Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.Ağustos.2010, 16:48   #6
Baykuş
Yeni Üye

Baykuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 32679
•Rep Seviyesi :
Baykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond reputeBaykuş has a reputation beyond repute
Dergi konusu önemli çünkü forumlar genelde indirme işi için kullanılıyor, ama bu arada tanıtımlar, incelemeler ya da haberler güme gidiyor. Zaten yapısal olarak da vbulletin ya da phpBB gibi yazılımlar bunlar için pek uygun bir script'e sahip değil.

Biz 3-5 arkadaş büyük aksilikler olmazsa bu sene içinde bir çizgiroman dergisi çıkartacağız. bir kaç ay önce çalışmalarına başlamıştık. Çok kaliteli olsun diye hazırlık aşamasını biraz uzun tutuyoruz. Şu anda sayfa planları tamam gibi; teaser, promo, afiş tarzı tanıtım materyalleri konusunda hazırlıklar sürüyor. Bayağı yol katettik sayılır. Aslında kendi keyfimiz için uğraşıyoruz, internette dağıtır mıyız bilmem. Sizin de forum olarak böyle bir proje hakkında konuşmanız dahi sevindirici çünkü açık konuşmak gerekirse internette hangi forum 40 yıl sonra da devam eder bilemem ama e-dergi ya da e-kitap tarzı çalışmalar çok uzun yıllar ulaşılabilir olur diye düşünüyorum. İşin hazırlık aşamasının eğlencesi de cabası. Bayağı gırgır oluyor.

Bizim format şu anda belli ama yazılanlar üzerine bir kaç görüş belirtmek isterim.

İçerik önemli ama biçim de önemli. Görsel bir çağda yaşıyoruz artık. Algılamalarımızda görselliğin payı gittikçe artıyor. Dolayısıyla içerik ne kadar kaliteli olursa olsun biçimi ve sunumu da kaliteli olmazsa başarılı olması, okuyucuyu cezbetmesi zor. Örneğin Conan ve Roy Thomas hakkında nefis bir yazıyı kuru bir metin yığını olarak verirseniz, hak ettiği okuyucuyu bulması imkansızlaşır diye düşünüyorum. Dolayısıyla grafik, projenin süsü değil, esansiyel bir yapıtaşı olarak düşünülmeli.

Biz çeviri çizgiroman koymamaya karar verdik. Biraz kolaya kaçmak, sayfa doldurmak olarak görüyoruz çeviriyi. Ama farklı görüşler ve formatlar olabilir elbette.

15 günde bir, çok iddialı bir süre olur gibi geliyor bana.

Sevgili Bueno güzel çizimlerinin ötesinde bu sefer kollektif bir çalışma önerisinde bulunuyor. Şahsi kanaatim bu işe büyük katkısı olabileceği yönünde. Yalnız "illerimizi tanıyalım" gibi bölümler biraz sıkıcı olur diye fikrimi belirtmeden geçemeyeceğim (Yapma be Bueno, 80'lerin çocuk dergilerinde bile en sıkıcı sayfalar bu tarz bölümlerdi yahu..).

Umarım lafta kalmaz (maalesef genelde böyle olur), ortaya somut ve kaliteli bir proje çıkartabilirsiniz. Biz de kendimizi sadece "Wizard"'la kıyaslamak zorunda kalmayız, "bak bunların 'Jour J' tanıtımı daha sağlam olmuş" diyebiliriz.

Başarılar
Baykuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla