Bir yol hikayesi: CARAVAN

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
1001crvn.jpg

Yeni çıkan özellikle artık klasikleşmiş yayınlardan oluşmuş 5-6 kitaplık bir alışverişi bitirmiş çıkarken "Bunu da alın" telkiniyle biraz da tedirgin bir şekilde aldığım bir yayın olmuştu Caravan'ın ilk sayısı. Ancak içeriğindeki sürükleyicilik daha ilk karelerde sizi yakalıyor ve bir sonraki sayfayı heyecanla bekler hale geliyorsunuz. Büyük bir heyecan fırtınası beklentilerimin çok üzerinde tatmin etti beni. Üç sayının tek cilt içinde verilmesi ve toplam 12 sayılık bir seri olması da ayrıca bir tv dizisi izlermiş tadı bırakıyor damaklarda. Konu o kadar sürükleyici ki, okurken bundan önce izlemiş olduğunuz pek çok dizi filmin veya sinema filminin çağrıştırdıklarıyla bu akıntıya kaptırıyorsunuz kendinizi.

crvn2.jpg

İlk sayısı Nisan 2011 tarihinde 1001 Roman Yayıncılık tarafından çıkartılan serinin 2. sayısı da Haziran 2011 tarihinde piyasaya çıktı. Klasik fumetti severlere alternatif ve farklı bir çizgi roman okumak isteyenler için de kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım olduğunu söylemek isterim.
Pişman olmayacağınızı garanti edebilirim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Keyifle okuduğum ve beğendiğim iki kitap. Nasıl biteceğini de çok merak ediyor ve devam sayısını sabırsızlıkla bekliyorum.
 
J

jack

Değişik ve farklı bir çr. Birçok kez tanıtımı yapılırken sürükleyecilik tarzında Lost jerico tarzı dizilerler benzediği vurgulanmıştır alakası yoktur o dizler kadar sürükleyeci olması için 100 fırın ekmek yemesi lazımdır ama okuması keyiflidir fumetti geç de olsa mister no kapanmasından sonra dünyaya ayak uydurulabilecek klasik çizginin dışında ürünler arayışından doğan bir çr dır diye düşünüyorum ben..


Kötü tarafı:Amerika ince ince doğranmıştır dikattli bakıldığında anti amerikan mesajları çok vardır ve bu amerikalı karakterler kullanarak yapılmıştır
ama velhasıl italyan karakterler hep iyidir bu zaten italyan çr 50 senedir yaptığı bir şey Amerikan taraftarı değilim ama sadece topu direk oraya atarak amerikalıları okuyucunun bilincaltını kullanarak faşist yakıştırması yapması ve italyaya mussoliniye rağmen mazput yakıştırması yapması tartışmaya açıktır.
Heyecan ve sürükleyecilik konusunda 100 bullets/walking dead vs vs yarışması imkansızdır bırakın lostu jerico gibi dizileri...


İyi tarafı:Yeni ve değişik bir eserdir bence okunmalı en azından fikir sahibi olmak için italyan çr sevenler almalı bence.

3.ve 4. cilde nolur bilmem bekliyorum...
 

Beydaba

Süper Üye
7 Mar 2010
92
446
Uzun bir aradan sonra Kadıköy çarşısına uğramanın zamanı gelmiş...

Paylaşım ve bilgi için çok teşekkür ederim...
 
Üst