Akbulut Kaan Ceylan Yayınları Haftalık Mecmua Sayı 30 - Ormandaki Şehir

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,879
kaan_001.jpg

kaan_003.jpg




İyi okumalar dilerim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Tamamı renkli ve düzenlemesine bayağı emek verildiği aşikar olan bu nefis kitap için teşekkür ediyor,
saygılarımı iletiyorum.
Sağ olasın dostum; sevgi ve saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
1. hamur beyaz kağıt kapaklarda Samim Utkun imzası ve büyük boy fasiküller.
İlk kez Pekos Billlerde rastladığım iki sayfa renkli, iki sayfa siyah beyaz fasiküller. Akbulut Kaan'ın bu fasikülü tamamen renkli.
Ceylan Yayınlarının Akbulut Kaan'ı ne kadar önemsemiş olduğu hakkında bir fikir vermeye yeterli sanırım.
Altmışlı yılların başlangıcı, okuma yazmayı öğrendiğim ve çizgi roman okumaya başladığım yıllar.

Büyük boy olarak basılanlardan aklımda kalan sadece Karaoğlan var. Piyasada gırla Teksas, Tommiks ve diğerleri...

İlin ana caddesi ile yan caddesinin kesiştiği noktada köşebaşında en değerli dükkan gazete ana bayii. Camekanda sıra sıra dizili Teksas, Tommiksler ve diğerleri. Her gün defalarca tavaf etmeden duramadığım bir mekan, vitrin önünde ciğere bakar gibi seyrine daldığım, ahh! bir okuyabilsem diye iç geçirdiğim ama seyri bile dünyalara bedel müthiş bir manzara.

Vitrinde hala şimdi seyreder gibiyim Abdullah Ziya/Suat Yalaz yapımı Atlas Yayınları Kaan ciltlerini. Sahi onlar da büyük boydu.

Ve bir gün pırıl pırıl kapaklarla Akbulut boy gösterdi o vitrinde. Tabii ki ancak ikinci elden, sinema önlerindeki sergilerden alıp okuyabilmiştim bir çok sayısını. Karaoğlan gibi, Kaan gibi bizden tarihi bir kahraman. Hemen sevmiş ve bulabilip okuyabildiğim fasiküllerin devamını bulmak, maceranın sonunu okuyabilmek arzusuyla yanıp tutuşuyordum. Karaoğlan'dan Allah razı olsun, hiç merakta bırakmadı, genelde fasüküllü ciltler, tam macera olduğundan baştan sona okumuşumdur. Ama Akbulut Kaan öyle olamadı.

Elli yıl sonra Akbulut Kaan'la karşılaşsanız ne olur? Ne yapar, ne dersiniz?

Böyle yanıp tutuştuğum Akbulut Kaan'ın bir çağdaşı olduğunu şimdilerde fark ediyorum. Bahadır büyük boy Burhan Yayınevinden çıkıyormuş ama hiç anımsamıyorum o zamanlardan.

Burhan Yayınları Yücel Köksal çizimleriyle Bahadır yayınlamış aynı dönemde.

Yücel Köksal, eşzamanlı olarak Ceylan Yayınları'na Akbulut Kaan da çizmiş. Kapakları ise Ceylan Yayınlarının alameti farika kapakçısı Samim Utkun'dan. Bu kapaklar çok canımı yakmıştır:)
Bir imza daha var bu Akbulut Kaan'larda, Nejat Erhan.
Nejat Erhan'ı biliyorsunuz, Dişi Ajan Venüs ve Krilling ile başka çizgi romanların yayıncılığını da yaptı.

Erhan Kardeşler, Yücel Köksal, İsmet Kırdar gibi ustalar çizdi Akbulut Kaan'ın muhtelif maceralarını. En sevdiğim çizimler İsmet Kırdar çizimi olan maceralardır. Bu maceralarda kahraman artık Akbulut Kaan değil, Oğuz Han'dır.

Zamanı elveren dostların Yücel Köksal çizimi Akbulut Kaanlar ile Diyarda paylaşımı olan Ziya Mık Neşriyattan çıkmış olan Markopolo/karabina Slim ve yine Diyarda paylaşımı olan Hasal Yayınlarının Oktar'larını birlikte incelemelerini dilerdim. İnceledikten sonra kanaatlerini bizimle paylaşmaları ilginç olacaktır.

Sevgili ertuğrul ustamız, dün gece bombalamış Diyarı. Akbulut Kaan'ın muhteşem bir sayısı, Bahadır ve Kaptan Swing Brik ile kasırga gibi esmiş, kavurmuş.

Kocaman yüreği ile dostluğuyla, insanlığıyla Diyarın dayanılmaz cazibesinin temel taşıdır, karargah komutanıdır. Benim için tüm çizgi kahramanlardan daha büyük olan Diyar kahramanlarındandır.
Selam, sevgi ve saygılarımla teşekkür ediyorum.
 

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,071
Akbulut Kaan'ı geç fark ettik,muhteşem paylaşım için sevgili ertuğrul'a çok teşekkürler.
 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,972
Kırşehirli
Bu gün muhteşem bir ziyafet oldu. Bunun üzerine değerli profesörün ayrıntılı değerlendirmesi ilginçliği daha da güzel kılmış. Akbulut'un bu iki sayısı da inadına harkulade güzel taranmış.

Teşekürler üstat.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Ben de bağırayım biraz:2:
Yaşasııın dersler bittiii...
Eline sağlık Zeki ağabey,
özel bir sandık sende de
varmış ta biz hiç görmedik yani:D
Selamlar, saygılar...
 
Üst