsüz eserini genç-yaşlı, zengin-fakir, durumu olan-olmayan herkes okusun, kolayca ulaşsın. Sahaflar eski sayıları epey pahalıya satıyorlar.
Maddi açıdan bu seriyi tamamlayabilecek kadar varlıklı olmayan insanlar Tarkan okuyamayacak mı yani Tan bey?

Bir yerlerde, bu diyardaki çoğu kişinin arşivinin bir köşesinde bu fasiküller yatıyor. Ve biz Tarkan okumak isteyenlere ulaşamıyor. Ahbaplık hatrımız henüz başlamadığı için de isteyemiyoruz. Bir yol bulunsa da, bir şekilde okusak şu güzel maceraları.

Tan beye zaten günümüzde çok az kalmış çizgi roman takipçileri ve severlerine yaklaşımı konusunda, en azından eski dergilerin paylaşımı konusunda daha ılımlı olmasını rica ediyorum.
Herkese sevgi ve saygılarımla güzel dostlar.
 

aksamsefasi

Süper Üye
5 Eki 2018
4,513
85,126
İzmir
Keşke Tan bey şu telif yasağını kaldırsa da, Tarkan'ın yollarda, dağlarda, her yerde cihazlarımızda okuyup maceralarına yoldaş olsak.

Hadi yakın tarihte basılanların paylaşımının yasak oluşunu anlarım.
Ama 1970'li yıllardaki bu derginin paylaşımını niye yasaklıyor anlamıyorum. İstemez mi, sevgili babasının ölümsüz eserini genç-yaşlı, zengin-fakir, durumu olan-olmayan herkes okusun, kolayca ulaşsın. Sahaflar eski sayıları epey pahalıya satıyorlar.
Maddi açıdan bu seriyi tamamlayabilecek kadar varlıklı olmayan insanlar Tarkan okuyamayacak mı yani Tan bey?

Bir yerlerde, bu diyardaki çoğu kişinin arşivinin bir köşesinde bu fasiküller yatıyor. Ve biz Tarkan okumak isteyenlere ulaşamıyor. Ahbaplık hatrımız henüz başlamadığı için de isteyemiyoruz. Bir yol bulunsa da, bir şekilde okusak şu güzel maceraları.

Tan beye zaten günümüzde çok az kalmış çizgi roman takipçileri ve severlerine yaklaşımı konusunda, en azından eski dergilerin paylaşımı konusunda daha ılımlı olmasını rica ediyorum.
Herkese sevgi ve saygılarımla güzel dostlar.
Eski maceraları ısıtıp ısıtıp yayınladıkları için telif yasağı kalkmaz. Boşuna beklemeyin. Dergilik uygulamasında da yayınlanmaya başladı oradan takip edebilirsiniz.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,482
Çizer olsa belki, yeni bölümleri çizilir eski bölümleride paylaşılır. Oda biraz zor gözüküyor.
 

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,183
3,521
Bilecik
Bütün yeniden yayın girişimleri yarım kalıyor nedense.
Dünya yayıncılık 8 kitapta kaldı.
Turkuvaz yayınları desek renklendirmeler bence güzel değildi falan ama yine de iyi bir girişimdi ve görece uzun ömürlü oldu ama tamamlanamadı.
Tekrar fasiküle geçtiler 22 tane çıktı.
Hoppp yeniden kitap yapalım dendi Korkunç Takibi yayınladılar 2 kitap halinde.
Epeydir bu son baskı girişiminin akibeti hakkında da bir ses yok.
Şimdi Dergilik uygulaması ile ama oda bir tuhaf, indirilip arşivlenemiyor, telefon ekranında debelen dur...
Sersem olduk bir oraya bir buraya.
 

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,183
3,521
Bilecik
Belirtilen linkten aldığım Tarkan yayın listesi aşağıda,


TARKAN - MACERA LİSTESİ
Sırasıyla bölüm numarası, macera adı yayınlandığı yıl ve sayfa sayısı verilmiştir.


1, MARS'ın KILICI, 1967, 99
2, MARGUS KALESİ, 1967, 103
3, BAYRAKTAKİ CANAVAR, 1967, 110
4, DEHŞET KULESİ, 1968, 45
5, MARYO'nun KUŞLARI, 1968, 62
6, KUZEY CANAVARLARI, 1968-69, 90
7, HONORİYA'nın YÜZÜĞÜ, 1968, 135
8, KORKUNÇ TAKİP, 1969, 125
9, GÜMÜŞ EYER (1), 1969, 151
10, GÜMÜŞ EYER (2), 1970, 121
11, GÜMÜŞ EYER (3), 1970-71, 228
12, VİKİNG KANI, 1971, 265
13, ALTIN MADALYON (1), 1972, 102
14, ALTIN MADALYON (2), 1972, 81
15, ALTIN MADALYON (3), 1972-73, 130
16, KUZEYDE DEHŞET VAR, 1973, 140
17, GÜÇLÜ KAHRAMAN, 1973, 115
18, KURT KANI, 1973-74, 164
19, MİLANO'ya GİDEN YOL-1, 1978, 90
20, MİLANO'ya GİDEN YOL-2, 1978, 102
21, MİLANO'ya GİDEN YOL-3, 1978-.... 58- Tamamlanmadı

Toplam sayfa sayısı 2.516
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Az önce HIBIR dergisini okurken rastladım ve çok hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istedim. :)
(Tarih 4 Mayıs 1989 Sayı 1)

Tarkan-HIBIR-4-May-s-1989-Say-1.jpg
 
Üst