Pembe Panter (Pink Panther) çizgi filmi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
n_Og48f_X.jpg

En karizmatik çizgi film karakteriydi. Hiç konuşmadan fazlasıyla güldürür, kişiyi ekrana bağlardı. Sessiz, esprili ve cool panter, çevresini o kadar etkilemiş ki, günümüzde bile oyuncakları çok satmaktadır. Tabi ki o oyuncakları çocuklarına alan bizim jenerasyonumuzdur. Sevilen çizgi filmin Henry Mancini’ye ait kült müziğini de es geçmemek lazım. "Pembe Panter" ülkemizde ayrıca, dönemin popüler çocuk dergileri "Tercüman Çocuk" ve "Milliyet Çocuk"'ta haftalık olarak; dönemin magazin gazetelerinden Bulvar tarafından ise özel albümler şeklinde yayınlanmıştır.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
21 Mart 1977 (Sayı 12) tarihli TV'de 7 Gün dergisi "Pembe Panter" posteri vermiş.

50203556546_3a297cb078_o_d.jpg
 
Son düzenleme:

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
20,849
Almanlar' Pembe Panter'e "Paulchen" adını da takmışlar ve maceralarını üçüncü bir şahsa , 'La Fontaine' fabellerini andıran bir dilde anlattırmışlar. Bana bu ilk zamanlar çok garip gelse de, sonraları orjinalinden daha güzel bulmuşumdur.

www.youtube.com/watch?v=67kKzveSBGU
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"Pembe Panter" aslında; başrolünü Peter Sellers'ın oynadığı, Fransız polis müfettişi Jacques Clouseau etrafında kurulmuş komedi filmleri serisinin jeneriği için tasarlanmış bir projeydi. Fakat jenerik müziği ile Pembe Panter karakteri o kadar tutuldu ki sonraları bu karakter bağımsız olarak çizgi film serisi olarak devam etti.

Sessiz, esprili ve "cool" panter, çevresini o kadar etkilemiş ki, hala oyuncakları çok satmaktadır.

Başarı hikayesine gelince.. 1960’lı yılların başarılı yönetmeni Blake Edwards; çekici ve zengin bir hırsız hakkında komedi unsurlarının ağır bastığı bir film yapmak niyetindedir. Pahalı taşlara meraklı hırsızın hedefi, bir prensese ait Pembe Panter adlı elmas olacaktır. Filmin çekimleri sürerken Edwards, izleyicinin dikkatini çekecek, sembol olacak çizgi bir karakter olmalı diye düşünür. Animasyon ustası David DePatie ile Friz Freleng’in kapısını çalar. Onlara bir hafta süre verir ve filmin açılış jeneriğinde rol alacak, pembe bir panter yaratmalarını ister.

Bir hafta sonra, işte o pazar günü Edwards’ın kapısını çalan ikilinin elinde, 150 tane çizim vardır. Edwards, hepsini masanın üzerine serer, tek tek inceler. Sonunda Hawley Pratt’ın eskizinde karar kılar. O an, Pembe Panter’in 52 yıllık sinema ve televizyon macerasının başlangıcı olur.

Adını paha biçilemez bir elmastan alan, onbir filmlik bir sinema serisiyle aynı adı taşıyan çizgi kahraman, tam 52 yıldır önüne gelen her şeyi pembeye boyamaya devam ediyor. İsim babası, kendisiyle aynı adı taşıyan, paha biçilemez bir elmastır.

Seyirci Pembe Panter’in karizmatik çizgileriyle ilk defa 1964’ün Mart’ında tanışır. Kendi adını taşıyan komedi filminin açılış jeneriğinde. Fonda Henry Mancini’nin, dönemin havasına uygun caz müziği çalmaktadır. Kocaman, uçuk pembe bir elmasın tam kalbinde ortaya çıkar ve havalı bir şekilde ağızlıklı sigarasını tüttürür.

Sadece açılış sahnesinde birkaç dakika göründüğü ilk film büyük başarı kazanınca, Pembe Panter’in kendi yolunda ilerlemesine izin verir Black Edwards. Öyle ki, bazıları panterin kısacık performansının, filmin kendisinden bile iyi olduğunu düşünmektedir.

Aynı yıl, tamamen kendisine ait çizgi film Pink Phink’i çevirir. Yönetmeni Friz Freleng’dir. Yedi dakika süren animasyonda, ilk rol arkadaşı da Bay Koca Burunlu Adam (Big Nose Man)’dır. Filmde, Koca Burunlu Adam, satışa çıkardığı evini maviye boyamaya çalışmaktadır. Elinde bir kutu boya ile Pembe Panter ortaya çıkar ve evin içindeki antika eşyalar dahil her şeyi pembeye boyamaya başlar. Koca Burunlu Adam, kendisini etkisiz hale getirmek için tüm pembe boyaları toprağa gömer. Bu sefer evin çevresindeki tüm çimen, bitki ve ağaçlar pembeye keser. Pembe Panter bu durumdan o kadar memnun kalır ki, evi satın almaya karar verir. Koca Burunlu Adam’ı da evle uyumlu olsun diye pembeye boyar. Film de orada biter.

Bu unutulmaz performansıyla Pembe Panter, animasyon dalında o yıl Oscar kazanır. Böylece Oscar tarihinde ilk kez bir animasyon stüdyosu (DePatie-Freleng Enterprises), piyasaya sürdüğü ilk çizgi filmle ödül almış olur.

Tüm Oscarlı oyuncular gibi Pembe Panter’in de önü açılır. United Artists ile 156 kısa çizgi film üzerinden anlaşma yapar. Yaklaşık yedi dakika süren filmlerin konusu hemen hemen aynıdır: Her yeri kendine has pembe renge boyamaya çalışan panter ile Koca Burunlu Adam’ın maceraları. Kendi filmlerini çeken Pembe Panter, kendisine şöhretin kapılarını açan Blake Edwards’ın Pembe Panter filmlerinde de rol almaya devam eder.

Kaynak: Hürriyet
 
Üst