bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
CD_0001-2.jpg


profesör abimizin hazine odasında bu dergiyi gördüğümde duyduğum heyecanı ve sevinci anlatamam. Gerçekten de bulmak ve okuyabilmek için çok şanslı olmak gerekiyor. 4 sayıdan oluşan seriyi azar azar paylaşmak istiyorum. Türk çizgi romanı içerisindeki kılıçlı kahraman döneminde yine Karaoğlan benzeri tipi ve yaşam şekliyle önemli bir kahraman yaratmış ressam Yücel Köksal ve senaryolarını yazıp dergiyi basan Burhanettin Şener.
Ayrıca dergi içerisinde iki çizgi roman dizisi daha var. Bunlardan birincisi Yalçın Saygı imzasını taşıyan ve Flash Gordonvari bir konuyu çağrıştıran Dehşet Ülkesi ismini taşıyor. İkincisi ise Kasım Koç ismiyle çizilmiş ve çizenin Şahap Ayhan olması muhtemel bir dedektiflik öyküsü olan Gizli Ajan. Ayrıca iki sayfa olarak orijinal isminin Türkçeleştirilmesiyle Kara Şahin (Blackhawk) çizgi romanını da iç ve son kapaklarda bulacaksınız. Keyfini çıkartın.

 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Tavuk mu yumurtadan çıkar ;yumurta mı tavuktan çıkar?...Aynı tarihlerde ülkemizde bir kaç çizgiroman yayınlanır.Suat yalaz üstadın kaan çizgiromanı...Etkilendiği kahraman bellidir.Hal FOSTER .Prince Valiant suat yalaz üstadın elinde (kalem-fırçasında) bizden biri oluverir.konuyu A.ziya kozanoğlu nun hazırladığı seri uzun soluklu olmaz.Kaan ustanın fırçasıyla karaoğlana dönüşür.Tabi ki bu arada usta yardımcı ressamlarda kullanacaktır .Bunlardan biri de Yücel KÖKSAL.Sonrasında bu ismi bir yeni kahramanda da görürüz .Bahadır(Akbulut KAAN)...Bu kahramanlar bilinler için pek karıştırılmaz ama her ikiside bence çok sevilmişti.Nadir paylaşım için teşekkür bakunin ve profesör...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
"Türk Çizgi Roman tarihindeki kılıçlı kahraman dönemi"
Keşke yeniden gelse
Kullanılan dil
senaryolar, karakterler
ille de güzel kızları ile onları okumak büyük bir keyif
Hiç bir kısıtlama olmadan
okumamızı sağlayan dostlara
minnet duygularımla teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız.
Çok yaşayın.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
ilginç bir kıyafet var hatunda.:)Bahadır genç kızın duygularıyla oynamamıştır umarım.:)benden büyük bir kitap ve bir tane okuduğumu hatırlıyorum.
balıklama atlayıp soğuk karpuz eşliğinde maceraya dalacağım.
çok teşekkürler.:)

bvjj82s12czgzpz0w.jpg
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,094
Büyük süpriz,gerçekte tarihi çizgi romanlarımız Karaoğlan'ın haricinde uzun soluklu olmamış,böyle ender bulunan kitapları görmek mutluluk verici
Preföser abimizde ne cevherler vardır,senin biraz daha deşmen lazım:D:D
Kendisine arşivini bize açtığı ve engin gönlü için tekrar teşekkür ederim.
Bu kitapları tarayıp bizle buluşturduğun için gönül dolusu teşekkürler üstadım,sağol
 
Üst