Tüm küfürler çirkindir. Fakat vardırlar. Tıpkı türkülerin, ağıtların, atasözleri ve deyimlerin olduğu gibi... Bunlar Anadolu insanının bir parçasıdır. Kendim küfür kullanmam ama bu şekilde dışlanması bence yanlış. Öfkenin dışavurum biçimlerinden ari, steril, ortalama bir insan tipi mi yaratacağız yani? Can Yücel'in o şiiri buram buram biz kokar. Suat Yalaz hocam kullanmaz, ben de kullanmam. Bu bir tercih meselesi. Can Yücel kullanıyor ne yapalım? Türk dilinin en önemli şairlerinden birini yok mu sayalım?
İsteyen küfür eder, istemeyen etmez. Eğer edilmemesi gereken bir yerde edilmemesi gereken bir küfrü ediyorsa, kafasının kırılmasını, kimi zaman yasal kovuşturmaya uğramayı göze alıp almamak kendisine kalmıştır. Her toplum, her kültür içinde iyi ve kötüyü barındırır. Hepsi bizdir, hepsi bizimdir. Küfür edilsin demiyorum. Standart bir kültür ve insan modeline övgüden vaz geçilsin diyorum.
Umarım Suat Yalaz Hocam, yetenekli akrabasına duyduğu kırgınlığı atlatır. Burada yazdıklarımdan dolayı umarım gönlüne keder düşmez. Öyle olursa kendisinin affına sığınırım.
|