Demir Lady Margaret Thatcher..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Bz_Hb9xn.jpg


Dün haberlerde; eski İngiltere başbakanlarından Margaret Thatcher'in hayatını kaybettiğini öğrendim. Birden gözümün önünden film şeridi gibi çocukluk ve ergenlik dönemlerim geçiverdi. Zira bu bayan siyasetçi gerek TRT ve gerekse gazete haberlerinden hiç eksik olmazdı. Ona isminin yanında " Demir Lady " diye hitap ederlerdi. Ülke tarihindeki tek kadın başbakandı. İzlediği politikalarla Arjantin ile girdikleri Falkland adaları savaşının kazanılmasında etkin rol oynamıştı. Ayrıca, Heysel faciası'nda UEFA İngiltere'ye 3 yıl Avrupa'dan hak mahrumiyeti verdiğinde, kendisi bunu az bularak 5 yıla çıkartmıştı. Kendisi ayrıca dünyada, 20 yüzyıl'ın en etkili bayan siyasetçilerinden olup, ülkesinde en uzun süreli iktidarda kalan başbakan olmuştu.

Konuya bir 80’ler çocuğu gözünden baktığımdan,
politik icraatlarına pek değinmemeyi yeğledim.
 
Son düzenleme:

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Önce başbakanlık yaptığı Britanya halkları, daha sonra dünyanın birçok bölgesindeki halklar için saldırganlık, sömürü ve talan politikalarının mimarı olmuş bir politikacıdır. İngiltere'de hayata geçirdiği kelle vergisi ile, sadece var olmak vergiye bağlanmıştı. Zaten bu vergi yüzünden iktidardan düşmüştür.

Neoliberal politikalar adı verilen uygulamalar ile sosyal devlet ilkesini yıkmış onun yerine her koyun kendi bacağından asılır ilkesini koymuştur. Azgın kapitalizmin ve kuduz emperyalizmin sembol isimlerinden biridir.

Umarım gittiği yerde yaptıklarının hesabını sorarlar!
 

retrojunkie

Yeni Üye
9 Ocak 2013
26
17
Tanıdığım tüm ingilizlerin haklı olarak nefret ettiği bir kişiydi. Kömürle, nohutla oy topla(ya)mamıştır belki ama ülkesine verdiği zararda her şekilde kapışır..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
22 Temmuz 1981 (Sayı:30) tarihli "Çarşaf" dergisi kapağına; İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher ile Galler Prensi Charles & Galler Prensesi Diana'yı konuk etmiş.

49691092477_824da1fa9a_o_d.jpg

 
Üst