80'lerde moda olan kılık ve kıyafetler

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,596
34,987
İstanbul
80'lerde moda olan kılık-kıyafetleri yazalım..

Vatkalar, taytlar, saç bantları, tozluklar, püsküllü kot pantolon-ceket ve gömlekler, şalvar pantolonlor, fosforlu renkli pantolon-ceket ve etekler, puantiyeli pantolon-etek ve şapkalar, renkli deri montlar, yarasa kollar, sloganlı tişörtler, Hawaii tarzı gömlekler, deri kravatlar, komando kayışlar, balıkçı kazakların pantolonun içine sokulması, parmaksız eldivenlerin kullanılması, püsküllü penyeler-çantalar ve çizmeler, Converse-Adidas ve Nike model ayakkabılar ilk aklıma gelenler..

tm_U2_K4s.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,596
34,987
İstanbul
i_UI2_Sw_H.jpg


Madonna'nın kendine has "sokak çocuğu" giyinme stili;
80'lerin genç kadınları modasında büyük bir etki yaratmıştır.

Tozluk üzerine kısa etek, gerdanlıklar, plastik bilezikler, balık ağı eldivenler, saç bantları, uzun katmanlı boncuk halkaları, dipleri koyu kendi beyazlatılmış dağınık saçları ve dantel kurdeleleriyle dans müzik sahnelerinde görünmüştür. "Like a Virgin" döneminde, milyonlarca kız; sembollü kolyelerine, dantel eldivenlerine, tül eteğine ve erkek tipi kemerlerine özenmişlerdir.

Dantel veya parmaksız eldivenler, tıpkı balık ağı çoraplar ve boncuklu gerdanlıklar gibi Madonna tarafından üne kavuşturulmuştur. Kısa, dar likra ve deri mini etekler ve boru şeklinde elbiseler, kırpılmış, bolero tarzı ceketlerle beraber giyilmiştir.
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
141,727
O yıllarda bizde de en çok; rahmetli Barış Manço'nun kıyafetleri her bakımdan konuşmağa değer. Batı-doğu arasında çok güzel bir sentez yaratmıştı. Bana göre iyi giyinirdi, takıları ise muhteşemdi..

En çok, giydiği; yelek, mintan tarzı giysilerine bayIlırdım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst