Arı Maya (Maya the Bee) çizgi filmi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
a_FRJBz1.png

Oldukça sevimli, iyi huylu ve yardımsever minik bir arıydı.. Annesi ölmüştü. Buna çok üzülürdük.. Arkadaşlarıyla maceradan maceraya koşar; örümcek ve eşek arıları başta olmak üzere çeşitli böceklerle didişirdi.

Her bölümün sonunda; ağaç dalında keyifle uzanarak, bacak bacak üstüne atan Philip adındaki tembel bir çekirge "Şimdi uyuyalım, haftaya buluşalım" derdi.. Sade basit çizgileri olan bu çizgi film yaklaşık 1 saat kadar sürerdi.. Ayrıca İlkokul yıllarında pembe ve yeşil renklerde “Arı maya silgileri" çok meşhurdu.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Bazen düşünüyorum "Acaba ben mi yeni şeylere karşı önyargılıyım? Yoksa yeni şeyler mi kesinlikle eski tadı vermiyor.." diye.. İşte "Arı Maya" da o konulardan biri... Zira çocukluğumuzun sevilen çizgi film karakteri küçük, yaramaz ve akıllı Arı Maya, yeni görünümüyle, ülkemiz de dahil, tekrar dünya ekranlarında yayınlanmaya başlandı. Maya, yeni seride daha zayıf ve yeni bir saç stiline sahip ve de en önemlisi üç boyutlu animasyon haline getirilmiş. Ben oldum olası üç boyutlu animasyonlardan nefret ederim zira kesinlikle klasik teknikle yapılmış animasyonların tadını vermiyor. Bu yüzden küçük kızıma bu çizgi filmi seyretmesini bile tavsiye etmedim.. Keşke yeni nesiller de, çocukluğumuzun artık klasikleşmiş anime serisiyle tanışabilselerdi..

4rjk_ARP.jpg
 
Son düzenleme:

kuno

Yeni Üye
9 Eyl 2022
54
161
Amak-ı Hayal
Japon yapımı olduğundan çizimleri ve jeneriği çok tatlıydı. Jeneriğin sonunda dolunaya bakarken Maya'nın gözünden süzülen o bir damla yaş hüzünlendirirdi beni 🥹

Waldemar Bonsels isminde Alman bir yazarın kitabından uyarlamadır. İlginçtir yazar, bir başka eserinde (Himmelsvolk (Gök İnsanları) felsefi, mistik, Tanrı'nın birliği konularına değinse de sonraki yıllarda Nazi sempatizanı olduğunu gizlememiştir. Yahudilere "ölümcül düşman" ve "kültürü zehirleyen halk" tanımlamalarını yapmıştır 😕
 
Üst