Tarzan (Tarzan, Lord of the Jungle) çizgi filmi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Tarzan-1.jpg

Ülkemizde 1980'lerin başlarında oynamış, mükemmel bir çizgi dizidir. Tarzan; He-Man, She-Ra, Ghostbusters gibi efsane çizgi filmleri üreten "Filmation" stüdyolarında hazırlanmıştır..
Bence çizgi film olarak en iyi Tarzan betimlemesidir; yakışıklıdır, karizmatiktir, yardımseverdir, kuvvetlidir, akıllıdır vs... Kısaca bir kahramanda aranılan her şey vardır. Onun bu tavırlarını Zagor'a benzetmişimdir. Bayanlarla da arası iyidir ama bu ilişki bir türlü kalıcı olmaz, her maceranın sonunda içten bir sarılma ve öpücükle son bulur.. Ceyn de pek ortalıklarda görünmez.. Maceralar gerçekliğin yanında ütopik olgularla da bezenmiştir. Vikingler, Amazonlar, dev örümcekler, kuş insanlar, buz adamlar, kayıp şehirler, Olimpiyatlar, gizemli tapınaklar, denizaltı ülkesi vs. ilk aklıma gelen maceralarıdır.. Sonuç olarak, her yönüyle dönemin üstünde bir yapıttır..
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Tarzan'ın en yakın arkadaşı Nikima adlı maymundu. Sonra; Altın aslan Jad-bal-ja, büyük maymun Mangani, sevimli fil Tantor, erkek goril Bolmangani, büyük beyaz kaplan Tar-Sheeta gelirdi. Bunlar hemen hemen her macerada Tarzan'ın yanında gözükürlerdi. Daha seyrek görünen arkadaşları dev kartal Argus, goril Bolgani, su aygırı Duro, timsah Gimla, phyton yılanı Histaa, dev kaplumbağ Lukota, aslan Numa, şempanze Tangani ve büyük balina Zupita'dır.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Sinema eleştirmeni, gazeteci, senaryo ve kitap yazarı Erman Şener;
o yıllarda Milliyet gazetesindeki köşesinde bu çizgi filme de yer vermiş.
(10 Temmuz 1982)

o_BXlsjd.png
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,322
"Tarzan Lord of The Jungle" unutulmazlar arasındadır şahsım açısından.
1980 ve 1990'lı yıllar güzel günlerimizin zirve zamanlarıydı.
Esteban , Uçan Kaz ve diğerleri.
Siyasi çalkantıların yer yer tsunami ve dip dalgalarının , türbülansların bulunduğu zamanlar olsa da henüz süper hücreli fırtınalarla tanışmamıştık.
Benim açımdan çocukluğum en çok KAHKAHA attığım dönemdir.
Gençlik dönemimde daha çok GÜLERDİM.
Yaş ilerledi orta yaş zamanlarımda TEBESSÜM etmek yeterli hale geldi.
Şİmdilerde ise ACI ACI GÜLÜMSÜYORUM.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Az önce bir alış veriş sitesinde Tarzan çizgi filminin oynadığı dönemlerde kırtasiyelerde satılan ve zamanında benim de sahip olduğum bir Tarzan çıkartmasına (stickerına) rastladım ve sizlerle paylaşmak istedim. O dönemler Tarzan, Taş Devri, Jetgiller, Sinbad, Şeker Kız, Vikingler, Atom Karınca, Değerli, Calimero gibi sevilen çizgi filmlerin kağıt çıkartmaları çok modaydı. Bunları odamızın duvarlarına, gardolabımızın kapaklarına, çanta, beslenme, defter, kitap vs. aklımızın geldiği her yere yapıştırırdık, lakin günümüzdekilerden en büyük farkı sökmeye kalktığınızda tam olarak sökemez, sadece dış yüzeyi elinizde kalırdı. Kalanları da sabunlu sulu bir bez ile uzun bir süre uğraşarak zar zor çıkarırdık, zira o dönemlerde günümüzdeki gibi kolay çıkabilen plastik bazlı etiketler yoktu, daha doğrusu Türkiye'de yoktu zira aynı dönemlerde Almanya'daki teyzemin plastik bazlı etiketler getirdiğini de hatırlıyorum. Neyse.. Eminim zamanında aramızda bu etiketlere sahip olan bir çok kişi daha çıkacaktır..

Tarzan-Stricker.png
 
Üst